Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jóbarát

11 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
Jóbarát 2010.01.28 12:29:23
Nagyon meg vagyok lepve a commenteken.

Szerintem az iPad egy új korszaknak az eleje. Méghozzá a multitouch navigációnak a számítástechnikában. Hogy most ez egy ilyen készüléken van, ami csak 10", na és? 10 év múlva nem fogjuk érteni, hogy az emberek hogy használhattak egeret meg touchpadet a navigációhoz?

Én az Apple egyik legjobb termékének látom az iPadet. Sokoldalú felhasználás ultrahordozható kivitelben. Hihetetlen lehetőségek a médiafelhasználásban, tartalomkészítésben, networkingben. Az hogy egyelőre még nincs teljesen kihasználva, nem meglepő tekintve, hogy tegnap mutatták be. Még szoknia kell az embereknek a használatát. Lesz job tartalom, lesz jobb navigáció, lesz ceruzás bevitel, minden lesz, amit a "hülye" amerikaiak és a kreatív fejlesztők csak kitalálnak. Mire a boltban lesz, tuti, hogy legalább 2000 saját alkalmazás közül választhatunk.

vs. iPhone:
ez nem egy telefon, de nem is teljesen értem azokat, akik sokallják a 150-200 Ft-ot az iPadért, de kifizetnek 180-240-et egy iPhoneért. Én személy szerint bőven megelégednék egy iPod nano méretű telefonnal, és egy ilyen táblával. Klassz az iPhone (bár nekem nincs), de szerintem egy ekkora iPad még elég jól hordozható. Nem fér ugyan a zsebembe, de a 4-szer akkora felület sokkal jobban használható a portable networing device kategóriában.

olvashatóság:
ezt a kifigást legtöbbször nem értem olyan emberektől, akik a nap nagy részét képernyők bámulásával töltik. Én személy szerint imádom a könyveket papíron, de nem egyet olvastam már számítógépen, és nem rosszabb mint dolgozni rajta. Ha minden kötél szakad, "antikra" állítod a papír színét, és kevésbé lesz kellemetlen.

OS X és munkaállomás:
szerintem kiváló koncepció az eszközre szabott OS. Egyrészt a legtöbb OS X-es jó alkalmazásnak lesz iPadre portolt változata, vagy gyorsan újraírják őket. Másrészt szerintem egy hordozható gépnek nem kell mindent tudnia, amit egy notebook tud. Pontosan azért mert lennének feladatok, amire egyszerűen nem alkalmas a hardware. Nem kell Adobe CS-ot futtatni egy ilyen eszközön, mert nem arra való. Attól nem félek, hogy nem lesz olyan program, amivel nem lehet gyorsan képeket szerkeszteni az iPaden. Összefoglalva a notebook vagy a desktop más funkcionalitással kell, hogy rendelkezzen, és más megoldásokat kell rá fejleszteni, mint egy hordozható networking gépre. Alkalmazásokban pedig nem lesz hiány, azt már most tudjuk.
Persze jó lenne egy ilyen méretű gép 2TB háttértárral, 3Ghz-es processzorral, összehajtható képernyővel, OLED kijelzővel, fullHD kamerával, ami automatikusan felismeri az arcodat, és arra irányítja a dőlésszöget, 48 órás akkumulátorral, hálózati megosztással, kiesés nélküli WiFi váltással, teljes WiMAX lefedettséggel, kihajtható teljes értékű billentyűzettel, beépített ingyenes médiatartalommal, és lehetőleg némi antigravitációs felfüggesztéssel, hogy ne kelljen tartani. Erre ezt hiszem még várnunk kell.

Én személy szerint azt gondolom jól fogom tudni használni, mert pl most az iPhoneról nem tudnék prezentációt vetíteni, vagy kényelmesen végezni kisebb javításokat a dokumentumaimon, vagy ennyire élvezhetően internetezni, megosztani...

Egy szó mint 100: nekem nagyon tetszik!
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Jóbarát 2009.12.11 14:00:46
Kedves TWÁ!

Szerintem:

Amennyire fején találod a szöget a végén, annyira lősz mellé az első felében. Gaia nénit nem kell félteni. Itt lesz még elég sokáig. És megrázza magát, és újraéled. Az embereket kell félteni. Mert az a ciki, ha azért nem lesznek unokáid, mert már nem lesz ember a Földön (már volt ilyen bibi más fajokkal), és nem azért mert nem akarsz gyerekeket. Nem azért kell jóban lenni Gaia nénivel, mert kedves jó anyóka, hanem mert a Te túlélésed (is) múlik rajta. Tudod, nem azért nem vered meg a szomszédodat, mert ő sohasem csinál rosszat, hanem mert mindkettőtöknek jobb, ha jól kijöttök egymással. Ha ezen a bolygón szeretnénk élni érdemes Gaia nénivel jóban lenni.
Ha a rovarok kipusztulnának, 50 éven belül a földi élet 90%-a megsemmisülne. Ha az emberiség, 50 éven belül eljönne a kánaán minden más élőlény számára.

Ezen túlmenően a szerzeményed második felében teljesen igazad van. A mértéktelen és meggondolatlan fogyasztásért nagy vámot fizetünk. Igenis legyen javítás, legyenek 10-20 évig használható készülékek, és persze használjuk is őket sokáig. És az sem mindegy, hogy a forrasztópákás bácsi keresi-e a pénzt vagy a kínai gyár! Kürték is onnan indultak, hogy nyugaton kidobták a hibás merevlemezeket, ők pedig megjavították.

De a környezetvédelem nem egyenlő a válsággal. Az átgondolatlan fogyasztás egyenlő a válsággal. Sokkal inkább a környezetvédelem irányában van a válság megoldása, illetve az út, amelyen talán kilábalhatunk belőle. De a kényelmünkről várhatóan le kell mondani. Ez van.
Jóbarát
Folytatván a tegnapi írásomat, tegyük fel, hogy a Facebook valóban lenyomja az iwiw-et. Lássuk be, erre minden lehetősége megvan. Az iwiw alig változik, egy olyan nagyvállalati csapdában vergődik, ahol a gyors reagálás hónapokig tart, és egy-egy komolyabb fejlesztés évekig. Egy…..
Mostanában többször futok bele a munkánk során, hogy a megrendelővel folytatott első beszélgetések után kiderül a tanácsadáson túl szüksége lenne valakire, aki a mindennapi szinten is segít a cég (kis- és középvállalkozás) irányításában. A válság megmutatta, hogy a…..
Ha van ökröd, ne te magad húzd az ekét!   Ez annyira magától értetődő, hogy félek leírni! Sajnos mégis nagyon sokszor találkozom ezzel a problémával magyar kisvállalkozásoknál. Ha van egy eszközöd, amit az üzlet javítására, jó működtetésére fel tudsz használni,…..
Ha valamit elrontottál, felelőséggel viseld a következményeit!  A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.Imádom a fagylaltot. Öt éves voltam, amikor édesapámnál, ahol rendszeresen volt fagyizás, benéztem a mélyhűtőbe, hogy ellenőrizzem van-e fagyi. Volt. De…..
Ne kapkodj! Lassíts le és gondolkozz! A válság nem több és nem kevesebb mint egy kis változás! Változásokat pedig nap mint nap megélünk. Az benne a különleges, hogy sokat lehet róla beszélni, aránylag hirtelen jön és mindenki számára meglepő annak, aki korábban nem készült…..
  A Complex Magazine összegyűjtötte és megmérte a szexcentrikus kajaszpotokat a jelen és a múlt reklámterméséből. A legerősebbnek ítélt kilenc film között akad, amely csak a neten érhető el, de több közülük a tévékben futott, nem nálunk, nyilván. (Én legalábbis nem…..
2008. május 35-én készült egy óriási felmérés a munkahelyi motivációról az Egyesült Államokban. Az eredményeket majd egy év volt feldogozni. Az eredmények elképesztőek.Azokon a munkahelyeken dolgozók, ahol a vezetés egy szelet csokival motiválja minden reggel a dolgozók…..
sikeres üzlet Szórd ki a homokot! 2009.03.10 14:25:00
Nem az a kérdés, hogy mit kell még csinálnod, hanem hogy mit hagyj abba!   Biztos, hogy Te is úgy vagy vele, hogy rengeteg dolgod van. Alig tudod magad utolérni, és még így is azt érzed, hogy rengeteg jó ötleted és fontos feladatod hever a "fiókban" megvalósításra,…..
Jók-e az újévi fogadalmak?   A siker alapja a fegyelmezett és következetes cselekvés. Mindegy milyen nehéz, milyen unalmas, milyen kelletlen, milyen bosszantó fegyelmezetten végig kell menni az úton, amit kitűzünk magunknak.Akik folyamatosan gyakorolják az önfegyelmet,…..
sikeres üzlet A 20/10-es teszt 2009.02.26 18:50:00
avagy az Idő Urai A 20/10-es tesztet Jim Collinstól tanultam. Kiválóan alkalmas arra, hogy az ember megtudja magáról, hogy jó úton jár-e.  A 20/10-es teszt: Szabadságot vettél ki. Reggel felébredsz, örülsz, hogy semmit nem kell ma tenned. Kimész, és hozzálátsz a…..
Keressük meg az okokat, küzdjük le a hibákat! Valószínűleg mindenkinek van élménye arról a gyermek korszakról, amikor bármit is mondunk, a kislurkó azonnal visszakérdez: "Miért?" Roppant idegesítő, dehát "így tanul a gyerek!" Valószínűleg hasonlóan…..
Legyen bátorságod kirúgni a rossz ügyfeleidet Bill Clinton kampánycsapata (ez még 1992-ben történt) három csoportra osztotta az USA 50 államát. Az első csoportba azokat az államokat sorolták, ahol egyértelmű volt a nyerési esélyük. A második csoportba azok kerültek, ahol…..
Obamát a fehér, republikánus szavazók juttatták győzelemre és A vegetáriánus étterem profitját a húsevők hozzák Mi lehet az összefüggés az újonnan beiktatott elnök és egy vegetáriánus étterem között? Obama nem is vegetáriánus! A válasz a megfelelő célzásban, a…..
Hogyan aknázd ki sikeresen az üzleti lehetőségeidet? Oké. Mi az, ami igazán sikeressé teszi az üzleted? A válasz igen egyszerű... De még mielőtt megosztanám veletek hadd mutassak egy példát. 15-én részt vettem Wolf Gábor egész napos marketing konferenciáján, ahol 1500…..