Regisztráció Blogot indítok
Adatok
währenßhöhleigkeitigchen

0 bejegyzést írt és 583 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örökség Emlékmű 2014.04.29 09:54:22
Elöljáróban két dolgot szeretnék leszögezni. Egy: ha valaki olvasta néhány korábbi írásomat, az láthatta, hogy nem vagyok különösebben Orbán-barát. Minden kvalitása elismerése mellett leginkább csak őt bíráló megjegyzéseim voltak. Most az emlékmű hisztéria kapcsán mégis úgy érzem, meg kell védenem…..
währenßhöhleigkeitigchen 2014.04.30 22:12:14
@währenßhöhleigkeitigchen:
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha csak ez kell: fogalmam sincs a tőzsdei árfolyamokról, se a jövőbeliekről, se a jelenlegiekről, sem a múltbeliekről. De valami miatt olyan érzésem volt, hogy ez nem tartozik ide. Sőt, úgy gondoltam, te akarod elterelni a szót a témáról. S lám, sikerült, offolok én is.

Elmagyarázom, mert látom, nehezen érted: nagyapámat kontrasztként említettem: ha ő nem jön haza, akkor az oroszok ölték volna meg az összesen 8 év alatt, míg a fronton volt meg a hadifogságban. Egy zsidóként bejegyzett magyart viszont ugyanúgy megölhették az oroszok, mint a németek vagy a magyarok (a "sajátjaik"). Csak azért, mert valakiknek állítólag nem jutott eszébe, hogy azzal, hogy hivatalos jegyzékbe veszik a származásukat, mekkora tragédiát indíthatnak el. Tudomásul vettem, hogy te ezeket a valakiket felmented. Én nem. Főleg azért nem, hogy ne jusson senkinek eszébe a jövőben ilyen jegyzékeket készíteni. Mert előbb utóbb népirtáshoz vezetnek. Ahogy a második világháborúban Európában, úgy Ruandában is 1994-ben. És szerintem aki a holokausztot akár csak érintőlegesen is megemlékezés tárgyává teszi, annak ki kell térnie az előzményekre is: arra, hogy voltak, akik már jó előre felrajzolták a célkeresztet az áldozatokra. Mindegy, hogy tudták-e, hogy célkeresztet rajzolnak. Ha erre az illető nem tér ki (és az emlékmű szimbolikájában erre nincs utalás), az ne állítsa, hogy a holokausztra is emlékezik az emlékműjével. Mert nem hiszem el neki.

Ennyi.
währenßhöhleigkeitigchen 2014.04.30 22:31:05
@Blogger Géza: A törvény, az 1939-es, ami szerinted nem megjelölés, egyrészt nem csak az aktív hitéletet élő zsidókra vonatkozik, sőt, ha a két említett nagy- (h.d. déd-) szülő férfi, akkor olyanokra is, akik ma sem vándorolhatnának be csak úgy Izraelbe.
Másrészt pedig izraelita vallású magyar állampolgárokra vonatkozott. Ahogy voltak, vannak evangélikus, református, katolikus, görög ortodox, n.b. ateista magyar állampolgárok akikre viszont nem vonatkozott. Én azt tapasztaltam, hogy ezek is meg szokták különböztetni magukat írásaikban, könyveikben. A mértéken meg ne nyiss vitát, mert fanatikusok minden táborban vannak.(még az ateistáknál is, sőt, az utóbbi időben ott csak igazán). Érdekes módon csak az izraelita ill. izraelita felmenőkkel rendelkezőkre vonatkozott a törvény, függetlenül attól, hogy ők mennyire akarták megkülönböztetni magukat.

"a zsidók jelölték meg magukat, ők varrták fel magukra a csillagot."
Ha egy zsidó nem varrta magára a sárga csillagot, és ez kiderült és megbüntették, szerinted ki derítette ki? A német megszálló, vagy a magyar hivatalnok?
Ennyi erővel azt is mondhatnád nem a magyar állam szed adót, hanem az állampolgár fizeti: te vallod be, és te utalod át a hátralékod.
währenßhöhleigkeitigchen 2014.04.30 22:45:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Pont két olyan országot mondasz, aminek ma fekete az elnöke :)

Apartheid:
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/az_apartheid_del_afrikaban/
"Egy 1950-es törvény kötelezővé tette a faji hovatartozás nyilvántartását. "
"A faji besorolás nem ment zökkenők nélkül. A négy kategóriába, „európai”, „színes”, „ázsiai”, „fekete”, nem mindenki illett bele, így tízezrével adódtak határesetek. Nekik egy erre a célra felállított bizottság előtt kellett megjelenniük, hogy ügyüket tisztázzák. Voltak testvérek, akik más-más kategóriába kerültek. "

A diszkriminálás Dél-Afrikában, az USA-ban törvényeken nyugodott, ahogy Magyarországon is. A jelölés csak ezeknek a törvényeknek a következménye, nem az oka. Igen, a diszkriminálásért azok felelősek, aki diszkriminálnak. Pl. törvényekkel. Mo.-n. annó zsidótörvényekkel:
www.hdke.hu/files/csatolmanyok/09_KarsaiLaszlo_AMagyarorszagi_zsidotorvenyek.pdf

Vagyis te is egyetértesz velem, hogy a diszkriminálásért, ami előkészítette a holokausztot, a diszkriminatív törvényeket hozó magyar állam felelős?
Amikor elolvastam az MTI alábbi közleményét, és főleg, amikor megláttam a hozzá tartozó fotót, azt hittem, a Hírcsárdán vagyok, és ez valami viccesnek szánt álhír. Nem kisebb eseményről van szó tudniillik, mint hogy 13 év után újra látható egy amszterdami múzeumban Barnett Newman (1905-1970)…..
GFG Blog Brüsszel nem Moszkva 2013.03.07 15:30:17
„Úgy látszik, hogy az egész literatúra útnak indult, hogy ítéljen arról, mit látott s nem látott. Ez is egy characterizáló jelenete időnknek...a megelégületlenség elhajtja most az embert a honi tűzhelyről...a gond...velök utazik...a talentum a létezőt méri, ítéli,…..
währenßhöhleigkeitigchen 2013.03.08 19:50:10
Haha. "A baloldal feltalálta magának az európai álláspontot." - ez jó vicc. A közös Európa polgári, keresztény, jobboldali-centrista ötlet. Az egyik ötletgazda (az, amelyik pártpolitikus volt):
www.assemblee-nationale.fr/sycomore/fiche.asp?num_dept=6358
és pártja:
www.amicalemrp.org/index2.php

A Montánúniót aláíró országok nagyobbrészt milyen kormányokkal is rendelkeztek? Évszám 1951, aláírók Belgium, Németország, Franciaország, Olaszország, Luxemburg és Hollandia.

Jelenleg a legerősebb EU gazdaság, és amúgy az egyik legelkötelezetteb is mellette a német. Merkel melyik párthoz is tartozik?

A Barroso, amellett, hogy az EU Bizottság elnöke, az Európai Néppárt elnöke is. Orbán Viktor ugyanott alelnök.

"[...] de hol vannak a belgák?" Azért Belgiumot 90%ban még belgák lakják. Ha a szerző nem látta őket, tényleg felmerül a kérdés, hogy vajon melyik országban járt.

Ps: Az, hogy egy szakterület kiváló magyar utánpótlása nyugaton alja munkát végez, az nem őt, meg a nyugatot minősíti, hanem a magyar viszonyokat. Mert még így is megéri neki.

Pps: GFG, jártál már máskor is Európában? Remélem, az jobb volt. Mert pont a brüsszeli külvárosi környezet mint első nyugati élmény valószínűleg nem jó kezdés. Ki ajánlotta?
währenßhöhleigkeitigchen 2013.03.08 19:59:34
@útonjáró: A baj nem az, hogy miről ír valótlanságot, hanem hogy valótlanságot ír. Nekünk, akik magyarul írunk. Bele a képünkbe.

Akikre te gondolsz, nem nekünk írtak. Nem is magyarul. Pár ilyet olvastam, és nyugi, ott is volt kritika. De azt nem értem, hogy miért itt kellene egy külföldi cikk miatt felhúznom magam, amikor GFG cikke az, ami okot ad rá?
  A Nemzeti Színházat a jobboldali gondolat építette és tartotta életben, a másik fajta gondolat láttuk, mit csinált belőle. (Vidnyánszky Attila)   Ha Vidnyánszky ilyen megnyilvánulásokat tesz, úgy végképp kiiratkozik a komolyan vehető közszereplők közül, de ez a…..
währenßhöhleigkeitigchen 2013.02.16 10:26:55
@MetroGoldwinMayer: értem. a "a jobboldali gondolat építette és tartotta életben"

most úgy elképzeltem azt a gondolatot, ahogy tölti a betont a zsaluk közé ...

Attól, hogy jobboldali kormány építtette, attól még az egyéb szavazók adójából is fizették a melósokat. És tudtommal a Nemzeti a baloldali kormányzás idején is működött (amikoris természettesen jobboldali adózók pénzén is). Vagyis a Nemzeti léte és működése (közösen viseljük a fenntartás terheit) éppenhogy ellentmond Vidnyánszkynak. Ízlésen persze lehet vitatkozni, de nem érdemes: most pl. ő is megmutathatja, mit tud. (Ahogy azon is kár már vitatkozni, hogy mennyire jellegtelen egy épület lett, hála a "jobboldali gondolatnak" - megépült, ez van. Lehet színházlátogatni.)

A mondat másik fele: "a másik fajta gondolat láttuk, mit csinált belőle" - Telt házas előadások sorát? Vagy mire gondolt?
währenßhöhleigkeitigchen 2013.02.16 13:33:57
@Önnek megyünk: Ezt szvsz pont nem mondta senki :) egy halom olyan hiteles ember van, akibe igazából balról se tud senki komolyan belekötni, Szörényi, Gulyás, csak hogy pár friss hírre utaljak, de tudtommal Vidnyánszky és L. Simon szakmaiságát sem vonta kétségbe az adott szakma baloldala sem.
(Alföldit már támadták szakmai szempontból balról - asszem pl. Verebes - , érdekes, hogy jobbról még inkább csak ideológiai - etikai, erkölcsi - okokból szidták, ebbe a sorba állt be V. pedig pont tőle elvárható lenne a szakmai kritika, ha tényleg baja van vele.)

Ami az idegesítő, azok a tartalmatlan lózungok, amivel - a látszat szerint - kényelmesebb tetteket indokolni, mint érvekkel, ilyen pl. ez a teremtő jobboldali gondolat is ami, mint annó a szocialista eszme, egyedül kánaánt teremt, aki meg effektive megtermeli a GDP-t, vagyis a fedezetet, meg csak statiszta.

Szerintem itt is csak az autoriter kormányzás üt vissza. V. valszeg nem hülye, de tudja, hogy ezt a sablonos hablatyot szeretik a kenyéradók, hát nem fog megszakadni, hogy értelmesen elmagyarázza, hogy milyen művészeti irányt szeretne.
„Puerilizmusnak akarjuk nevezni annak a közösségnek magatartását, mely gyermekiesebben viselkedik, mintsem azt ítélőképességének állása megengedhetné; annak a közösségnek a magatartását, mely ahelyett, hogy az ifjakat férfiakká nevelné, saját viselkedését az ifjakéhoz…..
währenßhöhleigkeitigchen 2013.01.02 19:48:18
A baj az, hogy az oktatási reform szükségességét (ami szvsz legitim vitatéma) egyértelműen hamis példákkal támasztja alá a szerző. Pl.:

1. "Asztalosra, szobafestőre, mi több, cselédre és disznópásztorra is szükség van" - hááát, én voltam munkakereső, de egy ilyen álláshirdetést sem láttam.
Gyártósori melóst biztos keresnek, határozott időre, és azt is éhbérért. Szal a fenti mondat úgy kamu, ahogy van. (ez a véleményemet megváltoztatom, ha jön a forrás, hogy mennyi asztalost és szobafestőt keresnek ITTHON - merthogy Németo.ban keresnek, azt tudom.)

2. "Amit egyszer a plebsz megkapott, az azonnal „joggá” válik."- meg amit nem kapott meg, az is. Ha arra szavaz. Erről szól a demokrácia. Mellesleg, ez a plebsz termel, fogyaszt és mindezzel adóbevételt generál, amit az állam aztán szétoszt - többek közt az ilyen okostóniknak, mint a szerző (á la fekete gyökér:. "fütyülök erre a demokráciára" - bmeg, ez a demokrácia teremti elő a forrásokat, különben mehetne piacozni a fafaragásaival)

3. A diákok szüleiről sem szabad megfeledkezni, az ő pénzükből is épült az (és ez) a felsőoktatás. És ők (mellesleg szintén szavazók) szeretnék, ha lehetne diplomája a gyereknek, ha arra vágyik. Ha gyári melósok, akkor azért, hogy a gyerek már ne legyen az, ha meg maguk is "feljebb" vannak, akkor meg pláne, hogy nem akarnak "disznópásztor" gyereket.
(NB: Még a legszarabb diploma is jobb, mint a 16-18 éves korban kezdett gyártósori "művelődés". Vannak kivételek, párat ismerek is: mindegyik elkezdett előbb egy fősulit, egy-kettő meg egyetemet is elvégezte utána. Aki erre már nem volt képes, az mind szarabbul él, mint akár az utolsó büfészakos is. )

4. Érdekes, ahogy a szerző azokat a rendszereket fikázza, amelyek működnek. Pedig elég lett volna csak a magyar fejkvótarendszert. Az csődölt be.

5. Tudtommal sorra zárnak be a szakiskolák. Magyarul ma Mo.-n két valóban lehetséges út van: segédmunkás, vagy diploma. Még ha ez utóbbi gyakran büfészakos, akkor is.

6. "Senki nem gondolhatja komolyan, hogy az adott korcsoport néhány százalékán túl lennének még olyanok, akik alkalmasak a főiskolai, egyetemi tanulmányokra, ha azok színvonala méltó volna a képzés nevéhez." - hehe, 80-100 éve az érettségi tűnhetett ilyen felesleges dolognak a plebsz kezében. A múlt század elején meg pl. a nőkről azt se hitték el, hogy egyáltalán érdemes egyetemre járniuk. Tévedtek. Milyen alapon nem hiszed el, hogy idővel egyre többen képesek egyetemeken tanulni? (Itt konkrétan az a "néhány százalékot" tartom cinikus hazugságnak. Vagy kérem a forrást.)
Egyszer jó volna karácsony előtt szeretni a Jézust. Ha már arról van szó ugye, hogy megszületett. Egyszer jó volna, ha nem zúdulna már ránk folyton a pártpolitika, mely esküdt ellensége lett a nyugalomnak. Még karácsony előtt, december 23-án is. Hiába dobjuk el messzire…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.12.30 00:17:20
@cso zsi: gyógyítanak. sokan. és nem hallani műhibákról.
apropos: hallottam olyanról, aki azóta már svédországban gyógyít. szal, őket se lehet csak úgy megtartani. szerintem a család teszi. nem csak enni akarnak, de pl. időnként látni a papát/mamát stb. (Mo.-n gyakorlatilag ügyelet nélkül a dokik éhen halnak).
währenßhöhleigkeitigchen 2012.12.30 00:28:59
@Átvitel honvéd: Most akkor hazudott OV, vagy igazat mondott?
währenßhöhleigkeitigchen 2012.12.30 19:56:52
@Átvitel honvéd: "az EU-s mezőgazdasági támogatásoknál legfeljebb egy egyenlőt tudnék kiosztani, érdekben, a különféle pártkötődésű újgazdag birtokosok és vörösbárók között." Háááát, remélem, hogy nem vagy fidesz szimpatizáns, mert ezzel a kijelentéseddel épp hogy szemenköpted őket. OV és tagsága nem azt ígérték, hogy ugyanúgy fognak lopni, mint a maszop. Bocs, de abba a vitába nem megyek bele, hogy a szar vagy a fos a büdösebb.

OFF: ezt írtad: "Valamint attól még, hogy az EU-ban szabad munkaerőáramlás van, a jelenség fennáll (innen vándorolnak ki az itt kiképzett emberek, nem fordítva). " Nem igaz. A pesti multikörben számos nyugati tengeti nálunk napjait és járul hozzá a magyar GDP-hez. És szvsz a termelő cégeknél is van - képzett - munkerőimport (ők, ugye, nem Pesten), nem mindent hazaival végeztet a külföldi tulaj. Magyarul Mo. vastagon profitál a szabad munkerőáramlásból is. Pont orvosok nem nagyon jönnek, de még nem láttam, hogy a nagy köpködésben valaki akárcsak megpróbálta volna kiszámolni, hogy mi a mérleg az összes szabad áramlás tekintetében. Szerintem nem véletlenül: Mo. vastagon profitál az EU-ból, még orvosvesztéssel is.
ON Ebből a profitból inkább a dokiknak járna, nem a focistáknak.

Leszarom, hogy fizetős lesz-e a magyar orvosképzés, vagy nem: aki kifizeti, elmegy majd oda dolgozni, ahol megtérül a befektetése. Az itt tanuló norvég diákok is ezt teszik. Majd így tesznek a magyarok is. A kérdés csak az, hogy ez miért jó Mo.-nak? Hisz ettől még nem lesz több orvos itthon!

Viszont (és örömmel látom, hogy ezzel mintha akár egyet is érthetnél): én az életemben nem voltam focimeccsen. Soha, ismétlem, soha nem egyeznék bele, hogy az adóforintjaimat pl. stadionokba öljék. akkor már inkább az egyetemek kapják. Vagy az orvosok, fizetésként. A focistáktól és drukkerektől nem kaphatok semmit, fizesség csak a saját hóbortjukat. A dokik legalább reményt adhatnak, ha bajom van. De csak akkor, ha
1. megfelelő képzést kaptak, és
2. megfelelő fizetést.
Mert a magyar adók mellett sajnos nekem paraszolvenciára (amivel kezdhet is valamit doki) sajnos nem telik.

Ez most demagóg lett. De demagóg az egész kérdéskör. Szvsz OV mutassa be, hogy visszamenőleg kifizette a teljes képzésének a teljes költségét. Mert ha jól számoltam, ahhoz bizony a szüleim adója is kellett, és pl. ezért voltam a gimiben az osztály csórója. Aztán meg már az én adómból is tanult. Kérem vissza.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.28 14:56:17
Jól elbeszélgettek itt :)

HR-es nincs köztetek? Kéne egy szakmai vélemény is.
Mint laikusnak, nekem is az tünt fel, ami droidnak meg gyurijózsiferinek:

1. Ez egy telefoninterjú volt.
Kedves áláláskeresö posztoló, ilyen van, föleg, ahol a megpályázott munkakörben is kell majd telefonálni. És ilyenkor benne vannak a pakliban a provokatív kérdések. nem felháborodni kell rajta, hanem kezelni. Vagy humorral, vagy határozottan. A párkapcsolati kérdéseknél meredekebbek is akadhatnak, és vannak munkakörök, ahol olyanokra van szükség, akik képesek fapofával lerázni a pofátlan kérdést, mindezt úgy, hogy maga a párbeszéd ne szakadjon meg (ha lecsapod a telefont, az ilyenkor bizonyítja, hogy nem erre a melóra vágysz.)

2. Posztoló a jelentkezésében jelezte a családi állapotát.
Mi a fészkes francnak, ha nem azért, hogy jelezze a lehetséges munkáltató felé, hogy az átlagosnál jobban terhelhetö??? Mert egy ilyen infónak egyéb esetben semmi helye egy szakmai pályázatban. Szvsz a HR-es összekötötte a két dolgot, és egyszerre tesztelte, hogy a jelentkezö mennyire jól kezeli a provokációt, és mennyire gondolta komolyan ezt a plusz terhelhetöséget.

+1 Éppen a multiknál, telefonos munkát is igénylö munkakörben, úgy tudom nem hátrány, ha valaki meleg. Ahogy egyszer valaki a modorosblogon írta: "A meleg srác: belőlük van a legtöbb, mint minden call centerben. Egyrészt egymást viszik oda a cégekhez, másrészt a szeretnék emberekkel foglalkozni frázist ők tényleg komolyan is gondolják az interjúkon."

modoros.blog.hu/2009/03/25/a_call_center_gyongyei
Hihetetlenül nagy bunkóságnak nevezte hétfőn Harrach Péter a "Nem vagyok tojóstyúk!" feliratot, amely a Varga István fideszes vezérszónok parlamenti beszéde miatt létrejött Kossuth téri tüntetésen volt látható. A kereszténydemokrata frakcióvezető napirend előtt szólalt fel a…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.25 15:35:37
@pushup: Erre most kitérnék, remélem, nem haragszol: "olyan dolgot, hogy a tesót megverni rossz és azért bünti jár, az ugyebár egyszerű" -
elvben. De ha ez a bünti szintén verés lenne, akkor lenne egy kis gond: ha a kistesó megüti, akkor már visszaüthet? Hiszen verésért ö is verést kapna, tehát a kistesó is megérdemelné. Na de akkor ö is kap. Hát hol itt az igazság?

Szerintem ott, hogy nem csak kistesót, hanem úgy en-bloc verni rossz, amiért valamilyen bünti jár (nem verés). A szülönek is, ha mégsem bírta volna idegekkel, ahogy a kölkök feszegetik a határokat.

De szvsz már világos, hol vannak a különbségek a véleményünkben.
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.25 20:19:58
"Atugrottal egy igen fontos reszt. Akkor is vedtem az igazamat, ha _nem volt_." - Nem ugrottam át. Jogod volt hozzá, hogy ne legyen igazad. Most sincs igazad, még sem értenék egyet vele, ha valaki erővel akarna "meggyőzni". A gyerek esetében is így gondolom.

"Gyerekkent akkor is duzzogsz, ha _tudod_ hogy nincs igazad, nincs az az isten hogy beismerd." Felnőttként is. Most meséljek melós sztorikat? :) Ettől még nem verekszünk a munkahelyen.

"Szerintem: Vannak dolgok amin nincs mit vitazni, megbeszelni, amin nincs mit magyarazni (mar) ami egyszeruen rossz/veszelyes/karos...es a gyerek is _tudja_ ezt ... csak nem erzi a sulyat, mert gyerek." - Szerintem is :) De szerintem a pofontól még nem fogja érezni a súlyát. Amíg példakövetéssel, szabálykövetés elsajátításával, megértéssel nem teszi magatartása részévé, hogy kerülje ezeket a dolgokat, addig sajnos oda kell rájuk figyelni, és le kell őket szedni a kútkáváról, vagy ki kell szedni a horgolótűt a kezéből, amikor a konnektorba dugná. A kisgyerekesek élete nem csak játék és mese ... De ha nem csak ilyenkor kap figyelmet (pl. úgy, hogy egész nap le se szarják, de amíg szidják, mindenki vele foglalkozik), és nem a figyelem felkeltésére szolgál a dolog, hanem tényleg csak a kiváncsiság, akkor előbb a tapasztalat szerint abbahagyják, ha látják, hogy nem lehet. Nálunk pl. már három éves kor előtt abszolút nem érdeklődtek a konnektorok után. Addig persze elég fárasztó volt.

"Meg kell tanulja, hogy ha hibazik azert buntetest kap(hat)." - sok embert ismerek, többen nyugdíjasok, akik ezt még mindig nem tudják. én sem. mindenki hibázhat, és a hibák kijavíthatók.

"A megbeszeles _melle_ kapja a pofont, mert az nem magyarazkodas, hanem magyarazat, utmutato ha ugy tetszik." - WTF??? Útmutató, hogy így beszélj meg bármit a jövőben, ha pofont akarsz?

"Azt sem rossz megtanulni idoben, hogy a hiba merteke es a buntetes nem mindig all egyenes aranyban! Ez sem a szulo gonoszsaga." De az! Remélem, hogy az én gyermekeim éppen hogy azt fogja megtanulni, hogy ne fogadjon el aránytalan büntetést, senkitől. Tőlem a legkevésbé. Ha te így tanítod a gyereked, hogy fogja megtanulni, hogy joga van kiállni az igazáért?

"Az viszont vitathatatlan, hogy a gyereked eletet mentheti meg, ha fel az elkerulhetetlen(nek hitt) pofontol"- ha csak ezen múlna! minden pofon elkerülhető, ha jól hazudik az ember. De pont erre nem akarom megtanítani a kölköt. Persze mondhatod, hogy nem az életre nevelem :)
Én szeretnék ott lenni, amikor kokáztat, hogy segíthessek. Ha már gyerekkorban megtanítom rá, hogy semmit ne közöljön velem, amiért felkaphatnám a vizet, akkor ugyanúgy veszélybe kerülhet, csak éppen a hátam mögött. (a poszt példája klasszikus: ha a srác nem fosott volna annyira az apjától, akkor el merte volna mondani az iskolai sztorikat otthon, és nem a tanártól kellett volna megtudnia az apukának, hogy mi az ábra. Nagyon kell félni ahhoz, ha valaki pl. rossz jegyeket, iskolai feddést, konfliktusokat stb. nem mer otthon elmondani. El sem tudom képzelni, mi lehetett az, amit el kellett otthon titkolni, de amiről a tanár tudott, a szülő meg nem.)
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.25 20:21:13
@Francekellregisztralni:
@währenßhöhleigkeitigchen: a fentire válasz. lemaradt.
Amit a Fidesz a családon belüli erőszak Btk.-ba emeléséért kiírt országos népi kezdeményezéssel művelt, az egyszerre volt kicsinyesség és teljesen felesleges erőfitogtatás (akadt már néhány példa hasonlóra az előző két év folyamán). Elsősorban nem is Varga képviselő…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.13 13:30:41
@bbjnick: Nem. Szerintem az szánalmas, hogy miután beidéztél (maradok a tegezésnél, még az sem kizárt, hogy mint idösebb, teljesen konzervatív módon is felajánlhatom) egy szöveget, ami tartalmaz egy állítást (nem csak szerintem), és amivel te egyetértésedet fejezted ki, én meg azt, hogy nem értek vele egyet, kened szét a dolgot, be akarod bizonyítani, hogy nem is azt jelenti a szöveg, mert amit jelent, azt ezek szerint te is érzed, hogy nem lehetne mentegetni.

Próbáltam megmagyarázni, hogy mi a különbség az óhaj és az implicit állítás között. Cserébe sértegetsz.

De még mindig nem tudom, kinek a méltóságáról beszélsz? Pláne, egy, a mások méltóságát alapból semmibe vevö idézet kapcsán:
Vargának könnyü mondani, hogy "óhajtja" hogy a nök enbloc több gyereket szüljenek: nem ö szüli meg öket, és nem is tartja el öket. Talán felszólalhatna ö, és elmagyarázhatná, hogy mit is óhajtott, és szerinte mi a módja annak, hogy teljesüljön az óhaja. Egy kormánypárti képviselötöl ez szerintem elvárható.

De hagyjuk Vargát: Te, aki egyetértettél a kijelentéssel (én már csak azt kopiztam oda, amit te is, és amire odaírtad, hogy egyetértesz vele), akkor is egyetértettél volna vele, ha tudod, hogy tartalmaz egy bizonyíthatatlan állítást?

Szal, kinek a méltóságát véded? Mert szerintem a kritikám egy kijelentésre és egy véleményre (oppardon: óhajra) vonatkozott, nem egy emberre. (l. még:"Szóval TALÁN nem a nemi szerepek meg az önmegvalósítás az alacsony gyerekszám oka, és TALÁN Varga ú[r] óhaja a családon belüli erőszak ellen sz@rt sem ér "

Az, hogy egy btk tényállás mit old meg, és mit nem, az egy másik vita, aminek kapcsán az általad idézett - szerintem elfogadhatatlan - mondat semmire sem érv (se pro, se kontra). Elfogadom, hogy önmagában egy tényállás valószínüleg tényleg nem elég, de meg lehet tölteni tartalommal, ahogy vannak országok, ahol ez sikerült is. Mivel az a véleményem, hogy a probléma tudatosítása Mo.-n még nagyon hiányos, ezért úgy gondolom, hogy igenis lenne helye a btk-ban, saját jogon is. Meg vagyok gyözödve róla, hogy rosszabb nem lenne töle az áldozatok kiindulási helyzete egy per esetén. Egy alap lehetne ahhoz, hogy fokozatosan érdemi, jogilag használható tartalmat kapjon a tényállás. Hisz a többi törvénnyel is ez megy: meghozzák, ha nem jól müködik, faragnak rajta, és elöbb utóbb használják. Személy szerint nem vártam volna csodát (ezt eloi-nak is írom). De sajnálom, hogy az elsö lépés se jött össze.
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.13 15:02:28
@bbjnick: Én az általad idézett mondatra reagáltam. azt tartom sz@rnak. Abban található az implicit állítás, amiröl beszélek. Talántól függetlenül. Az én magyarom szerint. (Eddig ebböl éltem, lehet, hogy most koldusbotra jutok?)

"2) A te méltóságodat véd(t)em (volna)." ????

A 3)-hoz: mert a Varga mondat hülyesége egyértelmü (talánnal is). Igazából azt nem értem, hogy ha tényleg a vita hevében csúszott ki, miért nem határolódott még el töle, ahogy a párttársai?

3+1: Egy feltételes mondattal? :::)
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.13 16:53:18
@bbjnick: 1)-3) én arról beszélek, amit te idéztél. "Talánnal". Maradj a tárgynál.Én sehol sem az egyéb helyeken idézettekre reagáltam. ` Tényleg lehet gond az olvasással, már bocsánat. (Az implicit állítás a te általad idézettekben is ott van. Az én magyarom szerint.)

3+1:
Azonosulsz valamivel, ami feltételes módban van. Ez vicces :)

és most idézlek:
bbjnick · bbjnick.blog.hu2012.09.12. 18:39:23
"A "talán" a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint: 1. Lehetséges, elképzelhető, hogy... 2. lehetséges, hogy...?; vajon? 3. ha úgy tetszik. " - ebböl még az óhaj nem következik. Csak az, hogy vagy szarkasztikus akart lenni, vagy bizonyhogy véleményt nyilvánított, valamiröl, ami szerinte "Lehetséges, elképzelhető". :))

Szvsz add fel, egyre mélyebbre megyünk a magyar nyelv rejtelmeibe. ez nekem szakmám és vesszöparipám, szívesen csinálom, de a konkrét kérdéshez nem visz közelebb.

"Nyilván, azért nem "határolódik el" (pfff!!!) Varga a saját mondatától, mert egyetért azzal." - ha így van, én egyetértek azokkal, akik bunkónak tartják, mert azt gondolja, hogy joga van elöírni (oppardon: óhajtani) a nöknek, hogy mennyit szüljenek, és mikor mehetnek el önmegvalósítani. (+ mindezt egy olyan vitában, ami NEM ERRÖL SZÓLT - vagyis mégcsak nem is céllal volt bunkó, hanem csak úgy)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.05 15:56:14
@theveryguest:
"Az azért remélem közismert tény, hogy az értékesítés/kereskedelem nem teremt értéket. Az csak egy szükséges rossz, ami ahhoz kell, hogy a termék (amely ténylegesen értéket képvisel) eljusson az eladótól a vevőhöz."
Éppen ellenkezőleg. A kereskedelem is (mondom IS) értéket teremt, ráadásul ugyanúgy munkával (dolgozók munkaereje és munkaideje árán): az áruk és szolgáltatások értékét az szabja meg, hogy mennyit adnak értük a piacon. Ehhez azonban el kell juttatni és ott kell öket tartani azon a piacon, a vevő szeme előtt, és ez nem megy munkavégzés nélkül.

Ennyi erővel nem értékteremtés a tervezés, az örzés, a takarítás (és egyéb szolgáltatások) - hisz egy terv esetleg nem valósul meg, vagy pl. aznap este úgysem akart seni se lopni a telepről, a takarítás meg eleve minek, tisztítsa meg a vevő, ha nagyon turhás a cucc ...
währenßhöhleigkeitigchen 2012.09.05 16:10:41
@copyRight: Szerintem meg nem mindegy, hogy a munkavégzésed miatt ajánl valaki, vagy pedig azért, mert a mi kuyánk kölke vagy. Az elsö esetben karriert épitesz, network-ölsz, és én csak a második esetre mondanám, hogy klasszikus hátszél. Amiért neked kell megdolgozni, az nem hátszél, csak az, ami munka nélkül tol elöre, elég csak az útjába helyezkedned.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.08.31 18:45:14
@Kara kán: Hát erről lemaradtam :)

Ausztriában lakom, a feltételeknek megfelelnék (talán, mert azért nem voltak nagyon kifejtve a posztban a követelmények, noha diploma is van, és pár egyéb nyelv talonban), csak sajnos elkerült a fenti ajánlat. A nettó havi 2300-ért kapásból dobnám a mostani melómat, pedig szeretem. És a posztolónak nem is kellett volna Mo.-ra menni keresni ...

Mert az albérlet 1000 alatt is kijön, és kétkeresős családdal még az is feleződik. ;)
Tisztelt blog!    A balatonakarattyai magyar központú multinacionális vállalat benzinkútján történő problémák miatt fordulok Önökhöz.  A dolgozók nem kapnak bérpapírt,folyamatos a levonás a fizetésből,a pótlékok és a szabadságok nem kerülnek…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.08.17 11:58:30
@soproni1: "Ha csökken a feketagazdaság, a munkanélküliek is kifehérednek."
Szvsz tévedsz: a fekete munkanélküli akkor sem lesz fehér ... Tényleg, ez most rasszizmus?
Üdvözletem!                Egy olyan dolog miatt írok ebbe a blogba,amely már-már a nevetséges és/vagy pedig az óvodás kategóriába tartozik,de mégis valahogy-hosszú évek után -kezdek a dologtól tartani!Az egyik hipermarketben dolgozom, ahol nem csak a nagy dolgok…..
Sziasztok!     Nagyon röviden szeretném elmesélni, ami tegnap esett meg a párommal, bár miattam. Egy munkahelyen dolgozunk (ez egy gyógyszergyár) ugyanis, én március óta itthon vagyok veszélyeztetett terhesként táppénzen, októberre várjuk a babát. Van egy 13 éves nevelt fiunk…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.28 19:34:46
@eMJe: @bbppoo: Ha 8 órás műszakban van, és kivesz 5 nap szabit, az 40 óra, amit a cég kifizet, munka nélkül. Ha valaki 12 órázik, akkor az 5 nap az 60 órát jelent, ami 20 óra plusz, vagyis még két és fél normális munkanap. A posztoló szerint a pénz jó, ebből az következik, hogy valszeg minden szakmájához értő gazdasági igazgató ezt a megoldást erőltetné. Ezért fizetik.

A munkaszerződés pedig valszeg arról szól, hogy a munkáltató napi 8 órára vette fel a szakit (plusz túlórák, ill. a műszakos munkavégzés lehetősége). Vagyis szerődés szerint visszatehetik napi 8 órára. Ha nem így lenne, az egész poszt okafogyott lenne.

Magyarul ez a "diszkrimináció" arról szól, hogy a cég ne fizessen többet az 5 napra , mint amennyit okvetlenül szükséges (és amennyit másnak is fizetne, aki nem 12 órázik).

Szerintem egyezzen meg az apuka arról, hogy addig, amíg kiveszi a szabit, legyen normális napi 8 órás munkabeosztáson, majd miután visszajött a szabiról, helyezzék vissza a folyamatos műszakba, hogy a lehető legtöbb napot lehessen otthon.

Amit nem tudok: a normális fizetett szabadság, ami mindenkinek jár, az hogy alakul ilyen folyamatos műszak esetén? Van valami kulcs, vagy tényleg ilyenkor aki 25 napot kivesz a napi 8 órás melójából, az ennyivel olcsóbb a cégnek, mint az, aki folyamatos műszakban van? Ismeri valaki, mi az idevágó szabályozás?
Nehezen tudja elviselni az államgépezet akár egyetlen gyermek elvesztését is, aki kimarad az egyre súlyosbodó közoktatási nyomorból. Külföldön élő állampolgárt gyámüggyel fenyegette a 14. kerületi önkormányzat, ha nem mondja meg, hova jár a gyermeke óvodába. Mert az…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.06 14:38:20
@Pdudas: Akkor szvsz ideiglenes külföldi tartózkodást jelentettél be, nem tartóst. Ha van lakcímkártyád, Bpi állandó lakcímmel, akkor csak ez lehet.
Konkrétan: szerepelsz a lakcímnyilvántartásban, nem jelentkeztél ki, különben a magyar lakcímkártyádon nem szerepelhetne magyar cím.

(Állandó lakcímed Pest, de tartózkodási helyed külföld.)

A tartós külföldi tartózkodás alatt szvsz azt értjük, hogy külföldre költözöl, mert pl. ha van magyar állandó lakcímed, akkor nem jöhetsz haza nem magyar rendszámú autóval. Ilyenkor megszünik az itthoni állandó lakcímed.
währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.06 15:08:41
@Pdudas: ne keresd ki, tudom mi volt az, én is kitöltöttem: ideiglenes külföldi tartózkodást jelenttettél be :)

A rendörre meg ne végy mérget: öt csak az érdekli, van-e magyar állandó lakcímed. Ha vam magyar lakcímkártyád, akkor ha lekérdezi, azt a választ fogja kapni, hogy van.
Ha van, akkor jogszabály szerint jelenleg nem vezethetsz külföldi rendszámú autót - a külföldi tartózkodásról a jogszabály nem mond semmit a rendörnek, tehát nem is érdekli.
währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.10 13:39:32
@Pdudas: "Van allando lakcimem, ahogy van lakcim kartyam is. De ha a rendor beszol es lekeri radion, akkor azt a valaszt kapja hogy kulfoldon tartozkodik."

NEM! Azt a választ kapja, hogy van magyar állandó lakcímed. Az ideiglenes külföldi tartózkodást NEM kérdezi le, mert arról a jogszabály nem rendelkezik.

Én szóltam. Többet nem írom le, ha nem érted, akkor nem érted. (Tudom, nehéz megérteni, más se érti, ezért is támadjuk ennyien ezt a jogszabályt.)
Ha mázlid van, ahogy sokakanak, megváltoztatják a törvényt, mire leállít a rendör.
Kritizálja az Európai Unió (EU), hogy Magyarországon ötven liter mennyiségi korlátozással bárki főzhet otthon pálinkát, természetesen csak saját felhasználásra. Az Országgyűlés két éve fogadta el azt a törvényt, amely lehetőséget nyújt a házi pálinkafőzésre. Az EU…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.23 23:19:32
@Pipas: Kevered a szezont a ...
Az aláírt szerződésben nincs benne a kivétel. És Mo. úgy hozott egy kivételező törvényt, hogy nem konzultált a szerződő felekkel. Így már OK? Az EU tesz rá, hogy hány magyar mennyi páleszt főz otthon. Arra viszont ügyel, hogy ne verjék át. De még így is átverik ... hát ezért érzékenyek.
währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.24 21:22:08
@Pipas: "Ugyan már, ha követted ..." kevered, vagyis csúsztatsz. Kilóg a lóláb ;-)

Hogy a politikai támdások min nyugszanak, arról nem beszéltem. Itt most egy jogi "támadás" (ha ezt a szót akarod használni) történt, ami bírósági szakaszba került (Mo. által elfogadott/elismert bíróság elé.) Majd ez a bíróság eldönti, hogy volt-e jogi alap. A vita viszont egyértelműen jogi.

A politikai balfácán támadók, és a jogi bírálók két külön halmaz, ritka átfedésekkel. Az EU-t nem a politikusok, irányítják, akik a szájukat tépik, hanem bürokraták, akik szerződésszövegeket értelmeznek. Lehet, hogy tévesen. Mint ahogy az is lehet, hogy Martonyiék értelmezték tévesen. Nekem z utóbbi tűnik valószínűnek. De a kérdés mindenképpen jogi. Az EU tesz rá, hogy mi a tárgy, neki az a fontos, hogy jogilag ne tudjon belekötni. Ebbe most bele tudott.
Nem csak az állami vállalatok vezetői jártak jól a munka törvénykönyvének legújabb kiadásával.A munkaerő-kölcsönző cégek számára kedvezően módosították az új munka törvénykönyvét mind a csoportos leépítés, mind a végkielégítés, mind pedig a felmondási idő…..
Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04 15:59:18
@willdataa: persze az is. Meg az is, hogy minek haljanak meg, ha semmi szükség rá. Különben Mo. nincs befenyítve? Eltekintve attól, hogy utoljára a honfoglalákor foglaltak a magyarok egyedül bármit is (a kisantant egyszerüen katonailag erösebb, és akkor Ukrajnát még nem is számoltam), a II. VH utáni békét is a nagyhatalmak garantálják. (Na jó, a Mátyás talán saját eröböl ügyködött. 500 éve ...)

Az EU-s példát komolyan gondoltam. Elvben minden magyar kiköltözhetne Erdélybe, ha olyan fontos lenne neki. Ehelyett csak onnan költöznek el, de még csak nem is az anyaországba, hanem mindjárt tovább. Szerinted, ha a többség élni nem hajlandó egy földdarabért, akkor majd meghalni hajlandó lesz? Cserben hagyni a családját, azért, hogy más családapákat öljön? Mindezt úgy, hogy egzisztenciális oka nincs rá. Mert az irredentizmus erröl szól.
währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04 16:17:48
@willdataa: Szvatopluknak is visszajár? Vagy a Dunántúl ténlyeg csak egy lovat meg némi füvet ér?

De písz, szvsz az irredentizmus nem erkölcsi a kérdés, hanem gyakorlati. Még Mo. sem volt képes minden elbitorolt javat visszaadni a saját polgárainak a rendszerváltás után: Egy halom volt zsidó vagyon nem került vissza, de azt sem hallottam, hogy az elkergetett sváboknak felajánlották volna, hogy visszakaphatják a földjeiket, házaikat. Határokon átívelve ez még nagyobb feladat. (Háborúzás nem játszik, mint írtam, eleve elvesztenénk, és még bele is hallhatnánk.)
währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04 16:59:30
@willdataa: Sikerült kiszúrnod azt, amit viccnek ŕtam, eszem a humorodat ;)

De ha te ezen akarsz vitatkozni ...:
Arra van forrás, hogy
1. százegynéhány évvel azelött a magyarok még etelközben voltak
2. a honfoglalás fegyveres erövel történt.

De mondom, ez volt a vicc rész, a lényeg a gyakorlati oldal: hogyan, ha nem újabb szenvedéssel, minden érintett számára? (Amit a Mo.-ról elüzött svábokról írtam, azt vetted?)

Békésen kiköltözni, belakni Erdélyt (eredetileg a románok is úgy kerültek oda az évszázadok alatt, a VH csak a végpont volt): ha erre nem találsz jelentkezöt, most, amikor az EU miatt megteheted, akkor miröl beszélünk?
8ker Tiszta energia 2012.05.23 23:01:00
Kedves 8ker Blogger!   V. Ágnes vagyok és a Kálvária tér 6. szám alatt élek, ahová tegnap megérkezett az MVM - Paksi Atomerőmű tékoztató kamionja, ezzel kapcsoltaban szeretnék segítséget kérni, a gyorsabb eredméyn elérése érdekében.   A "jövőnk energiája" elnevezésű…..
Nagyon hevenyészetten tájékoztatják az ügyfeleket a hitelfelvételkor a biztosítások különös feltételeiről, és  kemény kifogásokkal szembesülhet az ügyfél, ha gond van.Tisztelt Zugügyvéd! A következő problémával szeretnénk Önhöz fordulni és kérni tanácsát!…..
   Tisztelt hölgyeim és uraim!Köszönöm, hogy tegnap öltönyt vettek, inget és a legszebb nyakkendőjüket. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Az önök kormányszeretete megértette az…..
währenßhöhleigkeitigchen 2012.01.23 01:16:56
@El Topo (Sgt. Elias): Megfelelő távlatból nézve az a tömeg 57 május 1-én tényleges hatalmat (és megalkuvást) fejezett ki. Ha az analógia megállná a helyét, akkor 2044-ig nem kellene új miniszterelnök nevét megjegyezni.
  Elektromos helikopter, 16 propeller hajtja. Ez a jövő, vagy csak egy újabb elvetélt prototípus? (forrás)         ..
währenßhöhleigkeitigchen 2011.11.08 12:16:02
@Rézfánfütyülő fűzangyal:
1. Irányította.
2. Mit kell ezzel bizonyítani? Barkácsoltak maguknak heccböl egy helikopert. Ha mázlijuk van, lesz befektetö, és játékszerként gyárthatják gazdag ficsúroknak. Akkor már lesz neki formaterve is. Hol a gond?
währenßhöhleigkeitigchen 2011.11.08 12:21:52
@währenßhöhleigkeitigchen: Nincs ellentmondás: A koncepció alatt az élvezeti eszkközként (gyk: játékszerként) használható, embert is elbíró modellhelikopter koncepció müszaki és gazdasági kivitelezhetöségének koncepcióját értettem. Addig, amíg nem csinálnak egy felszálló változatot, nincs befektetö, aki beszálljon. Az üzletbe, nem a gépbe. (Így már el lehet neki magyarázni, milyen bekerülés várható, nagyságrendileg.) Így már világos?
währenßhöhleigkeitigchen 2011.11.08 14:54:03
@Plumper_: De mi köze ehhez a segwaynek?Az nem elektromos haszonkármü, hanem élvezeti cikk. Jelenleg arra is használják. Arra viszont üzletileg sikeresen. (Eleve csak órás az akkukapacitása.)

PS: Az elektromos hajtás meg csak annyira környezetvédö, amennyire az elektromos energia termelése az. Ha gáz/szén erömüböl jön a villany, akkor humbug. És akkor még nem beszéltünk az akkumulátorok elöállításának és ártalmatlanításának környezetkárosító hatásairól. Szal, a kérdés összetettebb. Itt meg szvsz csak egy ügyes barkácsötletet látunk, amiböl még jó üzlet lehet.
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
währenßhöhleigkeitigchen 2011.10.22 16:50:05
@Kandeláber: Az, hogy a mindenkori fiataloké a jövő, egyfajta tautológia. T.i. az öregek statisztikailag előbb szorulnak ápolásra, és halnak meg. Ez független a képzettségtől. Ahogy a bunkóság is, amire a poszt elég jó példa.