Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B_Csapat

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1896. Az első modern olimpiai játékok megnyitója. Athén, Görögország (Reuters)..
Elsőre úgy tűnik, mintha a japán igazságszolgáltatás teljesen jól működne. Övék a világon az egyik legalacsonyabb bűnözési ráta – az amerikainak kevesebb mint egytizede. A hatóságok a fiatalkorú elkövetőkkel elnézően bánnak: a hangsúly a büntetés helyett inkább a rehabilitáción van. A visszaesések…..
B_Csapat 2016.01.11 14:08:06
@arncht: Az egész csak nézőpont kérdése. Ha nem vesznek el az életedből 5-10 évet, akkor valóban működik a rendszer, ha viszont a kevés balszerencsés közé tartozol, akit ártatlanul elítélnek, akkor ez elég kevés vigasznak.
Üdvözletet küldünk magyar nyelven minden békét szerető lénynek a világegyetemen. Így hangzik az a női hangot rögzítő üzenet, ami arany borítású rézlemezeken utazik a Voyager–1 és Voyager–2 űrszondáknak köszönhetően valahol a Naprendszerünk határán. A lemezek tartalmát - Carl Sagan fizikus és…..
B_Csapat 2015.10.25 17:04:53
@val: Már vagy 70 éve kürtöljük - és tényleg szó szerint, nem csak egy irányba - világgá, hogy hol vagyunk, és kik vagyunk. De ez az apróság ne zavarjon meg, követeld nyugodtan a felhatalmazást.
B_Csapat 2015.10.25 17:48:35
@val: A rádióhullámokról beszélek. Te a Voyager-en elhelyezett üzenetek miatt aggódsz, miközben a 24 órája útnak indított rádióhullámaink (tv, rádióadások stb) már most nagyobb utat tettek meg, mint a két Voyager szonda az elmúlt 38 évben. Ezen rádióhullámok segítségével pedig ugyanúgy megállapítható a Föld helyzete, mint a Voyager-eken elhelyezett üzenetekkel. Ennyit a szövegértési képességekről.
Ateistavilág Vallásos gyerekek 2015.03.10 21:56:26
A vallástalanokkal szemben sokszor elhangzik a gyakori panasz: „Miért nem tudják az ateisták békén hagyni a vallásosakat? Mit számít ez nekik?” Néha nekem is vannak hasonló gondolataim. Mit árt ez egyáltalán? Majd eszembe jut a saját gyermekkorom és a gyerekeim találkozásai…..
B_Csapat 2015.03.12 19:02:12
@huKKK: Szerintem félreérted. A poszt szerzője nem a tízévesnél idősebbekért aggódik (ahogy találóan megfogalmaztad: a pornó és horror fogyasztókért), hanem a fiatalabbak miatt. Akiket ha megrémít a Piroska és a farkas című mese, meg lehet nyugtatni, hogy ez csak egy kitalált történet jóról és gonoszról, a valóságban nem eszi meg a farkas a nagyit. Ugyanez nem mondható el a vallások kitalált történeteiről, amelyek ugyanúgy megrémiszthetnek egy kisgyereket (pokol,a mindenről tudó Isten stb.), de ezek egy vallásos család számára a valóság részei.
B_Csapat 2015.03.13 17:02:05
@huKKK: Ezt hol olvastad? Mert újraolvasva a posztot nem találtam arra utalást vagy közvetlen felhívást, hogy csatlakoznom kéne bármely valláshoz, vagy szektához.
Nyilvánvaló, hogy a legtöbb összeesküvés-elmélet abszurd butaság, ugyanakkor egy cambridge-i történész szerint egy részükben több igazság lehet, mint elsőre gondolnánk. Nem kétséges, hogy az összeesküvés-elméletek korában élünk, aminek részben nyilván az internet is az…..
B_Csapat 2014.06.23 21:32:29
@A megvalósult amerikai ólom..: "Egész véletlenül épp akkor volt egy nagy pénzügyi konferencia valahol a távoli Delawereben az elnök részvételével, de a vérszomjas terroristák ezzel nem foglalkoztak.."
Az elnök (G.W. Bush) Floridában volt egy általános iskolában, ezért nem találták a terroristák Delaware-ben :-)
www.youtube.com/watch?v=1pscvYjvj_U
B_Csapat 2014.06.23 22:37:21
@A megvalósult amerikai ólom..: Értem én, hogy a Pentagonba rakéta/robotrepülőgép csapódott, de mi lett az repülővel és az utasaival? A repülőgépet meg kellett semmisíteni, az utasokat ki kellett végezni, hiszen nem lenne szerencsés, ha a repülőgép vagy bármely utasa az állítólagos becsapódás után előkerül. Ha viszont a repülőgép mindenképpen megsemmisül és utasai is meghalnak minek a rakéta? Ha a Pentagon elleni támadást az amerikai kormány tudtával és segítségével hajtották végre, miért nem ültettek a pilótafülkébe egy profi pilótát, akinek nem okoz gondot a Pentagon eltalálása?

"Van ennek értelme? Hölgyek és urak, ennek semmi értelme. Az egésznek nincs értelme. Tehát emlékezniük kell, amikor majd vitázgatnak és döntögetnek..."
"Bible defense of slavery", ezt a hangoskönyvet azzal az elképzeléssel töltöttem le, és kezdtem el hallgatni, hogy nyilván egy kritikát fogok olvasni arról, hogy a Biblia hogyan védelmezi a rabszolgatartást. El sem tudtam volna képzelni, hogy a librivoxon egy olyan könyvet olvasnak fel, amely…..
B_Csapat 2014.06.13 01:42:55
@Epokit Drive: "Az ÚSZ leglényege az Isten és a felebarát szeretete. Ha a rabszolgatartás ebbe belefér, akkor nincs mit mondanom."
A rabszolgatartás során egész pontosan hol nyilvánul meg ez a felebaráti szeretet? Amikor halálra korbácsolják a rabszolgát? Amikor adják-veszik őket, mint valami használati tárgyat vagy állatot? Amikor megfosztják szabadságuktól és szabad akaratuktól? Amikor erőszakkal elhurcolják őket a családjuktól?

"Ha a Szentírástól napra készen várod, hogy minden társadalmi bűnt ítéljen el tételesen, akkor valóban hiányos, és mindig az is maradna."
A rabszolgatartás nem XX. századi "találmány", mint például a BTK 168. §-a, az már jóval Jézus születése előtt is létezett, és halál után is fennmaradt kb. 1800 évig. A rabszolgaság talán fontosabb probléma annál, hogy kivel, mikor és hányszor bújsz ágyba. De amíg a paráználkodás bekerült a tízparancsolat közé, és a mai napig leköti Isten, az egyház és a keresztény közösség nagy részének figyelmét, addig a rabszolgatartás ellenzésére (netalán felszámolására) már nem jutott idő és energia. Ami elég szomorú és elkeserítő annak fényében, hogy a kereszténység a szeretet vallása.
Westermann 1928-as német birodalmi történelmi világatlaszában számtalan - ma már - nem is létező országgal találkozhatunk. Nem telt el még száz év sem a kiadás óta, de a világ már olyannyira megváltozott, hogy rá sem ismernénk. Nem elsősorban természetföldrajzi értelemben,…..
Ateista Klub Bűn, bűn, bűn 2013.09.02 16:20:27
1. AZ EMBER BŰNÖS LÉNY  A keresztény vallás egyik legvisszataszítóbb eleme a mindent átható bűnkultusz. A bűnnel kapcsolatos ellenérzésünk egyrészt az elképzelésnek az emberi méltóságot és önérzetet megtagadó következményeiből adódik, másfelől pedig az…..
B_Csapat 2013.09.03 23:46:37
@nemkomplett: Az első emberpárnak amúgy 3 fiúgyermeke volt (Kain, Ábel, Séth). A két túlélő pedig talált magának feleséget, nem pedig Évával kufircoltak :))
Persze arról a Biblia mélyen hallgat, hogy a két feleséget mikor teremtette isten (ha egyáltalán ő teremtette őket :))
Karácsonykor megbeszéltük, hogy vannak mindenféle bajok a karácsonnyal.Mi van a húsvéttal? Mi történt húsvétkor? Mit is ünneplünk? A kérdés talán nem olyan egyértelmű. Egy 2005-ös Reader's Digest felmérés szerint 1001 megkérdezett brit állampolgár közül csupán 48% tudta a helyes választ erre a…..
B_Csapat 2013.04.02 18:02:19
@Koós István: Csak a példa kedvéért mondtam Márkot, nincs mögötte más ok.
B_Csapat 2013.03.31 16:35:12
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Ez teljesen mindegy. Az Egyház NEM a Bibliából tudja, hogy Jézus feltámadt."
Erről nem ártana tájékoztatni számtalan hittársadat, akik beidézik a fél Bibliát, egy-egy állításuk alátámasztására.
B_Csapat 2013.03.31 17:08:24
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Miért nem volt elég csak Márké, és a többiektől csak akkor idézni valamit, ha nem mondanak ellent Márknak? Arról nem is szólva, hogy kiválaszthatták volna Márk evangéliumát, a többiekében átírhatták volna az eltérő részeket, így az eredeti oldalszámot is megtarthatták volna."

Átjönnek a fontos, hitbéli üzenetek: szerintem igen.
Egyezne a mű a szent hagyománnyal: szerintem igen.
Elveszne az irat ihletettsége: szerintem nem.
Képzeld el, hogy te vagy isten, vagy isten egy nagy hatalmú, nagy tudású küldötte, és azért jöttél a Földre, hogy eljuttass egy nagyon fontos üzenetet, sőt, a legfontosabb ismeretet, hírt (evangéliumot) az embereknek! Ha nem is űrhajóval szálltál le, hanem embernek születtél, de te vagy isten, vagy…..
B_Csapat 2013.03.29 15:05:59
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Az állam sem rest, ha szabályokat kell alkotnia polgárai számára. Istennel ellentétben még bizonyítékot is szolgáltat létezésére. Ennek ellenére az egyes polgárok mégis rendelkeznek szabad akarattal, és ha kedvük tartja, bármely szabályát megszeghetik. Talán az állam még mindenhatóbb, mint Isten?