Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.XL

24 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit csinálj Barbadoson 8 óra alatt?  Aki tengerjáró hajóval érkezik Barbadosra, annak általában pár órája, maximum fél napja van, hogy felfedezze a szigetet. Én 8 órát töltöttem Barbadoson. Azt nem mondhatom, hogy ez mindenre elég volt, de ízelítőnek jó volt. Történelem, város, strand és vásárlás…..
Mr.XL 2018.11.07 19:17:16
@Hungarian Geographic: 50 éve utazgatok a világban, és én mondom neked, Barbadosra elég két óra is. Focimeccsre pedig egy fillért nem költenék, de hát nem vagyunk egyformák.
Jók az írások Balázs, go on.
  Dusanbe nem tartozik az átlagos turisztikai célpontok közé. A kultúra iránt érdeklődő turistákat a selyemút közeli nagyvárosai, Híva, Bukhara és Szamarkand szipkázzák el, míg a természetjárók a Pamírba, vagy a Tien-Shanba igyekeznek. Dusanbe pedig e között a két világ…..
A vékonyka kislány áhítattal nézte a dobozt. Sötét szemét egy pillanatra sem vette le róla. Még az orra körüli vidám kis szeplők is elkomolyodtak ekkora csoda láttán. Méz vörös haját kisimította az arcából, az se legyen útban. Teljes szívével akarta érezni, látni. A…..
Mr.XL 2016.01.02 11:14:24
2011. szeptemberében a következő útvonalat választottam: odafelé Budapest - Párizs repülővel, majd Párizs - Bayonne TGV gyorsvasúttal, végül Bayonne - Saint Jean Pied de Port kiindulóállomásra vonattal. Hazafelé Santiago - Barcelona és Barcelona - Budapest repülővel. Erről van tapasztalatom, ezt…..
Mandiner blog Gyarmati Fanni 100 2012.09.08 08:01:00
A Pozsonyi út 1. szám alatt lakik egy idős hölgy. A ma százesztendős asszony hetvenhét éve, 1935-ben költözött ide a néhai Radnóti Miklóssal, házasságkötésüket követően. Gyarmati Fanni, a feleség, a múzsa, a társ, megannyi csodálatos szerelmes vers ihletője csendben,…..
Szép volt, jó volt, elég volt. Pénteki napot a feszült várakozás jelentette. Összepakoltuk a maradék cuccainkat, amit már nem tudtunk, vagy nem akartunk feltenni a repülőre és hozzáraktuk egy segélyszállítmányhoz, ami még kiszállításra várt. Eközben folyamatosan olvastuk az…..
Ha egyszer egy üzlet beindul… 10:00-ig kellett választ adnunk a Big Bossnak, hogy elfogadjuk-e az ajánlatát. Át is mentünk az előző szállodánkba, mert ott volt a meeting. Meg is kötöttük az üzletet, de még a szálloda igazgatója sem tudta virítani a kialkudott összeget euróban…..
150 km Bissau Még az éj leple alatt beálltunk a kompfeljáró elé, hogy reggel az első járattal átkelhessünk. Ahogy pirkadt, szépen jelentek meg a helyiek, ki kordén, ki gyalogosan, fejére pakolva az összes cuccával. Sokan állítják, hogy szépek a szenegáli lányok. Az…..
Mr.XL 2012.02.02 21:35:00
@Bikfic_vakond: Köszi a segítséget.
Átköltöztünk egy másik hotelbe, a futam hivatalos szállására, mert mára felszabadult egy-két szoba, hiszen akik „lábon” mentek haza, tegnap reggel útnak indultak. Lacinak még volt egy elvetélt próbálkozása, hogy esetleg egy norvég csapat Nissanjával jövünk haza, de mára…..
Hidegzuhany. Talán ez a legjobb főcím mára. Ottó barátunk, akinek az autójával jöttünk volna haza, bejelentette, hogy olyan jó ajánlatot kapott a Toyotára, aminek nem tudott ellenállni és eladta járművet. Ígért valami kompenzálást, de tartok tőle, hogy ez az ígéret is kb.…..
Tambacounda - Farim (300 km) Avagy hogyan csempésztem autókat Szenegálból Bissau-Guineába az éjszakai bozótdzsungelen át. Hiába a gondos nevelés, a törvénytisztelő életmód, aki kalandra vágyik, az ne csodálkozzon, ha jól bele is keveredik. Miután a vezérkamion platóján a mi…..
Ranerou - Tambacounda (570 km) Az egész napot egy lepukkadt teherautó középső ülésén töltöttem, forró ásványvizet kortyolgatva, de legalább túl vagyunk a reménytelenségen, újabb esély a célba érkezéshez. Sötétben érkeztünk meg ahhoz a kempinghez, ahol tegnap este kellett…..
Velingara-Niokolo Koba (350 km) Kalandtúrát akartam? Hát most megkaptam! A mai napot is a szavannai táborbontással kezdtük, de most nem vágtunk neki egyből a következő távnak, mert a program szerint egy helyi iskolát látogattunk meg és otthonról hozott ajándékokat adtunk át. Úgy…..
Richard Toll-Velingara (350 km) Fincsi volt vadkempingezni a szavannán. Az idillit csak a környéken legelésző, éjszakára is kint hagyott szamarak artikulátlan üvöltése törte meg. Na meg, hogy ugyebár a toalett is hiánycikk erre. A vándor mit tehet ilyenkor? Fogja a papirusz…..
Boutilimit-Richard Toll (200 km) Jártam már sok egzotikus határon, olyan is volt, hogy fél napig vitatkoztam, míg átengedték az autómat Grúziából Azerbajdzsánba, de ami ma volt, az minden képzeletet felülmúlt. Nem kellett korán indulnunk, mert ma csak 300 km áthidalandó…..
B2 Beach – Boutilimit (320 km)Gábor, bár jobban van, de még messze nem tökéletes. Reggel jött a dokinéni vizitálni. Én meg konzultáltam vele. (ez olyan jól hangzik, olyan orvosos) A magammal hurcolt készletből dehidratációs folyadékot rendelt neki, meg lázcsillapítót. Mert…..
Bou Lanouar – B2 Beach (250 km)   A mai nap legfőbb eseményét Gábor produkálta. Sajnos. Rosszul lett az éjszaka. Gyomorgörcs. Én ezt sajnos nem ismerem. Vagy inkább szerencsére nem ismerem. Szegény társam nagyon szenved. Mindenféle tablettákkal próbálkozik, és mondja,…..
Gueguarat – Bou Lanoar (100 km) „Pöti Tárta nix gút.” Talán ez volt a tegnapi tivornya legszebb mondata. Nem kétséges, hogy sokaknak ezt jelenti a Bamako. Van aki a dűnéken szereti gyilkolni az autóját, mások meg inkább csak aszfalton gurulnak, és este válnak a társaság…..
Echtoucan – Guerguarat (470 km) A túra legunalmasabb napja volt a mai. Hétszáz kilométer folyamatos semmi. Azt hittem, hogy aki volt már Hortobágyon az tudja mi a puszta. Óriásit tévedtem. Az Alföld kietlen rónaságai Disneyland ehhez képest. Ott legalább felsejlik egy gémeskút vagy…..
Tatooine – Echtoucan (540 km)   Hideg van. Épp néztem a térképet, a Kanári-szigetekkel vagyunk egy magasságban és elvileg ugyanaz a Golf-áramlat langyítja a levegőt, de bizony itt elkél a pulcsi, sőt a bélelt kabát is. A helyiek is be vannak öltözve piszkosul, igaz a…..
Tata-Tatooine (560 km)Elárulok egy kulisszatitkot. Az egész napi zötykölődés után az embernek nagyon nincs kedve még blogot is írni, mikor beesik a szálláshelyre. Jó ha van energiánk, hogy beálljunk a legtöbbször hideg zuhany alá. A dokumentálást úgy oldjuk meg, hogy amíg egy…..
Rissani-Tata (800 km) Hogy folytassam a tegnapi gondolatmenetemet, van annál rosszabb, mikor nem én vagyok a főnök. Ha nincs főnök. Van viszont több okostojás. Ráadásul mindegyik meg van róla győződve, hogy övé a bölcsek köve (pedig az itt lapul az én zsebemben). Az itiner…..
Tanger - Rissani (760 km) Valójában a kaland csak ma kezdődött. Napsütéses reggelre ébredtünk volna, ha átállítottam volna a telefonomat is a helyi időre, de mivel ezt elmulasztottam, sikerült egy órával korábban, korom sötétben elindulnunk. Hamarosan rájöttünk azonban, hogy…..
Mr.XL 2012.01.19 22:20:23
@Bikfic_vakond: Laci persze a gumipapucsában... :)
Almeira - Tanger 450 km (+komp) Algeciras Gibraltár bejáratánál fekvő spanyol üdülőváros híres kikötőjéről, ahonnan négy komptársaság járatai gondoskodnak arról, hogy az autók és utasaik gördülékenyen jussanak át az afrikai kontinensre. Már a város előtt 30…..
Nizza - Almeira (1300 km) Nem igazán sajnálom, hogy nem szolgálhatok izgalmakkal, de a mai nap legnagyobb eseménye, hogy nem nyílott a kapu. Fizető autópálya tekintetében a franciák a legelvarázsoltabbak. Összefüggéstelenül követik egymást a pénzdobálós és jegykiadós…..