Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyuszika432

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen az egyik nyilvános és visszakérdezős előadáson rendtársam azt a kijelentést tette: “Hiszek abban, hogy Isten minden embernek megadja azt, hogy előbb vagy utóbb már itt a földön megtapasztalja Őt”. Hűha, gondoltam, de jó lenne ha ezt a nem éppen…..
nyuszika432 2009.01.18 16:04:06
Szia Kiscsirke,
koszi a videot, megy az angol, kulfoldon dolgozok. :)

A video lenyegeben a karacsony peldajan keresztul azt mutatja be, hogy az idok folyaman kialakultak feligazsagok (pl. Karacsony nem 24-en volt, Jezushoz nem harom kiraly allitott be, hanem harom bolcs, stb.), amik nincsenek benne a Bibliaban. A lenyeg viszont, hogy Jezus megszuletett, O a Megvalto, es ez feketen-feheren le van irva. Nem a sztori reszletein kene tehat a video keszitoi szerint ragodni, hanem tessek mar a fatol az erdot latni: megszuletett Jezus, a Megvalto.

Bar erdekes video, ugy erzem, ez meg nem valaszolja meg a kerdeseimet. Ugyanis magaban a Bibliaban is vannak igen lenyeges, viszont egymassal ellentetes tanitasok (eleg ha arra gondolok, hogy Isten eleg feltekeny, bosszuallo vonasokkal bir az Oszovetsegben, mig az Ujszovetsegben a szeretet es a megbocsatas a lenyeg).

Ahogy en most latom, a Biblia egy nagyon fontos tortenelmi dokumentum, jol mutatja be a kulonbozo korok szellemet, es erdekes szociologiai forras. A sok ellentetes uzenetu tortenet miatt azonban eleg tokeletlen forrasa az isteni tanitasnak. Ha Isten azt akarja, hogy tudjuk, mi tortent Jezussal, pontosan mit tanitott, akkor miert nem adott egyertelmubb es mindenki szamara vilagos, hiteles es elerheto utmutatast.

A tobbi kerdesre is varom a valaszokat, nagyon orulok es koszonom, hogy foglalkoztok vele.

Aventus: igen, egy ilyen rovid, frappans konyv jo lenne. Emlekszem meg diakkoromban lattam a Magyar Katolikus Egyhaz Katekizmusat, kb.3433424 oldal volt, meg is ijedtem tole rendesen :)
nyuszika432 2009.01.18 19:57:19
@trevys: Kedves Trevys,
koszonom a gondolatokat, erdekesek voltak, es semmikeppen sem sikerultek "esetlenre".

En is valahogy igy latom, hogy az emberek olyan Istent mutatnak be az Oszovetsegben, amilyenben eppen hinni szeretnenek.

Mivel het kozben teljesen el vagyok havazva az evilagi kihivasokkal (melo), ezert majd csak kovetkezo het vegen tudom megnezni a forumot. De addig is koszi mindenkinek a hozzaszolasokat.

Klassz, hogy ilyen nyilvanos forumon foglalkoztok ezekkel a kerdesekkel - ez a legtobb, amit ember tehet. Hogy a kerdesekre senki sem tudja biztosan a valaszt, az is persze vilagos. De jo vele foglalkozni, mert bolcsebbe tesz, azt gondolom. Marmint meg jobban rajovunk, hogy mennyire nem tudjuk :)

Szep hetet.