Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paki

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
paki 2010.11.27 15:55:35
T.olvasók!
Úgy itéltem meg 97-ben, hogy én nem lépek be a mnyp-ba, mert nem bíztam a magántársaságok akkori vagyonkezelési technikájában. Jelenleg is vannak fenntartásaim a másokra bízott pénzeim kezelésével kapcsolatban. A mnyp-i vagyont kezelő társaságok nem gazdálkodtak minuszosan a pénzekkel, de a létrehozott hozam bakfitty ahhoz képest, amit a jó gazda gondoskodásával kellet volna hozzanak. Nem érdekel, hogy az államinak van e hozama, mert velük szemben csak azt várom el, hogy Édesanyám havonta kapja meg a nyugdíját. Ha az öszes befizetés nem elég a nyugdíjra, és az állam a más csatornákon megszerzett pénzéből kell kiegészitse, akkor más adónemeket kell csökkentenie, és emelnie kell a nyugdíj adó %-t.
Én aki nem léptem be azt a terhet viseltem, hogy a befizetéseimből fizették az elmúlt 13 év nyugdíjasait, ellenben a rendszerben a magánzók csak töredékével járultak hozzá a szüleik nyugdíjához. Ők csak a saját számláikat gazdagították, a rossz szabályozás okán.
Most az állam benyújtja a számlát nekik is, és a továbbiakban mindenki azt csinál amit akar bizonyos igen vagy nem válasz között dönthet.
97-ben be sem kellet volna vezetni ezt az idióta rendszert. Az akkori politikának még pár ilyen dobásából még csak most fogunk felocsúdni.
Az állam felelősségét abban látom, hogy a rendszerben a létszámot felduzzasztja, az újrafelosztásból és egyéb nem termelő ágazatokból nyugdíjba menők irreálisan magas nyugdíjat kapnak, nem dolgoznak elég évet (rendőr-katona-stb), mégis 100-150 %-al kerülnek nyugdíjba 25 év munka után.
Az átlagos jövedelem után befizetett 10 % járulék ilyen pazarló kifizetés mellet nem tud sokáig fennmaradni. Az értéket előállító réteg kiszáll az állami nyugdíj biztosítoból, akkor hosszú távon hasonló módon megszünik a rendszerbe a friss pénz befizetése, és akkor más módon fogja az állam feltölteni a kasszát. Mert ügye nem gondoljuk, hogy hamarosan 4 500 000 ember nem fog kapni nyugdíjat, rokkant nyugdíjat, mert a magán tőke elviszi a befizetőket.
Például itt van az előző hozzászoló a redland. Ki fizette a munkanélküli segélyedet a manyup, vagy az állam ? A munkanélküli időd valószínű beszámolódik majd az állami nyugdí kiszámításába! Ezt is az államtól várod ! Meg tudnál e élni 198000 Ft nyugdíjbol egy éven keresztűl, mert a tőkét azt nem fizetik ki. Ha jó matekos vagy, akkor számold ki, hogy hasonló befizetés, és hasonló hozam mellet mennyi lessz az éves hozama az akkori pénzedenek. Már most sem tudnál belőle megélni, nem 20 év múlva. Természetesen majd lehet egy akkori másik pártot szidni, hogy az éhhalált súrolod, és mindeközben gondolj a szüleidre.
A rendszer a szétosztásban hibázik nagyot, azt kell drasztikusan megváltoztatni, és akkor lesz mindenkinek aki dolgozott normális nyugdíja.
Most abba hagyom, és körbe nézem magam
a fitymám megvan
fehér bőrű vagyok
cégtulajdonos-vezető
magyar
egészséges
stb.
és nem kaphatja be senki.
Tegnap hallottam, hogy Bolíviában Evo Morales elnök a napokban fogadtatta el az új Alkotmányt. A friss alaptörvény a szolidaritás, az emberiesség és az egyenlő teherviselés alapelvein nyugszik, amire már csak a fekvése miatt is sanyarú sorsú országnak igencsak nagy szüksége van -…..
"Kemény, ez a csapat kemény."(Horn Gábor) Véglegesítette a Fidesz az EP-listáját, a győztes túlzott magabiztosságával még jóval a kampány beindulása előtt. Nézzük hát ezt a listát! A listavezető neve bármilyen választásnál szimbolikus jelentőségű:…..