Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yonderman

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Árokásó Top100 Charles Gati 2008.11.13 13:25:00
A magyar árokásók egy klasszikus alcsoportját alkotják azok a vén tapasztalt macherek, akik a vérzivataros 20. század valamelyik pillanatában, érthető vagy érthetetlen okokból elhagyták az országot, és valamelyik nyugati államban futottak be tekintélyesnek mondható karriert.…..
Yonderman 2009.01.18 02:09:54
@Bárdos Angéla:

Angéla, kedves,

Ch.G. könyve (sem) ad választ a lényeges kérdésekre:

X.23-án békés felvonulások, demonstrációgaloppok zajlottak. De miért pont a rádiónál kezdett lövöldözni egy ismeretlen, barna kabátos ffi egy fegyvertelen katonatisztre? Miért nem a lakitelki adóvevőt v. a pártközpontban lévő s.o.s. pótrádiót szerezték meg? Ki szerzett fegyvert a Lámpagyárból, úgy, hogy odatelefonálva hazaküldte az őrséget, majd fegyvert osztogatott s kámforrá vált? Miért hallatszott be Gerő rádióbeszédébe, majd a józsefvárosi központ hívásaiba a fegyverropogás, ráadásul hosszan?
Kik s honnan (pl. a Parlamentből v. a volt sportétterem (akkor amerikai rezidencia) tetejéről v. az Akadémiai pártközt üléstermébe, ahol Hruscsov fő megbízottai tárgyaltak éppen magyar rezidenseikkel) lőttek a Kossuth téren?
Konrád-féle megmondók szerint értelmiségiek is kellenek a... Igen, ám az 56-osok javarésze mégiscsak munkás, kétkezi dolgozó, diák, kiskatona!Kiknek s miért volt fontos, hogy Mo.-n legyen egy kis balhé a megfelelő időpontban, majd amikor már elterelődik a SZu belső válságáról, a Szuezi-csat. megszállására való igyekezetről a figyelem, majd amikor szilárd a belső hatalmi harc a SZU-ban, vérbefojtsák a kis októberi (szintén megrendezett, de Nyugat által pénzelt) forradalommal szemben a nagy magyar forradalmat?
Közbevetve: a "kis októberi kb. olyan volt, mint a "nagy román (oláh!) a nemzetgyűlés Balázsfalván, ahol pár, Magyarhon által kikupált tucatka kikiáltotta a magyar kincses Erdély elszakítását (s nem elszakadását!) szintúgy nyugati segédlettel.

Ezek a nagy szakértők inkább szagértők: kavarnak, s mikor már bűzlik - lelépnek. Elegáns emingránsokká vedlenek, mint a híres-hírhedt Károlyi M., s tanulmányokat, emlékiratokat kreálnak vmilyen megrendelésre...

Olvasson el néhány művet a másik oldalról is: olyasféle (déja'vu érzése lesz az embernek, mint 1914 előtt volt, azaz a T.(? Házban folyamatos obstrukció zajlik, éppencsak nem a véderő nyelvéről s nem tintatartó-dobálással, rendőri kivezettetéssel (vö. megint Károlyi M.)
Miközben ketyeg a gazdasági, a kulturális-oktatási, a morális és a kisebbségi (cigánykérdés!), ill. többségi kérdés (munkanélküliek, szegények!!) bombák tömkelege!!
Megint nem akarnak katonát látni holmi legújabbkori lindnerbélák, és megint katasztrofális helyzetben vagyunk külpolitikailag, vmint gazdaságilag.
Erről miért nem beszélünk ch.g.-k helyett? Miért nem beszélünk gy.f. immoralitásáról, mélymagyar-miniszterelnöki zülléséről, ami része az összmagyar politikusi zuhanásnak a magyar gödörbe, aminek most sincs alja?
Miért nem beszélünk arról, hogy minden rohad, züllik, erőszakosodik? Hogy ellep a morális, kulturális, környezeti s egyéb szemét, hogy hazánk átjáróház, szegényház, plazahaza?
Közvakok és -süketek, simlisek, mutyizók, összekacsintók és összejátszók, szakértők/megmondók, médiamajmok, harácsolók, magyart-morált kirekesztők, árokásók, átvedlett bolsik - mint a ruszkik - menjetek haza!
Oda, ahol nektek nyílik a sárga rózsa s a plazahaza!
Ahol utolér benneteket a karma... Mert amint fent, úgy lent, s amint bent, úgy kint...

De: maradjanak, akik még hisznek az erkölcsben, tisztességben, tudásban, önállóságban, munkában, családban, az összefogásban

Yonderman