Regisztráció Blogot indítok
Adatok
snmarton (törölt)

16 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
snmarton (törölt) 2010.07.11 23:49:17
@halihalo: a következtetés marad. eredetileg sem azt akartam kihozni, hogy a hollandoknak itten nyerni kellett volna, hanem, hogy a FIFA nagyon is beáll sumákolni a játékvezetői hibák mögé.

és itt kell nekiállni brandértéket számolgatni, spanyolország és argentína nyilván többet ér, mint hollandia és mexikó.

a brazilok a potenciálhoz képest alacsony reklámértékkel bíró focistákat vittek ki, az angoloknál otthonmaradt beckham, ki is estek szépen.

tessék, kész a kompakt konteó.
snmarton (törölt) 2010.07.12 00:06:19
@Nagyzee: nem egyértelmű és ebből következően [nem] kötelezően befújandó,

arra próbáltam utalni, hogy a bírónak, ha nem biztos a lesben, tovább kell engednie az akciót.

és azért ezen ugrálok (noha nyilván ott lett volna előtte a szöglet is, meg iniesta ígymegúgy), mert a bírói döntések általában vitathatók + a bíró is ember.

engem az zavar, hogy erről nem kaptunk lassítást.

hogy a szerkesztői központban valamiért instant tudtak úgy dönteni, hogy "lőttek a spanyolok egy gólt, de lehet, hogy előtte les volt. mit csináljunk? hát lassítsuk ki a másik passzt, az nem volt les"
snmarton (törölt) 2010.07.12 00:14:18
@snmarton:

OFF

mág izé, nyelvészeti bónusz, tudom, hogy könynen el lehet nézni, meg amúgy is mindenki baszik a helyesírásra, de figyeljétek a vesszőt.

a) nem piros és ezért alma
=nem piros és nem is alma, noha, ha piros lenne, ebből következtethetnénk az almaságra.

b) nem piros, és ezért alma

= amire ti gondoltatok. a nempirosságból következik az almaság.
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
Nou San Trafford E-csoport, 20.30 2010.06.24 19:00:00
Itt most minden nagyon egyértelmű: Hollandia már továbbjutott, Kamerun már kiesett. A dán-japánon aki nyer, az jut tovább - a döntetlen Nipponnak kedvez.Csapat M Gy D V Rg Kg Gk P Hollandia 2 2 0 0 3 0 +3 6 Japán 2 1 0 1 1 1 0 3 Dánia 2 1 0 1 2 3 –1 3 Kamerun 2 0 0 2 1 3…..
snmarton (törölt) 2010.06.24 20:50:18
@mrazziee: simán kellett volna fognia, csak a marhája még a lövés előtt elindult a másik sarokra
snmarton (törölt) 2010.06.24 21:02:08
Egy percig sem volt izgalom nélküli az utolsó csoportkör második napja, még akkor sem, ha szerző erre csak az utolsó pillanatban jött rá. A nap végére minden és mindenki a helyére került; a jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak pedig egy-egy vuvuzelával a hátsójukban…..
snmarton (törölt) 2010.06.24 17:47:55
@Mr.AT: könyörgöm, lehetett látni a lassításon, hogy a kapus bemegy hátra, felvenné a labdát, de még ki se egyenesedett, amikor bekúrják hátulra.
snmarton (törölt) 2010.06.24 20:49:06
Milyen furcsa az élet! Két hete még az egész világ Maradona nagyképűségén, öntörvényűségén rugózott, azon, hogy kit hagyott otthon, kit vitt el a vb-re, kivel van jóban illetve rosszban a keret tagjai közül. Legyőztek két verhető csapatot és máris arról szólnak a hírek,…..
snmarton (törölt) 2010.06.22 21:26:41
@rizla: attól még, hogy nincs irányítójuk, nem kell valakit olyat betenni ugyanarra a helyre, aki teljesen másthoz ért és ezt csinálja ott is.
ribéryvel si megpróbáltak valami hasonlót a franciák, az se jött össze, bár nyilván vannak különbségek.
a bayern 4-2-2-2 vel bl döntőig ment, nem olyan rossz dolog az.
Kisvártatva valóra válik, amit igen sokan szeretnének: Franciaország válogatottja nem rontja tovább a világbajnokság légkörét és a két futballozni hajlandó amerikai csapat továbblép a legjobb tizenhat közé. A világbajnokság előtt közzétett jóslataink is…..
Foghíjas falanx, szegett szárnyú sasok...
snmarton (törölt) 2010.06.17 16:00:47
@lószerafin: tényleg aranyos, van a dolognak jó oldala, de sajnos pont akkor találták ki ezt, amikor véletlenül tényleg _jó_ hivatalos dala van a vébének, ez ugye elég ritka. és a szöveg is gyermeteg lett egy kissé.

ettől azonban még tényleg aranyos marad.
Ebony & Céroni, avagy elefántagyar vs. Grízes Céda...
snmarton (törölt) 2010.06.15 16:07:40
snmarton (törölt) 2010.06.15 16:11:27
@Neil Blender: nyújtott láb vol. és? nem találta el a lábát.
Komment ide!..
snmarton (törölt) 2010.06.14 16:29:56
@lószerafin: szerintem nem rossz, amit tolnak, borzasztóan sok hibát-labdavesztést kéynszerítenek ki, és amíg a földön tartják a labdát, teljesen jó támadásokat építenek föl

azt viszont én sem értem, hogy miért van minden japán támadás végén egy ívelés, ebből még a kaput nem találták el, nem is fogják.
Kommenteljünk ide, mert az jó...
snmarton (törölt) 2010.06.14 14:34:22
@Dr Jozef Vengloš: hát, nem tudom.

nálam elég sokat számít az, hogy cahill hátulról ugrott bele a német lábába, jong meg úgy nagyjából labdára (is) ment.
snmarton (törölt) 2010.06.14 14:45:29
@Pety91: igen, erre kédeztem rá.

@Kennyhun: persze, csak Harald emellett norvég & svéd király is volt, a következő párszáz évben pedig különböző felállásokban, de úgy nagyjából egy király alá tartoztak a skandináv népek. Dán nemzet nem is volt, és az egész skandináv világ állhatott vagy kétszázezer emberből.

@HosCincer: és a világon senki nem ismerné a nevét, ha a svédek nem róla nevezik el az új hülyeséget.

igazából a lényeg az, hogy Harald kábé annyira dán, mint amennyire Luxemburgi Zsigmond magyar. Értitek.
Hat csapat mutatkozott be szombaton. Kettőben csalódtunk: Nigéria és Görögország főleg hozzáállásuk miatt váltott ki belőlünk szúrós tekinteteket. A másik négy azt hozta, amit mindig is vártunk tőle: Dél-Korea gyors volt és pontatlan, Argentína hozta a kötelezőt, USA…..
snmarton (törölt) 2010.06.13 20:45:25
@ddrum77: walesiként angolosítani magad picit más történet, mint csóró török vagy afrikai származású bevándorlóként németesedni.
snmarton (törölt) 2010.06.13 21:10:22
@raja ram: a fókákat, a fókákat. Moldova györgy, anybody?
Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel…..
snmarton (törölt) 2010.06.12 22:26:22
@rizla: tényleg nem rosszak, de (egyébként tényleg nem meglepő módon) nem akkora kurva nagy esélyesek, mint amennyire szeretnék. Kapusuk meg ezután se lesz, bár Hart ennél csak jobb lehet.
16 évvel ezelőtt az egyik legerősebb csoportot alkotta az idei világbajnokságra is összesorsolt Argentína, Nigéria és Görögország, kiegészülve a legnagyobb bolgár generáció csapatával. Idén a Koreai Köztársaság teszi teljessé a B jelű csoportot, amely így korántsem annyira…..
snmarton (törölt) 2010.06.12 16:50:01
@snmarton: ennek a másik oldala az, hogy azt is lehet látni, hogy az argentínok miért nem akkora atyaúristenek, mármint verón miatt,

a jóembernek beletelik vagy fél évébe, amíg a pálya egyik végéből eljut a másikig, ott meg eladja a labdát. hiába lép vissza egy-egy csatár a négyből a labdákért, ha nincsen mögöttük támogató kreatív támadó középpályás, akkor kétemberes összjátékokon kívül túl sokat nem tudnak bemutatni.

ez utóbbira ugye láttunk már példákat, de a srácok annyira nagyon azért nem érzik egymást. rátesz a gondra, hogy egy támadás helyből bukta, ha higuain van a végén, illetve, ha di maria egyáltalán részt vesz benne.
Tizenkilencedszer szólal meg a világ legnagyobb sporteseményét elindító sípszó ma délután négykor. Az eddigi 18-ról már bőven kibeszéltük magunkat, elemeztük a csoportokat, összeállítottunk néhány válogatást az eddigi világbajnokság legnagyobbjairól, mindezt egy okból:…..
snmarton (törölt) 2010.06.11 21:30:13
a vuvuzela népszerűságe valami istenverte történelmi anomália.
nemrég terjedt csak el. annak ellenére, hogy állítólag korábban nagyon is frankó foci-related zenei szurkolói kultúra élt az országban, see:
www.timeslive.co.za/opinion/columnists/article476668.ece/Nothing-kills-the-joy-of-soccer-like-a-bunch-of-wailing-vuvuzelas

a kaizer chiefs vezérszurkolója találta ki ezt a szart, elkezdte tömegben gyártatni valami búr faszfejjel, aki lenyúlta a licenszet és kurva sokat kaszál rajta.

hallani olyan érvet is, hogy a vuvuzela aért gyökerezik az ősi afrikai kultúrában, merthogy régen állatok szarvaival tülköltek, de baszdmeg, hol nem tülköltek állatok szarvaival?

olyan érv is létezik. hogy a vuvuzrla igenis komoly hangszer, namost az egyéni megítélés kérdése, hogy a műanyag trombita mennyire komoly instrumentum, de az biztos, hogy nem szonátákat játszanak rajta.
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
snmarton (törölt) 2010.03.26 12:59:19
Nyilván mindenki ismer a környezetében olyanokat, akikben a nap bármely tetszőlegesen kiragadott pillanatában van valamennyi szesz, legyen kora reggel vagy késő délután. A szememben ez a fajta alkesz nagyobb rejtély, mint az absztinensek (ugye, abban nincs…..
Juliette Lewis poprock helyett leállt füvezni Omar Rodriguez Lopezzel. A Lightning Dust zenéje nem kevésbé hippi, mint a Pink Mountaintopsé. Az Alamaailman Vasarat zenéje klezmerből, balkáni népek zenéjéből és egyéb skandináv taktudokból áll. A Future Millionaire grunge-nak…..
Egy honfitársunk, bizonyos Nagy Krisztina is megpróbálkozott a világot jelentő deszkák meghódításával az X Factor című brit tehetségkutatóban, kevés sikerrel. A videót csak erős idegzetű olvasók, illetve a csaj rokonai indítsák el. ..
„Fuck the system” – írja Hudák Hajnal, az Index újságírója az Operabál kapcsán. Nem tudom eldönteni, vajon szimpatizál-e a Balettintézet előtt ellendemonstráló punkokkal, vagy kritizálja őket, vagy mindkettő. Én nem találok semmi szimpatikusat az ATTAC…..
Tízéves a Subscribe. Ezzel kapcsolatban a következő napok során még bőven hallhatunk információt, mi inkább egy jubileumi interjút csináltunk, aminek legfőbb különlegessége, hogy a zenekar összes tagja (Csongor Bálint – ének, Tilk Máté – ének, Horváth Attila…..
snmarton (törölt) 2009.02.24 17:46:52
@Void Bunkoid: na de most apukám, szerintem az, hogy a saját pénzüket költik arra, hogy zenélni tudjanak, az pont nem egy gáz dolog.

egyébként meg essen rád egy zongora.
Eddig aljas és olcsó módon minden ünnepre lecsaptunk, így hát a maival se teszünk kivételt.Szerintünk a Valentin-napot ünnepelni, szeretni, szidni, kritizálni mind-mind modoros, de hát Modor Tibinek csak megbocsátjátok! A mai anyagot köszönjük szépen feltételes reflex kartácsnak,…..
snmarton (törölt) 2009.02.18 16:58:01
Sárdobáló Európai minta 2009.02.06 14:00:00
Barátaimnak gyakran mondom, hogy Magyarország azért nem tud teljesen tönkremenni gazdaságilag, a politikusok azért nem tudják szétkorruptkodni, a szélsőségesek pedig azért nem tudják hatalmukba keríteni, mert az európai politika úgyis maga után húzza majd a magyar belpolitikát.…..
snmarton (törölt) 2009.02.06 17:20:28
legjobb tudomásom szerint ha a cigány cigánynak vallja magát, akkor onnantól mindenki, még én, vagy Pásztor Albert is mondhatja rá, hogy cigány.

és ha létezik egy a Pásztor Albert által vázolthoz hasonlóan érdekes statisztikai egybeesés, akkor még az is lehetséges, hogy létezik egy jelentős mértékben etnikai alapokon szerveződő bűnözői szubkultúra, amivel érdemes lenne magasabb helyen is foglalkozni. vö: "cigánybűnözés"

csak hát ezt tényleg nem lehet pc módon előadni, mert a "cigánybűnözői" szubkultúra történelmi, politikai, kulturális stb okok miatt elsősorban tényleg cigány etnikumú honfitársaim közösségeiben van jelen (noha a cigányság teljes számához képest nagyon kicsi az arányuk).

ehhez a kérdéshez viszont kapcsolódik annak a sokkal nagyobb méretű, szintén elősősorban a cigányság soraiban fellelhető néptömeg problémája, akik sehogy, vagy csak félig-meddig tudtak beilleszkedni a többségi társadalomba, viszont a rájuk jellemző, momentumaiban premodern kultúrában abszolút súlyú családi kapcsolatok fontossága miatt nem tudják függetleníteni magukat a teljesen deviáns csoportoktól, ráadásul a többségi társadalom rasszista és elutasító reakciójára szintén sovinizmussal válaszolnak.

és akkor itt már legalább félmillió emberről van szó.

a rendszerváltással bedőlő nehézipar óta nulláról induló romaintegráció azóta semmit sem lépett előre. ahhoz, hogy egy súlyos, eszkalálódó és jelen lévő problémára megoldást találjunk, én még azt is elfogadhatónak tartom, hogy rendőrfőnökök az elkövetők bevallása alapján összeállított etnikai statisztikákat lobogtassanak.

(bár én most ezzel valószínűleg egy új, neofasiszta horthy-rendszernek ágyazok meg.)