Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaptabakta

1 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Kaptabakta 2019.09.27 21:41:06
@CSL:
Igen, egyettértek. Az biztos, hogy sok sz@rt etetnek meg velünk, de a 80-as években teljesen más életmódot éltek a felnőttek és a gyerekek is. Nem volt komoly tv adás, internet még messze-messze, ezért nem a különböző eszközök elött tunyult az ember. A gyerekek a szünetekben fogoztók, fociztak, ping-pongoztak, majd délután tanulás után megint. Rengeteget mozogtak (nem egyenelő a mostani napi tesivel, mert az ötlet ugyan jó, csak az iskolák 90%-a nem tudja normálisan teljesíteni terem és tornatanár hiány miatt). A felnötteknél pedig -akik nem az agráriumban dolgoztak- gyakorlatilag kötelező sport élet volt, amihez a nagyüzemek biztosították a hátteret. Hétvégenként a családok kirándultak, vagy szervezett sporteseményeken vettek részt.
Félreértés ne essék, nem sírom vissza, de sajnos az egész társadalom -és nem csak a magyar- bezombul és tunyul. Meg persze a 80-as években nem voltak chipsek sem (mondjuk volt helyette Pufi, Pepsi Cola, nyári fagyi stb... amitől egy mai dietetikus felvágná az ereit), de akkor is sokkal többet mozogtak az emberek.
Példátlanul sokan tüntettek London belvárosában a Brexit és a konzervatív politikusok ellen. A szervező People's Vote UK sem számított ekkora megmozdulásra...
Kaptabakta 2018.10.22 09:20:32
@Ellenzéki Tüntető:
Nekem eléggé sok 28-40 éves ismerősöm 2010-ben a FIDESZ szavazóbázisát erősítette. 2014-re a nagy részük már nem Magyarországon, sőt van aki már nem is magyar állampolgár. A maradék 2018-ra vándololt. ki és ahogy néha hazalátogatnak és találkozunk, nem is fognak hazaköltözni. Egyszerűen amikor látták, hogy mi történik és miben segédkeztek elhúztak az országból. Kicsit haragszom is rájuk, mert nem viselték a döntésük következményeit.
A Brexit szavazásnál nagyrészt ugyanez volt. Az emberek nem gondolkoztak, hanem egyszerűen elfogadták a nagy szlogeneket.
Ez van, ilyen a parlamentális demokrácia.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Kaptabakta 2018.10.06 18:16:35
@soroslo: Kell a számla:)
most komolyra fordítva a szót. A magyar szolgálatoknál van pénz, és bármilyen fura ügyesek is. Ha nem lennének azok a korlátozott humán erőforrásokkal (mostanában ez a szűk keresztmetszet sztem az illetménytáblákkal, hiába is próbálják minden lófasz pótlékkal összehazudni, hogy normális fizu legyen) akkor a magyar blamákról szólna minden. És mielőtt bárki is beszólna a fizu miatt, műveleti tisztnek lenni - főleg diplomáciai védelem nélkül - piszok nagy idegi megterhelést jelent. Gondolj bele, hogy a nap 24 órájában gyakorlatilag ember feletti kontrollt kell gyakorolnok magad felett. Ez nagyon fárasztó. Nem véletlen, hogy a műveleti tisztek nagy része amikor éppen nem egy műveletben vesz részt iszik vagy kurvázik vagy mindkettő. Nekem a családban volt műveleti tiszt. 50 évesen úgy nézett ki, mint egy 70 éves:( úgy hogy gyakorlatilag 40 éves kora után már csak elemzőként, cseréknél és a fedő foglalkozásában "dolgozott".
De visszatérve a korábban írottokhoz. Ha nincs hír az a legjobb hír a szolgálatoknak. Ld. Conrad. A magyar katonai hírszerzés idegen zászló alatt szervezte be, természtesen pénzért. Csak egy lófasz örmester volt, de olyan anyagok mentek át rajta, ami egy aranybánya volt. Mondjuk az egy másik kérdés, hogy a magyar tartótiszt alatt át kellett adni a SZU-nak.
Kaptabakta 2018.10.06 18:21:46
@Hiryu2,01: Ebben a játékban mindig vannak feláldozható játékosok, főleg, ha már kompromitálódtak. A hidegháború meg már pár éve újraindult, csak még nem olyan durva, mint a 60-70-es években. Ennyi simán belefér egy vakond vadászathoz. Ez csak egy lehetőség volt.
De ha figyelmesen olvastál, akkor azt is írtam, hogy simán benne van, hogy 4 alacsony beosztású, feláldozható emberrel fedtek el egy nagyobb műveletet
Kaptabakta 2018.10.06 18:52:56
@backbencher: A magyar szolgálatok és a nyugati szolgálatok között eléggé feszült a viszony, ezt 100%-osan tudom. Nem szívesen osztanak meg velünk bármilyen infót - a TEK-kel (ami fura jogosítványokkal bír, meg szinte semmit) - és cserébe mi is lenyeljük az infók nagy részét.
A szövetséges nemzetközi közösségben gyakorlatilag "kettős ügynökként" tekintenek Magyarországra:(
  A tegnapi választások eredménye után sokan csalódottak vagyunk. Angliában élő magyarként is rossz nézni, ami otthon történik, és bevallom, egy kis részem egyszer szeretne hazamenni - de nem addig, amíg ilyen helyzetek uralkodnak. A tegnap történtek alapján sajnos nincs rá sok esély, hogy…..
Kaptabakta 2018.04.09 22:00:12
@tamarisk: sajnos nem
A  milliárdos üzletembernek a Fidesz elnökével történt szakítás óta 4 éve, a rossz viszony elfajulása óta 3 éve, 2 hónapja és 1 napja lett volna, hogy puszító információkat hozzon nyilvánosságra egykori barátjáról és szövetségeséről...
Kaptabakta 2018.04.07 21:26:13
@HUNGARIAN FIRST !!!:
Először is, ha "Hungarian First", akkor találjuk meg a billentyűzeten az ékezetes betűket. Ha angol billentyűzet van, tessék bátran használni az UNICODE kódokat, nem nehéz.
Másodszor: Az egészségügy túlterhelt, emberhiánnyal küzd mind orvos, mind szakdolgozó, mind pedig szakápoló téren. Eléggé sok orvosigazgatóval találkozom, és a véleményük a magyar egészségügy állapotáról sajnos lesújtó.
Harmadszor: Az oktátási reform egy kalap ***. A tankönyvek összecsapottak, a tanterv egy rémálom, a még mindig erőltetett porosz oktatási rendszer (ez mondjuk nem a kormánypárt hibája) nem értelmes, önállóan gondolkozni képes embereket teremt, hanem droidokat (bár lehet, hogy ez a cél). A magyar oktatást abba az irányba vitték el, hogy mindenki a futószalag mellett álljon és ott dolgozzon. Csak hát 5-10 év és ténylegesen robotok fognak ott állni és nem emberek.
Negyedszer: Korrupció valóban nincsen, mert az óvatosan, titokban csinálják. Itt most jelenleg nyílt rablás és a javak újrafelosztása zajlik és olyan szinten nyilvánosan, ami még a szociknak sem sikerült.
Persze lehet, hogy rosszul értelmeztem a szavaidat és valójában szarkasztikusak voltak - ebben az esetben én kérek elnézést - de nekem nem ez jött le.
Hát még mindig nincs nyugtotok ott Brüsszelben meg a körúton belül? Folyton csak azon ügyködtök, hogyan tudnátok gyötörni ezt a drága országot, a magyar nemzetet? Törni a borsot az nagyon megy, de ne aggódjatok: látjuk mi ezt, és ismerünk titeket! Szerintem a Pistinek is csak azért akarjátok rossz…..
Kaptabakta 2018.01.19 19:52:11
@1ghost:
Izé, neked nem jött le, hogy ez egész poszt egy szarkasztikus írás?
Ha figyelmesen elolvasod, rájössz, hogy a szerző egy igen kemény kritikát fogalmaz meg a direkt erősre vett elbagatelizálással illetve fidesz troll stílussal.
Bár lehet, hogy én nem tudtam rendesen értelmezni a sorokat....
  Zugló önkormányzata szeptember elsejével vezette be a fizetős parkolást az Istvánmezőn, a Városliget mentén, a Francia útig és a Kerepesi útig bezárólag, továbbá az Őrs vezér tér környékén. A bevezetést a lakossági kérések mellett leginkább a pénz csinálás motiválta. A magsa tarifákat és az üres…..
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
Kaptabakta 2017.09.16 20:20:56
@Jankove:
Csak piszkosul pontatlan, de sztem te nem lőttél vele. Rövid sorozatnál max az első megy célra, a többi már fölé száll, mert a gázok és a felszabaduló erő felrántja a fegyvert..
Ami nagy előnye volt, hogy fillérekből gyártották és igénytelen volt, de nagyon. Azaz minimális karbantartással a Földön szinte bárhol használható volt.
Kemény munkahét van a TESCO-nál, és most mindenkinek hét napból áll a hét. Magyarországon nagyon ritka az ilyen átfogó, országos sztrájk. Kicsi a szakszervezetek érdekérvényesítő képessége, és mintha senki nem is tartaná fontosnak, hogy tért, képernyőt, súlyt kapjanak.   A TESCO-nál a sztrájk…..
A legfrissebb adatok arra utalnak, hogy sokan igennel válaszolnak a címben feltett kérdésre, elindult ugyanis az uniós határátkelők elvándorlása az Egyesült Királyságból. Te is meggondoltad magad az angliai munkavállalás kapcsán? Vagy mégis belevágsz? Esetleg visszaköltöztél Magyarországra a Brexit…..
Kaptabakta 2017.05.27 09:21:41
@Pink Petsch:
A szakorvos példa eléggé rossz volt. Egy 30 éves szakorvos, már kellőképpen rutinosnak számít. Egyébként van olyan urológus ismerősöm aki nem volt sokkal több mint 30 amikor professzor lett, és nem véletlenül.
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
Kaptabakta 2017.05.13 20:31:54
@kék madár: 70-90+rezsi díjakon mennek pesten az 50nm-es lakások. Nagyon külvárosban kicsit olcsóbb.
Budán már simán 100 felett is vannak
Van egy olyan érzésem, hogy érdemes felfrissíteni az emlékeinket arról, hogy milyen körülmények között is zajlott az 1998-as választás. Ebben a vs.hu Kis magyar robbantás-történelem cikkének egy részlete lesz segítségemre:  Az 1998-as parlamenti választásokhoz közeledve a szokásoshoz képest is…..
Kaptabakta 2016.09.25 20:24:00
@hagyma:
Ez igaz, de azért ott kint sem fenékig tejfel minden. A törvényeket a cégek lobbiérdekei alapján hozzák. Ez jól kijött most az USA-EU szabadkereskedelmi megállapodás részleteinek nyilvánosságra hozásakor. Titeket minden génkezelt, agyon hormonozott szarral etetnek, csak mert a cégek lenyomták a Kongresszus torkán, hogy ez jó.
Eléggé sok ismerősöm költözött ki az USA-ba (általán UK cégek küldték ki őket), és a lányok panaszkodnak, hogy valami érthetetlen módon szőrösödnek kint mint az állat:) Hát igen... Az állatoknak adott növekedési hormonoknak vannak bizonyos mellékhatásai...
Itt Európában is vannak bajok -nem is kicsik-, de odakint olyan, hogy szuverén törvényhozás már nem létezik, csak a lobbitól átitatott valami.
Sajnos egyre inkább a Continuum kanadai sorozat által vázolt jövő felé tartotok:(
Kaptabakta 2016.09.25 20:35:00
@hagyma:
Egyébként meg, ezt az egész migráns vacakot le kell szabályozni az EU-ban. Kap fél-egy évet, tanuljon nyelvet, szakmát, menjen el dolgozni. Ha ezek nem teljesülnek, ki kell őket toloncolni a fenébe.
Írásod alapján te nem élsz itt, nem tudod mi van Magyarországon.
Munkáltaltóként hiába vennék fel embert normális fizetésért (fejlesztőket keresek) senki nem jön, mert mindenki megy inkább nyugatra.
Iszonyat nagy munkaerőhiány lesz/van, ami közép távon a bérek és ebből kifolyólag az árak emelkedését is hozza. Aztán mindenki meglelődik, hogy hiába keresne annyit mint nyugaton, valahogy több lesz a rezsi, a kaja, a lakhatás meg minden. Ez egy öngerjesztő folyamat.
Én sem örülnék, ha egy abroszfejűt kellene alkalmaznom, de ha rendesen elvégzi a munkáját, nincs vele baj, alkalmaznám.
Mint ahogy nálatok is a mexikóiakat alkalmazzák, akik tök illegálisan vannak az országban és gyakran a spanyolt sem értik. Jéééé, ott is van migráns válság, meg kerítés is csak a PR-je nem olyan mint nálunk :)
Érzékelhetően felpörgette pénzeltüntető gépezetét a kormány, ami azt jelenti, hogy valaminek a kezdetén, vagy valaminek a végén járunk. Ha most indul az új arisztokrácia kistafírozásának utolsó stádiuma, akkor nem sok jó vár ránk, ám ha úgy érzi a kormány, hogy közel a vég, és meg kell ragadni az…..
Kaptabakta 2016.03.04 20:49:24
@monddazigazatmar:
Barátom! Te tanultál közgazt valamikor?
Ha igen, akkor olvasd át amit leírtál. Ezek egyáltalán nem jó mutatók.
-A GDP növekedés jó. Mondjuk ha figyelembe vesszük, hogy ezt nagyrészt az export pörgeti és a forint leértékelésével érték el, már nem annyira frankó, de belefér.
- Infláció nincs. Ez gáz. Mivel az árakat a kereslet-kínálat határozza meg, azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincsen belső kereslet élénkülés. Nem véletlen, hogy az inflációnál a 2-3% az ideális.
- Alapkamat a béka segge alatt van. Ez is gáz. Azért van a béka segge alatt, hogy az emberek és a cégek, ne a bankokban tárolják a zsét hanem költsék el, azaz a belső keresletet illetve a beruházásokat akarják vele élénkíteni, nem sok sikerrel.
- Munkaerőhiány. Ez sem tuti, mert differenciált. Egyrészt azért van hiány, mert a preferált iparágakban a képzett munkaerő egy jó része, már nem itthon dolgozik, az utánképzés pedig nem elégséges. Másrészt a regisztrált munkanélküliek száma azért mutat durva csökkenést, mert vagy közmunkások (abból éljen meg Matolcsy, mert az "jó kezdet a tisztes megélhetés felé" csökkentik a statisztikát vagy pedig a tartósan munkanélküliek, ugyanis fél év után kikerülnek a statisztikából.

Hát szerintem rohadtul nem rózsás a gazdasági helyzet, annak ellenére sem, hogy piszkosul nem vagyok se szoci rajongó sem jobbik imádó és kerülöm a politikát is ha lehet.

Ezek a tények sajnos.
Az egészségügyi alkalmazottak nincsenek a végletekig leterhelve, minden rendelő olyan, mint egy szállodai recepció, mindenki türelmes és kedves. Nekem egy kis hasi görccsel 3 napot kellett kórházban maradnom Bajorországban és nemrég némi telefonálgatás után másnapra kaptam…..
Kaptabakta 2015.04.15 21:01:57
Gyerekek,

Lehet szidni a magyar egészségügyet és a felszereltséget, de az orvosok és szakdolgozók többsége a lehetőségekhez képes megteszi amit lehet.
Pont ma történt velem, hogy reggel erősen köhögtem és a felköhögött váladékban vér volt. Hát ez nem jó jel, teljesen beparáztam, ezért első utam a tüdőgondozóba vezetett. Ide beutaló nélkül nem is lehetne menni. Elmondtam mi a gond, és egyből felvettek vizsgálatra. Igaz vártam majd három órát, de nem volt időpontom és engem csak az üres időbe tudtak berakni (arról nem is beszélve, hogy közben elfüstölt a hívó berendezésük is ami még inkább nehezítette a betegek ellátását az EGY doktornőnek és a KÉT szakdolgozónak. Budapest egy eléggé nagy kerületéről van szó ahol sokan is laknak).
A főorvos asszony nagyon lelkiismeretesen megvizsgált, átvilágította a tüdőmet- szerencsére nem talált semmi - és tovább irányított a gégészetre.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy a magyar egészségügy finanszírozása és -sajnos nagyon sok helyen- a technikai felszereltsége romokban, az orvos és a szakápolók heroikus küzdelmet folytatnak az egészség megőrzésében és a gyógyításban. Persze vannak olyan orvosok és szakdolgozók akik kezdenek belefásulni ebbe az egészbe és általában csak róluk hall az ember mert az a hír, de a legtöbb szakember tényleg próbál is valamit tenni a lassan vállalhatatlan technikai feltételek ellenére.

Csak adaléknak hozzátenném, hogy egy ismerősöm szerint -aki a Semmelweis Egyetemen próbálja okítani a fiatalokat a sebészetre- a nála megforduló orvostanhallgatók legalább 70% !!!!! külföldön fog praktizálni. Ez azt jeleni, hogy állami szinten is sokkal jobban meg kéne becsülni az orvosokat, mert a fiatalok nem fogják tudni az elöregedett orvosokat pótolni.

Ezúton köszönöm még egyszer a mai ellátásomat és az emberséges hozzáállást a budapesti **. kerületi tüdőgondozóban.
Hálát adok a jó sorsomnak, hogy nem egy német, vagy egy olasz kórházban kellett feküdnöm. Lehet-e ezen a blogon jó véleményt mondani?  Németországban élek, és sajnos már volt alkalmam megtapasztalni az itteni kórházi körülményeket, szerencsére nem saját bőrön. …..
Kaptabakta 2015.03.30 19:46:11
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Ez nem pont így van. Volt egy koccanásos balesetem (hátulról beleszálltak a kocsimba). Nem volt komoly a baleset, de a fejem visszacsapódott a fejtámlába és a papírozás után elkezdett iszonyatosan fájni a fejem.
Feleségem bevitt a Honvédba, ahol ugyan sokat kellett várni az SBO-n (ügyeletes kórház volt, olyanokat hoztak be, hogy a balta kiállt a hátából, tehát érthető a várakozás), de előbb-utóbb sorra kerültem és egyből küldtek is CT-re amit pikk-pakk megcsináltak, a radiológus pedig nagyon gyorsan végignézte és szerencsére nem talált semmit.
Nem mondom, hogy az orvosok vagy a szakápolók kedvesek voltak, viszont bunkók sem voltak. Ellenben baromira nyúzott volt a fejük. Ott voltam kb. 6 órát és iszonyatos mennyiségű beteget hoztak a mentők illetve jöttek be saját lábon.
Minden tiszteletem az övék.
1 órája ért végett Budaörsön egy átlagosnak tűnő esemény sajtótájékoztatója, amin a kereskedelmileg rendkívűl fejlett város 98-ban létesült legelső bevásárlóközpontja (a francia Auchan) átadta diszkont árazású benzinkútját. Bevallom elgondolkoztam, hogy eleget tegyek e…..
Kaptabakta 2014.12.18 23:42:15
@Zakeus:
Barátom, látom neked sosem volt céged.
Az hogy mennyi az adott év eredménye igen sok dologtól függ. Mennyit fektetsz be új eszközökbe, emberekbe, stb..
Én csak egy kisvállalkozó vagyok, de bizony nekem is volt jó pár veszteséges évem beruházások miatt. Ez az amit a munkavállalók valahogy nem vesznek vesznek észre. Ők azt hiszik, hogy mi munkáltatók talicskázzuk ki a pénzt - ami néha így is van, de ha nagyobb beruházás kell, akkor azt viszont rengetegszer a saját zsebünkből, a saját kockázatunkra rakjuk vissza a cégbe. Ez az a kockázat ami miatt mi -esetleg- jobban profitálunk mint a munkavállalói - bár ez azért a cégtől is függ.
Munkavállalóként rohadt könnyű huhogni, de azt senki sem látja -és nem is akarja látni- , hogy a menedzsmentnek mennyi munkája van abban, hogy a cég ott tart ahol. Nekem pl a napi munkaidőm kb 13 óra és hétvégén még olyan 6 óra naponta. Akkor miért baj az, hogy kétszer vagy akár ötször annyit viszek haza, mint egy munkavállaló? Majdnem kétszer annyit dolgozok és még a munkavállalók miatti felelősség és ezer apró más is a nyakamban van.
Ha nem tetszik, lehet céget csinálni, felkészülni arra, hogy jó pár évig fizut se nagyon veszel fel, és hajrá.
Nem kötelező munkavállalónak lenni, tessék munkáltatónak lenni és onnan osztani az észt.
Két dolgot tudtam meg a saját gyerekeimről a hétvégén.  1. Nem is gyerekek. Legalábbis az egyik nagy mozihálózat szerint, amelynél a családi jegy, gyerekjegy csak a 9 éven aluliakra vonatkozik, az ennél idősebbeknek diákjegy jár, de csak diákigazolvány ellenében, mert…..
Andy Rehfeldt zeneátalakító-guru munkásságának már a múlt héten adóztunk egyszer. Akkor azokat a darabokat veséztük ki, melyek eredetileg rockdalok voltak, de a mi drága Andynk valami egészen mást csinált belőlük. Na, de most! Itt van 10 - na jó bónuszokkal együtt 12 - olyan…..
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
Kaptabakta 2014.06.17 19:24:58
@dukeekud:
Így van!!!!!! Teljesen igazad van.
Ez semmi ahhoz képest, amikor a kerékpáros kijön elém teljes gázzal, úgy hogy neki van elsőbbségadás kötelező táblája a bicikli úton, vagy átrongyol a piroson (Budapest, Salgótarjáni utca Hungária krt kereszteződés). Ezek nem veszélyes szituk, pedig nap mint nap találkozok ezekkel.
Persze ha elütöm nem fog vigasztalni, hogy ő volt a hibás, ráadásul még perelhetem is a kocsiban esett kár miatt.
A Homár tippje szerint a történelmileg kialakult zacskóméreten lusták változtatni, miközben az adók hatására csökkent a töltőmennyiség. Vagy véletlen baleset. Sanyi szerint mindenesetre törvényileg kellene tiltani az ilyet: Tékozlok én is, most pl. családi tévézést, chips…..
Kaptabakta 2014.01.16 22:13:48
@McZozo:
A normál csipsz darabolt krumpli megsütve, fűszervezve, stb..
Az általad istenített prenlisz krumplidarálok + egy nagy adag vegyi anyag és még ki tudja mi formábba préselve, fűszerevezve és kisütve.
Mit gondolsz, mitől ugyanolyan mindegyiknek az alakja. Szépen megvágják és a nyesedék megy a kukába?