Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ritke

72 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarzi: komPOST Egy nap rock 2012.01.02 19:21:00
Sokáig gondolkodtam azon, hogy mi is legyen az idei első posztom. Aztán gyorsan válaszra is találtam, mikor kedvesem megmutatott egy számomra nagyon érdekes videót. Egy dokumentumfilm fog következni. 1981. augusztus 22-én, a Hajógyári-szigeten tartott rockfesztiválról készítette…..
Eléggé elmaradtam a blog írásával, de azért mert most van az utolsó hetem, és eléggé sűrű. Minden napra jutott egy búcsúbuli, és az iskolában megkaptam minden jegyemet, tehát vizsgáztam, beadandókat adtam le. Ma megkaptam a bizim:) Három 10-est kaptam és egy 9-est. Itt a…..
Az utóbbi pár napban valamikor voltam Flornál, és csinált nekem spanyol omlettet. Nagyon finom. Hagyma van benne meg krumpli, a tojáson kívül persze.Tegnap pedig Fransisco, a guatemalai srác főzött. Vannak képek fenn a facebookon. Tradicionális maja ételt készített, aminek az a neve,…..
Múlt hét pénteken érkezett meg Balázs Kolozsvárra. Az első napon megnéztük a várost, este pedig pár erasmusos barátommal voltunk az Insomniában. Tök jó kis este volt, de nem maradtunk sokáig, mert reggel 6-kor indultunk is Nagyszebenbe.Nagyszeben gyönyörű város, olyan mintha nem…..
Ritke 2011.04.20 21:19:24
@vadaika: Már mi a sztereotípia?
Nagyon tetszett. Nagyon durva, hogy milyen történelmi pillanatoknál volt ott. És ezek a képek...elképesztő.
Dunaföldváron is van ilyen Hollywood koppintás, csak ott krétával írták ki:D
Azt szeretem többek között Kolozsvárban, hogy minden nap ér valami meglepetés, valami jó dolog. Ma például találkoztam egy guatemalai sráccal a mosodában, és tök jót beszélgettünk. Tegnap mutattak itt egy nagyon jó fürdőhelyet, szaunával, pezsgőfürdővel, sókabinnal. Nagyon…..
Múlt hét csütörtöktől hétfőig Szekszárdon voltam. Kicsit furcsa érzés volt otthon, de jól teltek ezek a napok. Jó volt találkozni a családdal, barátokkal. Szombaton volt mama meglepetés szülinapi bulija Uzdon, Zsuzsiéknál. Nagyon jól sikerült. Mama nem sejtett semmit. Jó…..
Ritke 2011.04.20 14:10:19
@Móna.1: Na, ezeket a kommenteket eddig nem is láttam. Kata, a képeket most küldöm. Móni, majd jöhetünk együtt vissza!:) És köszi, hogy beengedted mamát!:D Most pedig írom az újabb bejegyzést!
Ma Bercivel elmentünk Tordára a sóbányába. Hát ez valami hihetetlen élmény volt. Hatalmas az egész és gyönyörű. Az élelmes románok itt is megmutatták, hogyan lehet pénzt csinálni a természeti csodában: óriáskerék, pingpongasztal, minigolfpálya, biliárdasztal található bent…..
Az imént összetalálkoztam véletlenül azokkal, akiknél 5 éve aludtunk Mónival. Csak egyszer találkoztunk 5 éve, de megismertem Csabit és az anyukáját, így odamentem hozzájuk az utcán. Aztán együtt mentünk egy darabon, és beszélgettünk. Kiderült, hogy Lillával, Csabi húgával…..
Ritke 2011.04.06 14:19:53
@vadaika: Nem, csak Szekszárdra végül is.
Szép város Kolozsvár Táncház 2011.03.31 16:06:00
Eltűntek a birkák egy ideje. Helyettük tegnap este benézett egy macska az ablakomon:) Ez a helyzet itt a koliban. A táncház...minden kedd este van élőzene és táncház a Heltaiban. Nagyon jó élmény volt, nem is tudom visszaadni. Ami érdekessége volt az estének, hogy találkoztam két…..
Na, jó régen írtam. Most már ritkulnak a bejegyzések, talán azért, mert kezd megszokottá válni a kolozsvári élet. Lassan két hónapja vagyok itt, és már megvan az otthonérzésem. Hétvégén erasmusos szervezéssel Moldvában és a Békás-szorosnál, Gyilkos-tónál voltam. A…..
Ritke 2011.03.30 03:30:15
@vadaika: A Békás-szoros talán így szebb is. A Gyilkos-tóra kíváncsi vagyok nyáron is.
Ritke 2011.03.30 18:43:25
@snakeblood: Ezt most azért írod, mert nem Kolozsvárról írok itt?:) Vagy két hónap után felfedezted?
A hétvégén szinte csak a szakdolgozattal foglalkoztam. Ma Beával közösen írtuk, mármint ő a sajátját, én is az enyém, de csináltunk tervet, és bejelentkeztünk óránként:) Nagyon jó motiváció volt, sokat haladtam. A 90%-a kész a dolgozatnak, 62 oldalnál tartok. Persze tele…..
Az elmúlt napokban kulturális programokon vettem részt. Szerda este Zsófival az Ecsetgyárban voltunk egy színházi előadáson. Az Ecsetgyár egy bezárt ecsetgyárból alakult át kortárs művészeti központtá, kiállítótermekkel és egy kis színházzal. Mi az ötödik Sally című…..
Tegnap délben indultam el a március 15-i ünnepségre. Először a Szent Mihály templomban volt megemlékezés. Hihetetlen, hogy mennyi ember eljött. Gondoltam felmegyek a karzatra, és onnan nézem az eseményeket, csináltam is pár képet, de amikor le akartam menni, már be volt zárva az…..
Ritke 2011.03.17 00:20:47
@v_misi: Nem fordítottak mindent magyarra, de a politikusok szövegét igen, pl. Orbán beszédét is. Azt mondják, hogy mivel Romániában vagyunk, ezért ez kell. És a román koszorúk voltak a legnagyobbak az együttérzés jegyében. Persze pont az ellenkezőjét mutatja ez. Én sem értettemt. Másrészt a politikai duma itt is megvolt mindkét részről, a magyar pártok között is nagy ellentétek vannak, kevesen vannak, de széthúzás van.
Szép város Kolozsvár Utazás! 2011.03.10 13:40:00
Tegnap este a Tauferben voltunk, ez egy jazzkocsma Kolozsváron. Nagyon jó este volt, sokat nevettem. A hely nagyon hangulatos, élőzene ment a háttérben, azt hiszem 3 hegedűs és egy brácsás zenélt, Michael Jackson, Metallica stb. számokat dolgoztak fel. Mi Zsófival fröccsöztünk, de…..
Ritke 2011.03.13 20:11:30
Ritke 2011.03.16 12:36:10
@snakeblood: Köszi:) A webkamera után egy kis sikerélmény:)
Szombaton reggel 7-kor indultunk Nagyenyedre az Erdélyi Kárpátok Egyesülettel. Mint kiderült, csak idősek jöttek az útra, magasan én voltam a legfiatalabb:) Nagyon vicces volt, mert én voltam Az unoka:) Mindenki sütivel tömött, én meg segítettem cserébe a fényképezőgépek…..
Ritke 2011.03.14 07:11:53
@v_misi: És gondolom hasonlóan gazdag kulturális értékeket teremtenek:)

Egyébként hallasz kint magyar szavakat? Előfordult már az a tipikus külföldi eset, hogy akkor beszélhetünk magyarul is?
Ritke 2011.03.14 21:08:51
@vassdia: Szia Dia!!:) A többi is szép nagyon. És azért jó, hogy vannak, akik próbálják megőrizni. Szomorú, de mindenben ott van a humor.
Tegnap megnéztem 5 év után ismét a botanikus kertet. Annyira megnyugtató itt lenni. Teszek be ismét akkor és most képet, és egy képet az egyik melegházból. Olyan szép tavaszi idő van itt, pulcsis idő.Ma csak suliban voltam, vettem tavaszi kabátot, takarítottam, és tanultam…..
Ritke 2011.03.14 19:26:47
@Móna.1: Várlak szeretettel:) Eszembe jutottál a botanikus kertben. Felmentem megint a toronyba, és megint nagyon tériszonyom volt. :) Meg voltam a kis faházban is.
Szerintem itt azért többet jelenthet a 15-e, bár lehet, hogy csak az idősebbeknek. Holnap megnézem az összetételt.
Gyulafehérváron a székesegyházat néztük meg. Mellette egy nagy ortodox templomot emeltek. Ez még a kis falvakban is így van, hogy a régi, elhanyagolt magyar templomok mellé egy új ortodox templomot tesznek. Kolozsváron is van két félig kész nagy ortodox bazilika, és országszerte…..
Ma volt az első román nyelvkurzusom. Tök érdekes volt. Eleve a helyzet, hogy amerikaiakkal, olaszokkal, németekkel, hollandokkal, koreaiakkal, stb. együtt tanulom a románt úgy, hogy angolul magyarázzák. De szerencsére mindent értetettem angolul is, és románul is. Először a betűket…..
Ritke 2011.03.13 20:26:45
@nővérgye: :) Majd szólok, ha látlak:)
Áttették a román nyelvkurzus időpontját, így nem tudok bejárni, mivel ütközésem van. De igazából nem is bánom, mert így szabad marad a szerdám minden héten, és tudom csinálni a szakdolgozatot, és egyéb dolgokat, mivel a hétvégéim nem szabadok. Így ma itthon voltam egész nap,…..
Tegnap egy egyetemi játékklubban voltam, ahol az angol Scrabble után, székely ektivitiztem, többnyire székelyekkel. Ez hatalmas élmény volt, főleg, amikor ki kellett találni a hutyurut, a kerenbabázik kifejezést, vagy le kellett rajzolni a rángát, ami szerelővas, de ezt magyarul sem…..
Ritke 2011.02.26 21:07:16
Ritke 2011.03.09 10:47:09
@bogyofalvi: www.szekelyektiviti.go.ro/Eler.html itt van az elérhetőség. Felhívom őket, és amikor megyek két hét múlva Gyergyószentmiklósra, meg próbálok beszerezni egyet. Úgy látom, hogy csak 4 városban lehet kapni. Az árat megkérdem telefonon, és majd írok, hogy kell-e valakinek.
Ritke 2011.03.09 10:50:38
@Ritke: Na, felhívtam. Csak Székelyudvarhelyen tudok venni, és 55 lei, azaz 3500 Ft. Ha kell, szóljatok, én mindenképp megpróbálok beszerezni egyet, és szervezhetünk közös játékot:)
Szép város Kolozsvár Spritz 2011.03.08 11:51:00
Az imént egy tök jó magyar helyen, a Spritz Kávézóban voltam ebédelni. Itt elég olcsón lehet kapni igazán jó magyar ételeket. Én kolozsvári káposztát ettem, egy fehér hosszúlépéssel. Nagyon jól laktam. Vagány volt, ahogy itt mondják. Közben Tankcsapda szólt:) Jó hangulata…..
Ritke 2011.03.09 10:43:08
@vadaika: :D Mama is mindig ezt kérdezi, hogy eszek-e rendesen:) De igen!!!
A szombati nap az csak úgy elment, filmeztünk, beszélgettünk. Egy török erasmusossal elmentem egy török étterembe. Az étterem falán sok történelmi személyiség képe volt, így persze itt is megvolt a közös téma, a történelmi dolgok, meg a jövevényszavak. Nem tudom pontosan, mit…..
Ritke 2011.03.06 19:13:43
@schild: Tényleg??:) Ok:)
Ritke 2011.03.06 19:19:49
@schild: Holnap lesz az első, de utána megírom:) Még csak pár szót tudok. Buna Ziua=Jó napot!, Multumesc=köszönöm, La revedere=viszontlátásra. De ezekkel elboldogulok:D
Írtam neked levelet!
Ritke 2011.03.06 21:48:31
@vadaika: Tényleg olyan:D Igen, én is azt hiszem, hogy ez a lényeg:)
Szép város Kolozsvár Süt a nap! 2011.03.02 21:22:00
Úgy látszik működik ez a tavaszváró márciuska dolog, mert ma nagyon szépen sütött itt a nap. Jó volt sétálni a városban. Ma csak egy órám volt, szemiotika, ahol egy filmet néztünk a rovarokról. Sanyi bácsi azt mondta, hogy csak azért nézzük, mert szép, és nem azért, hogy…..
Ritke 2011.03.04 13:52:15
@panni.d: :D Amúgy itt a Matyi fara a lófara:)
Ritke 2011.03.04 15:25:38
@bandykata: A piros láda az piros láda...de ez a sztori...hihetetlen. Asszem Romániában is megvan az anyag a Mónika show-hoz.
Ritke 2011.03.06 15:22:47
@vadaika: :D Bravós hozzászólás:D
Kicsit lemaradtam a blogírással, de sok volt a jó program szerencsére, és azért. Valahol a csütörtöknél hagytam abba. Próbálom rekonstruálni az eseményeket, még jó, hogy mindig ott van a fényképezőgép:) Szóval csütörtök este volt az erasmusos Welcome Party. Előtte beültünk…..
Szép város Kolozsvár Webkamera 2011.03.03 13:43:59
Végre sikerült telepíteni a webkamerát!:) Nem volt ám olyan egyszerű, hogy csak tovább, befejezés, ahogy szokott. Oz távsegítségével ment, de nagyon vicces volt. Az első kérdése az volt: tudod melyik a windows billentyű?:) Nem éreztem magam hülyének egyáltalán:) De sikerült,…..