Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pathi (törölt)

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csúsztatott palacsinta Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 250 ml tej, só, 10 dkg vaníliás cukor, cukrozott kakaó, lekvár, olaj a kisütéshez.   A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként…..
30 dkg liszt 1 ek kakaópor 1 csipet só 1 tk. Sütőpor 10-10 dkg ét- és tejcsokoládé 20 dkg puha vaj 2 tojás 25 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 1 kk. fahéj A csokit apró darabokra vágtam egy vágódeszkán, nagy kést használva. A tojást habosra kevertem a vajjal,…..
Szilveszterre készítettem hidegtálat. Nálunk nem igazán szokás az ilyen jellegű étel, de egyszer csináltam, mert én szeretem, és így már szilveszterkor is az asztalra került egy ilyen kompozíció. Az eredeti sonkatekercs beshamellel készül, de nekem az egyáltalán nem nyerte el a…..
2×Sült Blogportál Banán ital 2009.02.21 12:38:00
Banánturmix   Egyszerű, gyors recept ismét. Ízletes, frissítő ital. Sűrűn szoktam banán turmixot inni, főleg ha már a banán túlérett és már nem igazán esztétikus az elfogyasztása.   Hozzávalók: 2 db banán 2 csomag vanillin cukor Fél liter tej A…..
Ma suliból haza jövet, azon gondolkodtam milyen süteményt kellene sütni, ami nem kerül sokba, és nem kell hozzá sok alapanyagot venni. Így jutott a választásom a máglyarakásra, amihez csak fonott kalácsot kellett vennem.  Na meg plusz 5db tojást, mert a fehérjét nem lehetett…..
Ma délután egy kis desszert után vágyakozva a régi receptjeim között kutatva találtam rá a túrógombócra, amit egyszer már elkészítettem és el is nyerte a tetszésem. Így neki is kezdetem, valami könnyűre vágytam, most igazából nem volt kedvem tésztát dagasztani. Mondjuk ez is…..
2×Sült Blogportál Pizzás álom 2009.02.07 22:12:00
Tekeredik a kígyó, csiga akar lenni! – na de nem ám akármilyen! Ma délutáni unalmamban úgy gondoltam, elég a heti édességadagból, kis sós nyalánkságra vágytam, ezért gyorsan előkaptam receptes füzetemet, és isteni pizzás csigát csináltam!    Hozzávalók: 2…..
Csokoládés mousse - mert egy kis bűnözés sosem árt :)   Vasárnap csináltam vanília sodót, amihez ugyebár csak tojássárgája kell, így kimaradt 8 db tojásfehérje. Mivel nem akartam ismét ennyi tojást kidobni, ugyanis hiba rakom el mindig a hűtőbe, vagy fagyasztom le, akkor…..
Ennél egyszerűbb és finomabb és olcsóbb kókuszgolyó receptet nem igazán ismerek. Ha úgy adódik és sürgősen valami édességre van szükségünk vagy éppen vendégek jönnek, 5 perc alatt gyorsan elkészítem. Mindenkinek merem ajánlani! Ezt a csodálatos receptet akkor fedeztem fel,…..
És ugye, éhesen nem lehet bulizni menni, mert még a disznó is makkról álmodik ez esetben, így a tegnap esti parti előtt egyik barátommal beugrottunk az Operett Színház terétől nem messze lévő kínai étterembe. A kései ebédet ugyan olcsón megúsztuk („Otszáotven foint”),…..