Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norway_baby

59 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(ex)change your life! DIS2010 2010.11.14 20:36:00
Sziasztok! Tudom régen írtam már, de a munkahelyemen nem történik semmi izgalmas... DE most... Szombaton volt a DIS2010, Day of the International Student. Hágában történt ez a rendezvény. :D A lényeg az volt, hogy az összes Hollandiában lévő nemzetközi hallgató…..
 Idősorrendben próbálom elmesélni. Szóval volt ISME. International Student Meet in Enshede. Mivel én dolgoztam ezért nekem korán ott kellett lenni, a többiek később jöttek csak. Én már rég ott voltam, és vártam, mikor jönnek a többiek, jött a hír, hogy Németországban…..
Elnézést kérek mindenkitől, hogy nem igazán írom a blogom. De ennek egyetlen egy oka van, hogy nagyon nincs rá időm. A képeket kiválogatni most is egy laza 40 perbe került. Kezdjük az elején, és rögtön egy képpel.Mindjárt meg is magyarázom, legalább is megpróbálom. A kar…..
Ádám kérésére leírom a helyzetet, mert tényleg nem teljeskörú a tájékoztatás facebookon. Szóval itt vagyunk 3 hete Deventerben, és az a mókás helyzet állt elő, hogy annyi international student érkezett, hogy nincs több szoba kiadó az egész városban. Hihetetlen, de igaz. Olyan…..
Hűha, nagyon régen nem írtam már. Elnézést kérek mindenkitől. Ez is jól mutatja, hogy Norvégiában mennyire el voltal eresztve idővel, itt pedig nem igazán. Sokáig azért nem írtam, mert nem akartam arról írni, hogy a munkahelyemen a jobb oldalról a bal oldalra tettem eg papírt...…..
em sok minden történik velem manapság, ezért nem is írtam a blogot. Viszont! A hétvégén könyv vásár volt itt Deventerben, állítólag a legnagyobb Európában. Több mint 1000 árus volt kint. Sok utcai zenész, annyira nem volt izgalmas, de legalább hangulatos volt.  Néhány kép…..
Lesz majd olyan is ami csak képpel. :DCsütörtökkel kezdem, a munkahelyen egyelőre nem sok izgalmas dolog történik, mindenki majdnem szabadságon, én meg pakolgatom a papírokat, meg levelezek a hallgatókkal... Aug. 23tól indul az élet, akkor kezdődik a félév. Csütörtökön minden…..
(ex)change your life! Csak úgy 2010.07.17 21:31:29
A héten vettem végre bringát!!! 3X voltam azon a helyen, ahol olcsón meg lehet szerezni, a hely neve Cambio, a vasútállomás mögött található. Mikor én vettem a bringát akkor csak ezt az egyet lehetett választani, szóval meg is vettem gyorsba 30 euróért. Csak használt bringát…..
(ex)change your life! What a week! 2010.07.10 00:35:00
OMG! Kezdem ott ahol abba hagytam. :) Csütörtök este a lakótársaim összehoztak egy ilyen dumálós, lazulós estét, kimentünk a városba pizzázni, hazajöttünk, dumáltunk egy csomót, kicsit jobban megismertük egymást. Ezek állatok. :D De nagyon jó fej mindenki! A kérdésre, hogy…..
Hatalmas volt a keddi nap! A lakótársaim elhívtak, hogy nézzem velük a meccset a város központban, aki látta az Eurotrip c. filmet, annak mondom, hogy egy olyan kocsmába mentünk ahol a Manchester szurkolók vannak csak, a legkeményebbek mernek csak bemenni. Meg mukkanni sem mertem csak…..
Már egy ideje megvan ez a poszt, csak kicsit olvashatatlanra sikerült, ezért most kipofozom..Szerda: No, szerdán Jacques meghívott egy kávéra, úgyhogy nyakamba vettem a város, gyalogosan - nincs még bringám - hogy megtalálom a sulit. Kicsit bátor vállalkozás volt, de egész jó…..
(ex)change your life! Az első 2010.06.29 20:01:00
Újra blog, újra Erasmus-on... Hogy is kezdjem. Nehéz volt otthagyni Magyarországot. Reggel 5 órakor keltünk, és 6kor indultunk a családdal Ferihegyre. Gyorsan be kellett csekkolni, és átmenni a biztonsági ellenőrzésen, mert most szigorítottak, a cipőm talpát is átvilágították,…..
norway_baby 2010.06.29 21:23:35
@kidddo: Láttam a katicákat! Azok mik?!?! Tudom katicák, de mi...???
 Van egy kis elmaradásom, de ezt igyekszem pótolni. :)Hétfőn ismét mentünk suliba, hátha megkapjuk a diákigazolványt, hát nem :D De szerencsénkre már kedden a miénk volt. Kaptunk 3 db papírt, az egyiken mindenféle felhasználónév, meg jelszó, a másodikon, egy szerződés, a…..
"Tibi kalandjai a kérges kezű halászok földjén..." - ez az alcíme a norwaybaby.blog.hu címen futó blognak, amelyben Tibi Norvégiában, Ålesundban töltött erasmusos kalandjait meséli el. Lehet, hogy kicsit előre szaladtunk? Hogy jön mindez a Kecskemét blogra? Nos, kedves…..
norway_baby 2009.05.29 00:28:38
@vilaglato: A csajozással itt egy probléma van, az állam berendezkedése miatt egy 20-22 éves lánynak minimum egy gyereke van már. Család anyákkal pedig nem szívesen kezdek. :P
A kolit illetően, én Magyarország egyik legjobb kolijában laktam, a norvég kolik valamivel jobbak mint az otthoni átlag, de ezek sem sok csillagos szállodák.
norway_baby 2009.05.29 18:45:16
@timtim@: Köszi Timtim! ;)
norway_baby 2010.02.14 23:57:24
@deguuu: Tudtommal Japán...
 Nemrég értünk haza egy nagyon szép kirándulásról. A hely neve Xátiva, ami kb 45 perc vonatútra van Valenciától. Reggel 8:35 kor volt a találkozó, de lassan már mondanom sem kell, hogy a spanyolok kb 9re értek oda :D Irány a vonat. Reggel még elég hűvös volt és…..
 Délelőtt, mikor kicsit kómásan felkeltünk, hogy elmenjünk beiratkozni, arra lettünk figyelmesek, hogy szakad az eső .... :S de sebaj, mert be kell iratkozni!!Ha azt hiszitek sikerült.... tévedtek :(Szépen bebattyogtunk 11 órára, mikor kiderült, csak 11:30tól áll velünk…..
Norvégiában Az utolsó 2009.12.07 01:08:00
Holnap megyek a frankfurti állatkertbe!! hiphiphurrá! ééééés: van pónisimogató! valamint, olyan akció érvényes holnapra, hogy csak 3 euro lesz a belépő.Nos, most folytatom a kis történetemet. Egyik hétvégére túl sok program gyűlt össze, így meg is keveredtem, ebből…..
norway_baby 2009.06.30 23:48:10
Hát ez is eljött.. lassan vége a kintlétemnek, bár még egy két dolog azért vár rám. Tegnap volt egy kis sörözgetés az itteni tanárokkal. ez itt egy szokás féleség, hogy a tanárok és a diákok elmennek az év végén, megisznak vmit együtt és beszélgetnek. Elég furcsa dolog ez…..
norway_baby 2009.06.20 11:16:15
Norvégiában Itthon 2009.06.10 16:40:32
Remélem mindenki értesült róla, de aki véletlen, nem, HAZAÉRTEM. Majd lesz egy összegző blog bejegyzés is, csak az kicsit több munka, és itthon most rengeteg a dolog. Szal olyan 2 hét mulva nézzetek vissza...
Norvégiában Interjú 2009.05.29 15:03:50
Sziasztok!Interjú készült velem, a http://kecskemet.blog.hu címen olvashatjátok! ;)..
Jutta külföldön... Angol 2009.05.27 22:49:13
Hát. Izgalmas napjaim vannak, voltak és még lesznek..Két hete jöttem haza Pipsával (finn) és beszélgettünk a suliról. Mondta, hogy angol kurzusokon miket csinálnak, és én megirigyeltem. Bejelentette, hogy akár simán tanulhatnék is angolul szakmai tárgyat. Ezután átestem egy kisebb…..
Nah.. hát megint jó rég nem jelentkeztem.. ennek fő oka, hogy nem volt olyan nagyobb esemény amiről érdemes lett volna írni.. mindenesetre mostanában mondhatjuk hogy felpörgött az élet, egész sok buli volt az utóbbi időben, vagy csak együtt lógás esténként. A suliban minden a…..
Norvégiában Gerianger fjord 2009.05.24 03:10:00
Húha, húha, húha. Igen sok manapság a program. Most hozzuk be a 3 hónapos lemeradásunkat. Már anyuval sem tudtam egy pár napja normálisan beszélni. Hétfőn mentünk volna a Gerainger fjordhoz, reggel 8kor elindult a csipetcsapat, levonszoltunk magunkat a kikötőbe, ahol rajtunk kívül…..
norway_baby 2009.05.25 21:50:01
@ajutta: Jutta, könyörgöm! Holnap vizsgáznom kell, és mindjárt meghalok a röhögéstől! "csak én olyan típus vagyok, akit senki sem ismer, és meghúzódik a sarokban!" LoL
Tudom kicsit el vagyok maradva a blog írással, de manapság igencsak felpörögtek az események. Jelentem, sikeresen levizsgáztam Norvég nyelvből. "C"-t kaptam, ami olyan 3-4-snek felel meg. Az írásbeli nem volt nehéz, a szóbeli pedig igen kellemes volt, volt amikor nem értettem…..
norway_baby 2009.05.18 21:32:01
@rumors: Jaja, tényleg olyan mint egy képeslap, pedig nem. :D És igen is kint vagyok. :D jövő hét vasárnap megyek haza...
@ajutta: pontosan melyik részéhez csatlakozol? :D