Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Provokatív Polgár

38 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bayer Zsolt publicisztikákat ír a Magyar Hírlapba, emellett két műsora van az Echo TV-n. Mivel az újság és a televízió is Széles Gábor tulajdona, neki köszönheti Bayer a fizetését, egy tőle származó idézettel indítunk:   "a Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan…..
Provokatív Polgár 2011.01.19 14:50:18
Zsebők azért elég kritikus.
Korábban, még médiatörvény parlamenti elfogadás előtt (talán) ezt írta:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/mi_lesz_a_blogokkal.html

MOndjuk úgy, hogy Zs. újságíróként működik a jobboldalon, ugyanúgy, mint Huth Gergely vagy Stumpf András.
POLISZINFO A Sérthetetlen Jobb 2010.10.08 12:51:00
"A haza érdekeit szem előtt tartva, kénytelen vagyok megválni a jobb kezemtől!" Ez az idézet Orbán Viktor miniszterelnöktől származik: 2011. második feléből. Nem, ez nem elírás. Szándékosan szerepel itt a jövő év. Lebuktam; ilyesmit nem mondott Orbán.…..
POLISZ Önbíráskodók 2010.05.24 16:04:00
Reméljük, hogy Orbán Viktor nem blöffölt, amikor a közbiztonság megerősítéséről beszélt, ugyanis elég komoly a helyzet. Legutóbb egy 39 éves férfi savval permetezte le az egyik - vélhetően - roma családot Ercsiben, akik cserébe megölték. Azt hiszem, én is szétverném a…..
POLISZ A komcsik és a nácik 2010.05.13 22:52:00
Olyan jó, hogy én középen állok. Balra komcsik, jobbra nácik. Istenem, hát ilyen ez a mai magyar közélet. Szórakoztató. Szórakoztató, hogy az MSZP-nek nem a Fidesz a riválisa, hanem a Jobbik. Maga az a helyzet is elégedett mosoly fakaszt arcomon, hogy az MSZP-nek pitiáner…..
Van egy ország, van egy párt, vagy egy ember.A szocialista pártnál megkezdődött a harc. Gyurcsány Ferenc jó marketing stratégaként előre beharangozta dolgozatát, majd ezt követően közzé is tette. Ez a dolgozat egy történelmi közhellyel foglalható össze: semmit sem tanult és…..
  „A bukott kormánypárt emberei eszelős majálist tartottak”; „Lázár ordítóan nagy bírósági visszaélésre lelt”; „MSZP: káosz és belharc dúl, a holdudvar is pánikba esett” – csupán három cím a polgári közéleti napilap…..
Kipihenve a valamelyik Bantusztánt idéző vasárnapi szavazási tragikomédiát, az eredményekről (még) nincs is igazán mit beszélni, a Fideszre nagyjából a lehetetlennel határos feladatok várnak. Egyik barátom, aki SZDSZ-Centrum-MDF utat járt be az előző három választáson,…..
POLISZ Pártlégitársaságok 2010.04.08 20:53:00
Régebben egyszer már elsütötték ezt a poént, méghozzá az operációsrendszerek összehasonlításához használták fel a módszert. De most nézzük, hogy milyen lenne a pártok légitársasága.MSZPA váróteremben látod, hogy a gépről egymás után viszik el bilincsben az…..
POLISZ Korrekt... 2010.04.08 21:09:00
A fagyi visszanyalásának két eklatáns példáját láthattuk a héten. Először a Bayern München ejtette ki brit korrektséggel a nagy MU-t. Nagyon örültem ennek. Régóta a bögyömben voltak már az angolszász arroganciájukkal, és azzal, hogy a foci=pénz felfogás zászlóshajója…..
Az MDF fővárosi listájának elsősorban a Fidesz lesz a haszonélvezője. Jó-jó, most ünnepelhet picit Ibolya és csapata bokros teendőik közepette, de valószínűleg nekik ez az utolsó boldog napjuk. Bezzeg a Fidesznek! Hiszen azzal, hogy tágult az MDF mozgástere, és több helyen lehet…..
POLISZ A Villa Negra románca 2010.03.29 19:45:00
Egy nagyon jó, sajátságos hangulatú filmet néztem meg a hétvégén. A címe: Hattyúdal, Keleti Márton rendezte. 1963-ban készült, a főszereplő Páger Antal. A sztori lényege: a Páger alakította főhős egy megátalkodott vagabund, idősödő csavargó. Alkalmi munkákból, kisebb…..
POLISZ Értékeink 2010.04.05 22:22:00
Nem tudom, hogy mi határozza meg egy ember értékrendjét. Sőt azt sem, hogy ebből létezik-e egyetemesen jó, vagy rossz, de az biztos, hogy valami itt nincs rendben. Történt ugyanis, hogy hosszú hétvége közeledvén felkerekedtünk párommal és a kutyával, kocsiba bepakolás és…..
POLISZ BKV-s kleptománia 2010.03.24 22:14:00
Az immár menetrendszerűen megjelenő BKV-s leleplező interjúból nem hajmeresztő dolgok derültek ki, hanem az nyert igazolást, amit mindig is tudtunk. Pofátlan kleptománia.Kép: deviantartNincs igaza az okoskodó, a szigorúan leszögező, a történelmi szükségszerűségekhez…..
POLISZ Tecső, az új sztárgyár 2010.03.25 12:52:00
Tőlünk nyugatabbra egyre kevésbé szükséges tehetségkutató műsorokat készíteni, ugyanis a közösségi videómegosztókon mindenki megmutathatja, hogy mit tud. Aztán jön a gerilla marketing, szólni barátoknak, rokonoknak, a látogatottság pedig folyamatosan nő.…..
POLISZ Meghiúsult pártbeszéd 2010.03.23 19:54:00
A lelkes olvasó mit sem sejt, pedig mi a háttérben lázasan dolgozunk. Mindenféle izgalmasnak, érdekesnek tűnő dolgokba fogunk bele, aztán valami sikerül, valami nem. Most éppen valami nem sikerült. Ez a valami pedig nem más, mint az, hogy egy asztalhoz ültessünk egy LMP-s és egy…..
A 2006. évi XLVII. törvény értelmében elvileg a nemzetiszocializmus, valamint a kommunizmus üldözötteinek egyaránt lehetősége nyílt volna kárpótlásra az elszenvedett borzalmakért, ám az Igazságügyi Hivatal egy közleményével a törvényt felülírva, kizárólagosan a második…..
POLISZ Zsidózás, ütés, politika 2010.03.16 11:39:00
A piroslap névre keresztelt, meglehetősen egysíkú blogon olvasom, hogy pofánvertek egy férfit, aki zsidózott. Majd ezután olvasom, hogy ez alapvetően így van rendjén. Aztán olvasom a kommenteket, amiket három kategóriába sorolhatunk.1. Megérdemelte a rohadék2. Nem érdemelte…..
Michelin csillag Budapesten!      A nol.hu-n megjelent:Budapesti étterem is csillagos minősítést kapott a Main Cities of Europe legújabb kiadványában. A Costes tulajdonosainak több évi kitartó munkája érett be.…..
 Kósa Lajos a Fidesz legnépszerűbb politikusa. A Századvég és a Forsense friss kutatása szerint. Érdekes, hogy egyes közvéleménykutatók méréseik során nem számolnak a debreceni polgármesterrel, ahol viszont szerepel a neve, ott rendre a dobogón foglal helyet. Kérdés,…..
 A polgárháború előszelét jó ideje érzem. Roma és nem cigány származású ismerőseim még 2007 nyarán  is legyingettek, amikor ilyesmiről beszéltem. Pedig Szögi Lajos akkor már halott volt, a Magyar Gárda pedig alakulóban. Félig-meddig jogos félelmet…..
Földes László (Hobo), Kovács Ákos, Gryllus Dániel, Márta István és Benkő László zenészek, Scherer Péter, Eperjes Károly, Ujlaki Dénes, Seress Zoltán, Bezerédi Zoltán, Spolarics Andrea, Pelsőczy Réka, Galkó Balázs, Takács Katalin, Hollósi Frigyes, Pálmai Anna, Nemcsák…..
 Előző bejegyzésemben végigvettem a romákat sújtó gyilkosságsorozat mögötti – számomra elképzelhető – motivációkat.Bár azt írok, amit akarok, mégis kéretik elhinni, hogy a múlt héten egy tündöklően tehetséges roma – nem mellékesen nem romungro, hanem…..
 Az elmúlt egy évben a hazai romák ellen elkövetett támadás-, illetve gyilkosságsorozat mögött több fajta érdekeltség is meghúzódhat. Természetesen egyáltalán nem zárható ki szélsőjobboldali csoportok rasszista indítéka. Erről esik a legtöbb szó, mondhatjuk, részben…..