Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maracska

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hölgyek, urak! Ez a bejegyzés a jobb oldali menüben a Szólista linkek alatt mindig megtalálható lesz - itt a hozzászólások között tegyétek fel a kérdéseiteket, amik nem egy konkrét bejegyzéshez vonatkoznak. Bárki válaszolhat, természetesen én is teszek egy próbát.…..
Maracska 2016.10.25 07:31:50
@Horváth Oszkár: hétköznapokon vagy hérköznapokban?
Maracska 2016.10.25 07:32:22
Korábbi bejegyzésünkben már lerántottuk a leplet a közmédia próbálkozásáról, de az ünnepek alatt csendben mégis bekövetkezett, amit egy rossz viccnek lehetett hinni. Úgyszólván egyesítették a weblapokat, minden korábbi cím egyetlen helyre viszi a netpolgárokat: a mediaklikk.hu…..
Helvetia Rivella 2010.09.07 11:47:00
Ma egy nemzeti italt szeretnék bemutatni.A történet úgy kezdődött, hogy 1949-ben a legkisebb királyfi egy svájci fiatalember elindult Amerikába szerencsét próbálni. Személyes kis motyóján kívül csupán egy zug-i tejbiológus hagyatékából származó italrecept lapult a zsebében.…..
Van pár csaj az isiben, aki kipában jár. Főleg Naomi és Andrea. Naomi cukin hangos feminista, Andrea szellemes humorú, érzelmes blogger. A feministák, az unortodoxok, az ortodox családban nevelkedett lázadók, a zsidóságukról azelőtt nem tudó liberálisok, nem feltétlenül…..
Itt most illene a névadóról hosszan, jópofán, ámde a történelmi hitelesség jegyében értekezni. Mivel érzem ám a nyomást, meg is próbáltam utánanézni, de tudjátok mit: ez nem az én asztalom! Érjétek be annyival, hogy Prinsz Ajgén felszabadította Temesvárt (is) a törökök…..
Maracska 2011.08.26 17:56:49
@tiboru:

Eyek ay AA- k jól elhárították a levegőt!
Miattuk indult be ez a globális kánikula.
Vetélkedhetnének a parlagfüvekkel.
Maracska 2011.08.26 18:00:42
@VIKI BACSI:

biztosan csak alacsonyan és egyirányban repülő szárnyasokra lőttek :)
Nem fáradoztak annyit, mint a mieink:)
A The Swiss Science Center, az Institute of Applied Information Technology és a Zurich University of Applied Sciences készítette ezt az érdekes animációt, mely a világ légiközlekedését mutatja be egy 24órás időszakban. A számok is félelmetesek: naponta 93000 polgári járat indul…..
Hétköznapi helyesírás Degradál 2007.04.15 00:49:00
Vélemény következik. A véleményem a gyakran előkerülő ledegradál szóhoz kapcsolódik. Azt gondolom, hogy ezt így nem illik használni, és aki teheti, mondjon csak annyit, hogy degradál. Mindenki másra viszont bízzuk rá, hogyan írják. Kerülendő:…..
Maracska 2010.03.22 07:50:29
@Dester:
kiolvas - olvashatatlan írást nehezen ugyan, de kiolvas.
A legendás Rotten Row, a parkon végigvezető lovaglóút. Vigyázat! hosszú séta következik! Rotten Row, Speakers's Corner, Lake Serpentine... mennyi legendás és eltérő jelentésű szó, mégis mind egy helyen található. A Hyde Park alapjában véve az munkás-és középosztály parkja:…..
Maracska 2010.03.06 16:19:50
@Gallion: Jé, én meg azt hittem, hogy itt van Jeruzsálemben a világ közepe :)
Remek ez a blog, kár, hogy csak most leltem rá.
Majd én is teszek fel kolostor-kerteket innen a közelemből, csak kell hozzá egy olyan szerkentyű, mint a főblogosé. Micsoda képek! Le a kalappal! Már ahhoz is bátorság kell, hogy a havas február közepén ingereljük a kedves olvasót ilyen nyári képekkel :( A szmog hol van? Az sem behozható hátrány?
Sanya-Csuri főz A mák 2010.01.14 11:11:00
Karácsony után vagyunk és egy combosabb laborvizsgálaton sokunk vérképében még felfedezhetőek lennének a decemberi bejglimérgezésre utaló jelek. Viki bácsi mai posztjában (ami itt volt már vagy két hete, csak mi voltunk lusták betördelni…) a mákról emlékezik meg.…..
Maracska 2010.02.07 11:21:35
@Maracska: Na és a "Te mákvirág"

Volt egy magyar film (ez most indexre téve - nincs remake, nincs művészeti érték, nincs.....)
ahol a nagypapát a csendőrök vmi. illegális partizán cselekedetéért mákos tésztával fulladásig tömnek.
A szegény nagypapát talicskán tolja ki a temetőbe a kisunoka :(
Hát én emiatt - bizonyára még nem voltam politikailag eléggé érett :) - leszoktam a mákról.
Mióta új szelek fújnak, megértettem, hogy megérdemelte, hisz más idők járnak, újra eszem mákot :)
Vki. emlékszik a film címére?
Olvasóink jól tudják, hogy nem szoktuk őket saját nyavalyáinkkal és problémáinkkal fárasztani. Mai posztunkban azonban kénytelenek vagyunk kivételt tenni, mert véleményünk szerint a frankfurti nemzetközi repülőtéren három héttel ezelőtt megélt események igenis megérdemlik,…..
Maracska 2009.12.13 22:36:42
@Zig Zag: avagy nem röpködsz sehova.
Több esélyt adva eljövendő dédunokáidnak a légzési problémáik enyhítésére. Vagy a tengervíz csak a kopoltyúkra való átállás után lepné meg őket.
Lásd: Koppenhága - ....
Capernaum (van más neve is, naná, mert pont ennek ne lenne: Kafernaum) szintén a Genezáreti tó (Kinnereth, Tiberias tava) partján fekszik, nem messze a Nyolc Boldogság Templomától, és szintén keresztény zarándokhely. Éppen ezért rögtön ide kívánkozik ez a kép: Nem, nem…..
Viki bácsi folytatja szűkebb pátriájának bemutatását. Ma a Bet She’an nevű egykori római kori város történetét villantja fel, természetesen megspékelve az általa készített fotókkal. Lévén, hogy a sztoriban még a szkíták is felbukkannak, a település kiemelt figyelemre…..
Caesarea történelmének második felvonása következik, Viki bácsitól, érdekességekkel és szép fotókkal. És ha valaki még azt is meg tudná mondani (mondjuk a kommentekben), hogy egy köbméter búza az hány kiló, máris teljesen világos lenni mindenki számára, hogy mekkora…..
Maracska 2009.08.19 21:26:46
@VIKI BACSI:

Nagytudású szomszédom,
szeretném véleményét kérni, hogy írná helyesen Or Akivát.

Előre is köszönöm segítségét.
Maracska 2009.08.20 21:54:08
@VIKI BACSI:
Köszönöm a gyors választ. A google csak Or Akiva-nak ismeri. Szerintem a rabbi nevenek a latin vagy spanyol viz a jelentese (aqua)
Bar a varosunk nevere is talalo lenne a Nomen est omen, nem lenne vizhiany - marmint ivoviz... (feny van boven, tul sok is) :)
Büszkén tájékoztatjuk olvasóinkat és vendégszerzőinket, hogy a Goldenblog 2009. "Helyi.érték" kategóriájában a csurtusblog a kilencedik helyezést érte el a 74 induló közül. Nyári Fruzsina (a hvg.hu munkatársa) így legyezgette hiúságunkat: Csurtusék utaznak, esznek…..
Csurtusék utazásai Mezőbánd 2009.05.15 18:36:00
Pipec barátomtól kaptam ezt a két fotót, amely a Maros megyei Mezőbándon (románul: Band, németül: Bendorf) készült a napokban, alig 20 kilométerre Marosvásárhelytől. Nem akarok én semmiféle tanulságot levonni, csak objektíven rögzítem a helyzetet. Az 1992-es…..
Maracska 2009.08.05 20:50:31
@András Csepelrőlh:

Ha igaz a szólás, hogy sok kicsi sokra megy az egy azaz 1 szász tarolni fog.
A csurtusblog mindeddig megtartóztatta magát minden, kizárólag felnőtteknek szóló tartalomtól (az amszterdami coffeeshopokról szóló posztsorozatunk kizárólag tudományos ismeretterjesztő jellegű volt!). Ezzel az alapelvvel tartósan nem is akarunk szakítani, mai posztunkban azonban…..
Maracska 2009.08.05 20:28:25
@Bukowszky:

"ahhoz képest, hogy mekkora mocskos ribancok a magyar nők"

most akkor tagadjam le a magyarságomat vagy női mivoltomat?
Mert a többi kizárja ezt nemdebár: alacsony vagyok (nem akkora) ma kétszer is zuhanyoztam (nem mocskos) és ribanc sem vagyok.
Moderátor urak, ha hölgyek lennének biztos közbeszólnának, ugye?
Nem felejtjük! Végvár 2009.01.08 10:00:00
Mai posztunk egy bánsági magyar községgel, annak múltjával, valamint az első világháborús emlékművével és hősi halottaival foglalkozik. Egyfajta személyes érintettség az eddig megszokottaknál szubjektívebbé teszi a posztot, mert – és akkor ezt vegyétek kitárulkozásnak –…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem Izraelről folyton a sivatag, a szárazság, a terméketlen táj jutott eszembe. Persze tudtam még odautazásunk előtt, hogy ők találták ki a csöpögtetéses öntözést, és a sivatagból termőföldet csináltak, satöbbi, de ettől még az eredeti…..
Maracska 2009.01.17 18:20:21
@Csuri / Bariildi:

Isten hozott engem is a jó kis útilaputokra. Én is itt lakom a levendulás, babéros, rozmaringos tájon, (Viki bácsi szomszéd falujában) itt tanítottak meg engem is arra, hogy a bougainvillea (murvafürt) többszínű csodaképződményei tk. levelek.

További kellemes hétvégét

Maracska 2009.01.19 22:16:28
@tiboru:

Küldtem üzenetet nagyon publikus lett.
:(
Temesvár belvárosának egyik impozáns épülete a hajdani Piarista Főgimnázium. Noha 1948-ban az intézmény jogutód nélkül megszűnt, a bennszülött temesváriak a mai napig úgy hivatkoznak rá: a Piari. Középiskolai osztályfőnökünk, Fulda tanár úr jelen sorok írójának nem…..