Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walrus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Bár meglehetősen szkeptikus vagyok a Publius Hungaricus által vízionált tisztítótüzet illetően, a magyar apokalipszis nem is nagyon kezdődhetne mással, mint egy/több Tesco bezárásával. Sarkadon nem elképzelhetetlen ez a rendszerváltoztatás óta példátlan lépés: annyira…..
Walrus 2009.01.31 02:54:18
"What business is it of yours what I do, read, buy, see or take into my body as long as I do not harm another human being on this planet?
[...]
None of your fucking business"

A fenti sorokat minden idők legjobb és legliberálisabb stand-up komédiása, Bill Hicks mondta ne egy fellépésén. És igaza van, semmi közöm hozzá, hogy egy másik ember mit csinál, hogyan éli az életét, amíg azzal nem okoz kárt másoknak. A kommenteket olvasgatva egyre inkább az a kép alakult ki bennem, mintha a szekértábor két oldalán álló emberek csak a rasszistát vagy éppen a valóság elől a fejét a homokba dugó embert látnák a másikban. Hihetetlen elbeszélés folyik ma ebben az országban, és hihetetlen, hogy olyan mindannyiunk által naponta tapasztalt dologban sem alakul ki egyetértés.

Akármilyen névvel illetjük is, az tény, hogy ma Mo-n a bűnelkövetők jó része egy jól körülhatárolható etnikai népesség tagjai közül kerül ki. Ez egy szimpla statisztika adat, egy szám amivel vitatkozni nem lehet és nem is érdemes. Ennek a kimondása NEM rasszizmus. Mégis mintha a vita végig ekörül forogna itt a kommentelők többségénél. Ma Mo-n létezik egy komoly bűnügyi probléma, aminek az eredete komoly szociológiai okokra vezethető vissza, az állam képviselő (Draskovics, ORFK vezér) pedig ahelyett, hogy a probléma megoldásával foglalkoznának inkább gyorsan eltüntetik az adatokat ismertető személyt. Azt hiszik a miskolci rendőrkapitány szavaiban rejlő üzenet megoldása, ha megölik a hírnököt.

Az hogy a Mo-n élő emberek között fajtól, nemtől és kortól függetlenül léteznek kulturális különbségek szintén tény és az egész világon így van. Nem vagyunk egyformák, de vannak írott és íratlan szabályok amelyeket mindenkinek be kell tartania. Az ember anyagi helyzete, oktatása, vagy éppen beosztása foglalkozása ésatöbbi senkit sem jogosít fel mások tulajdonának ellopására, megverésére vagy éppen megölésére. Éppen ezért, amellett, hogy általánosítani sem szabad, egyértelmű, hogy a bűn elkövetőjét sem lehet védeni. Senki sem vitathatja, hogy a tisztességes emberek jogainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen a bűnözők jogainak védelmével szemben.

Mo-n létezik rasszizmus, antiszemitizmus, hogy ennek mértéke nagyobb-e mint más országokban csak komoly összehasonlító tanulmányok elvégzése alapján állapítható meg és nem azzal, hogy minden egyes esetben, ha valaki mond valamit lerasszistázzuk, fasissztázzuk, bár ez kétségtelenül könnyebb, mint megoldásokkal előállni. Ahogy szintén könnyebb valakinek az etnikai hovatartozásával indokolni a bűn elkövetését, mint esetleg az adott csoport életkörülményeinek megváltoztatása.

A Mo-n tevékenykedő jogvédők egyik legnagyobb hibája, mikor védeni kezdik a védhetetlent, miközben elfelejtkeznek az általuk védeni vélt kisebbség valódi védelméről. A jogvédő szervezetek és a politikusok legfőbb feladata lenne a bűnöző elemek elleni legkeményebb fellépés, pontosan azért, hogy a többségi társadalomban ne alakuljon ki az a képzet, hogy a kisebbség soraiból kikerülő bűnelkövetők védelemre számíthatnak, akár a kormányzat, akár a jogvédők részéről. A társadalom minden tagjának - legyen az éppen jogkövető állampolgár vagy éppen bűnöző - tudnia kell, hogy egy bűncselekmény tettesét sem kora, sem neme, sem vallása, vagyoni helyzete, vagy etnikai hovatartozása sem mentheti meg a neki járó büntetéstől. Mert egyedül a jogbiztonságba vetett megalapozott és szilárd hit eredményezhet olyan társadalmi légkört, ahol kisebbség és többség egymásra találhat és békesség lesz része a jószándékú embereknek.
Mandiner blog Üzenet haza 2009.01.14 07:01:00
 Hallom, baszott hideg van otthon. Remeg most a pesti nép, mint a kutya, amikor barackmagot szarik. Aranyért adják a fagyállót a Shell kúton, a tescós Jancsi kályháért meg egymást tapossák a prolik. Hát ja. A mínusz 15, az mínusz 15. Azon nem lehet bölcsészkedni. Hamar…..
Walrus 2009.01.16 17:34:07
Ha már valaki az Eric Bogle féle No Man's Land ( Green Fields of France ) dalt említette: a YouTube-on fent van egy verzió ( uk.youtube.com/watch?v=mUzQ6Am-bbc ) ahol angol és német nyelven is megszólal a dal. A német szöveg Hannes Walder szerzeménye (teljes német verzió: uk.youtube.com/watch?v=sYnxLSwQSeI ). De ajánlhatom a Dropkick Murphy's verzióját is ( uk.youtube.com/watch?v=huRwBFmAx78 ).
A háborúk értelmetlenségéről meg elég megnézni a BlackAdder negyedik évadát.