Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vick08

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézhetjük lentről, nézhetjük fentről, jobbról vagy akár balról, de rövid időn belül rá kell jönnünk, hogy ilyen „képződményt” eddig csak a Csillagok Háborújában láttunk. De nem a „klasszikus trilógiában”, hanem az újban! Ahol már a legmodernebb…..
Úgy jön ahogy elment, és úgy ment el ahogy versenyzett, milliók szívébe lopott örömet azzal, hogy autóba pattant, és milliók átkozták azt a pillanatot, amikor a Jordan egykori „balga Belgája” gázspray-vel lefújt egy londoni taxist, utat nyitva ezzel a németek legnagyobb…..
Amikor az ember kiszáll az autóból, buszból, vonatból, vagy akár le a bicikliről, legvégső esetben egy hosszú séta után hazaér a Magyar Nagydíjról, és otthon megnézi a verseny ismétlését, vagy visszanézi azt videóról, dvd-ről, esetleg letölti valamelyik (természetesen)…..
A költségcsökkentési mizéria egyáltalán nem új keletű a Formula 1 világában, de még csak nem is a világválság „terméke”. Max Mosley, az FIA elnöke már 2004-ben, pont itt Budapesten (egy díjátadó keretében, pontosabban utána) ismertette az általa megálmodott szép…..
Még mielőtt bárkinek is szemet szúrna, had szögezzem le, ezt a jelzőt nem én, hanem az osztrákok háromszoros világbajnoka, a sokak által csak „szuperpatkánynak” vagy mostanában „kapitánynak” (a légitársaság miatt) becézett Niki Lauda ragasztotta az ifjú…..
A Brit Nagydíj hétvégéjén sem a sportérték, vagy a szabadedzések okán került a Forma 1 az újságok címlapjaira. Most mindenki a botrányra, a nagy szaftos botrányra kíváncsi. Azaz a „válásra”, a Forma 1 kettészakadására. A dolog persze még messze nem hivatalos, csak…..
Ujra itt és egyre több harcolásom van. Ma kitaláltam hova épitem ujra fel az Erbeheim haciendát. Régi dokumentumok közt megtaláltam hol állt az őseim kastéja. Vagy kastélya. Félix nagypapi, aki anyanyelvén beszélt velem kicsigyerek koromtól tanitotta meg magyart. Minden könyvet…..
Amikor megszólal a V10-es Cosworth, az embernek akarva – akaratlan eszébe jutnak „azok a régi szép idők”. Azok a napok, amikor még ezek az erőforrások énekeltek a Formula 1-es autókban, mikor még nem volt világválság, nem akart kettészakadni a cirkusz a nap, amikor…..
Nem, most nem arra a sapkára gondolok, amiért a nyuszika rendre verést kapott. A sztorit ugye ismerjük, a gonosz medve és kedves barátja a farkas akkor is megpofozta szegény kis nyuszikát, ha rajta volt a fejfedő, és akkor is, ha nem. És hogy is jön ez ide? Egyszerű a képlet, az…..
„Olyan ez, mint amikor a srácok visszatérnek az iskolába a nyári szünet után. Mikor megérkezünk, általában kibeszéljük kivel mi történt az óta, remek a hangulat.” Mondta Mark Webber még jóval a "hazai" Ausztrál Nagydíj előtt, és ha jobban belegondolunk nem…..
Egyesek szerint Ross Brawn agyába egy computert építettek be, míg mások szerint egy született zsenivel van dolgunk, egy azonban biztos, a manchesteri születésű „technikai guru” korunk egyik legnagyobb koponyája. De mi mást is várhatnánk egy atomfizikustól? Mert bizony a…..
Fernando Alonso 1981. július 29-én, spanyolországi Oviedoban született. 2001-be 19 évesen mutatkozott be a Formula 1-be a Minardi csapat színeiben, ezzel ő sportág történetének 3. legfiatalabb pilótája. 2002-be már a Renault tesztpilótája lesz, 2003-ba már nem tesztpilótaként van…..
A mai napon ünnepli hatvanadik születésnapját, az autóversenyzés egyik, ha nem a legismertebb alakja, az osztrákok háromszoros világbajnoka Niki Lauda. Hogy, miért is vált Ő korának legnagyobb legendájává azt csak találgatni lehet, de egy biztos Lauda nevét tízből kilenc ember…..
Sebastien Bourdais egy igazi autóversenyző, sokoldalú, tapasztalt, és imádja azt, amit csinál. A versenyző mögött a „háttérben” pedig egy rendkívül szimpatikus, szerény, de kellően laza és, agresszív srác áll. Ez akkor vált mindenki számára nyilvánvalóvá mikor…..
                         „Egyike volt az autóversenyzés nagy alakjainak.” Mondta Ron Dennis a napokban. Sajnos szomorú aktualitása volt ennek a nyilatkozatának,…..
SilverMike Forma 1-es blogja A KERS 2009.01.28 18:44:00
Mostanában szinte nem telik el nap anélkül, hogy a Forma 1 rajongói ilyen, vagy olyan formában ne olvasnának a „hibrid”, a fékenergia visszaalakító, a kinetikus energiatároló-rendszerről, vagy egyszerűen csak a KERS-ről. De mit is jelent ez a mozaikszó? És valóban…..
Szépen lassan, (nagyon lassan) kezdetét veszi a 2009-es Formula 1-es szezon. Igaz még versenyről Március 29-ig nem beszélhetünk, de a „tesztszezon” már elkezdődött! Az első hivatalos gyakorlás helyszínéül a portugáliai Portimao versenypályája szolgált. Az a pálya,…..
Az autóbemutatók sora még messze nem ért véget a múlt heti publikációkkal. A két élcsapat után, a követőboly, a trónkövetelők is bemutatták vadonatúj gépeiket. A Renault és a BMW nem titkoltan a világbajnoki címre tör, míg a Williams a régi nagy sikerek útjára kíván…..