Regisztráció Blogot indítok
Adatok
funkenstein

1 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Az Árja 2010.09.06 07:00:00
A magyar Árja a természetes szőke-kékszemű emberkülönlegesség: kisebbségben, igazi kiválasztotthoz méltóan, büszkén viseli ezen a balkáni terepen a germán istenekéhez hasonlatos, ritka színösszetételt. Mert mindenki csak olyan szeretne lenni, mint Ő! Hány festett szőke,…..
  Azzal, hogy Kispálék épp lehúzni készülnek a rolót, tovább kornyadozik az amúgy is meglehetősen szikes honi rockandroll ágazat. Mondom ezt annak ellenére, hogy soha nem látott mennyiségű fesztivál kerekedett határainkon belül. A baj az, hogy az a fránya mennyiség csak nem…..
funkenstein 2010.08.07 14:17:24
Aki azt gondolja, hogy Lovasiék és Kiss Tibiék semmit sem tettek le az asztalra, az sürgősen keresse fel háziorvosát, gyógyszerészét. Nem tagadom, hogy Lovasi némely dalszövege nálam is kiveri a biztosítékot, de ők is meg a Quimbyék is elég széles zenei palettát tudtak felmutatni a munkásságuk során - a beleszarunk-garázsrokktól kezdve az álomkóros pszichedélián át népzenei hatásokkal felvértezve egészen a rádiós, Z+-os, Viva tévés slágerekig.
A szerző azt írja, hogy utánpótlás nincs, nos ez csak félig igaz, mert a Hiperkarmából és a Kaukázusból is nyugodtan lehetett volna "második Kispál", csak hát tudomásul kell venni, hogy ez egy ekkora ország, ekkora piaccal és a dinoszauruszok meg nehezen halnak ki. A Hiperkarma első lemeze zseniális, a Kaukázus Mir-je és a Majdnem Kína c. albuma pedig a lehető legjobb kordokumentum.
Persze az egész ízlés kérdése, érdekes, hogy metálfejként én is rühelltem ezt az ún. alter szcénát, de vettem a fáradságot és nagy értékekre bukkantam. Nyilván könnyebb olyannak lenni, mint drága Charlienk, aki szerint jó magyar zene nincs is mostanában, de felejtsük már el ezt az egész begyöpösödött, tekintélyelven alapuló faszságot.
Inkább a klónok a zavaróak, mint a 30Y, Eleven Hold, Amorf Ördögök, Péterfy Borika meg az egész MR2-s bagázs. Na ezekkel ki lehet kergetni a világból.
Hallgassatok Naprát és Isten Háta Mögöttöt, én meg majd csápolok a hétfői búcsúbulin.
    Javában zajlik a 2010-es dél-afrikai világbajnokság, és már a csoportkörökön is majdnem túl vagyunk, de nagyon úgy tűnik, hogy a szláv csapatok közül egyedül Szlovákia volt képes túllépni a csoportkörön. Szerbia és Szlovénia elvérzett....   …..
Sosem volt még olyan gyötrelmes a másnaposság, mint szombat reggel. Lengyel fiatalok milliói tapasztalhatták meg ezt tegnap, akik nagy valószínűséggel úgy, mint én, brutálisan fel lettek keltve – a telefonok percenként csörögtek, és a péntek esti mámorból felocsúdva…..
funkenstein 2010.04.12 08:24:49
@Sakk Matt:

Valamennyire igazad van az "egyedüli baráti nép" kritikájában, hiszen aktuálpolitikai értelemben ez valóban nem állja meg a helyét. Viszont politikatörté-
neti szempontból sajnos kis túlzással ez igaznak mondható, hisz a nyugati hatalmak számtalanszor bebizonyították, hogy a közép-kelet-európai országok körében Lengyelországot csakis a keleti erők elleni "védőbástyaként" használják.
Kösz a kritikát, én a halottakról vagy jót vagy semmit alapon, nem akartam felvázolni a Kaczynski-féle sérelmi politika veszélyeit. Persze, tudjuk a tanulságot, hogy a medve bajszát nem érdemes ráncigálni. Azonban a magyar külügy és az egész politikai elit példát vehetne Lengyelország érdekvédelmi tevékenységéről.
Szerintem.
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
funkenstein 2010.01.20 14:28:56
Tősgyökeres pestiként (X.aztán XV.ker)a fél kamaszkoromat a "Belbuda-háromszögben" töltöttem, mivel a két legjobb barátom Pasaréten lakik. Így aztán van valamennyi rálátásom az ottaniakra:

én leginkább a városmajori arcokat ismertem.
Fiúknál az egyik legirritálóbb a deszkás alfaj:
Vans/Etnies/DC cipő, Offline magazin bújása, sok fű, és a Pennywise-Sum 41-Blink 182-Rancid-RATM tengelyen mozgó zenei ízlés. Plusz kurvanagy arc.
A másik alfaj az értelmiségi/keresztény/sváb családból származók: jellemzően Pasarét, Hűvösvölgy, Hidegkút, Solymár és Nagykovácsi lakosai. A lányok általában kóristák, vagy legalább egy hangszeren zenélnek, természetesség, kócos haj-bő szoknya-színes harisnya kombó (később: antropológia szak), vagy éppen deszkás stílus, esetenként anorexia/bulimia.

Jellemző piázós helyek: fogaskerekű melletti kocsma (nem emlékszem a nevére), Bálint Galéria, Moszkva Bisztró, nyáron: Jégkert, Sport, Marxim, a "Milcsi" (Millenáris) és az elmaradhatatlan RETEK. Utóbbiba inkább a kevésbé újgazdag gyerkőcök járnak, régen ugyanis lejárt pár kopasz balhézni. Ilyenkor nagy hiba volt Rancidet nyomatni, némi szájkarate után meg a Kárpátok zengjetek c. örökzöld zúgott. :)

Az újgazdag, flancolós részével nem nagyon barátkoztam, sőt, egyik haverom Gyurcsány házától nem messze lakott, egy társasházban, és szegény volt, mint a "templom egere".

Volt alkalmam látni nem egy neves politikus (Fidesz-élmezőny) gyerkőcét, többnyire elég szar élmény volt. Egyikük házibulijába poénból betévedtünk, a srác épp bogyózott a kecó kapuja előtt (aztán kizavartak minket). :D

Egyelőre ennyi jutott eszembe erről a hamísitatlan 12. ker-fílingről. Azóta észhez tértem, és alig teszem be a lábamat oda. :D
funkenstein 2010.01.20 14:46:07
@pat: mindig keverem a kettőt, ebből is látszik, hogy nem vagyok modoros budai :)
Vagy valami. Legalábbis az értelmetlen börtönbüntetés helyett pénzbírsággal lerendezett személyes használatú drogmennyiségek elérték az emberi fogyasztásra jellemző, mondhatni életszerű szintet: A január elsején életbe lépett szabályozás értelmében 15 gramm marihuána,…..
A seattle-i grunge-hullám messze legjobb zenekara (igen, a túlértékelt Nirvanánál is sokkal, de sokkal faszábbak voltak mindig is), azaz a Soundgarden utoljára 1997-ben létezett abban a formában, ahogy mindenki szerette, utána meg lett belőlük (egész pontosan az énekesből és a Rage…..
Bár hivatalosan még senki nem erősítette meg, de egyes források szerint John Frusciante kilépett a Red Hot Chili Peppersből. Állítólag hónapok óta a gitáros nélkül próbálnak, mert ő nem tért vissza a többéves szünetről, ahogy a többiek ezt pár hónapja bejelentették,…..
funkenstein 2009.12.14 15:44:43
1. Először várjuk meg a hivatalos bejelentést.
2. Hardcore Chili-rajongóként mondom azt, hogy nem bánnám, hogyha tényleg kiszállna.
3. Az RHCP egészen a By The Way-ig abszolút vállalható volt. Gyönyörű dalok, baromi jó hangzás, pszichedelikus élmények, stb. Mikor kijött a Fortune Faded maxi, akkor hanyattestem tőle. A rajta lévő Eskimo c. számuk az egyik legzseniálisabb, amit valaha szereztek. Sőt, úgy emlékszem, hogy a tagok akkor azt nyilatkozták, hogy az új lemezen lesz némi latinos hatás is. Kurvára bizakodó voltam.
De a Stadium Arcadium az egy kalap szar lett, polírozott a hangzás, tele töltelékszámokkal, túl hosszú, felesleges, erőltetett "visszatérés" a 70-es évekbe. Szánalom.
4. Szerintem Rick Rubinnak elég nagy szerepe van a Chili hanyatlásában, nézzük csak meg a SOAD, a Slipknot vagy a Metallica utsó lemezeit. Ez a rendkívül túlértékelt producer csak a Slayert meg a Beastie Boyst nem tudta prostituálni.
5. Chiliék zeneileg szerintem az Uplift-től kezdve a OHM-ig voltak a csúcson.
6. Aki nem ismeri el a OHM érdemeit, az süket, bazmeg. A Chili egyik legizgalmasabb lemezéről van szó, Navarro hatalmas egyéniség (volt). Azt megbocsáthatatlannak tartom, hogy John visszatérése után SEMMIT nem játszottak arról a lemezről.
Mondom úgy, hogy Navarro-t és Frusciantét is egyaránt nagyra értékelem.
7. Frusciante már nagyon fáraszt a mélyinterjúival, az elszálltságával. Nem mindegyik szóló lemeze jó, úgyhogy be lehet fejezni ezt az elvakult John-imádatot.

8. Bocs a szófosásért :)
Imádjuk a listákat, hiszen kiválóan el lehet rajtuk vitatkozni, az olyan provokatív címűn, hogyaszongya "Az évtized ötven legrosszabb albuma" meg különösen. Az Entertainment Weekly kissé korán ugyan, de összeszedte a 2000 óta megjelent fostalicska anyagokat, köztük…..
funkenstein 2009.09.14 17:31:01
@Selkath: Pedig az IHM a magyar mötál utóbbi éveinek egyik legeredetibb bandája.
Az Amber Smith hiába lép fel hamarosan a Művészetek Palotájában, hivatalosan mégis pihen. A tagok viszont nem, így Poniklo Imre énekes-gitáros is kiad egy szólólemezt, amiről az Éjjelt már lehet hallani a myspace-oldalán, de innen akár le is lehet tölteni jó minőségben. Sőt,…..
Pár éve már lett volna egy Alice In Chains-koncert Budapesten, de az az érdeklődés hiányában elmaradt, viszont ellenben az akkori nosztalgiahangulatú körúttal, most friss lemezt is bemutat majd a zenekar, aminek eredeti énekese 2002-ben halt meg drogtúladagolásban. Sok rajongó szerint…..
funkenstein 2009.09.11 21:55:46
@forsakenskies: a múltkori elmaradt, nem? mert akkor még egyszer nem fog :D
Idén is lesz European Music Awards, amit minden évben az MTV szervez egy nagy európai városban, most éppen Berlinben. Ahogy az elmúlt évben, idén is öt hazai zenekar verseng a Regional European Music Awardsért, illetve azért, hogy felléphessenek a november 5-i EMA-n. Az öt zenekar:…..
Már lassan igen hosszúra kezd nyúlni ez a szünet, így itt az idő, hogy újra megvillanjanak a kedvenceink egy-egy videóval. Épp elégből válogathattam és igyekeztem csak a legjobbakat megtalálni, mint mindig. Leszen ezúttal is egy kis Behemoth, amit Rise Of Day Ákos követ, de az Otep…..
funkenstein 2009.08.31 22:55:10
@ellenszenvesfigura:
jabazmeg, proud to be polish :D
sokáig viszolyogtam a black/death dolgoktól, de némelyik zene ebből a műfajból is kifejezetten hangulatos.
amúgy lengyelországban most vitatják a behemoth frontember trúságát, mert az ottani tündibündi ribanc popkirálynővel, dodával jött össze (mo-n lengyel jégkrémes óriásplakátokon volt látható a szőke feje).
kb. mintha a csihar összejött volna a király lindussal :D
A Red Hot Chili Peppers hivatalosan soha nem oszlott fel, viszont egy ideje nem is volt aktív. Chad Smith dobos volt a leginkább szem előtt a társaságból, mert ő összehozta a Chickenfoot nevű szupergroupot, ahol olyanokkal zenél együtt, mint Joe Satriani, Sammy Hagar és Michael Anthony.…..
funkenstein 2009.08.03 14:36:01
@igig:
Lehet, hogy szarabbul fogyott a lemez, meg nem a slágergyáros Frusciante játszott rajta, de attól az még kurvajó.
Egy teljesen más zenei világot hozott magával Navarro. A lemez hangzásvilága is teljesen egyedi, Dave ismert arról, hogy képes napokat elbindzsizni a gitársávokon - és igen, ez a fajta éteri hangzás nem jellemző Johnra. Bár az igaz, hogy Navarro az első két Jane's Addiction lemezen tündökölt a leginkább.
Gitárosként mindkettőjüket nagyon tisztelem, kurva sokat tettek le arra a bizonyos asztalra.
Ami meg a Chilit illeti: nekem a Californication volt az utolsó "kerek" lemezük, a legutóbbi meg katasztrófa.
Én azt a Rick Rubin csodaproducert páros lábbal basznám ki, meg lehet nézni, mit művelt a SOAD-dal is...bár azért a BSSM-ben elég sok érdeme volt.
funkenstein 2009.08.03 14:40:57
@pécsicigó:
elintézed, tezsvírem? :D
Ismét egy kilencvenes évek eleji zenekarnál kezdték el pletykálni az újjáalakulást, nevezetesen a Soundgardennél, aminek három tagja összeállt az énekes nélkül pár szám erejéig, az énekes viszont rettenetesen égeti magát szólóturnéjával. Chris Cornell már akkor…..
Komoly veszélyben vannak azok a betörők, akik a napokban egy dél-szerbiai egészségügyi intézménybe törtek be. A dolgozók reggel összetörve találták meg a HIV és hepatitis-tesztre váró vérmintákat. A betörők felforgatták a hűtőszekrényeket, kiborítottak több üvegcsét…..
funkenstein 2009.06.23 12:29:46
"Az, hogy a bárányok haragszanak a nagy ragadozó madarakra, nem meglepő: nincs értelme azonban a ragadozó madarakra megorrolni azért, mert kis bárányokat választanak maguknak prédául." Vannak bizonyos egyszerű szabályok, amelyekhez kultúremberként ragaszkodnánk. Operát…..