Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t.omi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
független pénzügyi tervező. Angolul Certified Financial Planner , vagy CFP . Magyarul már kevesebb a korrekt találat, de akad. A szakmáról röviden: olyasmi, mint az orvos a gyógyszerekkel: segít – alapos pénzügyi elemzés, tervezés során – célokat, eszközöket találni,…..
t.omi 2009.01.16 12:41:06
Kedves Blogger!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, jóllehet én egyik vezetője és résztulajdonosa vagyok egy ilyen tanácsadó cégnek! A szakma önmagában nagyon jó és hasznos, mint szinte minden ami körülvesz bennünket, mégis vannak árnyoldalai, melyek nem feltétlenül az illető cég, inkább a tanácsadó emberi mivoltából fakadnak!
Nyílvánvaló, a pénz sokakat megrészegít! Márpedig itt tényleg sok pénzről van szó! Azon cégek, melyek ma Magyarországon ilyen tevékenységgel foglalkoznak, franchise rendszerben működő vállalkozások. Sajnos mint mindennek, ennek is meg vannak a hátrányai! Hiába a központi képzés, illetve továbbképzés, vizsgák, ha a tanácsadó a saját útját járja, jóllehet eredményei alapján kiváló munkát végez! A kontroll, mely maga az ügyfélköre, nem vagy csak kis számban ellenőrizhető! Minden tiszteletem a munkájukat tisztességesen végző kollégáimé és pokolba az inkorrekt tanácsadókkal, de ezt csak és kizárólag az ügyfél döntheti el! Ő az aki bizalmat szavaz egy embernek és innentől kezve nem egy cégcsoport, hanem maga a tanácsadó felel mindazért, amit az ügyfélnek nem mondott el! Itt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy óvatosan bánjatok a cégeket ért kritikákkal, mert sokszor nem a cég a hibás, jóllehet könnyű általánosítani!
Nyílvánvaló, hogy ahol többen dolgoznak, ott nagyobb az előfordulási arány, de a hibákat mindig a jó tulajdonságok relációjában érdemes vizsgálni, hogy tényleg reális képet kapjunk. Természetesen kapitalista világban élünk, és ennek vannak sajátosságai. Egy cég akkor sikeres, ha profitot termel. A tanácsadó cégek is erre törekednek, de nagyon merész megállapítás azt mondani, hogy minden áron. Gondoljatok csak bele! Ha egy tanácsadó rosszul végzi a munkáját, azzal saját magát is károsítja, hiszen a kutya sem fogja őt ajánlani senkinek! Sőt, kifelyezetten óva intenek tőle! A cégemen belül sajnos én is sok ilyen emberről hallottam már és találkoztam olyan megkötött szerződésekkel, melyektől a szőr felállt a hátamon! Ez idő szerint a tanácsadókat csak a pénzben realizált eredményeik alapján kezelik a cégeknél! Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy élhetnek panasszal és ilyenkor komoly kivizsgálást követően az illető tanácsdót súlyos anyagi veszteség érheti, ad absurdum elbocsájtják a cégtől törölve a PSZAF regisztrációs számát egy életre! Az ügyfél természetesen kártérítésre jogosult egy ilyen helyzetben. Ennek ellenére sokan csak a hangjukat emelgetik és mocskolódnak olyan cégek fölött, melyeknek a legtöbb ügyfele igazából nagyon is elégedett a tanácsadója munkájával. üdv: t
t.omi 2009.02.16 23:02:11
Igazad van, kicsit túlzásba vittem!
Sajnos pont van egy ilyen ügyem, és legszívesebben kidobnám az illető tanácsadót a fenébe, de nem az én csoportomhoz tartozik, így nem tehetek szinte semmit. Bosszant, hogy az ilyen remek kollégáim miatt emberek tömege ahelyett, hogy felemelkedne anyagilag, a szó szoros értelmében tönkremegy! Ráadásul ezért engem szidnak olyan kívülállók, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy én korrekt módon végzem a munkám sok más kollégámmal egyetemben.
Valhol feljebb írtátok, hogy fontos lenne, ha a tanácsadó a már meglévő szerződéseket nem feltétlenül mint konkurencia kezelné. Nos erre kiemelten büszke vagyok a csoportomban, mert ez az egyik alapelvünk. Számtalan esettel találkoztam, ahol a megtakarítási program egy fabatkát sem ért, de olyan kockázati biztosítás volt beleépítve, ami miatt mégis azt tanácsoltuk az ügyfélnek, hogy inkább futtassa ki a szerződést (2-3 év), mert addig is legalább van kockázatkezelés a háta mögött. Idősebb, betegesebb embereknél ugyanis lehetetlen jó feltételek mellett kockázati biztosítást újrakötni.
Az egy hétvégés egy szerződéses újoncokról: Nálunk nem köthet önállóan szerződést, csak ha azt egy tapasztalt kolléga jóvá hagyja. Minden esetben kontrolláljuk az analízist és a hozzá választott pénzügyi megoldást, hiszen azután azt nekünk kezelni kell. A szerződések kezelése jutalékért megy, mely ugyan nem túl magas, de biztos bevétel hosszú távon, ha az elégedett ügyfél nem szünteti meg a szerződést, igy azt gondolom ez anyagi érdekünk is.
Írhattam volna sok szomorú esetről, de talán nem haragszotok meg, ha egy kicsit a jó oldalt próbáltam meg kidomborítani. Szeretem ezt a szakmát, jó csapattal dolgozom, akik nem felejtették el, honnan jöttek és nem restelltek megmaradni embereknek, noha átlagon felüli fizetést kapnak.
Üdv: t