Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dagobert McChip

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Remélem, elénekelhetem majd, ‘nincs már felettem más, csak a tiszta ég’ ”   Várkonyi László ezzel a Fonográf dalcímmel búcsúzott el egy üzenetben az Everestre utazása előtt. A Mount Everestről az 5300 méteren fekvő Alaptáborból egy hete telefonált, s azt mondta, hogy most egy kis időre…..
Dagobert McChip 2010.05.01 10:40:30
Én nem vagyok hegymászó és nem hegymászóként ismertem meg őt. Együtt dolgoztunk, ipari alpinista munkákat vállalt kollégáival, nekünk pedig néha szükségünk volt ipari alpinistára. Kitűnő munkatárs volt és nagyszerű ember. Nagyrészt maga kereste meg az expedíciók költségeire valót, és szíve szerint szerette volna, ha ez elegendő és nem szorul szponzorok támogatására.

Bizton tudom, hogy nem meghalni ment fel. Tudom, hogy mindig (a munkájában is) a teljes biztonságra és a tökéletességre törekedett, és százszor is megfontolta, mit tesz. Tudta, hogy ott fenn vannak elkerülhetetlen veszélyek is. Ami vele történt, a jégomlás, egy természeti katasztrófa, az ellen ember nem tud mit tenni. De úgy vélem, ha választania kellett volna halált és nyugvóhelyet, biztos ilyet választott volna. Csak azt sajnálom, hogy nem sikerült élete legnagyobb kihívását sokadszorra és immár utolsó alkalommal sem megvalósítani. Tudom, hogy nem a siker miatt csinálta, nem azért, hogy a neve a hegymászás történetébe vastag betűvel vésessék be, hanem hogy lejöjjön, hazamenjen s elmondhassa magának: igen, ezt is meg lehet csinálni.

Nagyon szép a fenti megemlékezés, egy igazi virtuális emlékhely, köszönöm azok nevében is, akik ismerték. Mint írtam, én nem ismertem őt közelről, kerestem róla több lexikális adatot a wikiben. Sajnos, nincs, talán majd egyszer valaki, aki többet tud róla, elkészíti.

A sok gyalázkodó majommal meg ne foglalkozzatok, ha Konyi olvasná bejegyzéseiket, csak mosolyogna rajtuk, majd a többieknek intene a szemével: gyerünk, menjünk tovább…