Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7 puttonyos aszú

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olasz borügyi értesítő, a Winenews arról tudósít, hogy 2007-ben, két év pangás után a mezőgazdasági területek ára ismét nőtt. Az INEA (nagyjából: országos agrárgazdasági intézet) jelentése szerint az olasz termőföld átlagára meghaladta a 17 ezer euró per hektárt.…..
7 puttonyos aszú 2009.01.16 09:07:17
alföldi merlot:

Nálam a "tudomásom szerint jelentősen többet" verte ki a biztosítékot. Ezt nem találtam meg a MH cikkben.
Nem tudok pontosabb számokat, s azt hiszem, a bor tekintetében nem is érdekes. De ha az MH cikket olvasod, Günzer is az unokáinak gondolkodik az új földterületekkel. Ez a rész az ollózásodból kimaradt. Egyedül a szőlőterület és a bor átadásából kiszámolt különbség, mint haszon került előtérbe, mintha nem lenne ráfordítás, munka s egyéb költség. Ferdítettél a cikkben, s az MH cikkből egészen más következtetést lehet levonni, mint a tiedből.

Nem te játszottad el a becsületedet (sőt, miért játszottad volna el), hanem az újságíró szakma már nagyon régen, mióta nem objektívek, hanem irányítani, befolyásolni akarják az embereket félinformációkkal, ollózásokkal. S ha valaki ír valami baromságot, utána már hivatkozási alapként bármikor elő lehet venni, hogy aktuális célunkat alátámassza.
Itt az MH-ra hivatkozol. Legyen (bár az már nem derül ki, hogy a MH honnan vette az adatokat). A fórumon jó sok cáfolat jött az árakra. Az ilyen mondatokat ("Árvay János – cégei százmilliókat költöttek a domboldal kialakítására"), amik a hihetetlenül magas hasznot ellensúlyoznák, cikked végén a "csattanóra" kételyt adnának, már nem ollóztad ki. Pedig a cikk címéhez sokkal jobban passzolt volna! Mert nem az volt a cím, hogy miért nagyobb az Index éves bevétele, mint egy átlagos magyar borászatnak.