Regisztráció Blogot indítok
Adatok
könyvfun

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ex libris NEM ÜRES SZAVAK 2009.02.08 10:00:00
Barnás MártonNEM ÜRES SZAVAK Mi lehet egy könyvajánló célja? Valódi célom az, hogy olvassanak. Minél többet. Legyenek mindenolvasók, olvasószentek, de szelektáljanak. Így titkon reménykedem abban, hogy az általam ajánlott írásokat is elolvassák. És ezek elolvasása csakis…..
Ex libris ISTENNEK, HA VAN 2009.02.06 10:00:00
Barnás…..
VÉGEREDMÉNY  Ingmar Bergman 2001-ben, szeptember 18-án, kedden fejezte be Sarabande című forgatókönyvét, mely nagy valószínűséggel utolsó munkája. Az Európa Könyvkiadó jóvoltából 2003-ban a magyar olvasóhoz is eljutott az ún. irodalmi forgatókönyv. Volt már erre…..
Utam a kommunizmustól napjainkig címmel is megjelenhetett volna a regény. Kornis Mihály fiatalságán keresztül kísérhetjük nyomon országunk sorsának alakulását a korai szocializmustól a rendszerváltáson keresztül a mai napig. Hogyan vált lázadó ellenállóvá az ország egy…..
Ne is tagadjuk: az egész Bridget Jones-szal kezdődött. Majd jött a magyar verzió a mi szánk íze szerint: Rácz Zsuzsa és a Terézanyu. Ezt a stílusteremtő hagyományt követi Szécsi Noémi A kismama naplójában, immár továbblépve a manapság oly divatos szingli-lét küszöbén,…..
 Se szeri se száma manapság a keleti térrendezéssel foglalkozó könyveknek, többé már a Feng Shui kifejezést hallva senki nem gondol arra, hogy a sarki kínai étterem menüjén látta. Magyar vonatkozásban viszonylag kevés ilyen mű található a boltok polcain, ezen kevesek egyike…..
Érdekfeszítő de egyben szívet szorító történet Pásztor Árpád regénye. Korhű képet alkot a XX. század eleji Oroszország mai szemmel talán romlottnak ítélt világáról, bár némi hasonlóságot fedezhet fel az olvasó a múlt század eleje és napjaink erkölcsi normái között,…..
„Ha fölfelé megy a borban a gyöngy, akkor az kisfröccs.” Ha eldurran egy villanykörte a jégverem előtt, „akkor angyalt hallottunk tüsszenteni”. A ködből lesz a földre szállott felhők mosodája, a hét asszonya pedig repülni vágyik.Nem ezek Parti Nagy Lajos…..
Martin Márk: Járt utat kétszer járj!       A miért kell(kellene) tudnunk idegen nyelveket kérdést - a sztenderd válaszokon túl – számomra Örkény okolta meg legjobban ismert egypercesében. A Tanuljunk idegen nyelveket! tapasztalata, hogy a…..
Ex libris Szimbólumok keringője 2009.01.17 17:31:00
Szimbólumok keringője  Grecsó Krisztián: Tánciskola Magvető, Budapest 2008, 301 oldal, 2790 Ft   Az első Grecsó-nagyregényt (Isten hozott) követő lelkesedés és a dicsérő kritikák áradata után a második regényt nagy (talán aránytalanul nagy) elvárásokkal…..
Jahoda Sándor első verseskötete 2006-ban jelent meg, Etűdök üvegpoharakra címmel. A könyv új, egyedi hangot ütött meg – sajátos módon ötvöződik benne a hagyományos, romantikus költői attitűd a modern korszellemmel, a nagyvárosi élet keménységével és annak…..