Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pistiiiiiii

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legfrissebb adatok szerint hatalmas mennyiségű gáz fogyott az elmúlt hetekben az európai gáztározókból. Bajban vagyunk – gondolhatja a felületes szemlélő és a bulvársajtó egyaránt. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy hogyan is működik a gázpiac! Igen jelentős…..
pistiiiiiii 2009.01.15 17:59:44
1. Oroszország megépíti az új vezetékét, Ukrajna soha többé nem lesz akadály a gázszállításban.
2. Százezrek, vagy milliók élnek panelben. Ezeknek a nagy része a következő 20 évben kb teljesen tropára megy. Nem sok értelme van szigetelni őket. Bár lehet szebbek lennének.
3. Honnan szerezzünk áramot, ha nem gázzal akarunk fűteni, de melegíteni akarunk: 1. szélerőmű: ha nem fúj a szél azért nem megy, ha túlságosan fúj a szél azért nem megy, viszont ledarálja a madarakat: ez jó védekezés a madárinfluenza ellen. Vízierőmű: felduzzasztjuk a Dunát=elárasztjuk a Kárpát-medencét=nagy győzelem.
Geotermikus energia: nem lehet szállítani, mindenhol fúrni kell és baromira drága. Mi marad? ATOMERŐMŰ: biztonságos, nem nem robban fel, már annál korszerűbbek, a radioaktív hulladékot biztonságos helyre elzárják, nem nem leszünk tőle rágosak, degeneráltak, utóbbi meg már amúgy is megvan, szállítható mindenhova veszteség nélkül, ja és 99% HATÁSFOKKAL működik, míg a gáz/olaj jó esetben 30-35%kal, nem beszélve az alternatív forrásokról amik jó, ha 10 de inkább 5% hatásfokkal működnek. vagy fedjük be az egész Szaharát napelemekkel, biztosan jót tenne neki a fekete szín, az éghajlatot nem változtatná meg, ugyan... Ja és igen, miért az oroszoktól kapjuk a gázt? Mert olcsóbban kajuk tőlük, mint mástól kapnánk azért, meg más nem is nagyon adna nekünk. De megépül az új vezeték és nem lesz gond, csupán annyi, hogy tisztelet a kivételnek, de ennyi hülye vesz minket körül.
pistiiiiiii 2009.01.15 18:01:52