Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nedecz

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nettó tömeg 1 kg, töltőtömeg 800g, ebből víz 290g: Vásároltunk múlt vasárnap a SPAR-ban a képen látható csomag fagyasztott halat. Nagyon furdalt a kíváncsiság, mi az igazság a töltő tömegból, mert kibontás után nagyon jegesnek tűnt az egész. Ezt olvashatjátok le a 2.…..
A legfrissebb utasleteperős videofelvétel kapcsán naiv ügyfél azt állítja, hogy az ellenőrök megakadályozták, hogy jegyet lyukasszon a buszon. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szerint viszont az utas próbált bliccelni, bár volt jegye, ezért volt szükség, hogy…..
Béci nem szeretne semmilyen formában érintkezni a semmiféle konkrétumot nem tartalmazó állítólagos követelését sárga csekken követelő Cessio Zrt.-vel, minthogy nincs semmilyen tartozásuk: Levelemet azért írom, mert az utóbbi időben egy Cessio Zrt. nevű cég kezdett el…..
nedecz 2013.09.11 15:38:37
.
Andrást érthetetlen módon lezsidóhülyegyerekezték a Nyugatinál lévő Tesco Expressben, amit ő levélben sérelmezett a vezetőségnél. A Tesco azt válaszolta, hogy beszólós alkalmazottukat a munkajogi szabályokat figyelembe véve figyelmeztették és frissitő oktatásban…..
Igazi hétindító vérfrissítés érkezik a DÉMÁSZ munkatársaitól, akik betörtek egy lezárt tanyára, és ellopták külföldön élő naiv ügyfél villanyóráját. Mindenzt tették a hárommal korábbi tulajdonos 80-as években keletkezett tartozásai miatt: Külföldön dolgozom…..
Nem elég, hogy a kéményseprők társas házban maximum 1-szer hajlandók csengetni, telefonon se nagyon lehet őket elérni. DF nem volt elég kitartó, ő a második telefonszám után feladta, de van aki 6 számot kapott a központtól, és egyiket sem vették fel: Ha jól akartok…..
nedecz 2013.06.20 11:26:32
A FÖKÉTÜSZ a BKV Holding tagja...
Kérdése van még valakinek?
Teljesen világos,hogy a színtiszta lehúzásra megy minden...
Én az első alkalommal nem voltam otthon...Kiírtam,hogy SEMMILYEN kémény vagy hasonló nincs nálam.Reklamáltam,ezt kaptam:
A kötelező kéményellenőrzés tekintetében a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. a jogszabályi előírások szerint (2012. évi XC törvény, 63/2012.(XII.11.) BM rendelet; 14/2013. (III. 18.) Főv. Kgy. rendelet) jár el, és jogalkalmazóként nem áll módjában az említett jogszabályi előírásoktól eltérni.

Ennek megfelelően az éves kéményellenőrzés során társasházak esetében minden albetétbe be kell jutnunk függetlenül attól, hogy milyen működő tüzelő berendezések vannak egy adott ingatlanban. Ennek oka, hogy csak így biztosítható a társasház valamennyi – jelen esetben összesen 137 db egyedi hagyományos - kéményének teljes nyomvonalvizsgálata. Az ellenőrzés élet- és vagyonbiztonságot biztosító funkciója továbbá, hogy csak az ingatlanba bejutva tudunk meggyőződni arról, hogy nem történt-e bekötés a legutóbbi ellenőrzés óta valamely kéménybe, és a társasházi kémények megfelelő, biztonságos működésének biztosítása érdekében ennek igazolására önkéntes nyilatkozat – belátható okokból – nem fogadható el.

Természetesen tisztában vagyunk a közszolgáltatás elvégzésével járó, lakosságot érintő kellemetlenségekkel. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátásának napszakon belüli időpontjára meghatározott 8-16 óra közötti időtartam a munka terjedelméből adódó megvalósíthatósági szempontok és a tevékenység jellegéből eredő biztonsági megfontolások figyelembe vételével került megállapításra. Az - adott esetben padlásterek, kéményjáratok, tetőjárdák megközelítésével együtt járó - ellenőrzéseket és tisztítási munkákat nappal, megfelelő fényviszonyok között lehet csak biztonságosan elvégezni. A közszolgáltatás elvégzéséhez szükséges tényleges időtartam az egyes ingatlanokban csak a kiérkezést követően, az esetleges hibák és hiányosságok feltárása után állapítható meg, emiatt nem áll módunkban egy meghatározott időintervallumnál pontosabb időpontot megadni az ellenőrzések elvégzésére. Az ingatlantulajdonosok részéről a mindannyiunk biztonságát érintő tevékenység során elvárt együttműködéssel együtt járó kellemetlenségeket társaságunk próbálja enyhíteni, többek között oly módon, hogy a 8 nappal az ellenőrzés előtt kihelyezett értesítővel (illetve a éves ellenőrzések tervezett időpontjának honlapunkon való megjelentetésével) tervezhetővé tesszük a lakásba történő bejutás biztosítását az ingatlantulajdonosok számára. Azon ügyfeleknek pedig, akik számára az első időpont nem megfelelő, egy minimum két héttel későbbi időpontot ajánlunk fel.

A 2012. évi XC tv. 7§ (1) bekezdése alapján általunk felkínált két ellenőrzési időponton kívül – tekintettel arra, hogy a kéményellenőrzést ún. sormunka keretében, tervezett, előre ütemezett módon végezzük – a kéményseprő-ipari közszolgáltatást egyeztetett időpontban csak egyedi megrendelés keretében áll módunkban teljesíteni. Az ehhez szükséges megrendelő lapot kerületi ügyfélszolgálati irodáinkban vagy Műszeres Szolgáltatási Osztályunknál szerezheti be, illetve honlapunkról töltheti le (
kemenysepro.hu/szolgaltatasok/ugyfelkapcsolat/nyomtatvanyok/). Az egyéb rovatban kérjük feltüntetni: Kéményellenőrzés megrendelése. A nyomtatvány kivitelezői nyilatkozat részének kitöltésére nincs szükség.

A kitöltött megrendelőlapot kérjük, illetékes kerületi kirendeltségünkben vagy Műszeres Szolgáltatási Osztályunkon adja le, vagy kitöltve, aláírva, beszkennelt formában küldje meg az ugyfelszolgalat@kemenysepro.hu címre. A megrendelés beérkezését követően munkatársaink a megrendelőn megadott elérhetőségeken kapcsolatba fognak lépni Önnel időpont-egyeztetés céljából.

Az egyedi megrendelések alapján végzett ellenőrzések, vizsgálatok és nyilatkozatkérések esetén alkalmazott díjainkat a 14/2013. (III.18.) Főv. Kgy. rendelet tartalmazza, és azokról honlapunkon is részletes tájékoztatás található.

Mindazonáltal reméljük, hogy munkatársaink a második meghirdetett időpontban az ingatlanba bejutva sikeresen el tudják végezni az ellenőrzést.

Köszönjük megértését, és kérem válaszunk szíves elfogadását!

Üdvözlettel,

Központi Ügyfélszolgálati Iroda

FŐKÉTÜSZ

Fővárosi Kéményseprőipari Kft.

BVK HOLDING tagja

Magyarul:kapd be,nekünk van igazunk.
A poén:a második alkalomnál a jóembernek mondtam,hogy nincs kémény.Szó nélkül aláíratott valami papírt.Ezért kellett elcsesznem egy nap szabit.
VLM-ék hiába küldték vissza bontatlanul a fényterápiás lámpát a Zepternek, menet közben kiderült, hogy azt már a Budapest Banknál hitelezik nekik. Lehet, hogy a rendelés lemondása után nem kellett volna átvenni a csomagot?Bő két évvel ezelőtt kezdődött az ügy. Édesanyám…..
Kedves barátaim, kollégák, bajtársak! Tisztelt szerzők és olvasók, jelenlegi és exkatonák, rendőrök, határőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bévések, titkosszolgák és szimpatizánsaink! Hajdani és jövendőbeli fegyveresek!Mindenféle általános fennforgások és…..
nedecz 2012.01.13 19:20:53
Határőrtéma:
www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/3315-Kisvaros/

A sorozat eleje kifejezetten jó volt,a többiről már ne beszéljünk...Akkor kezdték a forgatást,mikor leszereltem.
Kedves barátom! Itt jobboldalt egy donate gombot láthatsz, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezheted lájkolásod a Milstoryblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút önkéntes. A…..
nedecz 2011.12.14 13:29:30
@tiboru: Nagyon szívesen! Elkérném én is a számlaszámot...Egyrészt mert minek hizlaljuk azokat,akiket nem kell(ene),másrészt meg ki tudja mikor nyerek a lottón... :)
nedecz 2011.12.15 07:05:47
@tiboru: Megvan,köszi! :) El is mentettem.
nedecz 2011.12.16 18:39:12
@tiboru: Akkor mindenkinek:

HAJRÁ!
A katonaembert békeidőben megkörnyékező kihívások között (az unalom, az alkohol és az idióta elöljárók mellett) feltétlenül meg kell említenünk a hideget. Mindannyian fáztunk már őrszolgálatban, reggeli tornánál vagy akár a körletben is, de biztos vagyok abban, hogy…..
nedecz 2011.11.23 16:48:58
@Kelempájsz: köszönöm az elismerést,Bajtársam!

Hörmann?Tél? A napokban termékeny időszakot éltem...Lehet írok még egy történetet... :)
nedecz 2011.11.24 09:06:35
@Kelempájsz: Megvan a maga romantikája,ez tény.De nem egyszerű,az tény...
nedecz 2011.11.24 12:25:24
@Kelempájsz: Ott a pont! :)
Az első, laktanyából hazaküldött levelezőlap ürügyén BigJoe megemlékezik az első benti napokról, majd az ugyancsak első, könyves eltávról.  A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod! ..
nedecz 2011.11.22 13:54:50
@Kelempájsz: @Lt Colonel: Ez az "eltávpénz" és a "szabipénz" a napi élelmezési összeg volt.Minden napra járt ha jól emlékszem -1992-93-ban-150 Ft.Ha az ember eltávon vagy szabin volt,nem szerepelt az élelmezési létszámban,de a pénz járt neki.Ezt az eltáv előtt fizették ki,amikor odaadták a könyveket meg a kéksávos -ingyenes-vasúti papírt.(Ez pont akkor változott,mikor sorkatona voltam.Addig évi 6-6 darab járt az ingyenesből és az 50%-os piros sávosból.)A zsoldom minden pótlékkal együtt 1400 pénz volt.(1200 alap és 200 a határőr pótlék.)Egy öt napos szabinál az a 600 Ft elég komoly pénz volt.
Bejelentkeznem már nem kellett,hál' Isten senkinél sehol.Csak a VÁP-tól kellett óvakodnom,egyenruhában mindenképpen-a zöld vállapra haraptak nagyon...-,civilben meg a rendőr-VÁP vegyes járőrtől.
nedecz 2011.11.22 16:48:00
@Bigjoe(HUN): Hmm...Ügyes örmi volt.

Nem,a kimarcsira nem járt,ott bár nem voltál létszámban,a tört napot nem fizették ki.
nedecz 2011.11.22 16:50:04
@libero11: Helyes! :)
Van egy rossz hírem azoknak, akik azt hiszik, hogy Kína majd megmenti Európát vagy bárkit. Sajnos ez nem fog bekövetkezni. Valahogy így néz ki a fantasztikus teljesítményű kínai gazdaság: via 9gag..
Katonatörténetek 313. - Riadó 2011.11.07 08:00:00
A repülősök és a buffosok közötti antagonisztikus ellentét, a haderőnemek értékrendje közötti különbözőség, továbbá Szögyi bajtárs közismert stílusa garancia arra, hogy még egy ilyen rövid történet is, mint a mai, alkalmas arra, hogy a dicsőséges Október novemberi…..
nedecz 2011.11.14 09:54:14
@estván: Határrend sértést,egészen pontosan.
A határvonal felismerhető a határnyiladékról,a határkövekről és a figyelmeztető táblákról.
Ha magyar állampolgár vagy,egészen a határkőig teljesen jogosan mész el.(Annak a magyar oldaláig egész pontosan.)Ha átmész,de nem kell az adott országba vízum és megfelelően tudod a dolgot magyarázni,az áttévedés.(Egy komplett suli osztály átment valahol Keresztkút körül egyszer...)
Volt példa terhes osztrák embercsempészekre is,ezért jó ok kellett...
nedecz 2011.11.16 07:21:44
@Kelempájsz: Nem vagyok biztos benne,hogy beengedték a fényképezőgépet... :)))
Hmmm...Én még láttam ott 18 éve a sportpálya nyomait.De a friss képeket nézve,lassan lehet ott fát "aratni"...
Ha lenne pénzem,megvenném az őrsöt.Laknék ott.Hétforrás meg jó lenne szállodának.
nedecz 2011.11.16 07:22:27
@stoppos76: Volt haszna a drótnak! :))
Kommentezés közben egy határőrtárs juttatott eszembe egy – számomra legalábbis – rendkívüli esetet. Azért rendkívüli, mert nem szívatás, nem bukás és semmilyen kellemetlen emlék nem tartozik az esethez – vezeti fel BigJoe a mai történetét  A posztot - teljes…..
nedecz 2011.11.11 22:28:28
@Bigjoe(HUN): G.Á. gyanusított közt. eln. volt. :)

Csak a jegyzőkönyv kedvéjért. :)
Bár a következő rövidke történet nem velem esett meg, de személyesen a főhőstől (elszenvedőtől?) hallottam, ezért merem leírni. Talán nem haragszik az illető, hogy továbbadom a sztorit, sőt ha egész véletlenül olvassa, remélem, újra derül rajta egy jót – írja Estván a…..
nedecz 2011.10.28 11:47:10
@Elektrolakatos: Megkérdezhetem,Kőszegen mennyit voltál? Lassan alakulunk itt,kőszegiek... :)
nedecz 2011.10.29 09:52:44
@Elektrolakatos: Keresztkút? Hmmm...Szép hely nagyon...Mostanra szépen meg is csinálták.
Gondolom,Muck is szép volt...
nedecz 2011.10.31 10:43:14
@Elektrolakatos: Emlékszem rá,olvastam.Mentségemre szóljon,hogy most az őrs épületére gondoltam.Valami panzió van benne.
Az alábbi, szívbemarkoló történet főszereplője régi jó bajtársam. Bár 280 km-re lakunk egymástól, sem a földrajzi távolság, sem az elgomolygott évtizedek nem rontottak barátságunkon. Ha találkozunk, jól hátbaveregetjük egymást és nevetve idézzük fel a régi szép időket,…..
A határőr szolgálatról fogalmat alkothat, aki most Kelempájsszal tart. Az alábbiakban az ő virtuális társaságában (és idegenvezetésével) felkeresünk néhány őrhelyet, és a mai állapotok szerinti fényképeken megnézzük, hol, és milyen környezetben őrizték annak idején az…..
nedecz 2011.05.25 14:52:54
nedecz 2011.10.28 12:22:35
@Lt Colonel: Üdvözöllek Bajtárs!
Szégyen-gyalázat,de meg kell kérdeznem:
hol volt Kőszegen a Petőfi és a Kiss János laktanya?
Bár én 185 napot voltam Kőszegen,de nem hallottam egyikről sem már '92-'93-ban.(Hogy a Kik.Ezr.-ről ne is beszéljek...)
Az őrs épülete ma(vajon mi lehet ott most...):
kepfeltoltes.hu/view/111028/GoogleF_ld_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A jobb felső sarokhoz közeli épület volt az őrs az én időmben.
Az általad említettek merre voltak?
A korábbi 7 hetes bekötési rekordot írja épp újra a UPC Monoron, ahol Barobertus kolléganőjénél már több mint 2 hónapja ígérik a szerelőket. Ha egyszer mégis bekötnék a házat, újra meg kell rendelnie a szolgáltatást, különben a UPC magától nem fogja aktiválni a…..
nedecz 2011.10.28 13:04:54
@upc on-line: "Kedves (reméljük, leendő) ügyfelünk!

Először is szeretnénk elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért! Mindenképpen szeretnénk kivizsgálni az esetet, ezért kérjük, írjon nekünk (ügyfélszám, ennek hiányában név, cím) a upconline@upc.hu email címünkre. ",hogy aztán mehessen Önhöz a TEK és a fekete autó...
nedecz 2011.10.28 18:24:54
@Pudvás: Ott a pont!
Jobb lesz, ha összekapják magukat az összevissza tilosban parkoló autósok, vagykülönben jövőre mehetnek majd az ócsai telepet építeni köz/börtönmunkában. Ja, hogy előző nap rakták ki a megállni tilos táblát, és másnap mentek körbe megbüntetni az ottfelejtett autókat? Ha…..
Julius Jacob von Haynau táborszernagy Magyarország történelmének legsötétebb figurája, és ámbár katona volt, a Milstory hasábjain nem találkoztam még vele. Most sem róla írok, csak a nevét kölcsönzöm. Az alábbiakban szereplő Haynau tehát már egy másik korszak szülötte,…..
A laktanyákban lebonyolított egészségügyi vizsgálatok külön fejezetet alkothatnak a katonasztorik amúgy is elég terjedelmes csoportjában. Jani2 elég diszkrét ahhoz, hogy a részletektől megkíméljen bennünket, s ezért nem lehetünk elég hálásak neki, de a kommentelők között…..
nedecz 2011.10.07 17:51:49