Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorthenas

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a név nélküli kis csoda olyan aljasságnak indul, mint a szívatós tetris: ezúttal a jól ismert falteniszjáték (Breakout) megy át szemétparasztba, a látszat szerint egy pixellel kell nagyon sokat leszedni. Aztán az ember rájön, hogy a kiütött téglákból is labdák lesznek, így…..
A Nitrome-játékokkal kicsit elfogult vagyok, nekem nagyon bejönnek, de a Tiny Castle még közöttük is egy jól sikerült darab. Úgy indul, mint egy egyszerű platformjáték: a játék nevét adó apró kastélyban mászkálunk egy lovaggal, ugrálunk, szörnyeket vágunk le... aztán egyszer…..
A Hatetris az utolsó betűig megszolgálja a szemétparaszt taget, ugyanis a játék fejlesztője (bizonyos Sam Hughes) kifejezetten a játékos szívatására készítette ezt a tetrisvariációt. A szopótetrisben MINDIG olyan darabok jönnek, amik a lehető legrosszabbak - ha hosszú kéne,…..
Llew küldte be a Canabalt linkjét, ami aranyos, de egyszer használatos darab. „Semmi bonyolult, a figura szalad magától, nekünk csak ugrálni kell és minél messzebb jutni” – írja munkakerülőnk, és ennél többet én sem nagyon tudok írni erről a kis cukorfalatról.…..
Kedves olvasóm!Mai gazdasági helyzetünkben több munkaadó kénytelen megválni munkavállalóitól a cégek biztonságának érdekében, hiszen a pénzforgalom erősen visszaesett. Oh, persze, eddig is ugyanennyi forgott körbe-körbe (világszintü forgalom mindig 0, hiszen egy nyer, egy…..
Szösszenetek Racionális stressz 2009.05.19 08:32:00
Kedves olvasóm!Ha nem bírod a vulgáris szavakat, szerintem most lapozd át ezt a postot, mert ömlesztve küldök el melegebb éghajlatra kismillió embert!Eme postom kicsit el fog térni a tőlem megszokottoktól, nem csak a vulgáris szavak miatt, hanem mert messze nem egy téma lesz itt…..
Dorthenas 2009.05.20 14:11:01
Nem tudom gyerekek, de nekem többé kevésbé sikerül, hogy csak mosolygok a sok nyomorék önző tetűládán amikor tömegközlekedek. BKV, idegbaj, kocsival, idegbaj - mesterséges dugókat akarnak kialakítani a belvárosban, hogy minél kevesebb ember közlekedjen autóval...gáz? - akkor meg mi a szarnak basszam el a napomat azzal, hogy a közlekedés miatt rágom magam? Csávó vagyok megoldom. Elhelyezkedek ahogy tudok, és onnantól legyél nagyobb ha arrébb akarsz rakni játékot játszunk. Stírölöm a szebbnél szebb lányokat, a kívánatosabbnál kívánatosabb ciciket/popsikat. Mindig meg kell találni a szépet és ha egy ilyen pont hozzám dörgölőzik... hát istenem :D

Meló-idegbaj. Ez már más tészta, ezt lényegesen nehezebb kezelni, mostanában nekem is.

Politika... Te választottad, én választottam, mi akrtuk, ti akartátok. Annyira értelmetlen ez az egész. Ami volt befuccsolt, nem nyert. Biztos nem véletlenül húztak le 7 évet. Válságkezelő szakértői kormány... legyen, bár eddig semmi szakértőit nem láttam tőle, sem válságkezelőit. Bár az is igaz, hogy ha lekerülsz a legaljára egy veremnek, akkor onnan már csak felfele vezet út, csak nehogy akkorát essünk, hogy abba beledöglünk. Jövőre itt a lehetőség az ország népe előtt, hogy egy új csapatba helyezze a bizalmát (már ha van még egyáltalán), de nagyon nagy összegben mernék fogadni, hogy a mediterrán gyümölcsösök sem lesznek jobbak. Az, hogy szar a helyzet abban az a vigasztaló, hogy a szarból új élet fakadhat....
Szösszenetek Szimulált élet 2009.05.20 12:08:00
Kedves olvasóm!Alig néhány napja jött ki hivatalosan az EA Games egyik legsikeresebb (a női nemnél biztosan a legsikeresebb) játékának folytatása, a The Sims 3. Újra kezünkbe vehetünk egy életszimulátort, ahol az általunk irányított karakterek úgy élik életüket, ahogy mi…..
Szerda.Ma reggel észrevettem, hogy növesztődött egy Árpád a szemem sarkába. ERDŐ! Hogy az a jóillatú….hét meg a nyócát! No, akkor ma szemüvegbe megyek melohelloba…Na igen :D ……meg is kaptam a magamét…Teacher (tanárnő) lettem. Andrej elnevezett.…..
Dorthenas 2009.05.11 14:48:59
Hát ez kééééééssz.... :D

Te görögbe szakadt sellő, hát most melózol vagy bulizol? :D Tudomám, hogy mindkettő!

Nah de kitapasztald ám az összes jóságot odalent, mert ha megérkezünk a branccsal, akkor Te leszel az idegenvezetőnk ;)

Az olasz pia ami meg olyan mint az úzó, az bizony a Samboka. És ha igazán be akarod szaratni a tömeget, akkor a szamboka ivási stílus:

Fogsz egy viszkis és egy likőrös poharat. A likőrös poharat ráfekteted a viszkisre és beleöntör a szambokát a likőrösbe. Előkapsz egy öngyújtót és adsz a lánggal a shortdinknek! Szépen forgatod egy pár másodpercet a likőrös poharat, hogy ne durranjon szét a melegtől, aztán szép látványosan a talpánál fogva átöntöd az egészet a viszkis pohárba. (Gyönyörű a tűzeső :P) Az áttöltés befejeztével szépen rárakod a likőrös poharat a viszkisre (szájat a szájra(ba) ahogy azt illik) megvárod míg elalszanak a lángok (fontos, hogy légmentesen zárjon, ha nem akkor fújd el a tüzet :P). A likőrös poharat szájjal lefele leemeled és egy szalvétára teszed, szájjal lefele! A viszkis pohárból megiszod a szambokát egy huzatra, majd fogsz egy szívószálat, átszúrod a szalvétát és hopp! kiszippantod az alkoholgőzt a likőrös pohárból. Nah ettől garantálom a hátast a kollegáktól ;) Akik igazán ekszpertek azoknak van egy advanced kávés stájl is azt most nem részletezem :D

(Tudom, hogy ez másik posthoz való inkább, de egy helyre mindent most :D)

Egyszóval örülök hogy jól érzed magad és remélem találkozunk augusztusban rákokcskák gyöngye :D

Pusszant:
Gaben
Kedves olvasóm! Tudom, rég nem írtam, de mostanság valahogy mindenki tűkön űlt. Rettegnek a 12-es diákok, apróra húzzák össze magukat, hogy ne nagyon legyenek feltűnőek, pedig itt az alkalom, hogy megmutassák magukat. Megváltozott a pontrendszer, teljesen mások a felvételi…..
Dorthenas 2009.05.05 00:24:54
Tifának és kedves társainak gratula a ballagáshoz és egy nagy kalappal az érettségihez.

Az érettségi meg az egész felvételi rendszer... érdemes megszámolni, hogy az utóbbi 4-6 évben mennyiszer is változtattak rajta!

ZsiNor és az ő edukáció ellenessége... Egek mennyit beszélgettünk már erről. Azt hiszem most nem is kezdek bele, mert egy saját blogot nyithatnék róla. Egy mondat: Végigtanultam 19 évet és rengeteg olyan dolgot elsajátíttattak velem amit soha nem fogok használni, de MOST itt vagyok, jó a munkám és megérte.

Sajnos én nem tudok beszállni a rettegve érettségizők táborába és sztorim is csak egy van az érettségivel kapcsolatban, de nekem nem volt stressz, nem volt rettegés. Bementem és megcsináltam és mind a 22 akik eljutottunk odáig ugyanezt tették. Az iskola legrosszabb osztálya produkált egy 3,8as átlagot ezen a megmérettetésen, amivel lepipáltunk mindenkit. Miért? Mert jó volt a csapatjáték. Nem kellett mindenkinek mindent megtanulnia. Megvolt mindenre az vagy azok akik kenték/vágták és elmagyarázták úgy a többieknek, hogy abból megéltek, és ez a humánra is igaz volt :D

Úgyhogy fel a fejjel minden ifjú titánnak. 4 évig hallgattad ezeket a dolgokat, olyan nincs, hogy ne tudnál valamit mondani bármiről. És a végeredményen meg ne parázz, mert akkor tuti bukó. Add ki magadból a maximumot és akkor még a gyengébb teljesítmény esetén sincs szégyenkezni valód!
Szösszenetek Furcsa álom 2009.05.03 08:44:00
Sétálsz hazafelé a sötét utcákon. Álmosan, fáradtan lépdelsz a macskaköveken, amiket évszázadokkal azelőtt tett le valemelyik hóbortos útépítő, hogy megviccelje a lovaskocsikon utazókat. Lépteid visszhangot vernek az üres utcában, amely sokáig pattog a csupasz téglafalak…..
Szösszenetek Meditálás 2009.04.27 17:23:00
Kedves olvasóm!Közeledik az érettségi, a nyáriszünet, és a körömrágás, hogy vajon kit hova vesznek fel egyetemre. Mai biciklizésem alkalmával, mikor éppen nem egy kátyút kerültem ki, vagy nem épp azon törtem a fejem, hogy meg kéne állni levegőért, azon töprengtem el, miért…..
Dorthenas 2009.04.27 18:50:43
OOOH az érettségi :)

Kemény készülésem volt ez ügyben :D Olyan buzgalommal álltam neki a történelem tételek kidolgozásának anno, hogy semmi másra nem maradt időm :P Még szerencse, hogy az Irodalom tételeknek elég volt 2 nap, hogy átolvassam őket, noh meg amúgy is imádtam ezeket a humán tárgyakat, nem is volt velük gondom :)

Természetesen azóta már rengeteget változott az érettségi is. Ahogyan észrevettem sokkal inkább a lexikalizmus (úristen, van ilyen szó egyáltalán?) felé vette az irányt a dolog, az egyéni gondolkodás meg ment a levesbe :S

A folytatásról is mondanék pár szót:

Az egyetem és a főiskola tényleg szép időszak. Bár Pesten kicsit másabb ez az élet is, mint vidéken (kevesebb a buli :P), de azért nem féltelek, jól lehet szórakozni ezekben az években.
ZH-k és követelmények... Erre van egy nagyon jó tanácsom. A félévek első hónapjában érdemes mindenre bemenni, még előadásokra is, hiszen akkor körvonalazódik, hogy milyen elvárások lesznek, aztán szépen lassan lehet egy picit (csak picit) lazsálni. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy ha a ZH időszakra tartogatja az ember a tanulást, akkor 7-8 tantárgynál már nagyon durvává válik a számonkérési időszak és ugyanez igaz a vizsgaidőszakokra. Nekem akkor ment minden a legsimábban, amikor a következő elvet követtem: Hetente/kéthetente átnéztem, hogy mit vettünk addig. Noh nem tanulásféleképpen, csak átnézni. Aztán amikor tudtam, hogy jön a számonkérés, akkor minden este tanulgattam, szépen felosztva a dolgokat. Ilyenkor haladtam a legjobban és a teljesítményem is ekkor volt a legoptimálisabb.

Egy biztos, hogy életem legszebb 6 éve volt a 3,5 éves főiskola :P (igen ebből másfél csak a bulikról szólt, aztán egy év kellett, hogy utolérjem magam) szóval elmondhatom, hogy kiismertem a felsőoktatás rendszerét :D Nem vagyok ugyan büszke az elhanyagolt 1,5 évemre, de a végeredmény igazolt, úgyhogy összevetve mindennel csodálatos évek voltak, kívánok mindenkinek legalább ilyen boldog éveket :))
Szösszenetek Takarítás 2009.04.09 21:33:57
Kedves olvasóm!Nagyon sajnálom, hogy van olyan, akinek nem tetszette a tegnapi logikai feladványok, nade C'est la vie. Van ilyen. Azért nem jutottál sokáig, azok a bemelegítőek. A 6 pályától szerintem már igencsak érdekes tud lenni. Lásd ez a kép. A megfejtés jöhet commentben. :D Az…..
Szösszenetek Logikai készség 2009.04.08 20:55:06
Kedves olvasóm!Szeretsz feladatokat megoldani? Azt mondják a boldogság forrása a minannapi küzdelem. Nem a békesség, nem az üresség vagy a szürke élet, hanem a küzdelem. Sokszor érezzük úgy az életünk során, hogy elég volt, állj, nem bírom tovább. Szerintem nincs ember a…..
Dorthenas 2009.04.09 19:01:40
@Dorthenas: Én meg egy ökörmajomállat vagyok :D Megkövetlek Preto ez a helyes megfejtés :D ettől függetlenül kíváncsi vagyok a másik elméletedre
Dorthenas 2009.04.10 00:15:08
@PraetoriaN: Érdekes matematikai szabály, azonban jelen esetben egy számtani sorozatról van szó, melynél az ELSŐ számmal kezdődik a számolás és az sorozat szabályának már az első és a második számjegy között is igaznak KELL lennie. Sajnos Preto a te szabályod egy másik sorozat szabálya lehet :( Az eredeti sorozat szabálya, szorozd meg a legutolsó számot önmaga+1-gyel.
Szösszenetek Carry on Sousuke-san 2009.04.06 21:35:00
Kedves olvasóm! Van, aki már tudja, ezen a héten csütörtökön nem dolgozom, így a sörözés ezen a héten elmarad, s helyette délután párom meglep engem önmagával ( \o/ ). Talán ez a hír volt a mai nap fénypontja. Régóta nem voltam ennyire szétesve. Egész nap amolyan nyúzott egy…..
Dorthenas 2009.04.07 09:39:41
Hm... Csöpögés? Elhanyagolás? Azt hiszem itt egy picit a védelmedre kell kelnem.

Egyrészt, ha valaki számára csöpögősnek is hangzik amikor a boldog párkapcsolatodat említed, akkor az ilyen ember gondolkodjon el azon, hogy ha őszintén beszélne az ő saját párkapcsolatáról, akkor milyen szavakat, milyen mondatokat használna?

Másrészt, amikor egy baráti társaság egyik tagja megtalálja a nagy boldogságot, akkor óhatatlanul is ez a szituáció alakul ki. Teljesen természetes, hogy akinek friss és boldog párkapcsolata van, az minél több időt akar a párocskájával tölteni. Ekkor kell a barátoknak örülni, hogy egyikük megtalálta a boldogságát, és nem a szemére vetni, hogy kimaradozik a megszokott közegből. A barátság nem erről szól, hanem a toleranciáról és arról, hogy örülünk a barátunk boldogságának. Ugyanakkor a boldog delikvensnek érdemes odafigyelnie, hogy amennyire lehet, azért ne hanyagolja el a megszokott baráti társaságát sem. Természetesen talán ez az egyik legnehezebb dolog a világon, hogy megfelelj egy több éves megszokott társaság elvárásainak és az új, izgalmas, személyes kapcsolatodban is maximálisan megfeleljen. A legszebb, ha sikerül a párunkat is "bevinni" a régi társaságba, természetesen ez nem mindig megvalósítható.

Én teljesen megértem ZsiNor boldogságát és mint már azt kifejeztem, nagyon örülök, hogy megtalálta a boldogságot Tifa oldalán. Idejét sem tudom, mikor volt ennyire felszabadult egy párkapcsolatában, mint most. Gratula Tifa és gratula nektek gyerekek. Lesz ez még szebb és jobb is és akkor Praeto sem fog panaszkodni :)
Dorthenas 2009.04.07 12:28:22
@Tifa-chan: A beugrás sikeres igen :D műugrásban ez egy tripla leszúrt rittberger cukahara mozdulattal :D maximális pontszám garantált :D
Szösszenetek Turista időszak 2009.04.04 22:22:17
Kedves olvasóm!Méghogy a turizmus nem virágzik errefele, méghogy nincs bevétel! Leugrottam pénteken Tifához Visegrádra, de azon kellett kapnom magam, iszonyat sokan vannak úton. A mai nap kicsit nagyobb sétára vettük rá magunkat, úgy voltunk, nem csak a Salamon Tornyot vesszük célba,…..
Kedves olvasóm!Ilyen csodás időben vétek bentragadni 4 fal, padló, plafon közé. Ugyan mi sem voltunk egész nap napon, tekertünk 3 városnyit, majd hazafele betoltunk egy fagyit. Isteni jólesett utána a zuhany, a hajmosás a kellemesen meleg víz alatt.Mivel a drágám éppen az ágyban…..
Szösszenetek Egyszerűen ma... 2009.04.02 19:02:00
Kedves olvasóm!A mai nap is úgy néz ki, lassan eltelik. Süt a nap, s én már nagyon nem bírom a bezártságot az irodában. A héten már nem dolgozom, kiszabadulhatok a szabadba. A holnapi lovaglás sajna elmarad, de helyette bejárhatom a visegrádi várat. Nehogy azt higyje bárki is, hogy…..
Dorthenas 2009.04.03 09:53:04
Szerencsére voltunk páran egészen pontosan két páran :)

Ami az ominózus blogot és annak íróját illeti:

Miért nem emelkedsz felül és lépsz át rajta? Akik azt olvassák, nem ismernek és úgy gondolom soha nem is fognak, figyelembe véve, hogy a kiscsaj által összegűjtött slepp messze, nagyon messze van azoktól az emberektől, akikkel szívesen szívunk egy levegőt. Javaslom, hogy ne is foglalkozz vele, egy nagy adag hüleségtől kíméled meg így magad. Ha belegondolsz, akkor Krisztával is kellett egy pár év, hogy újra beszéljetek, főleg, hogy a múlt már egyáltalán ne zavarjon be. Ezen felül meg van még két hatalmas különbség a két hölgyemény között, ami nem más mint az intelligencia és a személyiségük. Mindkettőben magasan nyert Kriszta véleményem szerint. Így viszont én nem számítanék soha semmi pozitívumra Ildi részéről...őszintén szükség van rá egyáltalán? Írjon amit akar, olvassa aki akarja és alkosson mindenki olyan véleményt az alapján rólad is meg rólam is (állítólag rólam is írt pár kedves szót de...) pont leszarom.

Ami meg a Valami Amerika 2-t illeti, nagyon sajnálom, hisz én fényeztem neked, ugyanis nekem nagyon tetszett az a film. Kellemes ötvözete a könnyed vígjátéknak a minimális romantikának és a zenének (musicalek mégse nevezném :D). Részemről bejött.

Az X-men:Rozsomák filmen meg csodálkozom, nekem az volt eddig az infóm róla, hogy bár a film 05.01-én depütál, a nyers anyag letölthető a netről (hivatalosan). Érdekes lehet, ahogy látod a köteleket amik mozgatnak néha szereplőket, meg egy deka effekt sincs :D Lehet poénból rákeresek, de hogy már a komplett film DVD minőségben?! Azért annyit várhatnának, hogy a mozik lenyomják, így már minden varázs kiveszik ebből is :(

Noh asszem ennyi elég kommentnek :D

Áldás békesség!

u.i.: Mégegyszer köszönöm a Rémmetrót, az első fejezeten túl vagyok és tetszik :) Bár tudnék fele ennyire jól rajzolni....
Dear Reader,This is my first entry, in my very first blog. As I mentioned, I'm gonna write all the posts in English, maybe some cases in Hungarian, it depends, in which language I will be able to express myself the most successfull way.Fresh, new, it's a beginning. No, not a friendship, like the…..