Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vacsi

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mostmár mindenhol ott vannak. (ohh sorry, vagyunk :)) Olyan...Szemtelenül fiatalok, meg szemtelenek, job hoppereskednek itt jobbra-balra, évente új pozit szeretnének, csocsóasztalt meg állandó visszajelzést (Mondom állandót. Köszi.) Lehetőleg a világot megváltoztató projektjükbe illően. Hmm.…..
A TV2 bűnlajstroma meglehetősen hosszú. Beszóltak már mindenkinek, baszogatják, aki a gazdira csúnyán néz, de most tényleg elmentek a falig. Mert aki ebben az országban Bud Spencerrel baszakszik, az megnézheti magát, kérem szépen, ha van olyan legenda, akibe NEM rúgunk bele sehogy, az ő. A tavaly…..
Vacsi 2017.04.25 15:54:19
@helyén találta a szöget: én Ljubljanában (bár az már nyugat) vettem részt egy graffiti touron, ott azt mondták, hogy más képére csak akkor festhetsz, ha szebbet, nagyobbat és jobbat tudsz. Kb. az egyetlen kivétel, ha valami nagyon bántó képet fújsz le, ezzel kommentelve azt. (Kint elég brutál antifasiszta csoportok vannak, ők szoktak ilyet pl.). A fekete rész pedig a kép része, a fekete szín errefelé meg még mindig a gyász jele, ahova felfújni egy ilyen tolvaj g*ci fejét nettó pöcsség.
Vacsi 2017.04.25 17:46:12
@helyén találta a szöget:
1. kb. az első találat: eatworldblog.wordpress.com/2014/05/19/brooklyn-a-brief-guide-to-graffiti-etiquette/
Meg lehet próbálni más képére festeni (csak parasztság), de ha az eredeti tulaj vagy a közösség visszaállítja eredeti állapotot, azon kár pattogni.
2. "És miért csak az antifasiszták szava számít?"
Csak egy példát hoztam, nem tudom, honnan szűrted le. Az fasiszták lefújják az antik szövegeit, a feministák a hímsókét és fordítva, (graffiti war).
3. Ljubljana biztos nem a világ legkirályabb graffitis helye, de azért amit a Metelkovával és a Roggal csináltak, az szerintem elég király még úgy is, hogy az ilyen jellegű streetart 90%-át nem tudom értékelni.
4. A TV2 nyilván a leendő hype miatt választotta pont ezt a falat, de ha a Rákócz-híd lábánál a nemzet színészei közé fújják fel Lajcsit, abból is lett volna legalább ugyanekkora balhé, pedig azon a képen is van elég egybefüggő fekete felület, amin elfér.
5. Ami szerintem ezzel az egésszel a legnagyobb baj, hogy még a 80 alatti iq-jú tagelő suttyók (akiknél kevesebb embertípust rühellek jobban) is képesek voltak tiszteletben tartani ezt a képet egy évig, erre Lajcsi képét ráfújatják egy bérelt dekoratőrrel, akiben lehetett volna annyi tisztesség (már ha nem ő csinálta az eredeti képet), hogy nemet mond.
6. Mondjuk az még nagyobb paraszt, aki a vörös csíkkal áthúzta az eredeti portrét.
A címben szereplő kérdés természetesen költői, hiszen a heteroszexuálisokat ez nem érinti, a melegek pedig tudják rá a választ. Az utóbbi időben viszont többször is előkerült a melegházasság ügye a közbeszédben. Gondoljunk csak a Lipótis aláírásgyűjtési botrányra, vagy Böjte Csaba megnyilvánulására.…..
Vacsi 2016.12.05 21:06:18
@Wildhunt: a példádban nem kalasnyikovról van szó magyar címeren, hanem esküvői tortáról. Melegeket nem kiszolgálni szerintem pont olyan, mintha egy interracial hetero párt nem szolgálnál ki esküvői tortával, mert szerinted egy fekete ne vegyen el egy fehért.
Egyházi házasság: én mondjuk heteroként biztos, hogy nem fogok egyházi esküvőt tartani, csak polgárit, és az összes meleg ismerősöm így van ezzel, szóval nincs első kézből tapasztalatom ilyen téren, sőt, nem is olvastam ilyen igényről melegektől. DE ha egy hívő meleg pár templomban is meg akarja tartani, akkor amíg ilyen sok állami kedvezmény kedvezmény meg pénz jár az egyháznak a meleg pár adójából is, addig igenis adja össze őket a lelkész. Majd ha csak a tényleg vallásosakból lesz bevételük (kb. mint a németeknél), akkor majd válogathatnak.
Vacsi 2016.12.05 22:09:38
@Wildhunt: így gyors leltár után a következő foglalkozásokat űzik a meleg ismerőseim: szoftverfejlesztő, orvos, pszichológus, közgazdász, tanár. Ezek közül akik fizetésileg kb. ki vannak zsákmányolva, azok cserébe olyan társadalmi hasznú munkát végeznek, amit szexualitástól függetlenül el kell ismerni.
A nyugdíjasok meg nem véletlenül nyugdíjasok, ők már rég megdolgoztak azért, hogy most is kapják a pénzüket.
A prostis példádra: ő testéből él meg, a pék meg nem. Amúgy meg: "But the couple were shocked when co-owner of the store, Edie Delorme, refused to sell them a wedding cake - due to their sexual orientation" Szóval tortát nem készítettek.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3464222/Gay-couple-feel-dehumanized-Christian-baker-refuses-make-wedding-cake.html"
A tavalyi, ötödik évad záróepizódját 8,1 millió amerikai látta a tévében, amivel a sorozat történetének legnézettebb epizódja lett. Jóhogy, Havas Jon abban a részben halt meg, azt meg mindenki látni akarta. A hatodik évadot olyan nagy felhajtás övezte, hogy várható volt a rekorddöntés - inkább azon…..
Vacsi 2016.06.29 14:33:18
@Prof. William: a film készül, de egy GoT hosszúságú sorozatot is elbírna az alapanyag.
Van ez így, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ugye. A tegnapi Konyhafőnök adás vége előtt tíz perccel jelent meg ez a bejegyzés a Facebookon, amiben ellőtték, hogy ketten esnek ki a műsorból. Pár rajongónak el is tolták az estéjét ezzel, de hát legyen ez tanulság a…..
Vacsi 2015.10.14 12:05:22
Egész jó a műsor, de olyan szinten unalmas és hiteltelen ez a "váratlan fordulat" állandó hangsúlyozása, mint Berkinél a "bármi megtörténhet" az Éden hotelben.

@kovacsbelane: a shepherd's pie egész eredeti az angoloknál, vagy Izlandon a rohasztott cápahús.
@Macropus Rufus, @kovacsbelane: a 40 fölötti korosztály szereti undorítóan túlfőzni/túlsütni a húsokat (pl. pörköltnél ez tipikus hiba) és zöldségeket, mert szerintük ha "nyers" marad meghalsz tőle. Nálam a női felmenők hepajkodnak mindig, hogy wokban nem vagyok hajlandó 1 óráig sütni a csirkehúst, vagy sütőben a disznót 3 óráig. A véresen elkészített marha meg egyenesen halálos bűn a szemükben. A sushitól undorodnak, mert hogy nyers a hal benne, de amikor rávilágítottam, hogy az általuk annyira szeretett tonhalkonzervben is nyers hal van, akkor meg azon ment a hiszti, hogy az biztos meg van főzve.
Vacsi 2015.10.14 12:56:37
@Ancilla: @shitgun: @nolto: @Macropus Rufus: adott tartományon belül nyilván ízlés dolga, hogy ki mennyire süti meg a húst, és a fehér húsokat én is megsütöm/megfőzöm annyira, hogy ne legyek szalmonellás, de az már túlzás, amikor annyira cipőtalpra van sütve valami, hogy eldönteni sem lehet, milyen állatból készült.
Említették még fent az agyonlisztezett főzelékeket is, arra csak annyit, hogy én azóta szeretem a főzeléket (26 évnyi tömény utálat után), mióta nem liszttel sűrítem be, hanem krémsajttal turmixolt főtt krumplival (lisztérzékenyeknek ez külön előny).
Súlyosan megsértették ügyfeleink alkotmányos jogait a SUN fesztiválon drog után kutató rendőrök – panaszt tettünk a Független Rendészeti Panasztestületnél...
Vacsi 2015.08.06 14:51:41
@Ma Baker: a határontúliakkal foglalkozzon az adott ország civiljogi szervezete. Ha majd itthon minden rendben lesz, akkor biztos besegít nekik a TASZ is.
Világszerte reneszánszát éli a tetoválás, gyakorlatilag boldog-boldogtalan, fiatal és idősebb egyaránt előszeretettel varratja magát. Olyannyira, hogy a legújabb divathóbort az, hogy apa és lánya fejezi ki így szeretetét. Ami azért voltaképpen szép dolog. (fotó: instagram.com /…..
Vacsi 2015.06.26 13:29:53
@theus: kérlek, mesélj még :)
A Late Night című NBC-talkshow-ban Amy Poehler és a házigazda Seth Meyer olvasott fel mondatokat Martinnak a Trónok harca-könyvekből, és röhögtek sokat közben. ..
Vacsi 2014.07.07 14:42:39
@RockerBandy: nyilván, de ő mégis egy polgármester, ezzel azért jár(nia kéne bizonyos felelősségeknek).

Itt van több is, de pl. az itteni megszólalásai nem tükröznek túl sok intelligenciát: 444.hu/2014/07/07/orosz-mihaly-zoltan-minden-idok-legdivaterzekenyebb-polgarmestere/

Egyébként magával a népviselettel nincs semmi gond, az önmagában szép.
A Microsoft a napokban hivatalosan is feltöltötte a Windows Phone 8.1 újdonságait. Többek közt szó esik Cortana-ról, a Word Flow-ról, a megújult Adatforgalmi segédről, és a Kezdőképernyő újdonságairól is. A Nagy Testvér átalakította a régről megszokott, frissítés…..
Vacsi 2014.06.30 10:52:00
@sszemtelen: a Word Flow szerintem inkább nyelvfüggő, pl. spanyol billentyűzettel is megy.
Cambridgeshire, Anglia. A helyi rendfenntartó szervek évek óta Blackberry mobiltelefonokat használnak nap mint nap. Illetve használtak. Eddig. Ez év végéig körülbelül 8000 Windows Phone-t futtató eszközt szereznek be a dolgozók részére. Többek közt Lumia 1520-ast, illetve 930-ast…..
Vacsi 2014.06.10 11:15:30
@sszemtelen: Mert szaracsempe. Meg M$. Meg <random hater "érv">.
Aki azt hinné, hogy a közelgő E3 legalább időlegesen elzárná az xboxos bejelentések útját a még tökéletesebb show érdekében, az teljesen téved. az Xbox csapata egy egszerű blogbejegyzésben tette nyilvánossá, hogy konzoljaik alkalmazáskínálatát 25%-kal növelnék. Lehetőleg…..
Vacsi 2014.06.06 11:36:51
@azigazsagoszto: az azért megvan, hogy a cikknek köze sincs a telefonokhoz?
Vacsi 2014.06.06 13:50:32
@azigazsagoszto: leginkább te: "az androidos telomon megelégedessel használom". Ha csak trollkodni szerettél volna, akkor szép volt.
Vacsi 2014.06.06 13:54:54
@azigazsagoszto: pont ez az, Xbox-on. Miért kéne rá egy telefonos/tabletes (kamu) alkalmazás?
WinMagazin Surface Pro 3 2014.05.21 08:00:00
A Microsoft laptop-gyilkos tablete megérkezett (jóslatunk bevált). Nagyobb, gyorsabb, könnyebb, csendesebb, szebb, jobb. Nekünk kéne. Helyi idő szerint reggel 8 óra, New York. A Microsoft lerántja a leplet az újdonságáról. Ami egy új Surface Pro! Mekkora ez? És mi ez a képarány?…..
Amint azt már mi is megemlítettük, a Windows Phone 8.1-nek nem éppen a legerősebb pontja az új Xbox Music. A linkelt cikkben ígért frissítés, ha némi késéssel is, de azóta megérkezett, ám az alkalmazás továbbra sem tennénk ki az ablakba. Aki hasonlóan érez, vagy egyszerűen csak…..
A Trónok harca új évadát promótálja a "Mindenkinek meg kell halnia" felirat, alatt pedig egy öregek otthonát promótáló hirdetés látszik. Hoppácsak. ..
A Trónok harca rajongóit elég sok minden foglalkoztatja mostanában, de az egyik legnagyobb aggályuk, hogy a sorozat alapanyagául szolgáló regények írója, George R.R. Martin eléggé benne van már a korban, és nem is ír túl gyorsan, így valós veszély az, hogy a tévés történet…..
Vacsi 2014.03.20 10:34:24
@doggfather: de, de azokat a sorozat eddig is eléggé megvágva adta csak vissza, szóval ilyen téren szerintem tudnák tartani a színvonalat, max lenne pár szál/szereplő, ami könyvben teljesen más lesz, mint eddig pl. Robb feleségének személye.
A Microsoftnak még jó néhány akadályt át kell ugrania mielőtt be tudja fejezni a Nokia mobil üzletágának bekebelezését. A legnagyobb akadály a kínai kormány engedélye, ugyanis – nem meglepő módon – a Samsung és a Google aggodalmát fejezte ki a kínai vezetésnél, hogy…..
Esküszöm, mostantól minden sajtóközleményt elolvasok, mert olyan pöpec dogokat lehet belőlük megtudni, mint például azt, hogy az Így jártam anyátokkal, azaz How I Met Your Mother zárójelenetét már 2006-ban leforgatták a készítők, mert attól tartottak (joggal), hogy ha a sitcom…..
Vacsi 2014.03.10 10:06:43
@Fatal Error! System Halted!: ha nem szereted, miért foglalkozol vele? Másik: másnak meg a Friends nem volt vicces, ez meg igen, szerencsére nem vagyunk egyformák.
Aki esetleg nem ismerné bacsis-t, annak röviden bemutatnám. Ő az a magyar srác, aki megnézte, milyen háztartási anyagokkal lehet helyettesíteni a hűtőpasztát, aki 133 MHz-en futtatott Windows 7-et, aki levitt télvíz idején egy komplett gépet a Balatonra, hogy aztán kipróbálja,…..
Vacsi 2014.03.05 09:59:31
@Vidéki László: "Aztán beszüntették a frissítéseket, mert a vevők (és főleg a üzleti felhasználókra gondolok) az Istennek se akartak pénzt kidobni egy új operációs rendszerre."
Ma már egy bútortól sem feltétlenül elvárható, hogy kihúzzon 20 évet masszív használat mellett, hát még egy IT-s eszköztől. Akinek nem tetszik, hogy időnként fejleszteni kell, bármilyen rendszert is használ, az ne menjen vállalkozónak. Ez külön vicces, amikor olyan cégek siránkoznak emiatt, amik sokkal többet költenek pl. egy autóflotta fenntartására, mint amiből korszerűsíteni lehetne az egész eszközparkot.
Judy Davis helyére a Trónok harca Lady Starkja érkezik szart kavarni a 24-be. A karaktere neve Margo, és egy notórius brit terrorista felesége. A hír ennyi, az évad május 5-én indul. ..
Vacsi 2014.02.14 11:54:18
Vacsi 2014.02.14 12:17:52
@E28 524TD: biztos vagy benne? :)
Két motívum körül forog az egész A song of ice and fire:
- "Valar morghulis."
- "What is dead may never die but rises again harder and stronger."

Egyébként nem tudom hogy osztják be az idejüket az ilyen színészeknek, több GoT-os szereplőnek is van/lesz más sorozata vagy filmje, de nekem akkor is fura.
Az Amazon, az Apple és a Google után a Microsoft is fejest ugorhat az újságok, magazinok és képregények digitális értékesítésének piacába. Az alkalmazás az Xbox márkanév alatt jelenhet meg, a másik kettő szolgáltatás, az Xbox Music és Video mellett. Nemrég tettek…..
Mint azt tegnap jó alaposan megírtuk, a Microsoft lehetőséget adott néhány kiemelt fejlesztőnek, hogy hónapokkal a megjelenés előtt kipróbálhassák a híres-nevezetes 8.1-es (Blue) verziót. Úgy tűnik, ezek a fejlesztők nem nagyon lustálkodtak, ugyanis az utóbbi 24 órában…..