Regisztráció Blogot indítok
Adatok
airam

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
airam 2009.05.22 12:49:29
@Morzsi36:
Az első pontban is tévedsz :)
Olvass légyszi "magyar nyelv" témájú könyveket, ha már beírsz ilyen típusú fórumba, vagy legalább az értelmesebb kommenteket nézd meg...
airam 2009.05.22 13:05:11
@Morzsi36:

Vicces, mikor valaki szétkommenteli magát nyelvészeti témában és ilyen ÖKÖrségeket gépel :)
Az akadémia tanácsadója persze 84-es.
Pontosabban is lehetne észt osztani?
Igyekszem ma többet nem olvasni :)

A béka marad Szép új világ 2009.01.09 19:04:00
Rákmentes gyerek születéséről írnak az angol lapok és némileg visszafogottabban az Index is beszámolt az eseményről. Valójában nem ennyire bombasztikus az esemény, de még így is elég elgondolkodtató. Ha pontosan akarunk fogalmazni, akkor egy olyan gyermek született Londonban, akin…..
airam 2009.01.19 11:09:40
Pénzügyek: szerintem teljesen utópisztikus, ha azt várjuk, a gazdag országok ne arra használják a pénzüket, hogy többek közt a saját állampolgáraik egészségét javítgassák. Ez a gondolat ellenkezik az emberi gondolkodás alapelveivel. Természetesen vannak humanitárius akciók, de sokszor furcsa dolgokat tapasztalunk a háttérben, és néha inkább a lelkiismeret-furdalás elnyomására, mint valódi segítő szándékra vallanak ezek a törekvések. Sajnos a nyugati fejlett világ pénzszórása (hány gyermeken, betegen lehetne segíteni a különféle sztárok hihetetlen, értelmetlen költekezéséből, fegyverkezésből...) a magyar gondolkodást is erősen megfertőzte. Erről valóban érdemes beszélni a diákokkal, hogy például nem kell félévente lecserélni a mobiltelefont, ruhatárat a divat változásával, vagy pénzt pazarolni egészségkárosító szokásokra. A világ piaci, önző szemléletét viszont nem lehet megváltoztatni. Vannak és lesznek gazdag és szegény országok is.
BRCA matematika: nemcsak az a baj, amit az előző kommentben említettem, hogy ha az ember nem veteti le a melleit és a petefészkeket 30 éves kora körül, és nem dönt úgy, hogy nem vállal saját gyereket, akkor nemcsak arra lesz 60-9x % esélye, hogy sok millió forintba kerül a TB-nek, hanem továbbörökíti a problémát és annak pénzügyi vonzatait, mert ugye ott még nem tartunk, hogy aki BRCA-s, azt nem kezeljük, esetleg likvidáljuk, mint egyes rendszerek reagáltak a súlyos problémát hordozókra. Sok ilyen egészségügyi probléma van valóban, node nők, férjek, családtagok, ha valaki elő tud teremteni 2 millió forintot, és meg tudja belőle oldani, hogy legalább a gyereke ne szenvedjen fiatal felnőttként, tudva, mi vár rá, minden más betegség esetén is próbálkozna és próbálkozik is. Most akkor kezdjünk el arról cikkezni, hogy a dohányzók, alkoholisták, drogosok mennyi pénzt vesznek ki a TB kasszából, le velük? Itt 2 olyan kérdés lett összehozva, aminek nem sok köze van egymáshoz, illetve szerintem a példa akkor lenne jó, hogyha a genetikai válogatást szemszín kiválasztására használnák.

airam 2009.01.26 18:26:11
@ment_a_lista: Köszönöm az információt, olvasgattam a cikkeket, és látom, folynak vizsgálatok már Kelet-Európában is.
Egérkéken jól működik, és bár nagyon válogatott betegeken tesztelik, a triple negatív nálam is megvan... még én is lehetek majd kísérleti nyuszi, ha ideér :) És persze remélem, hogy pár év múlva, mire a gyerekeimet érinti majd a probléma, valami még jobbat is kitalálnak majd, hogy ne kelljen hergelnünk a közvéleményt az embrióvizsgálattal, ha mernek majd gyereket vállalni - erre a szép új világra...