Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alamio

0 bejegyzést írt és 2013 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Meglesz a szociknak a 15%? 2014.03.08 12:08:40
A választási törvény alapján a pártszövetségeknek a bejutási küszöb 15%, legalábbis három vagy több párt együttes indulása esetén. Az elmúlt héten publikált közvéleménykutatási mérések 20% környékére jelezték a baloldali összefogást, ami gyakorlatilag még kevesebb,…..
Alamio 2014.03.09 17:31:59
@Psyman: Attól, hogy balról nincs ellenzék, jobbról még lesz. Meg lehet LMP is. Jobb lenne egy fokozatosan megerősödő Schiffer-párt, mint a jelenlegi MSZP-SZDSZ reloaded.

Amúgy tényleg álomszerű lenne, ha ez a banda oda kerülne, ahova való. Visszagondolva pedig rémálom az, hogy ez a méltatlanul tehetségtelen bagázs 12 évet kapott tőlünk a hatalomban. Egy mentség van rá, az átörökölt médiauralmuk, amit sikeresen leépítettek.
Alamio 2014.03.09 17:58:01
@P.Freddy: De, kötözködni akarsz. És kíváncsi sem vagy.

Mi lenne ha azt a kérdést tennéd fel, amit valóban akarsz?

Ilyent ugyanis én is tudok: mi menti meg a szemedben az MSZP-t az állampárti múlttól annak minden ódiumával, az SZDSZ kisebbség-instrumentalizmusát, 12 év oktatásügyi országrombolását, a privatizációs törvényt, a "höhö, fogyik a magyar" népesedési "politikát", a zászlótól való félelmet szemben az elénekelt internacionáléval? Az első nyugdíjpénztárak kiürítését, a MANYUP-rendszer bevezetését, az IMF dupla behívását, a véleményfasizmust? A határon túliak elleni kampányt, a zsebszerződések feletti "jótékony szemtakarást", a Bokros-csomag alkotmányellenességét, a taxissztrájk megszervezését, a permanens kardcsörgető fasisztázást, a társadalom népi-urbánus szembeállítását már 90-től, A megélhetési bűnözés fogalmának kialakítását? A 2004-ben megindult kivándorlást, a gazdaság leállítását? Az államháztartási hiány elengedését, a folyamatos adósságállomány-növelést?

Meddig folytassam még? Órákig tudnám.

A vakhívő Tenmagad vagy, mert ezeket nem mérlegeled -látod Orbánt, és neked ez vörös posztó. Ahogy látod, én nem csak lopásban mérek, hanem meg nem született életekben, és eltörölt sorsokban is.

Jó lenne, ha a valódi kérdést tennéd fel, valóban. Ez ugyanis sovány eddig.
Alamio 2014.03.12 14:21:42
@is: Hazudok... Yeah, sure.
Kis magyar jogszemlélet: ha valaminek a 90%-a alkotmányos, és a 10%-a alkotmányellenes, akkor vajon a 100% alkotmányos, vagy alkotmányellenes?

A Bokros-csomag 16 pontban volt alkotmányellenes, és Göncz hozomra aláírta. Ebből a pozícióból védeni ezt a tákolmányt nem túl ésszerű, ebből a nézetből támadni a Fideszt pedig nem túl erkölcsös (segítek, 8 év Fidesz-kormányzásban összesen nem volt 16 alkotmánysértés).

Te a sikeressége mellett érvelsz, én meg olyanok mellett mint a MANYUP-törvény, az IMF-hitel, és a progresszív, szociális társadalom olyan vívmányai, mint a 6 osztályos oktatásra tett próbálkozás (Fodor), a felvételi-rendszer könnyítése majd eltörlése (Magyar), a felsőoktatási tandíj, a nyugdíjak befagyasztása, vagy a kedvencem, Horn személyes kérésére a rendőri életpályamodell, a 32 évesen nyugdíjas zsarukkal (Kuncze). Még sorolható. Megéri megnézni a népszaporulatot, sosem volt olyan alacsony, mint Bokros alatt, te meg még tapsolod is érte. Az a csomag maga a kilátástalanság, megszorítás megszorítás hátán.

"Bajnai és Bokros egyértelműen sokkal jobb gazdaságpoltikát képviselnek."

Szervilis módon visszafizetik a felvett hitelt, és teljesítik az újabb és újabb feltételeket, amiket hozzá kapcsolnak. Meg privatizálnak. Kösz, én ebből nem kérek többet. Lehet hogy neked még mindig beadható az "állam rossz gazda" c. SZDSZ által meghonosított neokonzervatív szöveg, de nekem már vegyék le ezt a lemezt, unom...
(teszem hozzá gazdaságpolitikán lehet és kell is vitatkozni, mert a jelen rezsim ebben nem teljesített kiemelkedően. Egyszerűen én a Te nézeteidet elutasítom ebben a kérdésben. Hogy Bokrost a "szakma" elismerte? Melyik? A baloldali kétségkívül. Az IMF is. Hogy Petschnig Mária Zita tapsol a baloldali szakértelemnek, azon soha nem lepődök meg. Ahogyan a bankszövetség is biztosan örülne a különadó eltörlésének, a la Bajnai.)

Hogy a nemzetiségpolitikában nem teszel különbséget a koronaúsztatás, és a határon túliak kettős állampolgársága elleni kampány között, az csak a szokásos. Meg sem lepődök rajta. Na, ha példát keresel, ez itt a csúsztatás.

"a társadalompolitikájuk rémes, a gazdaságpolitikájuk pedig kádári lecsúszás, konkrétan szocializmus, amit 40 éven át csináltunk, és akinek maradt esze, az pontosan tudja, hogy miért hagytuk ott."

Írod ezt egy olyan pénzügyminisztert támogatva teljes mellszélességgel, akinek a direkt főnöke, Horn Gyula az 1 Forint 50-es kenyérrel kampányolt 94-ben. Ugyanez az ember egy olyan koalíció minisztere volt, aminek a korábbi állampárt adta a gerincét.
Orbánék autoriterebb, ugyanakkor még mindig demokratikus rendszerének semmi köze a kádárizmushoz, egyszerűen ez a "Kormányváltás" kampányszlengje. Ha figyelsz arra mi zajlik itt, tudnod kell hogy ez hamis lózung - mégis használod. (lesben áll még: elcsalt választási rendszer, demokratikus intézményrendszer felszámolása, fasizálódás).
És a Kádárizmust tényleg mindenkinek tudnia kell, miért hagytuk ott. Az utódjai se jöjjenek vissza 4. alkalommal kormányozni.

Végezetül: társadalompolitika - erről is lehet utcahosszakat beszélgetni, de vázolnád nekem, hogy miben hibás Orbánék társadalompolitikája? Én hangsúlyokat tudnék rajta tolni, de irányában jónak érzem. (kiemelt példák: a rokkantsági nyugdíj felülvizsgálatához senki másnak nem lett volna töke, ahogyan a dohányzástilalomhoz sem. Hasonlóan tetszik még párszáz intézkedés, pl. a Simor által lehetetlennek vélt 3%-os jegybanki alapkamat (alá vinni már baromság volt), vagy az IMF második kipaterolása. Ezzel szvsz arra is válaszoltam, hogy nem láttál semmi pozitív Fideszes kormányzati lépést. Mert nincs az a kurzus, amiben ne lenne 1-2 tetszetős kormányzati lépés (akár ha Gyurcsányról kérdezel, tudok mondani 1-2-t - hiába borzasztó az egész ciklus), szóval ez a kinyilatkoztatásod az elfogultságodat is beárazza.
Még mindig van hátra 30 nap a választásig, de már most elképzelhetetlenül magas szintre lépett az Összefogás Kormányváltás szívatása.Zusi visszatért.És nem is akárhogy! Zuschlag Consulting, hívjon most! Nem vicc. Ekkora vastagbőrt rég láttunk, már most megemelem a…..
Alamio 2014.03.07 11:33:01
@Fedor: És neked a blogért? Kb. ugyanannyira adekvát kérdés, semennyire.

Ki a bánatot érdekel ez a mondanivalóhoz képest? Már úgy értem: olyant, aki nem a kármentésben érdekelt?

Ez az egész ügy egy vastagbetűs, bőrüléses szégyen.

Szégyen Zuschlagnak, az MSZP-nek, Gyurcsánynak, Mesterházynak. Ha igaz azért, ha nem, akkor azért. De Te csak foglalkozz a Cui prodesttel...
Alamio 2014.03.07 16:07:55
@hammurabbi: Kit érdekel, ki adja ki?

Az egyetlen dolog ami itt számít a tartalom. Zuschlag MSZP-tagként elkövette azt, amit. Nem is tagadja már. Most kinyitja a száját, mert... És nem érdekel miért (szerintem amúgy nyers bosszúvágyból, de tényleg nem lényeges ez). Az a kérdés, hogy hiszünk-e neki. Én a fentieket az MSZP-ről (80%-ában) simán feltételeztem eddig is. Volt 1-2 újdonság, de ami "szívhez szól" ebben, az a dolgok primitív szintje, és a kardcsörtető hatalmi arrogancia. Meg a bűnbánat teljes hiánya.

És nehogy már a kormány legyen felelős azért, mert ez a fazon végrehajtotta amit, és most elkezd vádaskodni... Persze kampány van kihasználják. Hülyék lennének nem megtenni. Ugyanaz az érv itt is gyenge, ami az Őszödi beszédnél az volt. Ott arra próbálták vinni a tematikát, hogy "ki szivárogtatta ki". Kit érdekel? Csak az számít, ami elhangzott vagy megtörtént. A forrás sokadlagos kérdés - ha hiteles. Amúgy meg ahogy ott is, úgy itt is lehet feljelentést tenni - amennyiben hamis vád (vagy nem bizonyítható) hangzik el.

A mai megnyilatkozások (Gyurcsány, Lendvai, Zuschlag) tökrében végig lehet nézni azon a nómenklatúrán, amelyet 3x választott meg Magyarország. Közös mentség maximum az lehet, hogy a média csaknem egésze a kezükben volt.
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
Alamio 2014.01.29 01:28:46
A posztolónak +1.

@babarczyeszter: Ez nevetséges. Az emlékezet azokat érinti, akik részesülhetnek benne. Az emberek hosszú távon meghalnak. (M. Kaynes). Én pl. 2 nagyszülőmmel tudtam csak beszélni erről, az egyik orosz hadifogoly volt éveken át - egyikük sem vett részt semmiben. A másik oldalt a hithű kommunizmus tette tönkre, velük nemigen találtam sose hangot.

És igen, érdekelne az ősei munkája 45 után is. Nem csak előtte. Ha már így ki akarunk egyezni.
Nincs más út csak a Viktor útja, bármit hoz reánk. E földön nála nincs nagyobb erő. Az Alaptörvényre esküszöm, hogy hozzá hű leszek, és nem hátrálok meg a rezsiharc elől (Szörényi-Bródy: István a király c. Rockoperája után szabadon). Fukusima a katasztrófa…..
Alamio 2014.01.17 15:33:43
@Kelta67: Én fogadok Veled.

Ahogyan eddig is fogadtam az ellen hogy a Fidesz 2010 végén, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban megbukik.

Vagy az ellen, hogy nem lesznek parlamenti választások. Vagy hogy eltörlik az abortuszt, vagy hogy visszaállítják a halálbüntetést.

Csak azt sajnálom, hogy ez a sok gerinces baloldali és/vagy vészmadár kommentelő/magánszemély aki fogadott velem sose állt elő a nyereménnyel, de még annyival sem, hogy "igazad volt". Biztos bennem van a hiba :-D

Szóval mivel az én bizalmam teljesen megalapozatlanul töretlen: mibe fogadunk?

(A tétel ez: ha a Fidesz nyer 2014-ben, akkor 2016 májusában is kormányon lesznek.)
Alamio 2014.01.17 16:47:16
@Kelta67: Elsőre nem így hangzott, de játsszunk így:

Kvantifikáld, mit tekintesz kis győzelemnek!
Alamio 2014.01.17 18:33:59
@Kelta67:

Az első, mára már revidiált mondat így hangzott: "2 éven belül, ha a fidesz nyer...új választások lesznek...fogadunk??"

Erre fogadnék így, helyből. Csak e mögül folyamatosan ki tetszik hátrálni.

Eddig vártam a konkrétumra, de a helyi stílus taszít. 5-10 hely: mihez képest? Hol vannak a kis pártok? Koalícióban, vagy a nélkül? Stb.
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
Varánusz Bajnai a népellenség 2012.10.13 03:50:18
Mire Bajnai Gordon visszatérésének híre körbejárta az országot, addigra sikerült nagyjából mindenkinek féknyomot farolni a fecske alsóba. Befostatok, nagyon helyes. Ideje volt. Azonban bármennyire is kiszámítható volt ez, azt azért nem várta senki, hogy az össze - nem - fogáson…..
Alamio 2012.10.13 14:42:09
@Dr.Zomboss: El is felejtettem itt milyen a szinvonal.
Az meg fel sem merül benned, hogy retorikai elemek, személyek, "elvek" egy az egyben visszaköszönnek? Nem kell ehhez nekem kormánypropaganda. Csak emlékezek Kuncze pökhendiségére, Horn Gábor nemzetfelfogására... (a sor elég hosszú)

@Fabius: "A millával nem tud szakítani aki nem tagja"

Akkor én sem szakíthatok a Fidesszel, elvégre tag nem vagyok, csak szavazó. Medgyessy sem szakíthatott a szocikkal, elvégre nem volt tag. Van még ilyen bullshit kézközelben?
Alamio 2012.10.13 14:51:57
@épészmérnök: Már leírtam korábban mi a motivációm. Keress vissza, ha tényleg érdekel.

Szándékosan nem értesz? Nem kizárólag TGM elveiről, hanem a Milla = SZDSZ elvekről beszélek.
Miben is különböznek lényegi kérdésekben?
(kérdés helyett talán most válaszoljatok egy egyszerű kérdésre)
Alamio 2012.10.13 15:00:04
@Fabius: Szóval miben is KÜLÖNBÖZIK a Milla karakteres kérdésekben az SZDSZ-től?

Ez a válasz bizonyára véletlenül - de lemaradt :-D

"Ez csak annyit jelent, hogy semmi eredeti nem jutott eszetekbe a fikázásra sem."

Aha - akkor akik diktatúráznak, fasisztáznak, komcsiznak, azok nem eredeti személyiségek. Komoly kritika...
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
Alamio 2012.10.13 12:38:01
@veracity: "Önök fizetett választási hirdetést hallottak" - ez még lemaradt a végéről, nyilván figyelmetlenségből :-D

(vigyázz, lesz aki komolyan vesz)
Időnként nem hiszek a szememnek. Mondjuk a mai hirdetések sem egy matyóhímzés, nade ez: A Safarov-üggyel kapcsolatban Szijjártó Péter a bizottság ülését követő sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar kormány a maga részéről lezártnak tekinti a…..
Alamio 2012.10.10 08:52:35
@kirsten: Lehet. Csakhogy nem is az én kommentem került ki az Index főoldalára. Ezt a cikket te/én/bárki meg tudta volna írni. Nulla írástechnika.

Bezzeg a Tied retorikai mestermű :-D
Alamio 2012.10.10 09:03:21
@bgp: Nem bírom ki, ez akkora baromság:

Társtettesség és bűnpártolás? Nem baj ha nem ismered a büntetőjogot, de ezt legalább ne hirdesd fennen. Bár gugli a te barátod is, ezt most kikerestem neked:

Társtettesség: "Társtettesek azok, akik a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását, egymás tevékenységéről tudva, közösen valósítják meg."

Ezt hogyan képzeled el? A Fidesz kompletten ott állt Safarov mellett az elkövetés pillanatában???
Alamio 2012.10.10 09:31:49
@Hertelendi: "Én a helyedben visszavennék ám az arcomból."

Köszönöm jótanácsod. Mindig próbálkozok vele. Te nem gondoltál még rá?

"...hanem leginkább azért, mert bűnözőket próbálsz mentegetni."

Erős állítás. Szerencsére jogállamban erre vissza lehet kérdezni: bizonyíték? Eljárás? Ítélet? (még mielőtt Polt előkerül: 2005-2010-ig nem ő volt a legfőbb ügyész)
Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy az előzetes regisztráció bevezetése valószínűleg nem a kevésbé tudatos, hanem csupán a kevésbé pártelkötelezett és a pártok által nehezebben mozgósítható állampolgárok maradnának ki a voksolásból. Egy kérdés azonban még mindig…..
Alamio 2012.09.25 20:38:22
@Mizantrop: Ekkora öngólt!
A Fidesz akkor darabra és százalékos arányban hány szavazót is képvisel jelenleg (akár a regisztrációs igényével)?
Alamio 2012.09.25 21:04:12
@Mizantrop: "@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Buzikám, ez a párt a 2010. évi országgyűlési választásokon 7,48 %-ot ért el, jelenleg majd' 400 ezer ember véleményét képviselni van felhatalmazása. Úgyhogy vegyél vissza."

Ez után a hsz után én nem mernék lokikáról és halmazelméletről beszélgetni, de ám legyen!

Az első kérdésem: a legyek 7,48%-a a tévedhetetlen?

"a párt véleménye releváns és nem lehet azon az alapon lepöckölni, hogy pl. hol és mikor tudnak jelöltet állítani a Fidesz ellenében"

1., Ennek én hol is mondtam ellent? :-D
2., A Fideszét viszont lepöckölöd, mert aki annak hisz, azt idézem (mert annyira plasztikus): "De nyugodtan edd csak a szart, ennyi légy nem tévedhet."
Az előző bejegyzésben igyekeztem bemutatni, hogy az előzetes regisztráció bevezetésével egy jól működő regisztrációs rendszert rombolnánk le, és ezzel „felzárkóznánk” az Egyesült Államokat hosszú évtizedek óta feszítő, rosszul működő rendszerhez. Kérdés, hogy…..
Alamio 2012.09.22 12:40:36
@mirigy187: Érdeklődő vagy vagy anyázó?

Mert ha előbbi:

Én regisztrációpárti vagyok 2003 óta, mióta először hallottam róla. Szerintem az előnyei messze verik a hátulütőit.
Ha kíváncsi vagy az érveimre, akkor elmondom.
Alamio 2012.09.22 13:16:03
@mirigy187: Hadd tegyek rá, hogy egy kérdésben, amiben határozott álláspontom van, mit mond egy párt. (igen, Fideszre szavaztam, de ez itt nem is lényeg).

1., A BOB-nak nevezett választási preferenciával nem létező réteg dönt el minden választást gyűjtpárt-rendszerben. Ugyanis a programok nem különböznek szignifikánsan. Bob-ot az utolsó percben tett ígéretek befolyásolják. Bob pedig nem regisztrál, hacsak akkor nem ígérnek neki valamit. Ez szerintem előny.
2., A direkt szavazatvásárlást nehezíti (2x kell megvenni, dupla utaztatás plusz felkeresés), és bizonyos csalási technikákat kizár (ld. kocsmai szavazókör).
3., A tudatos választó általában az, aki a termelő tevékenységben is részt vesz. Neki nem mindegy, hogy milyen környezetre szavaz. Őt a legnehezebb megfogni a szociális demagógiával.
4., És itt értünk el a demagógiához - sokkal nehezebb demagóg ígéretekkel választást nyerni, ha előtte regisztrálni is kellett. Nem lehet szándékos hazugságokkal mozgósítani inaktív szavazókat az utolsó percben, sem pedig démonizálással átállítani (olyan mértékben).

A negatívumokat is fel tudom sorolni, meg van még érvem, de ez indításnak több mint elég.
Alamio 2012.09.22 13:44:55
@mirigy187: Aha, szóval inkább anyázó vagy.

Csak kezdhetted volna ezzel, nem fáradok.

NEM ÉRDEKEL hogy a Fidesz mit csinált az eddigi választásokkor, rossz utcába fordultál. A regisztrációról akarok beszélgetni. Ezek szerint erre nem vagy alkalmas (vagy visszaveszel a vádaskodásból és mégis, nekem az is jó).

Szeretnék az érveimre helytálló válaszokat kapni, ugyanis azokat ignoráltad. Hangsúlyozom, egy erről szóló posztban.
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
Alamio 2012.09.11 09:27:19
1., Jogi szempontból: a családon belüli erőszak tényállása benne foglaltatik más tényállásokban, ezért erre külön törvény nem kell. Ez egy gumicsont.

2., Aki meg nem hiszi hogy a népszaporulatot az emancipáció csökkenti, az hasonlítson össze egy emancipált országot egy nem emancipálttal. Mondom ezt úgy, hogy támogatom a nők önállóságát, munkavállalását, etc. Ez szikár tény.

3., Az is tény, hogy Magyarországon a korfa nem megfelelő, és népesedési politika egészen eddig totálisan marginális/nem volt. A gyerekek után járó adókedvezmény az első ilyen irányba tett lépés. És ez is kevés egyelőre.

4., Az erőszakos férfi nem az emancipáció terméke, hanem neveltetés, minta, szellemi képesség + néha a tehetetlenség és düh szülötte (a fent idézeteket gyártók némelyike ezzel nincs tisztában). Aki nőt/gyereket összever, az nekem nem ember. Ezt a jelenséget azonban nem lehetséges felszámolni egy gumijogszabállyal, kedves LMP-sek! Sőt, ez a probléma elkendőzése. Elhinni hogy egy társadalmi probléma jogszabállyal orvosolható - ez abszurdum.

5., Lenne egy javaslatom (if i could turn back time): azt a pénzt amit erre az aláírásgyűjtésre szántak, illetve a vita hevében elfolyó milliókat fordítsa az államháztartás bántalmazott nők megsegítésére (menhelyek, tanácsadó-szervek, szakorvosok, etc.). És azt az energiát amit erre szánt mindenki, töltse azzal, hogy ilyen helyeken ugyanennyi ideig önkéntes, vagy pénzzel megváltja az önkéntességét. Beljebb lennénk már most...

Most megyek, majd este megnézem, mit arattam a vetésemen.
Alamio 2012.09.11 14:54:40
@baloo112: @almodhi: Az, hogy emancipált országokat hasonlítgatunk egymáshoz, nem érv azzal szemben, hogy a nem emancipáltakban nő a népesség, az emancipáltakban meg csökken. Bevándorlás nélkül még Svédországban is. Ez az összehasonlítás így nem ellenérv, mert nem azt cáfolja, amit írtam.
Ami miatt ez még ráadásul lényegtelen is: leírtam, hogy nem vagyok emancipációellenes. Nem szeretem a szingli-kultuszt, mert annak viszont valóban vannak a népesedésre és korfára káros hatásai (és a feminizmus vadabb formáinak is).

@Dr. simonmondja.: Hol állítottam ennek ellenkezőjét? :-)

@Rive: Talán beljebb lennél, ha a kiemelt mondathoz hozzáérted az azt követőmet is. Igaz, úgy nem lett volna lehetőséged egy egészségeset anyázni.

@Apeiron: Tételezzük fel, hogy benne van (nem néztem). Egyik hülyeség ne indokolja már a másikat!
Alamio 2012.09.17 23:28:19
@Apeiron: Ha úgy gondolnám, hogy ez bármilyen visszatartó erőt jelent, támogatnám.

A szomorú valóság azonban az, hogy ha a meglevő törvényeket betartatnánk, akkor ahhoz ez a tényállás semmit nem tenne hozzá - és ugyanazoknak kell ezt is betartatniuk, akiknek a korábbiakat. Ez egy társadalmi probléma adminisztratív kezelése; ennek soha nem volt pozitív hozadéka, most sem lesz. Ellenkezz, ha másképp gondolod!

Az első javaslatomat tartom: ugyanezt az energiát arra kellett volna fordítani, hogy az ilyen kilátástalan helyzetűek számára segélyszervezetet nyitnak. Ha csak egy ilyen is létrejött volna ebből, az jobban kezelné a problémát, mint ez a fals törvény(javaslat).
Juszt sem fogok beszámolni Gyurcsány éhségsztrájkjáról! Hogy ő és egy pár párttársa egy hétig nem eszik semmit. Ezt nem veszi be a gyomrom. Ha a fene fenét eszik, akkor sem közlök erről egy sort sem. Én nem dőlök be ennek a kommunikációs trükknek. Ezzel nem etet meg. Nem…..
Alamio 2012.09.10 23:12:46
@hattyú: Gyurcsányt ma a köztudomásúlag szélsőjobbos vincent blog is lezúzta ma...

Ne szólj róla senkinek!
Egyenköpennyel frusztrálná az iskolásokat Hoffmann Rózsa, aki már nemcsak a tananyag tartalmát, hanem a diákok viseletét is meghatározná. Lakatos Márk helyében elkezdenék rettegni: Hoffmann Rózsa már stylist-babérokra is vágyik. Idén sem kezdődhetett el az iskola politikusi agymenés nélkül –…..
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
Alamio 2012.09.01 19:41:06
@Counter: Mondjuk a horvát köszönetnyilvánítást az EU-tárgyalások meggyorsítására megfelel?

Vagy az, hogy az EP-ben a lengyel képviselőcsoport (lettekkel együtt ha jól emlékszem) több szavazásnál is az ottani pártfegyelmet megszegve velünk szavazott amikor a média és alkotmányozási paláver ment?

Elég lesz?
Alamio 2012.09.01 19:54:46
@Counter: Példát kértél. Mondjuk röhejes is lett volna, ha teljeskörű elemzést kérsz. Példa megadva.
Kérlek hozz ellenpéldát, ha cáfolni akarod! Az irónia itt már nem működő fegyver :-)
Alamio 2012.09.01 20:09:31
@Counter: Igen. Persze nem kizárólag ezek miatt - ne tégy úgy, mintha nem példát kértél volna, hanem taxatív felsorolást.

Cáfolni tudod az igazamat? Mert egy példákkal alátámasztott állítás esetében a visszakérdezés és bagatellizálás zéró vitakultúrára utal.
Poldi bácsi megmondója Bojkott 2012.08.29 20:21:39
Úgy látszik, a politikából élők közül sem értette még meg mindenki az Orbán-diktatúra lényegét. Egy szerda esti MTI-tudósítás szerint egy szegedi lakossági fórumon felmerült, hogy a baloldali pártok ne induljanak el a 2014-es parlamenti választáson. Az ötletet Kolláth…..
Alamio 2012.08.30 10:15:11
@nu pagagyí: "Az MSZP nem a pártállam utódpártja, politikailag semmiképpen." - írod.

Csak jogilag.
Meg a javakat örökölte. Meg a hátországot. Meg az ideológiát. Meg Horn az 1.50-es kenyér ígéretével kampányolt 94-ben.
Semmi közük hozzá? Viccelsz?
Annyi történt, hogy egymillió kommunista lefeküdt 1990-ben, és frissen, kipihenten, szociáldemokrataként ébredt. Ha ezt beveszed, és még a minősíthetetlen kormányzásuk is tetszett (aminek egyébként következménye a 2/3-ad), akkor szavazz rájuk. Lelked rajta.
Alamio 2012.08.30 11:26:24
@nu pagagyí: "Az MSZP nem állította vissza a Kádár-rendszert és nem is szándékozott, pedig elég sok időt töltött hatalomban."

Valóban elég sokat töltöttek ugyanezek hatalomban. A probléma ezzel az, hogy '90 előtt is. Az MSZP 90-től maga az átmentett kádárizmus.
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
Alamio 2012.08.29 12:58:59
@Ez is csak egy nick: Nekünk meg a nyelvújításkor keletkezett szókincsünk önmagában ezres nagyságrend. És hol van ez az alap nyelvkészlettől?
Szal ez a pár száz szó is abszurd feltételezés.
Én a Magyar Nemzettel és jobboldali barátaimmal szemben nem tartom rasszistának feltétlenül a Milla képét, amit Facebook oldalán posztol, és amin fuksszal és egy köteg tízezressel ábrázolja Orbán Viktort. De az biztos, a kép könnyen kelthet rasszista indulatokat, és valljuk be…..
Alamio 2012.08.28 16:38:02
@Unionist: Idéznél pár ilyen mondatot európai politikustól?

Ha már itt tartunk hogy stigmatizálnak vele, rengeteg példát kell tudnod mondani. Tehát az ismétlés kedvéért ehhez hasonló mondatot kérnék, ahogy írtad: "az, hogy külpolitikában is ezzel stigmatizálják: egy balkáni cigány."

Várom! :-)
Alamio 2012.08.28 17:24:36
@Unionist: Ne terelj. Ezt mondtad: "az, hogy külpolitikában is ezzel stigmatizálják: egy balkáni cigány."

Szeretném kérni azokat a mondatokat, amik ezt bizonyítják.
Alamio 2012.08.28 18:17:01
@Unionist:

Megint terelsz...

Mi is a stigmatizáció?
Hát nem az, amit a szomszédnak mondok suttogva. Inkább az, amikor ujjal mutogatnak valakire.

Amúgy meg miért is nem rasszizmus valakit cigány származással stigmatizálni?
És az miért menti fel a hazai stigmatizálókat, ha esetleg az EU-ban is ezt teszik?
Az ellenzék még mindig nem érti Magyarországot. Ezzel az egy mondattal és az alá linkelt vasárnapi hírek összeállításról szóló cikkel le is lehetne tudni ezt az egész ellenzékeskedést. Legalábbis a jelenlegi formáját. Mert az van, kedves idióták, hogy ha ti ezt tényleg…..
Alamio 2012.08.19 17:17:13
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Amikor Orbán liberális volt, én még akkor mentem a középsuliba, úgyhogy relaxálj, mert még elvisz egy agyérgörcs, a harmadik már kritikus, tudnod kell...

Mondanivalód tartalmi részére meg annyit szeretnék reagálni, hogy...

...Jéé, nincs is olyan neki! Ezt a szellemi fölényt!
Alamio 2012.08.19 18:07:09
@Waldeck: Megint egy WoT. A netikettet nem ismered, hogy (ha már kérlek) ne tömbszöveget írj?

Kezdem a valósággal: csúsztatsz.
1., a kokárda-ügy: az, hogy végül Fideszesek hordták szinte kizárólag, nem a Fidesz hibája. Ezt szemmel láthatólag nem akarod érteni. Amúgy Kovács László akciójáról nem olvashattam a véleményed. Csak nem kényelmetlen?

"A nemzet visszanyerte fővárosát"

Nem értettél meg, vagy szándékosan csúsztatsz itt is. Demszkyék nem magyar érdeket képviseltek. A saját érdekeiket képviselték. Ehhez a magyarságnak semmi köze. Budapest magyarságának/a szavazóinak sincs semmi köze. Nem szlovákoktól, nem románoktól nyerte vissza, hanem egy banda karmaiból. Mondom, ha látni akarod hogy mit művelt (illetve nem művelt) Demszky, menj ki Prágába! Ez nem magyarság-kérdés. Egyszerűen korrupciós és városvezetési. És igen, Demszky ha nem képes megküzdeni a problémákkal amiket elésodor az idő, mondjon le! Mivel nem tette, így felelős, mint vezető.

"Schmitt Pától is elvitatod a magyarságát? Tudod, attól a gerinctelen analfabéta féregtől, attól a csaló hazugtól."

Ez a monológ gusztustalanabb mint bármi amt eddig írtál. Schmitt - politikai alkalmatlansága ellenére - azért olimpiai bajnok. Mielőtt leírtad a jelzőket talán nem ártott volna ezt is számba venned.
Amúgy a magyarságát nem vitatom (neki sem), ellenben kinevezésekor közöltem és le is írtam (ha van kedved vissza is keresheted) hogy nagyon nem szeretném őt abban a pozícióban. Sportdiplomataként se szerettem Athén után. Amúgy nem egy embertől hallottam már és olvastam is, hogy Schmitt nem az ő/az ország Köztársasági elnöke. Szóval ezt felhozni pláne öngól... Vagy egyszerűen annak az ismeretnek a hiánya, hogy mennyi ostoba fórumtrollal találkozhat az ember.

""A haza nem lehet ellenzékben" - Ami e kapcsán adtál elő, az maga a jól ismert képmutató szöveg."

Akkor annak csak számodra nincs értelme. Számomra a nemzet egy és egész - és soha senki nem lehet ellenzékben egy kifejezetten felemelő mondat. És ennek is volt szánva, hogy a vereség után lelket öntsön az emberekbe. A félreértelmezésednek amúgy lett egy olyan direkt haszna is, hogy az az értelmezés ezt jobban megtette, mint ahogyan az eredeti szöveg szólt.

"És a végére: ha a fenti mondatokat nem Orbán mondta volna, hanem egy szocialista, akkor te és a fidesz lennétek legjobban felháborodva. Sőt, tán nagy nemzeti indulatotokban felgyújtanátok az MTV-t is."

Egy frászt. Meg abban az időben amúgy se hallhattam szocit hazáról, nemzetről tartalmasan beszélni. Csak országról meg népről. Ez is egy különbség.

Amúgy még mindig szeretném tudni -kit idegenszívűzött le Orbán?

"Nagyon várom a választ: Schmitt, Simicska, Némethné részei a nemzetnek?
És Demszky miért is nem magyar? Tán a választói sem magyarok szerinted?"

Nem feladatom eldönteni emberekről - ők minek érzik magukat?
Ahogyan írtam korábban, magyarságától megfosztani senkit nem lehet - ezt csak maga teheti meg. Nevezetesen hogy megtagadja magyarságát.
Csoport esetében (pl. szavazók) meg: ld. korábbi, témában írt hsz-eimet. Egy szavazóréteg általában heterogén. Ha valaki kozmopolita, és elutasítja a nemzetet, akkor ezzel nyilván megtagadja magyarságát. Ezt amúgy meglepő, de hangosan is hallottam már embertől szinte szó szerint.
Tippelj az ember pártállására!
Alamio 2012.08.19 21:38:28
@Waldeck: Elsőre értelmesnek tűntél. Nem baj, mindenki tévedhet, én beismerem hogy első megítélésedben egyértelműen tévedtem.
Mert most aztán előbújt az igazi én.

Azért ordítasz mert félsz, vagy mert már nem fér el benned több indulat és ki kell engedni?
Az összes, állítólag meg nem válaszolt kérdésedre értő olvasás után megtalálod a választ az előző kommentemben.

Az meg egy vicc, hogy én "ultima ratioként" szocizok, miközben te teli szájjal fideszezel - mindezt egy, az "az_ellenzekbe_kar_az_energia" című poszt alatt :-D
Konkrétan nem is lep meg, hogy ezt az epeömlést ide írod, máshol nem csupán én röhögném ki.

"Kikbe kellett lelekt önteni?"

Hát a jelen levő tömegbe, te szerencsétlen.
Legalább vennéd a fáradságot hogy utánanézel, hol hangzott el...

Mindegy is, minden válaszom falra hányt borsó, a kérdéseimre pedig egyáltalán nem is reagálsz. És bár kétségkívül szórakoztató ez az Orbán és Fidesz-fóbiás ordibálás, lassan már készülődök a lefekvéshez.

"...ha azért nem tennéd, mert anyagilag is érdekelt vagy."

Ez még hiányzott a teljes troll-imázshoz.
Nem túl jók! A 2010-es választásokon a Fidesz egyeduralkodóvá vált a mérsékelt jobboldalon, és ezt a pozícióját azóta is tartja. Azonban a választások után meghirdetett stratégiában centrális erőként határozta meg magát, a centrum szavazókat viszont láthatóan nem sikerült…..
Alamio 2012.08.19 19:09:34
@pneumónia: "1. Már nem 356 hanem csupán 200 képviselő lesz (helyes)
2. Át lettek rajzolva a kerületek.
3. Esetleges határon túliak szavazata.
4. Polgári-körök aktivizáló ereje.
5. Még 1x nem fognak abba a hibába esni hogy hinni fognak a közvélemény kutatóknak."

Ez pontos helyzetértékelés. Ezt precízen és teljeskörűen kihagyja az elemzés.
1., A 200 hely egyértelműen a többségnek kedvező. Minden szavazat többet ér. Azaz annak jó, aki egymaga nyer. Ez kombinálva az egyfordulóval jelenleg a nagyobb pártoknak kedvez, új erőknek nem igazán.
2., Aki állampolgárságot szerzett (jelenleg több mint 300 ezer ember, a köv. választásokig félmillió) - az jó eséllyel szavazni is elmegy.
3., A Gerrimandering most a Fidesznek kedvező kerületeket hozott létre. Majd kiderül ez mennyire tartós, de hiszek benne, hogy professzionálisak benne. Az előző választáson bizonyították, hogy ez jól megy.
4., A polgári körök nem tudom mennyire is működnek még; de helyette egészen korrektül csak a Fidesz ismeri saját szavazótérképét. Legalábbis jelenleg így tűnik. Mások még befoghatják őket 2014-ig, de a helyzeti előny megvan.
5., Ezt nem tudhatjuk persze, de nem hinném én sem. Ha vesztenének, azt nem e miatt teszik.
Alamio 2012.08.19 19:32:07
@Nyekenyóka.:
Pontonként?
1.,A 200 képviselővel egyetértek. Ennyi bőven elég.
2., A határon túliak állampolgárságát szavazáson is támogattam. A szavazati jogról lehet vitatkozni, az EU álláspontja, hogy kettős szavazás ne legyen - azaz egy ember csak egy ország választási rendszerében vegyen részt. De még ez a gyakorlat sem egyértelmű. (a környező országokban Ukrajnán kvül mindenhol van kettős állampolgárság).
3., A Gerrimandering a politika egyik legundortóbb része, hiszen arról szól, hogy a mindenkori kormány a neki kedvező módon szabja át a választókerületeket. Ezt megtette az MSZP, és megteszi az új választókörzetekkel a Fidesz is. Nem tetszik, de a hatalmi logika indokolja. A legtöbb választót meg nem is érdekli.
4., Minden pártnak jó, ha ismeri kik szavaznak rá. Nekünk adatvédelmi szempontból nem jó, persze. De minden párt törekszik minél több adatot tudni rólad. A Fidesz szerintem ebben vezet, mert a legszervezettebbek jelenleg ők. 2002-ben még az MSZP és az SZDSZ is jobb volt ebben.
5., Erre meg irreleváns hogy mit gondolok :-)

Amúgy még egyvalami maradt ki:

Az előregisztráció a szavazatok vásárlását nehezíti. Ilyen módon én már 2003 óta szeretném, ha lenne (konkrétan amikor először hallottam róla, azóta). Hiszen az utolsó perces kampányígéretekkel nehezebb hatni, és a szavazatvásárlás-szállítás-nyilvántartás is legalább dupla költségű, és még nagyobb figyelemigényű.
Kevés gusztustalanabb ember van az amúgy sem makulátlan közéleti palettán Csintalan Sándornál. A szervilis seggnyalás aranyszegfű koszorús bajnokából lett hírtévés beszélő fejből lett Fidesz tag életútja olyan kismagyar valóság: a Ho Si Minh ösvényre lépve KISZ titkár…..
Alamio 2012.08.18 15:44:22
@Fabius: "Én speciel nem tartozok senki közé, különösen nem a szocialistákhoz."

Hogyne. Te vagy a független magyar média :-)
Alamio 2012.08.18 15:56:33
@Fabius: Neee...
Jogi értelemben nyilván nem az.
Fórum? Az. Tájékoztat? Igen. Tehát média. Köznapi értelemben.

Ahhoz meg hogy milyen véleményt írsz le, nem kell nekem az élettörténeted. Ez amit írsz, MSZP/DK-retorika. Fordulatokban is ez köszön vissza az utcán, közbeszédben, politikai nyelvezetben. Tagadni is kár.
Alamio 2012.08.18 16:11:49
@Fabius: Fordítva ülsz a lovon.Nem téged határoztalak meg, hanem amit írsz.

Lehetsz te ettől kiváló dolgozó, példás családapa, sikeres besurranó tolvaj, stb. Ezekhez valóban semmi közöm. Mint ahogyan nem is állítottam hogy van.

Amit leírsz, AHHOZ van, mert blogot írsz, én meg olvasom. Műfaji sajátosság. Így amíg nem moderálsz, leírhatom a szerintem valót: amiből írsz, az egy kőszoci álláspont.
„Az egy főre vetített statisztika semmit nem jelent, erre mindenki ráébredhet, aki megnézi a sorrendet. Ez az összevetés kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzetek mákonya.” – írja blogjában Mong Attila. Egy kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzet…..
Alamio 2012.08.10 14:53:11
@Brother Love: "Nagyon szimpatikus és nagylelkű Gyurta nyilatkozata, de ő akkor is így úszott volna, ha Brother Love a világon sincs, mintahogyan az én életem sem változott jottányit sem, ha nem szerez érmet (meg az érmével sem). Ez tény."

Ez pont a nyilatkozat alapján hibás. Neki kellett Brother Love, meg a többi 15 millió.
És az sem igaz, hogy neked ezáltal nem változik az életed: emlékezni fogsz rá, míg a halál kaszája el nem kap. Jó szívvel.
A Pussy Riot punkbanda elleni büntetőeljárás ország-világ előtt lejáratja az orosz igazságszolgáltatást: vajon miért rezeltek be a Kreml hatalmas urai három huszonéves lánytól? A Putyin vezette félázsiai rezsim egyre idegesebben reagál a kritikára, ez pedig nem az erő, hanem a…..
Alamio 2012.08.08 17:56:17
@Jimbo75: Ez a mondatod önmagában szélsőséges egy hívőnek - amúgy miért "csak" a Biblia és a Kereszténység a kamu? A többi vallás miért nem? Hiszen ha ateista vagy, nem csak a Bibliában és Krisztus szentségében nem hiszel, hanem Buddhában, Allahban, Jahveben, meg a Gilgamesben se...
Alamio 2012.08.09 14:35:31
@kanálwarrior:

Egyrészről:
Hol állítottam olyant, hogy nekem egy könyvtár vagy múzeum "csak" egy építmény? (sor, dátum, hozzászólás)
Vannak társadalmilag kiemelt fontosságú helyek. Ilyen egy templom, könyvtár, iskola pl.
És vannak amik nem azok. Ilyen pl. egy kocsma vagy kupleráj.
De SZAKRÁLIS hely esetében nézd meg a szó jelentését! Tudod mit, ki is keresem neked. Szakrális jelentése: 1., Isteni, szent. 2., természetfeletti eredetű.
Elhiszem hogy nehéz elfogadni hogy ilyen szó benne van a köztudatban :-) De ennek valóban csakis vallás szempontjából fontos helyek felelhetnek meg (ld. Siratófal, parlament, templom). Más kérdés, hogy semelyikben szakralitásában nem hiszel. Azt viszont innentől kezdve nem értem miért fáj mint ateistának, hogy egy könyvtár/múzeum nem szakrális. Hiszen szerinted semmi sem az :-)

Irónia on/
A "valláskárosult" kifejezés pedig természetesen semmiben nem támogatja az árokásást. Azt kizárólag a szemét jobboldaliak (pardon, fideszbirkák) csinálják.
/irónia off
Coca-Cola gyártósort avatott fel a miniszterelnök. Orbán Viktornak ez egy fontos esemény volt. Itt meg lehetett mutatni, hogy nem minden multi ellen kell fellépni, hogy a multi értéket is képviselhet, nem ősellenség, pénzt hozhat az országba, munkahelyeket teremthet, és akkor az…..
Alamio 2012.07.22 19:02:52
@Környezettudatos: :-D

Mondjuk tényleg durván begőzölhetett ha már ordibálva vádaskodik...
Alamio 2012.07.22 19:13:54
@puffatag: Komolyan mondom, pattogatok kukoricát. Ez egyre jobb.

Európában 45-ben?
Mikor volt az ESZAK? EURATOM? Mikor jött létre az EGK? Az únió?
Oroszország, Grúzia, Norvégia, Svájc nem Európa részei?
De hogy még beljebb menjek: az úniós tagállamok nem nemzetállamok?

ROTFLOL
Alamio 2012.07.22 19:21:40
@puffatag: "az európai nemzetállamok már nem nemzetállamok"

Én nem tudnám egy mondatban ilyen gyorsan megcáfolni saját állításom.
Orbán Viktor és a mítoszirtók akcióba léptek tegnap, és Polt Péter egy pillanat alatt úgy szétrúgta a megfingatjuk Gyurcsányt mítoszt, mint másodosztályú focista a sukorói homokvárat nekifutásból.   Sej, tavaly ilyenkor még zengett a harci ének, az uborkaszezon…..