Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füzi Zsófi

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mostantól itt találhattok meg:www.wix.com/SophieFuzi/Body-SpiritBlog oldal:every-body-spirit.blogspot.com   ..
Sokak számára ismerős lehet a kép, amint a kis lurkók békében és szeretetben kergetik a játékszert és egymást, miközben a felbőszült szülők szidalmazásait hallani, mi több, sok esetben  a felmenők egymást püfölik a pálya szélén. Kicsit kutakodtunk ennek okairól…..
Füzi Zsófi 2010.04.18 16:45:37
Szép dolog a sport és valójában nagyon fontos eszköze lehetne az ember szocializálódása során. Azt sajnálattal hallom, hogy a szülők ilyen módon itt is belepiszkítanak a gyerek természetes fejlődésébe. Bár, már ha a nagy átlagot vesszük a természetes fejlődés pont ezt az erőltetett, elnyomó szülői hátteret jelenti sajnos..
Az én életemben is nagyon fontos a sport. Sajnos lustaságom miatt eléggé elhanyagoltam az utóbbi pár hónapban, de szerencsére a tavasz és a költözésünk új lehetőségeket adott az otthonomhoz közeli BEAC pályával, így újra nekiálltam futni.
Múlt pénteki alkalommal egy fiatal távolkeleti osztályt hozott el a tanító oda a tornaórájára. Miközben szépen futottam a köreimet, észrevettem, hogy a csoportból a legtöbb lány csak alig vánszorog, néhány fiú meg elbújik a pálya mellett található tároló féleség mögött.. Eszembe jutott, hogy tulajdonképpen én is szerettem ilyen módon csinytalankodni a suliban, mégis elszomorított a dolog kicsit. A diákok ezen hozáállása ugyanis a tanárét tükrözi. A tanárét, aki nem érzi, hogy a testnevelés nem csak amolyan töltelék tantárgy, hanem a fiatalok testtudatra való nevelése, amit játékosabb, érdekfeszítőbb köntösbe is lehet bújtatni, nemcsak félistent játszva lehet levezényelni a nézőtér padjai közűl..
Azonban ezt a hozzáállást az emberektől az élet minden területén észre lehet venni, nem csak a sportban. Az ember, aki elfolytja érzelmeit, álmait nem valósítja meg, azt a közeli környezetére fogja rátenni. Ha van gyerek, hát arra. Nem tudatosan. Talán ez a legnagyobb probléma. Az emberek többsége nem tudatos, csak a reakció él helyettük.
Ez az, amin elsősorban változtatni szükségeltetik. És akkor megszületik a változás.
masszázsfigyelő Blogmasszőr 2010.01.28 15:41:00
A blog? Hivatalos? Masszőre?Lényeg az innováció, ilyen nekem is kéne - masszázs, hivatalból...zolivagyok.blog.hu/2010/01/26/most_meg_egy_ideig_hektikus_lesz_itt_minden..
Füzi Zsófi 2010.02.01 22:27:34