Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ciberizmus

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban már esett szó a Zepter International nemzetközi nagyvállalatról, most ismét velük foglalkozunk. Olvasónk mesél élményeiről és arról, miért nem lesz soha Zepter ügynök. így olvasva a blogot, én is tennék egy rövid észrevételt! Nos valóban, én is…..
Ciberizmus 2009.05.11 19:41:13
@nagy munkanélküli: Ezt hívom én fair véleménycserének.
Ciberizmus 2009.05.11 20:30:24
@testdrive: Nem célom, hogy feltétlenül és mindig igazam legyen. Mások véleménye is lehet olyan fontos, mint a sajátom. Senkit nem nézek hülyének, csak esetleg nem, vagy nem mindenben értek vele egyet. Jelentem, elmentem az ország ha nem is minden településére, de már harminc településen jártam elég nagy területen. Szegeden, Békéscsabán, Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten, Cegléden, Budapesten, vagy Győr, Szombathely, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Kaposváron, stb., hogy a legfontosabbakat említsem. Ha te több helyen jártál és találkoztál álláskeresőkkel, akkor nagyobb a rálátásod, milyen lehetőségek vannak és hogy állnak hozzá az emberek. Én azt tapasztaltam, amit írtam. Azért annyit megjegyeznék, nem biztos, ha a saját munkahelyeden történteket kivetíted az országra, igazad van.
Tizenöt évvel ezelőtt más volt a helyzet, akkor az emberek pozitívabbak voltak, hittek a szorgalmas munka árán való feljutásban, a jobb élet lehetőségében. Volt önbizalmuk. Mára már a letargia az, ami jellemző rájuk és a követelődzés. Egy ilyen hozzáállású munkaerőtől viszont mit lehet várni? Tanulni sem kedve, sem ideje, pedig az élethosszig tartó tanulás az EU-ban alapkövetelmény.
"Magyar módon" akar élni, EU-s jövedelemmel.
Köszönöm a kioktatást.
Ciberizmus 2009.05.11 20:36:42
@Strici: Ha lehet írd le, mi abban a szövegben szerinted a hazugság?
Kedves Mindenki! Elérkezett a karácsony előtti utolsó bejegyzésünk, melyben váj mí nevű olvasónk osztja meg velünk személyes tapasztalatait a Zepterről.Mivel többségében arra szavaztatok, hogy a két ünnep között is legyenek bejegyzések, december 27-én újra találkozunk! Addig…..
Ciberizmus 2009.05.11 14:55:49
@ljubityel: Egy spéci projektor izzó 130.000 Ft
Ciberizmus 2009.05.11 16:33:34
@Otto Normalverbraucher: Ottó, amit te összehordtál, azt magad sem hiszed el:)
Nem hiszem el, hogy van olyan ember a világon, aki ilyesmiket állít.
Persze, ha csúsztatás, akkor legyen nagy...:) legalább mindenki érzi, hogy nálad a rosszindulat kicsapta a biztosítékot.
Ciberizmus 2009.05.11 17:09:43
@yutimo: Nem biztos, hogy lenyúlta őket. Ez csak akkor igaz, ha nem érte meg a termék az árát, amit eladott. Az viszont, hogy mi mennyibe kerül, sok minden függvénye.
Ha jók az információim, Budapesten két irodaházban van annyi irodájuk, amivel egy teljesen megtölthető lenne. Majdnem minden vidéki székhelyen szintén irodákat bérelnek, valamint még jó néhány helyen, ahol el megéri kisebb irodákat, vagy 15-20-at. Ezek fenntartási rezsiköltsége szép összeg lehet. Számítástechnika nem kis pénz és ott elég sokat kell költeni. Több osztálya van: munkaügyi, pénzügyi, marketing, értékesítési, jogi, stb. Raktárt kell fenntartani és nem is kicsit. Szállító járműveket vásárolni, üzemben tartani. Az adminisztrációs költségek sem lehetnek kicsik, hiszen sok papír, nyomdai, számítógép, nyomtatók, fénymásolók, telefon, fax, bútorok, stb. terheli a számlájukat. A készülékek szervizköltsége is van egy jókora összeg. A főállású dolgozók bére, járulékos bérköltségei meglehetősen húzósak lehetnek. Végül ott a néhány ezer értékesítő, akik teljesítményük arányában kapják a jutalékot.
Az áfáról és az adóról még nem is írtam.
A gyártási költség nem igazán mond semmit, mert az az árkalkuláció egyik eleme. Aki mást mond, az nem ért az értékesítéshez.
Cégtulajdonosként ezeket a számításokat bizony nekem is el kellett valamikor végeznem és időről időre a céganalízist meg kell ejteni.
A lenyúlás egy olyan szleng szó, jelző, amit tág értelmezésben is csak akkor mondunk, ha valaki lényegesen többet tesz el a reális árnál. Érdekes lenne megtudni, mennyi másnál a Zepter termék? Olcsóbb? Akkor annak az az ára, amit kértek. Az már egy másik mese, hogy ki hogy gondolkodik az ár, a használati érték és a saját zsebe tekintetében. Az viszont mindenkinek magánügye.
Új üzleti lehetőségbe fogtam. Indul egy MLM renszerű üzlet, amit nem szabad kihagyni. A lényeg a következő. Az energialiberalizáció folytán belépett egy privát cég a lakossági gázellátásba.Az új cég 8%-al olcsóbban biztosítja a gázt a háztartásokba, mint a jelenlegi…..