Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szapi

149 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog Való Világ 2014.01.20 09:06:59
Nem gondoltam, hogy valaha meg fogok emlékezni a Való Világról ezen blog hasábjain, de úgy tűnik, hogy hosszú idő után ezt a szerveződést érte az a "megtiszteltetés", hogy automatizált botok helyett céltudatosabb támadók deface-eljék a weboldalát.  Ahogy az a comment:com…..
Szapi 2014.01.20 15:37:12
@dxt3r: nem biztos hogy explicit < és > jeleket kell írni. Ahogy az sem biztos, hogy a komment szövegébe kell ezt betenni.
  Előző bejelentéseimnek megfelelően röviden ismertetem a helyi közúti közlekedés intézményét:   Hát őőőő...hol is kezdjem. Talán az alapoknál, úgy nagy általánosságban. Itt a közlekedés a fizika törvényei szerint zajlik. Határt az útpadka jelenti, ahová pedig beférsz a járműveddel, oda…..
szapi.blog.hu Egy hónap 2013.09.13 23:55:36
Üdvözlet újra minden kedves blogolvasómnak! Az elmúlt időszakban arra sem volt időm, hogy pislogjak, nem hogy még blogot is írjak. Viszont páran kérdezték tőlem, hogy mi a helyzet a építkezéssel, elkezdtük / folytattuk-e. Szavak helyett beszéljenek a képek: ..
Nos, Hölgyeim és Uraim, elérkezett a nagy pillanat, újraindítom a blogot. Kicsit lehet hogy lassan fog indulni, kicsit reszelősen, kicsit köhögősen... De előbb-utóbb felveszi régi csillogását. A blog újraindulásának apropója nem más, mint dombházunk építésének…..
Ismét eltelt nagyjából három hét az utolsó blogposzt óta. Ez is azt jelzi, hogy mostanában nem állok túl jól szabadidő tekintetében...Pedig volt fejlemény az építkezésen... Az első másfél hét mondjuk nem sikerült túl mozgalmasra, elég pepecs munka volt kimérni az alap…..
Szapi 2013.01.13 12:51:01
@Csepregi Károly: Szia!

Nah, még a végén kiderül, hogy a blognak vannak olvasói :)

Facebookon van egy pár Csepregi Károly, így inkább nem veszem fel mindet ismerősnek :D

Az engedélyeztetés simán ment, hála ezért az építésügyön dolgozó fiatal hölgynek, aki a vele szemben ülő nyugdíj előtt álló Gizikével ellentétben nem problémázott, hanem belátta, hogy a falu szélén, erdő melletti telken valószínűleg nem rontja a faluképet egy ilyen ház. (szapi.blog.hu/2009/02/11/epitesugyi_hatosag_nagy_pirospont)

A beépíthetőséget nem csökkenti semmi a mi esetünkben. Nem tudom hogy ha "pince" lenne, akkor mi lenne a helyzet, mert nekünk minden gond nélkül "családi ház" címszó alatt engedélyezte a hatóság.

A sávalapot Válóczy Balázs tervezte, gondolom nem véletlenül... (bár tervezett Ő már lemezalapos házat is.) Mindenesetre megterezte azt is, hogy a padló alatt milyen rétegrend/szigetelés lesz.

Terveket tudok küldeni privátban, légyszi dobj egy e-mailt a csszabolcs@srwtrade.hu-ra.
szapi.blog.hu Tamás érkezése 2012.07.28 15:19:23
Örömhír! 2012.07.26-án megszületett Tamás fiunk. 3630g, 52cm. Mindenki remekül érzi magát... Igazából már 25-én reggel úgy indultunk el otthonról, hogy aznap kibújik Tomi anya pocakjából. Szóltunk Móni szüleinek is, hogy jöjjenek Adélért. Velük a kórházban…..
Tegnap volt egy hete, hogy végre átvehettem a Piaggio X9-et. Mit ne mondjak, nem volt egyszerű a folyamat. De végre vége.Az egész ott kezdődött, hogy az olaszok egyfolytában csak azt hajtogatták, hogy már postára adták a motor kivonási papírjait. Azok meg persze csak nem akartak…..
szapi.blog.hu Piaggio X9 2012.02.26 13:30:00
Az utolsó poszt óta elég sokminden történt velem. Többek között kiderült, hogy munkahelyet váltok. Nem önszántamból. Illetve, nem teljesen önszántamból. Már egy ideje terveztem, hogy a Graphisoft-ot otthagyom. Sokszor úgy éreztem, hogy csak hitegetnek, miközben mióta…..
A benzin ára egyre húzósabb, és a tavasz is egyre csak közelít felénk. Ebből a két okból ismét elkezdtem eladó motorok után nézelődni. Az eredmény siralmas. Kezdhetjük ugyebár azzal, hogy tavaly megszopattak a motoros jogsival. Vártam vagy egy évet, hogy kiderüljön, vajon "B"…..
"Zátonyra futott az óceánjáró", olvastam ma délelőtt az Index címlapján. A főcím alatt egy kép is látható, amin egy hajó az oldalára dőlve, félig elsüllyedve látható. Azonnal kiszúrtam az árulkodó jeleket: a parancsnoki híd formáját, és a sárgára festett…..
szapi.blog.hu A látszat csal... 2012.01.11 23:32:00
Hétfőn voltam Anyunál és Mamánál. Nem tervezett látogatás volt, így család nélkül mentem. Ha már úgy alakult, hogy egyedül vagyok, és nem kell sietni sehova sem, kihasználtam az alkalmat... A látogatás utáni gyors vásárlás közben elhatároztam: megnézem azt a házat, ahol…..
szapi.blog.hu There is no spoon... 2012.01.07 21:45:00
Az embernek mindig van legalább két lehetősége. Az, hogy melyiket választja, csak az Ő döntése. Amikor szorult helyzetbe kerülünk, vagy vágyunk valamire, ugyanígy van kétféle lehetőség. Az egyik az, hogy elfogadjuk azokat a korlátokat, amelyekkel rendelkezünk - vagy pont mi…..
szapi.blog.hu Szilveszterre 2011.12.30 23:48:00
Kedves Olvasóim! Mostanában sajnos nem volt alkalmam írni, és ezt többen szóvá is tették. Azoknak, akik az elmaradt posztok ellenére is folyamatosan nézik a blogot - egy-egy frissítés reményében - szeretnék virtuálisan átadni most egy kis "hangulatalapozót". Fogadjátok…..
szapi.blog.hu Jogosítvány... 2011.10.08 13:51:03
Huhh, most nézem, hogy megint több mint egy hónapja nem írtam a blogba. Szokás szerint teljesen kitölti minden időmet a munka. Illetve az elmúlt időszakban sok időmet töltötte ki a motoros jogosítvány megszerzése is.Az utolsó posztban ugyebár még csak az iskolapadban ültem, azóta…..
szapi.blog.hu Újra iskolapadban 2011.08.31 14:58:00
...méghozzá szó szerint. Múlt héten ugyanis beiratkoztam egy motoros tanfolyamra. Már a beiratkozás is egy iskolában volt, utoljára 12 évvel ezelőtt ültem ilyen halványzöld színű padban, a jól ismert széken. Újra hintáztam is egy kicsit - egyrészt unalomból, másrészt pedig…..
Ez volt az első, szabadság után munkában töltött hetem. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem nagyon volt időm aklimatizálódni, azonnal a dolgok sűrűjébe csöppentem.A szabadság egyébként teljesen jó volt. A relatíve rossz idő ellenére nagyon élveztem. Nem nagyon voltak lent…..
szapi.blog.hu Egy pohár bor 2011.07.17 22:11:00
Egy pohár bor, méghozzá a teraszon. Egy szép, nyári vasárnap estén, notebookkal az ölemben.Ez jut osztályrészül, hogy ismét sikeresen túléltem a hetet, és ebből gyűjtök erőt a következő héthez.Nem, nem az építkezés miatt. Az építkezést erre az évre befejeztük. Nem is…..
szapi.blog.hu Első szülinap... 2011.06.20 15:50:51
Tegnap tartottuk Adél első szülinapját. Hihetetlen, hogy már egy év eltelt a születése óta, és hogy milyen nagy lánnyá cseperedett ennyi idő alatt.Az ünneplés természetesen családi körben zajlott. 19 ember némileg szűkösen fért el az albérletben, de a körülményekhez képest…..
...legalábbis a pincében. Múlt hét végére elkészültek az emberek a födémszerkezet vasalásával, pénteken pedig megérkezett újabb 17 köbméter beton.Üröm az örömben, hogy váratlanul szabadságot kellett kivennem, illetve hogy a hétvége is kicsit keresztül lett húzva. Miközben…..
szapi.blog.hu Alakul a pince 2011.04.28 16:37:00
Elég régen (10 napja) nem számoltam be az építkezés állásáról (sem). Mentségemre szóljon, hogy erőteljesen elhavazódtam, ráadásul közben Húsvét is volt, így három napig nem igazán foglalkoztam a netes jelenlétemmel.Ez itt tehát a hiánypótlás helye. Jelentem, a pinceszint…..
Végre valahára, elkészült a pinceszint alapja. Volt egy-két álmatlan éjszakám a talaj minősége miatt, és a költségek is megszaladtak a extra földmunka és plusz vasak miatt, de ezek ellenére egyáltalán nem vagyok ideges, vagy szomorú.Ez az alap már fix, erre jöhet a zsalukő…..
Az alábbi képet ma reggel készítettem. Lassan helyükre kerülnek a vasak, holnap délre pedig érkezik a beton. Így valószínű, hogy ez az utolsó kép, amin még látszik, hogy mennyi vas is lesz az alapban.Holnap a betonnal együtt megérkezik az első nagy kiadás is. Persze eddig is sok…..
szapi.blog.hu Újra motoron 2011.04.12 14:04:10
Igen, tudom, még mielőtt a nagy motorosok elvágják a torkomat. Nekem nem motorom, hanem robogóm van. Én mégis valahogy motornak hívom.Múlt héten vittem el a kicsikét a 4000 kilométeres szervízre, majd utána kimotoroztam vele az albérlethez. Elég gyorsan le tudtam vonni azt a…..
Ma reggel folytatódott az építkezés. Múlt hét pénteken hívott a talajmechanikus szakember, hogy megvizsgálták a talajmintákat, és bár eléggé változatos az összetétel, egészen biztos, hogy nem feltöltésről van szó.A talaj változatossága miatt azonban ajánlatos jobban…..
szapi.blog.hu Készül a zsaluzat 2011.04.05 17:48:00
Ma reggel - ahogy minden nap - az építkezésen kezdtem. Nyolc óra után értem ki, az emberek már javában dolgoztak. Tegnap elég szépen haladtak a zsaluzattal, úgyhogy elvileg - hangsúlyozom ELVILEG pénteken jöhetne a beton.GYAKORLATILAG viszont nem lesz pénteken betonozás. Mégpedig…..