Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pavlikata

16 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsombornak és Nimródnak készült, a nyuszi hozza majd Húsvétra. Az ő ágyuk jó 10 cm-rel alacsonyabb a miénknél, ezért - mivel a sajátunkon fotóztam - nem érnek a kerekek a földig a képen, de így is mutatós. Az ablakok feltekerhetők, rögzíthetők, a tanksapka levehető, alatta…..
pavlikata 2010.06.19 00:39:55
@nand:
Köszönöm Andi!!! :)
Kezem munkái... Székhuzat 2009.12.12 22:34:00
Helgával egyforma étkezőgarnitúránk van. Így amikor megkért, hogy varrjak nekihuzatokat a székekre, a saját székeimet használtam próbadarabnak. Annyira megtetszett a felöltöztetett garnitúra, hogy a karácsonyi anyagaim közül kiválasztottam egyet, ki is szabtam és anyut…..
pavlikata 2010.01.05 01:09:00
@pavlikata:
Köszönöm! Támogató háttér nélkül azonban csak plátói érzelmeket táplálhatnék a varrás iránt. És ezért sohasem lehetek elég hálás... :)
A védőnénink (aki nem is néni valójában :) ) kért meg, hogy a védőnői szolgálat két helyiségébe varrjak zsebes tárolót, amibe belefér az össze szórólap, ami most csak úgy kupacokban hever. A mérete - fülek nélkül - 70x100 cm. a hátlap merevítő béléssel készült, így…..
Kezem munkái... Kedves vegyes... 2009.10.16 11:25:00
Nem csak hordozóeszközök készültek az elmúlt időszakban. Lételemem, hogy mindig mást, mindig valami újabbat varrhassak. Imádok kísérletezni, tervezgetni, de ezt már azt hiszem írtam korábban. Szóval most következzen egy színes kavalkád: A neszesszert Csörgő Andinank…..
Nagyon jó volt.Le a kalappal a szervezőcsapat előtt, profi módon, nagyon körültekintően, figyelmesen, szóval fantasztikusan megszervezték és kézben tartották a hetet. Figyeltem az arcokat, beszélgettem emberekkel, nem csak nekem volt óriási élmény. Utolsó nap a család is…..
Kezem munkái... Bemutatkozom 2009.01.13 23:23:00
"Mindenik embernek a lelkében dal van,és saját lelkét hallja minden dalban,és akinek szép a lelkében az ének,az hallja a mások énekét is szépnek."/Babits/ Na nem állítom, hogy az én lelkemben mindig Bach és Brahms szól... Bizony néha kőkemény heavy metal ordít odabent, de…..
Elkészült a címben már említett tökös mintapéldány! Kétoldalas, vagyis apa is hordhatja khaki felével kifelé, és úgy is rögzíteni tudja a kapucnit. A kapucni használaton kívül összetekerhető és egy kis pánttal + gombbal a hátlaphoz rögzíthető, így fejtámasz lesz…..
pavlikata 2009.07.09 21:21:10
@kisvic: Ugyi?!!!! ;))
Imádjuk az erszényünket, de... Részemről is, és mások részéről is felmerült az igény: nem lehetne-e valahogy párnázni a baba combjánál?Megint nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, bizony már ilyen is létezik. Varrásleírást nem találtam a neten, úgyhogy a saját kis…..
pavlikata 2009.06.24 22:12:46
@kisvic:
Évi, köszönöm szépen!!! Varrok, amikor csak tudok, amint egy szabad percem van. De nem tehetem első helyre, te tudod... :)
Kezem munkái... "Anyósmeitai" 2009.06.20 22:28:00
Anyósmeitai egy egyedi, megismételhetetlen darab, amely a nevével ellentétben szeretnivaló. :) Szilu kért meg, hogy az anyósa által készített mei tai hátlapját felhasználva varrjunk nekik egy új hordozót. Neki is szerelem lett első látásra. Bár Szilu az anyósával is jóban van.…..
Kezem munkái... Babaerszény 2009.05.06 23:54:00
A tökös-klán újabb családtaggal bővült. Tökös babaerszény született, a tökös fivérek és unokatesók naaaagy örömére. :) XL-es méretű, Riziéknek, pontosabban Kata baba apukájának (lett volna) meglepi, de már tud róla, és várja nagyon. Remélem tetszeni fog neki! Íme ő…..
pavlikata 2009.06.02 13:55:55
@CsöppkeCsillus:
De aranyos vagy Csillus! Köszönöm szépen, anyukám nevében is, mert ő is benne van a buliban ám! :)
pavlikata 2009.06.02 16:51:07
@kisvic: :)))) Ugye, milyen szépek vagytok?!!! :)
Ez a szett úgy készült, mint a Luca-széke...Nehéz volt időt szakítani rá a két kicsi mellett. Abban, hogy végül csak elkészült, oroszlánrésze volt a férjemnek és az apukámnak, akik nagyon sokat segítettek nekem!!! Tartozik hozzá még két darab zsebes tároló, ami Bercié lesz.…..
pavlikata 2009.06.02 14:42:55
@kisvic:
Köszönöm Évi!!!!
Anyukám keze alól ismét meseszép darabok kerültek ki. A tökös anyagot kerülgettük egy darabig, aztán megvettük, mert olyan minőség, amilyet ritkán találni a magyar méteráru boltokban. Aztán megvarrva.... annyira szerelem lett, hogy a khaki pántosat kisajátítottam. Még apus is…..
pavlikata 2009.04.20 00:03:41
@debcsillu: Jaj csillu, te kis türelmetlen, lehet! :)) Pedig már készül a narancs alapon madaras, meglepi akart lenni. Na most akkor melyik legyen? :)))))
Örülök, hogy idetaláltál! :)
pavlikata 2009.04.21 10:19:26
@debcsillu: szuper, ez így akkor tényleg gyorsabb, ha meg nem is kell a kapucni, akkor pláne! (azt még ugyanis gomblyukaznom kell... )
Kereslek privát a mamamin!!!! :)
Ez a bejegyzés nem kapcsolódik közvetlenül a két szálon futó cselekményhez, amin elindultam, de a blogírás lényege, hogy arról írok, amiről csak szeretnék, akkor amikor csak szeretnék... :) Így most megosztom Veletek azt a néhány gondolatot, ami ma jutott eszembe munka…..
Kezem munkái... Lányaimnak SK 2009.01.22 15:30:00
A lányaimnak alkotni különösen nagy örömet jelent. A szívemet is beleteszem azokba az alkotásokba, amelyeket nekik készítek. Még meg sem születtek, már egy sor olyan holmi várta őket idekint, amiket én készítettem. Persze nálunk is van mindenféle zenélő, forgó műanyag csoda,…..
pavlikata 2009.02.07 19:27:43
@Ágianyu: Szia Ágianyu! Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszenek! A képes útmutató készül, szerintem jövő héten meglesz. Ha kész, szólok a fórumon!!!
Kezem munkái... Mei Tai hordozók 2009.02.04 22:56:00
Íme a sztori, hogyan találtam rá a Mei Tai-ra és hogyan születtek ezek a gyönyörű babahordozók. A legutóbbi (íves) darabról pedig készítettem képes varrásleírást! Na szóval, az úgy volt, hogy szépen lassan kezdtem belerázódni az anyaszerepbe, és az első gyerekkel járó…..
pavlikata 2009.01.22 10:37:16
@kisvic: Köszönöm, hát igen, belefogtam én is... :) Nem is gondoltam volna, hogy mennyi munka, ha azt akarod, hogy az oldalad érdekes, olvasmányos, és szép legyen. Az alkotói vágy buzog bennem, kár, hogy egy nap csak 24 órából áll... Én is figyellek, és várom a további alkotásaidat!
Kata
Kötni is anyu tanított meg még kamasz koromban. Imádtam kötni!!! Nem is tudom hány pulcsit kötöttem magamnak gyönyörű norvég- és indián mintákkal. Hova lettek?.... Sebaj, a kötés szeretete megmaradt, alkotok rendületlenül. Ez a kedvencem, újszülött méret, Emivel a…..
Anyukám tanított meg a varrógép használatára. Míg ő ennyi idősen muszájból éjszakánként ruhácskákat varrt nekünk (vagy másnak pénzért), vagy éppen csak megtoldotta a kinőtt holminkat, addig én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy önmegvalósíthatok a varrógéppel.…..
Ha ennél is tovább gondolkodom rajta, hogy miként is öltsön megfelelő formát a kedvenc babahordozó eszközömről, a Mei Tai-ról szóló poszt, abból semmi jó nem fog kisülni. Csapjunk hát bele, mert végül senki nem hiszi el, hogy szeretem. Kifejtettem már a babahordozásról…..
pavlikata 2009.01.13 20:41:12
Kedves Orsi!
Hónapok óta olvasgatom az oldalad, az egyik kedvencem. Rengeteg hasznos, érdekes, jópofa írást találtam itt nálad és nagyon szeretem azt, ahogyan írsz. Anyukádról szóló írásodat meg is könnyeztem…
Eredetileg úgy keveredtem ide, hogy kipróbáltam a kendőt és a kengurut, és nem jött be, de eltökélten hordozni akartam, így valami más megoldást kerestem. A segítségeddel rátaláltam a mei tai-ra. Az kiderült, hogy a tengerentúli hordozókat nem fogom tudni megfizetni, viszont kreatív vagyok, anyukám megtanított varrni, így interneten talált szabásminta alapján elkészítettem az első saját mei tai-unkat. Ezt aztán a kislányommal teszteltük, és a tapasztalatok alapján itt-ott átalakítottam az eredeti mintát. A lányom imádta - imádja, nagy sikerünk van benne, akármerre járunk. Anyukám közben egyedül maradt egy idegen környezetben, és sehogy sem találta a helyét, így elvittem neki a prototípus mei tai-t és ő erős vászonból és különböző szép dekoranyagokból további meseszép darabokat alkotott, amiket elajándékozott, illetve egy-két darabot el is adott, egy pici haszonnal. Azt mondja, jó, hogy van értelmes elfoglaltsága és nem keresni akar rajta, elég ha egy hónapban egy színházjegyre-való marad neki.
Arra gondoltam, ha nem veszed tolakodásnak, a következő hordozós találkozón szívesen megmutatnám neked a hordozóinkat. Mivel nagy tapasztalatod van a mei tai hordozókkal kapcsolatban, így szeretném kikérni a véleményedet, mert azt szeretném, hogy a hordozónk ne csak szép és olcsó legyen, hanem jó is, amivel mindenki meg lesz elégedve később is és még évek múltán is.
Üdvözlettel,
Kata.