Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kancsika

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Multianyu Aranyköpések 2011.05.01 11:09:00
Vettem egy napszemüveget a gyereknek. Megyünk az autóval, én vezetek, felveszem a napszemüvegemet, gyerek hátul kérdezi:- Anya,nekem is találtál (=vettél) napszemüvegemt, kéket?- Igen kisfiam, de most nem hoztuk el.- Nem baj, így jobban látok. Haza érünk,a férjem autója a…..
2011. április 8-án megszüntettem a cumik által irányított világot. Már kb. 1 éves kora óta csak alváshoz használta a cumikat, de az utóbbi időben (már 2,5 ) napközben is egyre többször kérte. És akkor mondtam, na most elég, hogy ne legyek szaranya azt mondtam, hogy  a cumik…..
Multianyu Tavaszra várva 2011.02.24 21:49:13
Azt hiszem a bejegyzések gyakorisága jól jelzi, hogy egy multinál 8 órában dolgozó anyának mennyi ideje van blogolni. Ismét összegyűjteném az elmúlt 2 hónapban történteket:- A gyerek 3 hétig folyamatosan járt idén bölcsődébe. Persze összesen többet járt,de általában 2…..
Multianyu Karácsony 2010 2010.12.26 18:39:00
A Karácsony eddig várakozáson felül jól sikerült:- volt időm megcsinálni a húslevest,- be tudtam keverni a mézeskalácsot, amit sikerült 25-én kisütni, és nem is lett kemény,- tudtam sokat aludni,- nem kellett menni 26-án sehova,- nem vesztem össze édesanyámmal,és a kisfiam…..
Hogy mi történt az elmúlt 5 hónapban? Szerintem magáért beszél, az a 0 sor, amit leírtam. De most újra belefogok a saját szórakoztatásomra,és hátha másnak is szerzek egy-két jó pillanatot.Röviden összefoglalnám mi történt az első 5 hónapban:volt egy karambolom…..
Multianyu Az első hónap 2010.07.02 20:52:00
A gyeden lévő kismamából immár hivatalosan is dolgozó anyává avanzsáltam. Néha azt gondolom jobb lenne valami kreatívabb dologból megélni, de ez van jól fizet és legalább viszonylag biztos...
Hogy ez a kettő, hogy kerülhet egyszerre említésre? Természetesen nem egy személyről van szó, mert aki dolgozik az nyilván már szobatiszta. A lényeg, hogy Anya visszamegy dolgozni, drága gyermeke, pedig 3 napja elkezdte a szobatisztaságot, eddig vajmi kevés sikerrel. Lehet, hogy kicsit…..
Ezt is megértem, hogy drága egyetlen csemetém végre kimondta ezt a szót. Tulajdonképpen ezt a szilvásváradi kirándulásnak köszönhetem, amikor a kastély lépcsőjét mászta meg nagy vehemensen, akkor kezdte el ez ismételgetni. Egy másik Anyuka, akinek a hasonló korú csemetéje…..
A jól sikerült téli kiruccanás után, amire a szörnyű esemény után, szerény 3 fős családunk minden tagjának szüksége volt, de nekem a legjobban, most ismét elutaztunk hármasban, csak most nem Ausztriába, hanem Szilvásváradra. Mindkét szálláshelyet ajánlom…..
Ma reggel a gyerek belekakilt a bilibe....Hurrá, éljen-éljen! Hát nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb én is erre a szintre süllyedek, hogy már nem annak fogok örülni, ha a sikerül letárgyalnom egy pár milliió eurós szerződést, vagy a férjem megnyer egy komolyabb ügyet, hanem ha…..
Igen, gyorsan repül az idő - ahogy szegény nagyanáym mondaná. A gyerek már 2 héttel el is múlt 18 hónapos. Ezt mivel ünnepelte? 2 db új rágófoggal (jelenlegi fogak száma: 10), amelyek majd 4 hónap után kegyeskedtek kibújni, és újabb szavakkal, mint a néni vagy a kicsi. Szókincse…..
Egész jól lement a 24.-e este, egyszer sem sírtam el magam. Szerintem ez nagy siker, ahhoz képest, hogy 3 héttel előtte szültem egy halott gyereket. Arról nem is beszélve, hogy nálunk az ünnepek mindig a halottakról szólnak, mivel a férjemnek meghalt az édesanyja és az öccse is,…..
Úgy látszik, az élet nem túl kegyes hozzánk. Sajnos nem leszek mostanában 2 gyerekes anyuka. Második kisfiúnk köldökzsinór csavarodás miatt halva született. Leírni is borzalmas...A nagyobb nem tudom mennyit fog fel belőle, de naponta többször feltépi a pólómat, és kérdezi…..
A gyerek még csak pár napja volt 16 hónapos, de nekem már sokkal idősebbnek tűnik. Azt leszámítva, hogy csak halandzsázik, és szavakat ismétel, azaz még nem beszél értelmesen, mindent megért, és teljesen jól lehet vele kommunikálni. Éppen ezért nagyon kell vigyázni is, hogy mit…..
Nem és nem akar szünni a rosszkedvem és a fáradtságom, pedig mióta a gyerek jár, megint egész sokáig alszik (értsd:1/2 8 - 8). Valahol gyorsan le is kopogom. Úgy tűnik az egy alvás - két alvás kálváriának is vége, mert most már elég jól kihúzza délig, és elég neki…..
Ez a téma már régóta bennem van. Lehet, hogy sokan megköveznek, de én nem szeretek játszótérre járni. Egyrészt, mert a gyerek kedvence a homokozó, és ha ki tudnám számítani, hogy mikor eszi meg a homokot, akkor már milliomos lennék, mert ez olyan, mint az ötöslottó. A másik -…..
Na a járással most már nincs probléma, kb. 2 hete szinte egyik napról a másikra abbahagyta a mászást és csak jár. Még az elején esett kelt, most már az sem, hanem stabilan jár, ok nem a leggyönyörűbben, de ez is folyamatosan javul. Hál' Istennek a mesekönyvek továbbra is a topon…..
A gyerek tegnap volt 14 hónapos, úgy látszik ezt Ő is szerette volna megünnepelni, mert egyre többet jár egyedül, ma például eljött a konyhából a nappaliba. Ez ugyan csak 8 méter, de egy babának, aki csak pár hete lépeget egyedül az maga a Mount Everest lehet. Remélem minél…..
A múlt pénteken a 13,5 hónapos gyerek megtette az első lépéseket, nagyon bizonytalanul, és úgy mint egy részeg, de lépett és egyedül. Állni már jó pér hete álldogál egyedül, és elindulni is próbált, de végül mindig a négykézláb bizonyult a legbiztonságosabbnak. Egyre…..
Ez egy ilyen "unalmas" nyár, amikor vissza-visszatérünk a Baltonhoz. Most megint itt vagyunk 2 hetet. Az elmúlt másfél hét otthon nem volt túl vidám, mivel a gyerek megkapta az emlékeztető prevenart, és olyan magas láza volt 2 napig, hogy alig tudtam levinni. A doki szerint -…..
Bár csak átmenetileg, de ma 1 hónap után hazajöttünk a Balatonról. Remélem nem fognak bennünket feljelenteni a gyámhivatalnál, mert a férjem fejjel lefelé lógatva pörgette a gyereket a Balatonban. (Mármint a gyerek volt fejjel lefelé. :)De mit csináljunk, ha imádja a vizet, de…..
A gyerek az egyéves születésnapját kiütésekkel ünnepelte. Na nem KO-kal, hanem kis piros gombostűfejnyiekkel, amelyek belepték először az alsó lábszárát, majd a karját is. Erdetileg meleg kiütésre tippeltünk, de olyan szinten tele lett a kis teste, és majdnem egybefüggően, hogy…..
Ismét a Balatonon vagyunk ezúttal a szüleimmel. A várva várt nyaralást azonban sikerült a gyereknek 40 fokos lázzal indítania. A délutáni alvása után már úgy ébredt, hogy teljesen forró volt a kis feje, meg bágyadt is volt, ami rá egyáltalán nem jellemző. Persze a jól…..
....de most már saját maga számára is. Legalább 5-ször kértem, hogy menjen fel a barátnőmékhez, - akik egy rakat babacuccot tettek el nekünk - amikor felmegy a régi lakásába, ami kb. 2 percre van onnan. Nem Ő elindul hazafelé...de legalább telefonált volna előtte. De most mit…..
Nem mintha sokan nézegetnék ezt a blogot, de azért gondoltam előhívom azt a néhány bejegyzést, amit írogattam...hátha...Sajnos a nyaralást meg kellett szakítani, mert ketteske is érdemel néhány vizsgálatot. Igen, jön, ketteske, elvileg Decemberben, de erről nem is szeretnék…..