Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabah

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztatészta Fűszerem a SZERETET 2012.08.02 16:59:25
"Van egy blog, amelynek szerzője egy év leforgása alatt olyat alkotott, amit csak kevesen tudnak. Ritkán olvasok el többször egy könyvet, ritkán nézek meg kétszer egy filmet, ritkán kerül egyfajta étel többször az asztalunkra, de Petrához mindig vissza-visszatérek, a…..
 1. Sisakbab Lablab purpureus  2. Ricinus3. Articsóka Cynara cardunculus ..
gabah 2011.10.06 07:34:26
gabah 2011.10.06 08:05:58
A Grubstreet nagyszerű kollekciójának újabb rákos ételére hívnám fel a figyelmet. Azt hiszem ezeket a rákokat irigylem a legjobban a tengerparti országoktól. New York Flatiron negyedében működik az Eleven Madison Park nevű étterem, ahol Daniel Humm, svájci szakács készíti ezt a…..
gabah 2011.06.24 09:31:42
lorien Ünnepi ajánló 2010.12.22 14:47:00
Sajnos az utóbbi hetekben alig jutottam blogközelbe, az év végére sűrűsödtek a dolgaim. Így most csak egy rövid ajánlót szeretnék posztolni, hátaha tudok vele segíteni, mi kerüljön az ünnepi asztalra.Hal:Gyömbéres hallevesHalászléGyömbéres csuka tejszínes…..
Az adventi naptárba sok minden kerülhet, tavaly összeállítottunk is ez ügyben egy csinos kis listát. Ennek végén említettük azt is, hogy simán alkalmazható az a naptárverzió is, amellyel nem csokit, édességet, apró vicikvackokat kap a gyerek, hanem azt, amire a legjobban…..
- Ha túl sós, tégy hozzá egy krumplit. - bökött a gyöngyöző leves felé a nagyi, majd visszafordult a vasárnapi karaj panírjához. Mit tehettem? Nem kérdeztem, pucolni kezdtem. Teljesen feleslegesen. A krumplinak ugyanis az ég világon semmi köze a sóeltávolításhoz. A levesbe…..
Amikor január végén kezd kifulladni a narancsszezon, megjelenik a vérnarancs. Ez az egyik olyan, amit igazán szeretek a télben, a vérnarancs nálam biztos befutó, ott van a legjobb 5-ben a gyümölcsök között. Gabah naracsszirupjai által feltüzelve úgy döntöttem, hogy a…..
De nincs. Viszont ábrándozni lehet róla, sőt, mi több, kötelező, így most egy újabb régi elmaradásom pótolom. Megvan már egy hónapja is, hogy Gabah felém dobta ezt a hógolyót, miszerint milyen ételek szerepelnének azon a bizonyos étlapon.Azt hiszem, hogy nem…..
lorien Jelentés a mocsárból 2010.01.15 16:50:54
Lassan ideje megtörni a csendet. Szó se róla, lenne bőven miről írnom, de egyelőre még nincs elég ihletem, munícióm, és egyéb bokros teendőim is akadtak, amelyek most lekötik energiáim jó részét. De egyébként is, lassan három éves lesz már a blog, talán el is…..
Új vizekre evezek a gasztronómia területén: a zöldségpépekre specializálom magam. Verácska elkezdett megismerkedni a a föld terményeivel, elsőként a sárgarépával. Eddig láthatóan jól vette az akadályokat. Először ugyan elhúzta az orrát, hogy mi ez a kemény műanyag dolog…..
Szinti-pop, szinti-pop, gyerekkórus in-dul:Mókuska, mókuska, felmászott a fára,leesett, leesett, eltörött a lába,doktor bácsi, ne gyógyítsa meg,huncut a mókus, újra fára megy.Azt hiszem, ha még egyszer intézményes keretek közt óhajtok felsőoktatási tanulmányokat folytatni…..
lorien Gyömbéres halleves 2009.11.05 10:34:17
A halfilézés után kimaradó halcsontokat, úszókat, egyéb értékes nyesedéket mindig elrakom és lefagyasztom, hogy aztán egy komolyabb halfőzéskor az alaplében hasznosuljon. Ennek megfelelően szépen gyűltek a halcsontok a fagyasztóban, aztán beütött a kecskedúlás,…..
Miután idejekorán beköszöntött a korai tél, itt az ideje a válaszcsapásnak. Lélek- és lakásmelengető tevékenység a hússütés, különösen akkor, ha sokáig tart, ezért is terveztem be egy egész sertéslapocka megsütését. Természetesen az ötlet túl későn…..
A balzsam egy rendkívül veszélyes állat (Brian élete). A fokhagymás csilis tészta, amely a világ egyik legegyszerűbb étele, még inkább veszélyes. A lekvárfőzés előestéjén Chilii ötletét egyöntetűen megszavaztunk, mintegy előételként ez lesz a lekváros…..
Tegnap este olyan túlzásokba estünk, hogy már szinte bűntudattal ébredtem. Sőt, enyhe másnapossággal átitatva még szégyenérzetem is támadt.  Amíg a nagyvilágban tombol a válság, addig Péter barátom invitálása - és kontójára, áldassék a neve - olyan dőzsölést…..
gabah 2009.07.09 13:07:23
Újabb tengeri hallal traktálom a Nagyérdeműt. A legutóbbi tonhalas kaland után ismét szerencsésen állt a halak csillagzata. A húgom szombaton reggel jött hozzánk, ezért bevásárolt nekem a Metróban. Fejenként egy tengeri sügért - hibásan, süllő…..