Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Mark_

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nagy család élete Szokásos? 2012.01.30 22:20:00
Hétfő:Gondolkodom, gondolkodom, hogy milyen extra dolog történt ma Velünk? Igazából semmi...? Vagy mégis? :) Reggel szokásosan keltünk, majd készültünk és elindultunk. Én kiszálltam a metrónál és lementem az alagútba. Ahol már furcsa volt, hogy sokan állnak és…..
A Nagy család élete Füst 2011.10.19 22:39:00
Szerda:Ma egy kicsit felmelegedett a levegő. Bizonyítja ezt az, hogy hazafelé melegem volt a pulcsimban. :O Furcsálltam is az egészet, majd itthon minden világossá vált, mikor ránéztem a kinti hőmérőre. :) Ennek ellenére nagyon sok helyen megy már a fűtés. Ami magában nem…..
A Nagy család élete Ma is... 2011.10.12 23:29:00
Szerda:A mai nap egészen jól indult. :)  Kicsit ugyan sokáig aludtam, miután visszafeküdtem... Ugyanis Süti ma 5.23-kor fújt jó reggeltet. :O Annyira nyüsszögött, hogy fel kellett kelni és kimehetettek a kertbe. Mindenki megkapta a kajcsiját, majd visszabújtunk a paplan alá.…..
A Nagy család élete Reklám? 2010.09.08 17:34:00
Szerda: Ma reggel, miután kiléptem a metró épületéből 3 férfit pillantottam meg. A zebránál álltak pulóverben vacogva, kezükben egy-egy hatalmas táblát szorongatva. Várták a zöld lámpát. Avagy a pirosat az autóknak... Mikor végre zöld lett, mindenki elindult. Ám Ők…..
Csütörtök: Az élet nem mindig izgalmas. Azt hiszem, ez így van rendjén. Ma megint csak szürke volt a nap történések terén. Amolyan csip-csup teendőkkel teli... Illetve természetesen minden szabadidőmet leköti a túra szervezés. Ma, már nem is tudom, hányszor hajlott mosolyra a…..
_Mark_ 2010.09.03 10:49:11
Szia Milu!

A városba bejutáshoz:
Már régen beszéltünk a vonatról, nos azóta ha jól láttam a hírekben Vecsésen is kamerázott autó és bringa parkolót építettek (P+R és B+R).
www.mav.hu/mav/fejlesztesek/cikk.php?mid=14b680911de97e

Sződligeten is csináltak ilyet, és mondhatom nagyon jó: biztonságosnak tűnik és kulturáltan ott lehet hagyni a járműveket. Vonattal járni - tőlünk legalábbis - elég kényelmes. No meg sokkal olcsóbb, persze ha csak a benzint számolod, akkor csak egy kicsit, de az autó amortizációja nagyon sokba kerül. (Ha van BKV bérleted, akkor csak 155 Ft egy út.)

Persze nem mondom, hogy mindig, mert pl. ma is autóval jöttem, mások meg bringázok, de talán érdemes elgondolkozni rajta.
A Nagy család élete Sár 2010.02.18 22:03:00
Csütörtök: Átlagos csütörtök. :D Munka után aerobic, ahol asszem remekeltem. Legalábbis magamhoz képest! "Kipróbáltam" a szőlőcukrot. Azaz, mikor már úgy éreztem, hogy mázsás súly nehezedik a lábamra és mozdulni sem tudok, na akkor bekaptam egy szemet. És bevált! :)…..
Vasárnap: Meghalt... Végleg... Szegény... :( Nagyon ideges voltam már reggel is, bár akkor még "csak" net problémáink voltak. Aztán sorban kerültek elő a gondok. Igaz, hogy kb. már egy éve haldoklott szegény gépem, de még küzdött! Nagyon! Ma azonban nem bírta…..
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
_Mark_ 2009.12.15 09:22:36
@Escobar888: Próbáltad már a biciklizést vagy ezt csak így gondolod? :)
_Mark_ 2009.12.15 09:48:22
@városjáró: "A kerékpár pedig nem mindenkinek alternatíva. Sőt, sokkal kevesebbeknek az, mint az autó."

Ez így igaz. Csak az a baj, hogy akinek alternatíva lenne az sem megy bringával, ki tudja miért? Nem kell állandóan és mindenkinek biciklizni, de érdemes elgondolkozni azon, hogy mi lenne ha bringával mennék... Ha zongorát szállítok én is autóval megyek. De sok esetben sokkal jobb a bicikli. Mindig a legjobb alternatívát kell választani, és az nem mindig az autó!
_Mark_ 2009.12.15 10:32:31
@dome64: Felmérés nem készült, legalábbis én sem tudok róla. De szerinted mindig mindenki azzal a közlekedési eszközzel megy, ami a leghatékonyabb számára illetve a köz számára?

A környezetemben azt látom, hogy az autó egy státus szimbólum, amit akkor is használni KELL ha amúgy tök logikus lenne bringázni vagy bkvzni.
A Nagy család élete Gazolás 2009.06.10 22:05:00
Ma itthon voltam. Egész nap! :) Nem sok dolgom volt a pihenésen kívül. Aztán úgy gondoltam, hogy egy kis kímélő gazolás a kertben nem árthat. És nekiálltam. Kigazoltam a virágoskertet, Manka és Simon cicáink sírját, aztán még oldalt a murván lévő kicsinyke zöldet is…..
Lassan ott tartok, hogy nem lesz miről írnom. Mármint, hogy nem történik velünk semmi... Ám azt ugye többen tudják, hogy ez nem igaz, csak egy másik napló témája. Igazándiból a mai napunkat teljes egészében az tette ki, mégis itthoni fotók is vannak, na meg pár mai észrevétel.…..
A Nagy család élete A szög 2009.05.18 15:51:00
Reggel, miután Peti újból felfújta az autó kerekét, első utunk először a benzinkútra vezetett további fújás céljából. A második pedig a szerelő műhelybe. Itt nagyon kedvesek voltak, de közölték, hogy Ők a gumikhoz annyira nem értenek, illetve nincsen hozzá szerszámuk,…..
A tegnapi nap után furcsa volt ma bemennem a melóba. Ám mintha mi sem történt volna... Talán elhitték, hogy tényleg csak siettem tegnap haza? Nem hiszem... A lényeg, hogy talán helyreállt a rend és mindenki végezte a dolgát! Megint volt saját intézni valóm, de igazából kinek nem?…..
Peti szerint - na meg szerintem is - ez a mai nap is remekül sikerült. Csak a saját érzéseimet tudom leírni, de azok alapján is szupi volt! Először is volt egy listám, amit ma mindenképpen meg kellett csinálni. És ma először sikerült is! :) Pedig egész délelőtt lustiztunk... Úgy…..
A Nagy család élete Feszültség 2009.04.07 22:17:00
Kis gond akadt ugyanis a kút, illetve a szivattyú körül. Tegnap este, mikor kikapcsoltuk a gépezetet, lerúgta magát a csonkról, ami kiáll a földből. Sajnos már nem ismeretlen a probléma előttünk. Kb. azóta küzdünk vele, mióta itt lakunk... :( Kicsit unom már, hogy minden…..
A Nagy család élete Sztorik 2009.03.05 20:48:00
3 rövid sztori: Reggel elindultunk munkába. Borongós, hűvös idő volt, de már megmutatta magát a tavasz, így sokan bicajra pattantak... Helyszín:körforgalom, aminek a bejáratánál zebra és bicikli út is található. Mi elöl, egy időben értünk oda egy biciklissel, így Peti…..
A Nagy család élete Szmog riadó 2009.01.12 20:33:00
Megtettük. Gyalogoltunk ma a vonatig, majd este vissza. Nem is volt annyira vészes, mint gondoltam. A jegy vásárlással együtt 36 perc alatt odaértünk. A lábam lefagyott, a hátam viszont izzadt a pufi télikabátom alatt... A vonaton viszont finom meleg volt, kényelmes volt. Ezt már…..