Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hominida

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nesze!szer Stop Toxin 2011.04.02 22:03:00
   Forradalmian új magasfényű formula, körömerősítő, tartós - Vonzó szavak, amelyek vásárlásra ösztönöznek, azonban a körömlakk üvegcséjén gyúlékonyságra figyelmeztető felirat szerepel. Elgondolkodtál valaha is azon, hogy mi van a címke mögött? A körömlakkok…..
Star Wars Jedi iskola gyerekeknek 2011.03.21 15:31:00
Nem éppen hagyományos a chilei jedi iskola. A suli Quilpuéban található, nagjyából 120 kilométerre Santiagótól. A jóga és a taekwondo tanításait gyúrják egybe a tanítók, gyakorlatokon, meditációkon keresztül tanítják a gyerekeket. Hogy érdekesebb legyen nekik, az egészet…..
hominida 2011.03.21 19:51:47
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Nem tudom, miért mondod ezt. Ez egyáltalán nem szar. Egy csomó olyan gyereket lehet ma megfogni a SW fogalmaival, és itt testnevelést tanítanak nekik és testmozgásra, egy jól ismert önvédelmi sport megtanulálásra csábítják el őket. A jediskedés egy teljesen ártalmatlan adalék, ami viszont boldoggá teheti a srácokat.

Az én gyerekkoromban az indiántörténetek hatása alatt szerveztünk magunknak csoportos túrákat – mi természetesen nem így neveztük volna –, ügyességi feladatokat, és nem utolsósorban gyakoroltuk a fájdalomtűrést. Orvosnál, fogorvosnál, tornaórán személyes becsület kérdése is volt a "lányos" nyafkaság eltüntetése. És a mesék nyomán a hős, bátor indián, aki végül mindig győz, semmivel sem volt jobb példakép, mint manapság a hős, bátor jedi, aki végül mindig győz. Egy időkben a sok szovjet háborús film hatására a katonásdi volt a divatos játék az iskola után. Meg még régen is, a háború előtt.

Ez a jediképzés egy kitűnő, zseniális pedagógiai húzás, elismerést követel. Lesz még olyan korosztályos világszövetsége egyszer, mint a karaténak vagy a cselgáncsnak. Az indiánkor elmúltával csak akciós mesehősök és gépi emberek szérszórt figurái voltak kis csoportok kedvencei, most ismét előkerülhet egy nemzetközi példaképfogalom, tettekben. Zseniális.
hominida 2011.03.21 23:48:02
@xido: Harcművészetnek jó a taekwondo is, úgysem ölni kell a kissrácokat tanítani, hanem összpontosításra és némi mozgáskontrollra. Az aikido látványos nagy ívű dobásai biztos előkerülnek szintén, a buddhizmus pedig túlzás, vallás nélkül is lehet meditálást, lenyugvást, elmélkedést gyakoroltatni. Amiket te mondasz, jók, csak azok már egy-egy végállomása egy adott iránynak. A gyerekeknek látványos mozgás hiányzik, szerepjáték, és nagy kardozások, amelyben talán oktatják őket a művészi, semi-contact technikára a csapkodás helyett.

Viszont annak semmi akadálya, hogy különböző iskolák emelkedjenek ki a jedi kultúra tanításával, és majd az iskolák mesterei nagy tornákon mutatják be a saját stílusuk győzedelmességét. :-)) Egyszer a kung-fu is elkezdődött valahogy. Ez a jedi-ötlet világbajnok, egy csomó jó dolgot el tudok képzelni, gimnasztikát, akadályfutást, kardvívást, egy kevés közelharcot, némi filozófiát, de még akár vakon tájékozódást is labirintusban, az "erő" segítségére hagyatkozva. ;-) Jó kis buli, a srácok új, közösen művelendő, (nevelő hatású) szórakozást kaphatnak általa.
Az NMHH Médiatanácsa hivatalos blogján tette közzé a közszolgálati médiakódexről folytatott társadalmi egyeztetés eredményét, ami tömören annyi, hogy több értéket a közszolgálati tévébe! Pedig ugye már évek óta az az MTV szlogenje, hogy értéket közvetítenek. A vázlatos…..
hominida 2011.03.21 22:37:10
@stikasz_1: Szerintem itt nem követeltek színházi közvetítést, csak azt mondtuk, hogy legyen. Ne tűnjön el. Tartsák meg a lehetőségek között. Ne higgyék el, hogy senkit nem érdekel. A Duna jó tévé, de kicsit ők is elbillennek néha.

Az a legfőbb gond, hogy a kevesebb, állami pénzű köztévék versenyezni próbálnak a borzasztó sok pénzben fürdő nagy kereskedelmiekkel, sőt, ami még rosszabb, néhány hülye pöcs időnként boldogan tudatja a nézőkkel, hogy a köztévét sokkal kevesebben nézik, mint a moslékot. Nem kellene a nézőt előre meggyőzni a véleményéről, csak tudatni róla, hogy a köztévéken is van műsor. Ne halálos megaszörnyek véres pusztítása a gyilkos rettenetben kategóriájú szemét legyen, hanem más műsor, és akkor lesznek érdeklődők is.
hominida 2011.03.21 23:14:51
@stikasz_1: Jó, rendben, nem volt elég tájékozott a komment írója. Azt mutatva, hogy a valóságos összkép nem eléggé ismert a nézők előtt. Talán azért is, mert a köztévék sok embert elszoktattak már maguktól. Én például TÉNYLEG keveset nézek már tévét, de ennek az oka nagyrészt az, hogy mással jobban esik töltenem az időt. Amit meg akarok nézni, azt vagy megnézem, vagy csak felvételről, vagy nem nézem meg. Én így tulajdonképpen megvagyok, de szót kell emelnünk másokért is, azokért, akik legszívesebben tévéznének – mint a feleségem –, de sokszor nehezen találnak valami egyszerű, békés, nézhető, értelmes műsort. Aki nem szereti a helyszínelőket és a krokodilokat, esetleg cápákat, kígyókat és pókokat, máris kihúzhatja a csatornák felét az esti kínálatból. Ő sem unalmas "magas" kutúrát szeretne látni, csak normális műsort. A Poirot-sorozat sem old meg minden gondot, ugye, a zseniális volta ellenére sem.

Szerintem sokunk tapasztalata az, hogy amikor a nagy kertévék három hónapos nyári szabadságra mennek – ezt nem igazán értem –, akkor elkezdenek jobb műsorokat adni. Eltűnik a főműsoridőből a Barátok közt és a többi tömegműsor, és maradnak a kisebb nézettséggel is beérő, érdekes műsorok, mozik. Én rühellem a nyarat, mert meleg van, de ez az egy jó tulajdonsága megvan. :-)
hominida 2011.03.21 23:35:27
@sofalwy: Az a probléma, hogy a "bekerülni a tévébe" még mindig egy pénzes, egy ideig elszöszmögéssel eltölthető, nyerő állás. Ha munkahely lenne, ahol hozzáértők dolgoznak az ésszerű elvárások szerint, az lenne az ideális, akkor már remélhetnénk valamit. De mivel ez a vezetők szintjén lenne elkezdendő, az elképzelés halott, vége, konyec.
Egyre jobban dühít, hogy nem telik el úgy egy nap, hogy valaki ne jósolná meg a világ végét. De míg általában 2012-vel jönnek, a Mokka Habbal című műsorból kiderült, akár már ma elkezdődhet a világégés. Joshi Bharat pénteken meghívta Csillag Lilla (muhaha) asztrológust, aki…..
hominida 2011.03.20 23:59:42
@waszabi: Ahogy látod, én közben részletesen leírtam, hogy igyekszünk megérteni a másik mondanivalóját. Csak akkor kezdjék már mondani, mert ránk sötétedik.
hominida 2011.03.21 01:22:51
@waszabi: A leírt gondolataid világosságát illetően azért ne essünk túlzásba.

"A tudományosság az objektivitással kezdődik, amely az előítéletek lerakását jelenti."

Ha elolvasod még egyszer, amit leírtam, azt fogod benne találni, hogy félre mindenelőítélettel, félre az alapokkal, jöjjön a logika. Nekem mindegy, hogy a palacsinta hosszúságából vagy a légyzümmögésből mondjátok meg a jövőt, engem, és tulajdonképpen a ma tudománynak nevezett oldalról szinte mindenkit csak az érdekel, hogy igazolni tudjátok-e a logikus összefüggést az elméletetek elemei között. A logika nem ízlés kérdése, és nem tudományos nézeté, hálistennek. Ha a logikát sem ismeritek el minden előítélet és meggyőződés felett állónak, akkor legyetek szívesek ezt elsőként elmondani mindenkinek, aki a tudományotokról érdeklődik.

Ám ha a logika, a dedukció bizonyító ereje szerintetek rendben van, akkor jöhet az elmélet. Nyilván nem itt és most, de az Ezo tv egyik műsoros estjét meghirdetett módon kihasználhatjátok az elmélet komplett előtárására, majd pedig jöhet a következő felvonás, a kérdések megválaszolása. Én már előre látom a fényes győzelmeteket, amellyel végre bebizonyítjátok a kétkedőknek, hogy lemaradtak a világ fejlődéséről. Ha ezt nem nevezed az előítéletek levetkőzésének, akkor nem sejtem, még mire vágyhatsz.
hominida 2011.03.21 01:42:05
@cso zsi: "hamar meglátszik pl. egy ikrek-jegyű viselkedése"

Nekem nem. Jó lenne, ha valaki végre megtanítaná már nekünk, hogy hogyan vehető a dolog észre, mire kell figyelni, és általában mi miért van.
Csoki egy mindnyájunknak kedves témát feszeget. Tényleg, ha valaki egyszercsak ki akar szállni egy fórumból, és minden régebbi hozzászólását töröltetni akarja, vajon megteheti-e ezt? Kedves Zugügyvéd, egy remélhetőleg érdekes témát szeretnék felvetni a…..
hominida 2011.03.04 03:26:54
@uwaga: Nekem is van egy hasonló történetem. Bő két éve néhány emancipált liba olyan nőknek írt egy blogot, akiket megerőszakoltak. A poszt lényege az volt, hogy ha a pszichológus csak megkérdezni is meri, hogy a nő miért ment oda, ahova, akkor a nő máris meneküljön a hímsoviniszta, érzéketlen, őt megbélyegző pszichológus karmaiból, amíg még tud. Én egy hosszú kommentben próbáltam ezt ellensúlyozni, az egyik kommentelő történetéhez csatlakozva azzal, hogy ne essen az egyoldalúság hibájába, a saját érdekében is gondolkozzanak el a pszichológussal azon, hogy van-e valami, amit máskor másképp kellene tennie, hogy ne szaladjon bele óvatlanul veszélyes helyzetekbe. A három "bloggazda" egyike pszichológusnak nevezte magát, a kommentelőket pedig pácienseinek (!!), de többszöri kérdésemre sem volt hajlandó elárulni bármit is a képesítéséről, minősítéséről, gyakorlatáról. A spinéről nem sokkal később kiderült, hogy tényleg van pszichológus képesítése, de attól még egyrészt durva szakmai hibákat követett el, másrészt pedig egyszerűbb lett volna válaszolni kérdéseimre, és megalapozta volna a későbbi kommentelők bizalmát. A tanácsát, tehát hogy a nő sosem lehet hibáztatható, részben sem, ő csakis áldozat, elmondtam egy gyakorlott pszichológus nőnek, aki erre azt mondta, hogy Jézusom, ezek nem normálisak. Neki is az volt a baja, mint nekem is, vagyis hogy ezzel a bigott butasággal emberek testi-lelki épségét kockáztatják veszélyes mértékig.

A blogban folytatott vita a "szakember" és két felhatalmazott híve részéről azt a módszert követte, hogy az összes kommentemet törölték. Azokat, amelyekben én csak annyit mondtam a nőknek, hogy vigyázzanak, nem mindig mérhetik fel jól a helyzetet, és ha valaki megtámadta, megerőszakolta a szerencsétlent, akkor legalább óvatosabb legyen a jövőben. Veszélyes duma, mi? A pszichológus megsemmisítette az intelmet, és a hozzá intézett kérdéseket is, kivétel nélkül. Most az áll ott, amit ő gondol. És aki odatéved, egy pszichológustól kap egy veszélyes szemléletre való bíztatást.

Aztán abbahagytam velük a hadakozást, de nem biztos hogy jól tettem. De ez egy példa, amikor a törlés lehetősége önmagában is eszköz a károkozásra, ez esetben szakértőként feltűnő ember hirdethet háborítatlanul életveszélyes elméleteket. Erre vajon hogyan terjeszthető ki a büntetőjogi felelősség kötelme?
Néha úgy tűnhet, mintha bizonyos jeleneteket már láttunk volna kedvenc fantasztikus történetünket nézve. Ha udvariasak akarunk lenni, mondhatjuk, hogy bizonyos ötleteknek más alkotók is tisztelettel adóznak, de nevezhetjük lenyúlásnak is, ha újra és úja ugyanaz a fordulat…..
hominida 2011.01.08 03:44:56
@algi: Rendben, azt hiszem, értelek, és akkor egyet is értek veled. A poszt listája valóban témákat, motívumokat, alapötleteket nevez klisének, holott inkább ezek megvalósítását, vagy az ezekre való építkezést lehet klisékkel megkeseríteni. Stimmel, igaz. Nem az időutazás a klisé, hanem az, ahogy ebből kihoznak egy tucatfilmet. De ez a lista valójában azt akarta felsorolni – hiányosan –, hogy amikor a történetíró már maga is sarokba szorul, akkor miféle sémával szokta magát kiszabadítani, és folytatni a csepű rágását, már ha ezt a nem teljesen rossz képet felidézhetem. :-) A kritika jogos, hogy a klisék egy része nem kötődik a sci-fihez, ugyanakkor igaz, hogy a mostani sci-fi sorozatok gyakran csak annyira térnek el az átlagos szappanoperáktól, hogy az univerzális klisé itt is gond nélkül működik.
hominida 2011.01.08 03:47:42
@Goompah: "Hát milyen akcentussal beszéljenek pl. a klingonok? Persze, klingon akcentussal, de milyen is az?"

Nem emlékszem, hogy az Enemy Mine (Kedves ellenségem) szinkronjával hogy állt a helyzet, de az angol hangot ajánlom tananyagként a filmrendezőknek és színészeknek.
Megdöbbent nevű olvasónk találatából kiderül, hogy ha az RTL már tényleg nem fogja alkalmazni Stohl Andrást, akkor sem kell kétségbe esnie, jósként kiváló karrier vár rá a Pax tévén. Az történt ugyanis, hogy még mielőtt a villába bekerült volna a műanyag alkatrészekből…..
A Vasárnapi Hírek nyilvánosságra hozta az alkotmány-előkészítő bizottság munkaanyagát az új alkotmányról. Vessünk egy gyors pillantást jogásszemmel a tervezetre. Összességében egy szabályozási koncepciónak legalább a különböző szabályozási rétegeket következetesen és…..
hominida 2010.12.02 23:25:41
@Exploiter: @nevetőharmadik: Rendben, a bírálatomat visszavonom, a CSS valóban engedélyezi ezt a jelölésmódot. Viszont általában ezt használni nem lenne helyes, mert közel sem minden nyelv fogadja el ezt a CSS-ben használt értelmezésben. A HTML sem, csak például, pedig ott is # a prefixum. De rendben van, ugorgyunk.
hominida 2010.12.02 23:31:20
@Visegrádi: A honvédelmi kötelezettség az ország megvédésének (erkölcsi) kötelessége alól való kibújást akadályozná meg. Ha a szerbek vagy az afgánok, például, beindulnának, akkor mi legyen? Nem gondolhatod, hogy akkor majd az ember eldönti, hogy akar-e részt venni a cirkuszban, vagy addig inkább elmegy Mallorcára, és majd nézi a CNN-en az egészet. "Kösz szépen, Magyarország, jó volt, szép volt, de akkor én most megyek?" Ne már.
hominida 2010.12.03 01:08:59
@Trejo: Ha szerinted úgysem támad meg bennünket semmi, akkor nem kell fosni a hadkötelezettségtől sem. Az FPS-ekben a sok kis pöcsnek könnyű tökös gyereknek lennie naphosszat, és azon nyáladzani, hogy ki hány ezt-meg-azt nyírt ki. Majd lássuk ugyanezt élőben is, ha esetleg tényleg szükség lesz rá.
A tegnap esti Való Világ beszavazás során három műanyagból jól-rosszul összetákolt, izé, ún. nő közül lehetett választani, volt közöttük két átlagosan semmilyen, az egyik biokertész vagy mi a jóisten, a másik meg pornószínésznő. Nem is ők voltak a lényeg, hanem az a…..
hominida 2010.12.02 19:08:08
Ne hagyjuk elsikkadni az @easytiger: és @Flood: által jelzett komoly igazságot. Az, hogy közjegyző tanusítja, hogy nekünk a képernyőre azokat a számokat teszik ki, amit ő a szavazatösszesítő számítógépen lát, márpedig csak ennyi történhet, az túró. Ha kell, negyed óra alatt tálalok egy programot, amely az egér helyzetétől függő irányban és mértékben számlálja a "beküldött" szavazatokat. A retek ott csal, ahol csak tud, a sok SMS az egyetlen lényeg. Ja, és az, hogy a szerintük ígéretesebb alakok kerüljenek be az ólba.
hominida 2010.12.02 21:51:52
@brazileiro: Rendben, ez csak egy lehetőség volt, a leírás alapján. Akkor ez a villás lény ezek szerint nem kényszerhülye, hanem gyári. Bárcsak az egyetlen lenne.
21:20 helyett csak este tizenegy előtt tíz perccel kezdi a Való világ beszavazóshow-ját az RTL Klub, a hivatalos indoklást szerint azért, mert az 1996-os Drágám, add az életed! című filmmel emlékeznek Leslie Nielsenre. Persze a fingós, gereblyébe lépő poénok utolsó nagy öregje…..
Subba Jóbarátnők 2010.12.01 13:05:00
Durva, hogy Horváth Éva és a kézilabdás Tápai Szabina annyira egy hullámhosszon vannak, hogy a frissen elkészült honlapjukon megejtett első blogbejegyzésükben szóról szóra ugyanazt írták!..
Jó ideje figyelem a Nemzeti Szociáldemokratáknak (wtf?) nevezett futóbolond pártot, mivel a Szilvásy György (nem azonos a volt titokminiszterrel) nevével fémjelzett társaság mindig fel tud vidítani az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott agymenéseivel. Adtak már ki…..
hominida 2010.12.01 23:58:51
@Tesztelo.hu: "sokszor semmitmondó hírt: pl. 2 autó összeütközött az xy úton. Ebben pl. mi a hír? Naponta megtörténik."

Totálisan egyetértek. A híradóban HÍR szerepeljen, ne mindenféle ez-az, amit találnak. És ha nem találnak, akkor leszednek az amerikai hírügynökségek által közzétett potyadékból egy louisianai békaügető-versenyt, vagy a két és fél kerekű biciklit feltaláló arkansasi záptojásfejűt. Baromira fontos volt ezekről értesülnünk. Meg hogy hóvihar volt Minnesotában. Amerikán kívül nem történik semmi? Csak az lehet konkurrense, ha felborul egy norvég komp vagy egy maláj drogtanyán tűz üt ki? Menjenek el egy óvodába, vegyenek fel egy percet a játszószobában, és mondják alá, hogy idén egy picit több gyerek született, végre, mint tavaly. És ne kérdezze meg az ostoba riporternéni, hogy kisfiam, milyen érzés volt, amikor jó volt az ebéd. Mert kérdezni ezek a kiküldött libák nagyon tudnak.

Egy dolgot szeretnék még eltűnni látni. Hát, lesz az kettő is. Az egyik a helyszínen van tudósítónk, aki áll, mint fsz a lakodalomban, és elmondja, hogy ott mögötte még nem tudni, hogy mi történt, de szerinte hegyomlás vagy náthajárvány. Később majd visszakapcsolunk. Ne álljon ott! Nem érdekel a pofája! Egyébként is, n találgasson, hanem mondja el, amit tényleg tud, és holnap majd jön a kiegészítés. Nem a helyes változat, mert már elsőre is a helyeset kell elmondani. A kamera mutasson képeket a helyszínről, az okostóni pedig mondja alá, hogy mi van. A képe ott lehet a sarokban, nem bánom, így volt ez régen is. De hányok már a sok kiállított mikrofonostól, aki mondja nekem az okosságait.

Nem tudom, ki emlékszik rá, de az iszapömlés másnapján a TV2 híradójában volt egy hosszú riport a helyszínről. Lehet, hogy technikai hiba volt, de hallottuk a helyszíni hangokat, ahogy a szerencsétlen emberek arról beszéltek EGYMÁSSAL, hogy most mi a szart csináljanak. A riporter hangja csak időnként szólalt meg, és mondott el valami információt (!). Húsz éve nem láttam ilyen jó riportot!! Nem volt benne fölösleges pofázás, hagyták, hogy az ember átérezze, hogy mi van most ott, és bizony, át is lehetett így érezni. Ha technikai hiba volt, akkor tanulják meg, hogy lehet máskor is megcsinálni, ha pedig szándékos, akkor kezdjék a módszert tanítani végre.

A másik, amitől megszeretnék szabadulni, a duplázás. Amikor a baba a stúdióban elmondja, utána a riportban a kiküldött megint elmondja. A baba ne magyarázzon, ne kommentáljon, hanem csak hívja fel a figyelmet arra, RÖVIDEN, hogy a következő hír miről FOG szólni. (Elismerem, hogy mostanában a TV2-ben mintha kicsit kezdenének rájönni, hogy lehet a két mondókát egymást kiegészítővé tenni. Maradjon így, ha jobb nem lehet.)
Már nem csak az Ezek megőrültek veri el nagyon a Való világot, de vasárnap még a Napló is nagyot rúgott bele, pedig a Tv2 riportműsorát nemrégiben még egy Cobra 11-gyel is képes volt legyőzni az RTL Klub.A valóságshow ráadásul jócskán az RTL csatornaátlaga alatt teljesített,…..
hominida 2010.11.30 03:14:55
@brazileiro: Stimmel, az őszintesége volt az izgalmas. És hogy azok most tényleg, igazából, és élvezik, nem csak imitálják. Kukucskálás a klasszikus stílusban, modern technikával. A "való világ" lett látható a Big Brotherben. Szemben a VV-vel, ahol meg nem történt semmi, csak egy csomó senki marakodott és vedelt. Most ezekkel a megrendelt izgalmatosságokkal szintén a kukucskálás izgalmát próbálják fenntartani, amelynek az igénye az amatőr pornó deklarált előretörésében is megmutatkozott, viszont a műsorkészítők pont a profi pornó unalmas stílusát építik bele a kukucskálásba. Tudom, hogy egy tévéműsorban a véletlen többnyire nem véletlen, de ha valahogy összehoztak volna egy kupac mai mértékkel normális fiatalt, akik már összehaverkodtak, és van miből indítani, akkor talán utasítás nélkül is összejönne néha egy kis huncutkodás. A néző pedig nézné, mert nem tudná előre, hogy mi lesz, de ha érezné a forrósodó hangulatot a napok folyamán, ott gunnyasztana a nem tudom, mi előtt, ha ezek szerint nem adják sehol, és várná, hogy mi jön ki. Még ha nem is jönne össze egy dugás, a penészes és poros kartonpapír ízét élénken idéző Barátok közt káprázatosan dramatizált izgalmainál többet kaphatna a néző csak a beszélgetésekből is.

Persze ehhez meg is kellene dolgoztatni a versenyzőket, hogy kijöjjenek az érzelmek és a feszültségek is. Az első BB-ben ez jó vonás volt, ugyanakkor a VV-ben uralkodó tunyaság mindent agyoncsapott. Lehet, hogy most már van verseny, hajsza, tennivaló, de nem tudom. Az AXN-en vagy két éve volt egy hosszú sorozat, amelyben egy tucat különböző korú és típusú versenyző egy lakatlan szigeten küzdött egymással, a versenyek között pedig a "ház körül" ügyködve, barátkozva, civakodva stb. töltötték az időt. Este pedig törzsi tanács, liszavazás. Basszus, rólam cafatokban kezd hámlani a bőr, ha egy talkshowt, dalnokversenyt, beszélgetést, szappanoperát vagy más próbatételt nem tudok kicselezni, de ezt én néztem! Vártam! Leleményesek és izgalmasak voltak a próbák, érdekesek voltak a figurák, jó volt az összefoglaló, a műsorvezetó (nem kikiáltó) fickó is meglepően szimpatikus volt (mellesleg pedig az a kislány, aki végül meg is nyerte, eléggé tetszett is). Vagyis lehet jól csinálni ilyen műsort. Akkor is, ha még nincs hozzá tesztelt, megvásárolható licensz, ha egyáltalán van még olyan dolog a világon, aminek a jogát nem vásárolta meg senki.

Ennek a műsornak a készítői egyébként akkora bónuszt kaptak ajándékba, hogy azóta is számolják a vele nyert extrabevételt. A győztes csajnak a későbbi második helyezett már egy ideje csapta a szelet. Nem látszott rajta semmi megrendelt. Lehet, hogy volt, de nem látszott, ez a lényeg. A végén már csak ők maradtak, alaposan összemelegedtek, és ez kicsit érdekessé tette a győzelem utáni helyzetet is. Mert csapták már be egymás nagyon versenyzők ebben a sorozatban a fődíj reményében. Ellenben az eredményhirdetést valami hatalmas teremben vették fel millió néző előtt, és a csaj nyert, viszont a srác azonmód megkérte a kezét. Térden állva, gyűrűvel. Ott voltak már a szülők is, a srác állítólag előtte már engedélyt kért a lány szüleitől, szóval ők már tudtak róla, de a lány nem. Úgy látszott, hogy nem. És igent mondott, nahát. A csarnoknyi közönség sorozatos orgazmust élt át, a tévék előtt tombolókkal egyetemben, úgy sejtem. Viszont tényleg úgy nézett ki, hogy a két gyerek valóban összemelegedett, a csajnak beretvaéles és sok esze van, valószínűleg jól kordában tartja a (talán olasz származású) léha természetű férjét. Valamikor később megnéztem a neten, és még együtt voltak. Szerintem a dolog nem volt megrendelve, és minden résztvevő jól játszotta el a dolog váratlanságát. Lehetne kötelező tananyag a retek és a másik bandája számára, hogyan kell jó műsort csinálni, amely még a szerencsét is vonzza.
hominida 2010.11.30 03:18:51
@Bambano: "oké, hogy poirot, de azér ne egy 500 éves film legyen már a napi nézhető program..."

Ez az "oké, hogy poirot" kedvező színben tüntet fel előttem. :-))) A főhajtás egy már sokszor látott, de mégiscsak zseniális, és a témájában már felülmúlhatatlan sorozat előtt csakis műértő emberek képessége. :-D
hominida 2010.11.30 03:39:21
@hominida: Eszembe jutott, Survivor volt a sorozat címe, a lány családneve pedig Brkić.
Geekblog Red 2010.11.29 15:00:00
Találós kérdés: hogy lehet rossz egy olyan film, amiben Helen Mirren estélyiben lyuggat szitává egy autót egy böhömnagy gépágyú segítségével? Egy tökéletes világban erre a „sehogy” lenne a helyes válasz. De csak ha még esetleg nem tudnánk, Robert Schwentke gyorsan a…..
Medveczky Balázs, a köztévé ügyvezető alelnöke régóta előre menekül, hátha sikerül megtartania a székét. Még szó sem volt forradalomról a szavazófülkékben, amikor tavaly ősszel megszüntette a Nap-keltét, az A la carte-ot, A tévé ügyvédjét, aztán az M. Kiss-féle…..
Szeretjük az angol sorozatokat, rövidek, velősek, nem húzzák az időt, és 4-10 epizód alatt elmesélnek egy történetet, filler epizódok nélkül. A sci-fi műfajt is szeretjük, sőt, Minnie Driver (The Riches) színésznőt és James Nesbitt (Jekyll) skót ír színészt is, így a…..
Múlt hétfő után megint egy komoly meccs (Hollandia - Uruguay 20:30 m1) idejére időzítette az RTL Klub az ORTT korábbi büntetésének végrehajtását. Ma este 20:00 – 20:50-ig, majd 21:00-22:00-ig újra sötét lesz a képernyő. Az első elsötétítés indoklása szerint az RTL Klub…..
hominida 2010.07.06 22:53:42
@eSzeMaZuzoDat: Köszönöm, pontosan erre az adatra voltam kíváncsi. Az elsötétítés a fejek 10%-ában már sikerült.

@vakvarju: a javaslatod tökéletesen ésszerű, és hatásos is lehetne. Reklámot, de előzetest SEM adhatnak, valamennyi ideig, ennél pontosabban célzott és hatásosabb büntetést el sem tudnék képzelni.

A karikázás óriási baromság, az volt már az első percben is. Egyszer talán még kerül valahonnan egy értelmes ember, aki eltörli ezt a marha szabályt. Elsősorban a 12-es karikát, mert azt az összes filmen, tévéműsoron alapértelmezés szerint ottfelejthetik, hiszen lám, még a Frakk is kiérdemelte. (Tudnám, mivel...)

A korhatárosság nem lenne fölösleges ezután sem. De kissé értelmesebben, ha kérhetném. És főleg: korhatáros műsorból készült előzetes csak legalább olyan korhatáros műsor előtt vagy közben legyen adható. Erre rájöhetne már valaki a bölcsek tanácsából.

Egyébként pedig a reklámokat sem lenne haszontalan korhatárossá tenni. Kezdve azza, hogy gyerekműsor előtt és közben a reklámozás tilos, passz. Ezt soha senki nem fogja meghúzni, pedig "külföldön van rá példa", amire máskor úgy szeretnek hivatkozni.
Ma kezdődik a labdarúgó világbajnokság, de nem azzal, amivel kellene, azaz egy meccsel, nem, hanem minden sportesemény elengedhetetlen kellékével, a megnyitó ünnepséggel, aminél feleslegesebb dolog nem sok van a földkerekségen. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ne…..
hominida 2010.06.11 16:06:50
Azért rühellem a megnyitó- és záróünnepélyeket, mert mindig valami hülye kommentálja. Gulyás, Komlósi, vagy éppen ez az alak tegnap. Ahelyett, hogy tartanák a szájukat, és csak akkor beszélnének, amikor érdemes, szépen felolvassák a kiadott ismertetőt a mondanivalóról és a felhasznált nyersanyagok elképesztő mennyiségéről, ahelyett, hogy észrevennék, hogy már szól a zene, megy a műsor. Ezeknek ki van adva, hogy közvetítsenek, hát közvetítenek. És a legborzasztóbb az, amikor fennkölteket mondanak, és az már nincs nekik leírva, sajnos. A másik kín valóban a szinkronfordítás. Az Oscar-díj estjeiről is akkor szokott le a jónép, amikor élőben nyögött a kommentátor. Rá is jöttek, hogy inkább felvételről adják, addigra elkészül a fordítás.

Nem mindig hülye kerül oda a megnyitóra, a fülest például szeretjük, ő érti a szakmának ezt a felét is. Az a baj, hogy sajnos vannak olyan olimpiai megnyitók, amelyek jók. Az albertville-ire a különlegességei miatt emlékszem, de tetszett a pekingi és a vancouveri is. Sajnos a feleségem idegei jók, ezért ha a kommentátor nagyon hülye, akkor ő fülhallgatóval nézi a műsort, én meg csak élvezem a képet. :-))) Inkább, mint egy gyomorgörcs.

A meghívott vendégek, na, az pedig világszám ötlet volt. Kaptak is érte sok pénzet?

A foci VB-nek nem volt mindig műsoros megnyitója, nekem így rémlik. Talán az olaszok kezdték a sort egy rövid műsorral?
hominida 2010.06.11 17:05:31
@GaBM: Nézd meg, amit sixx írt: "Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ne legyen valamiféle ünnepélyes szalagátvágás, vagy egyéb, a Nagy Eseményt hivatalosan is elindító mozzanat,..." A kommentek jelentős része egyébként nem a műsort bírálja.

Ebben a percben hangzott el, hogy aki szeretné kipróbálni, hogy milyen kommentátornak lenni, az jelentkezzen e-mailben. Bizakodjunk, hogy ezt a borzalmas kísérletet nem élőben, meccsen fogjuk megtapasztalni.
Egyik visszatérő tévés kínja a magyarnak, hogy aszongya, sok a reklám a tévében. Nem mennék bele mélyebben, hogy ennek mi az oka, tudja mindenki, aki nem egy barlangban töltötte az elmúlt húsz évet, maradjunk annyiban, hogy a kereskedelmi televíziók ebből élnek, és kész. A…..
hominida 2010.05.28 20:04:31
@Begérke: az angoloknál így is van, ott a köztévé nem reklámozhat, legalábbis én így emlékszem. Ezt nálunk is be lehetne vezetni, de az államnak kevés a pénze, egyébként is sokan morognak - nem teljesen alaptalanul - azért, mert az állam a köztévéket fenntartja, ezért a tévéknek valamennyit meg kell termelniük a saját fenntartásuk költségeiből. A reklám egyébként sem kizárólag a pénzről szól, a gyártók szeretnének a nézőkig eljutni, és a gyártók érdekeit is figyelembe kell venni egy kapitalista világban. Éppenséggel a szocialista világban is, mert harmincöt éve is voltak reklámblokkok, csak azok még benne voltak a tévéújságban, előre meghirdetve. És még meg is nézték az emberek, mert annyi még érdekes is volt, és olyan dolgokra hívták fel a nézők figyelmét, amikre kíváncsi is volt. Ma egy gyártó maximum félévente közli velünk, hogy az összes eddigi mosópor/arckrém/sampon egy kalap szar - tehát az övéké is -, de most itt van végre az, amit már nagyon várt az emberiség, a szupernanoszómás, intelligens, selyemkivonatot és kizárólag természetes adalékokat tartalmazó lónyál. Ez már terhes.
hominida 2010.05.28 22:29:14
@Shopping: Fú, ha ezt én akkor sejtettem volna! :-)) Mecsoda izgalom lehetett.
Varánusz Kommunista kiáltvány 2010.05.22 08:00:00
A kommunizmus szelleme megint itt leng köztünk. A régen volt világ egyszervolt eszméjét megidézték ismét a honi kerekasztal lovagjai. Pedig elnyugodott, egykor rémisztő hangja thürmeri vernyogássá silányult, s eszünkbe sem jutna talán soha komolyan, ha képesek lennénk nem…..
hominida 2010.05.22 15:49:10
@Rocky: A Mein Kampf betiltása, Lenin írásainak betiltása jóval erőteljesebb gondolatellenőrzés lenne, mint a kommunizmustagadás megtiltása. Nincs rá szükség. És fölösleges is lenne, mert olyan még nem volt az európai történelemben, hogy egy könyvet sikerült volna paranccsal megsemmisíteni. A túlélő példányok pont azok kezében maradnak fenn, akikre a legerőteljesebb felforgató hatással lehet.

Többet érne, ha az iskolai oktatásban végre elmesélnék a tanárok, hogy pontosan mi is történt. Az én történelemtanárom igazság szerint már harminc éve is elmesélte. Csak ahogy épp tegnap olvastam valahol, egy kisfilm újabb példát mutatott arra, hogy egyetemisták esetenként évszázadnyi hibával próbálták a kérdésre eltalálni a II. világháború éveit. Elsőként talán ezen a végtelen sötétségen kellene enyhíteni. A többi már könnyebben menne.

A proletárdiktatúra egy indulatos megfogalmazása annak, hogy a korábbi időkkel ellentétben a jövőben a többség, a melós fogja megmondani, mi történjen. Ma ezt demokráciának nevezzük. Nincs itt probléma. Egyébként pedig én a szocializmus modelljéről beszéltem, nem a létrehozásához alkalmazni próbált módszerekről. Az előbbi érthető, de megvalósíthatatlan a globális butaság miatt, az utóbbi érthető, de szar emberek segítségével megvalósítható volt.
hominida 2010.05.22 15:50:07
@mendson: "a francia állami ünnepen sem a guillotin munkájáról emlékeznek meg hanem az eszmei tartalomról"

Ez jó példa, ül.
hominida 2010.05.22 19:40:42
@kiraaaaa: Ez valami kis underground tévé, vagy valami hasonló filmecskéje volt. Én sem látom igazolva, hogy a felmérés akár csak közelítőleg is reprezentatív. De ha egy műegyetimista, egyetlen egy is képes a II. világháborút a XIX. században keresgélni, az máris ijesztő. Tartalmazott a kisfilm más izgalmakat is ám. Ilyen eltévelyedés miatt nem lehet minden egyes iskola minden egyes tanárját azonnal elmarasztalni, viszont az oktatási rendszert nagyon is, mert a kis stáb nem megkereste az egyetlen hülyét az országban, hanem némi próbálkozás után máris fogtak egy ekkora halat. És nem sokkal kisebbeket is, kísérőnek. vimeo.com/11690875 Lehet gyönyörködni.
Éveken kellett elnézést kérnünk az elhunyt festőművészek és karmesterek rajongóitól, amiért valamikor az ezredfordulón Klassz lett a Kultúra rovat gyanúsan magas kultúrával foglalkozó szekciójának a neve. Merthogy a művészek halálhírét mindig itt közöltük, és a netes…..
A network tévék pilotrajzása közepette a két nagy fizetős kábeladó, a Showtime és az HBO is rendelget be szorgosan, az előbbi eddig a Borgiákról szóló, és nyáron nálunk forgó drámát jelentette be (a Tudorok készítői állnak mögötte), illetve a The Big C és az Episodes…..
December 17-ei premierje óta megduplázta nézettségét az Avatar című amerikai rajzfilm a TV2-n, pedig semmi köze nincs James Cameron sikerfilmjéhez. A kertévén hétvégenként reggel fut a Tv2 matiné című összeállítás Nickelodeon blokkjában a 2005-ös mesefilm, amiben a világot…..
hominida 2010.02.17 15:10:56
@Mitya Ivanov: Már máskor is láttunk ilyen "véletlen" egybeeséseket nagy mozisikerek idején, amikor előkerültek a padlásról olyan filmek, amelyeknek a magyar címe hogy, hogy nem, pont az lett, mint a mozisikeré. Azt sem érdemes emlegetni, hogy a rajzfilm előbb került műsorra, mint a mozifilm, mert az utóbbiról már egy-két évvel a premier előtt tudni lehet, hogy készül, és a promótálás már akkor elkezdődik.

De az is igaz, amit te mondasz, hogy a sikeres mozi miatt néznek meg egy-egy feledhető tévéműsort, szó szerint félreértésből. Nincsenek véletlenek.