Regisztráció Blogot indítok
Adatok
4lewis

19 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tudom ez nem kicsomagolós téma, de nem akartam új blogot indítani. Rákattantam a magyar kézműves bicskákra. Még nem volt ilyenem és szeretnék egy igazán jót, amit gyermekem megörökölhet. Gyűjtögettem az infót a netről egy txt-be. Azt osztanám meg itt, hátha másnak is a…..
4lewis 2012.04.25 10:18:22
@dorbela: Köszi, feltettem!
4lewis 2012.05.07 23:06:44
@kazu86: Köszi, feltettem! Várost sajnos nem találtam.
4lewis 2013.04.20 17:28:00
@bonifac: Szia, Nincs sajnos gráci bicskám. De ha felhívod őket biztos megmondják.
A karácsonyi szünetben volt időm ezzel bogarászni kicsit. Az évek óta nem használt, kb. 2005-ben vásárolt APC 500 wattos szünetmentest akartam betenni a NAS elé. Az aksi már rég nem volt jó, komoly visszatartó erő volt az új beszerzése és ára. Szerencsére találtam…..
4lewis 2011.05.03 10:51:50
@wr6golf: Szia! Az összekötést nem tartom égető problémának. Nem is javaslom, mert felesleges. A kábel elvileg arra szolgál, hogy ha dolgozol a gépen/megy a gép, áramszünet esetén, amikor már az aksik ki akarnának merülni teljesen, akkor küld egy jelet, és a windows lekapcsol. Na most. Ha dolgozol a gépen, akkor ott ülsz. Elmegy az áram, azt tuti észreveszed, mert vagy sípol az APC (vagy ha már a blogban leírtak szerint nem), elalszik a lámpa, TV, stb. S ekkor fogod és kikapcsolod a windowst. Általában aksitól függően van még bőven annyi időd, hogy ezt megtedd. Kilépsz a programokból, stb.

A sípolás kikapcsolásához már jobban kellhet a kábel, de az meg csak egyszer kell. Ha csak ezért kell, próbálj meg kölcsön kérni egyet.

Én beírtam a gugli-ba, hogy: APC USB kábel és vannak találatok. Keresni tuti lehet. De ha megelőlegezel nekem annyi bizalmat, hogy átutalod a postaköltséget, elküldöm az enyémet, mondjuk 200ft+postaköltségért, mert én nemigazán használom. De ha bemész egy PC boltba, biztos ott is segítőkészek lesznek, ha elmondod, hogy usb kábel kell APC ups-hez.

Nekem volt egy olyan eset, jó sok évvel ezelőtt, hogy töredezettségmentesítettem, a hálózat elkezdett ingadozni. Ekkor az ups védelemből össze vissza kapcsolgatja a relét(hálózat/aksi között kapcsolgat), hogy állandó feszültségen tartsa a számítógépet. Nos, mivel össze volt kapcsolva a géppel az usb-n keresztül, egyszer csak leállt a gép. Valami elcseszett jelet küldhetett a kábelen keresztül, a gép meg behalt. Persze az aksi benne nem volt lemerülve. A következménye az lett, hogy el se indult utána a gép, elszállt a vinyóm. Nem kevés adatot vesztettem. Ugye töredezettségmentesítés közbe nem szerencsés áramtalanítani. Na azóta emiatt és a fentebb leírtak miatt hülyeségnek tartom a kábelt.

Üdv.
Lassan egy éve megvan már. Ennyi idő alatt beállt a használata. Elsősorban negatív tapasztalataimat osztanám meg. A DiskStation Manager 2.3-as admin felületet használom, az új 3.0-ás nem jött be a demó kipróbálása során, s gyanítom, hogy nem gyorsabb, mint az elődje. Nagyon…..
Az öcsém és a barátnője ruháztak be laptophoz egereket. A kicsi, laptopban hagyható vevő nagyon praktikus. Teszik dolgukat. ..
Úgy gondoltam, nem hagyhatom ki a számunkra oly édes és oly remek Magyar találmány, a Túró Rudi kicsomagolásának bemutatását! A műszaki paraméterek, tapasztalataim és véleményem leírásával nem fárasztanék senkit, íme a képek: (egészen a felhasználásig) Mmm bár két dolog:…..
A "Lego" gépet pedig ezzel hűtőbordával koronáztam meg. A core i processzorok nem fűtenek állítólag, mint az elődei, felesleges rá ekkora monstrum, de nem akartam hibázni. A gépben egy ventilátor megy(plusz a tápban). A házon kicseréltem a Cooler master ventilátorát…..
Processzor: Intel L1156 Core i3-530 2.93GHz BOX Unboxing Memória: 2x KingMax 2GB DDR3 1600Mhz Unboxing Merevlemez: WD WD5000AADS Caviar Green Unboxing Videokártya: GIGABYTE GV-N96TSL-512I Unboxing Alaplap: Gigabyte L1156 GA-P55-UD3 Unboxing Vélemény, tapasztalatok 2010 márciusa óta: Alaplap:…..
Azért választottam ezt a házat, mert jó minőségű, árban nem annyira vészes, feketét szerettem volna, és jól szellőzik az előlapon keresztül is. Ami tekintve, hogy max 1db ventilátort akartam a gépbe, a minél halkabb működés érdekében, mindenképp előnyös dolog.…..
Még márciusban legóztam össze egy PC-t. Már muszáj volt, a régi gépem csaknem a 6. évét húzta. Porszívónak hívtam, a hangja miatt. Már agyon volt rugdalva a bénaságai miatt, utáltam. Pl: Tél közeledtével, és a nyár eljövetelével, amikor az átlaghőmérséklet változott,…..
Kamionos rokonomnak szerváltam egy ilyen GPS vevőt a laptopjához. Szempont volt, hogy a vevő tudja az NMEA szabványt és SiRF3 chipkészletre épüljön. Ezt a legtöbb térképszoftver felismeri. Bluetooth-os vevőt egyáltalán nem akartunk, mert a 2db telefon, gps készülék, laptop…..
Olyan USB HUB-ot kerestem, melyet rá lehet kötni a hálózatra>routerre és rá lehet aggatni az usb-s HDD-ket, az eGreat számára. Esetleg még egy nyomtatót. Tekintve, hogy azt írták, hogy fut rajta szerver, nem haboztam meg is vásároltam. Sajnos azonban az a nyomtatáshoz van. Azaz ez…..
4lewis 2010.09.28 09:55:58
@vati1978:
Szia!
Ezt az eszközt másnap visszavittem, mert routerre akartam csatlakoztatni, hogy a képen is látható módon rádugjak egy külső vinyót, hogy annak tartalmát el tudjam érni, mondjuk egy média tankról. De az eszköz egy PC-re telepített kliens program által(!) épít fel egy külön hálózatot. Tehát egy pc-nek mindenképp mennie kell, hogy fennmaradjon az icy box hálózata.

Én azt gondoltam, hogy az icy box-ba fut egy kis szerver, ami egy külön "non-stop" hálózatot képez. Így az a hálózat, illetve az icy box-ra rádugott eszközök láthatóak lennének bármilyen más hálózati eszközzel, mondjuk egy média tankkal.
De nem így van. Így nem is értem miért jobb, vagy különb ez, mint egy USB hub. Hiszen a működtetéséhez kell egy számítógép, amin fut a kliens programja, aminek fenn kell tartania az icy box hálózatát. Magyarán, ha nem fut egy pc-n a kliens program, akkor az icy box-ra bármit routeren keresztül, rádugsz, nem lesz látható. Akkor meg rádugom magára a PC-re a nyomtatót, vagy bármit és kész. Az a gép meg rajta van egy routeren és lehet is vele nyomtatni, vagy megosztani hálózaton keresztül.

Nyomtató az eleve szívás, mert a drivereit nem lehet rárakni az icy box-ra. Szal ez egy vacak. Hálózati nyomtatáshoz, amihez nem kell számítógép, egy olyan nyomtatót fogok venni, amit rá lehet dugni a routerre.

Ja, most nézem, a warning papír, amit lefényképeztem azt mondja, hogy csak háttértárat azaz pendrive-ot, vagy külső vinyót lehet rátenni, más eszközt (usb webkamerát stb: pl. nyomtatót) nem. Pont azért amit leírtam. Nagy csalódás volt nekem is ez a izé.

Üdv,
4lewis
4lewis 2010.09.28 15:50:46
@vati1978:
Így van!

Ami viszont a gyári nas javára válik az alacsony fogyasztáson és a kevés zajon kívül, hogy laikusok is tudják kezelni, akik nem értenek a linuxhoz. De aki vágja, annak valszeg pénzpocsékolás.

Üdv,
4Lewis
Siklósi András(Nagyon sajnáljuk, de nem tehetjük meg, hogy nem közöljük. A szándékunk nem gyűlöletkeltés, hanem korrekt tájékoztatás! Bízunk benne, hogy e megrázó hír szeretetteljes embertársi összetartásra serkent!)Azt hiszem, nem tévedek, ha kijelentem, hogy ehhez fogható…..
Hogy mi is az a NAS? Nem egy új teasütemény, vagy chips :) Tegyük fel, hogy van egy háztartás, melyben több számítógép is található, melyek hálózatba vannak kötve. Gondot okozhat, hogy mondjuk a családi fényképek melyik gépen is legyenek. Ha az egyiken töltjük fel…..
Jó kis cucc, már rég vágytam rá! Aki egyelőre egy darab HDD-vel használja -mint én, az a felső részbe tegye az új vinyót, NE úgy, ahogy itt van (és a használati utasításban), különben nem lehet telepíteni! A formázás nem indul el! Ez a "DISK…..
KKBK Hait(t)i(s) metódus(lesz) 2010.01.19 03:19:00
Hait(t)i(s) metódus(lesz) Hogyan dolgoznak Bilderbergerék Haitiban. Elképzelhetö-e hasonló Magyarországon? Egy aktuális esemény kapcsán ragadtam klaviatúrát mert valami nem ment egyszerüen a fejembe. Hogyan lehetséges az, hogy egy és ugyanazon szigeten egyszerre létezhet egy…..
Subba A hét képe: Magyar 2009.12.08 14:57:00
VIA..
4lewis 2009.12.10 09:26:43
Üdvözletem! Nem akartam ezt a bejegyzést, de a három hét várakozás a cserekészülékre arra sarkallt, hogy jobb, ha többen is megismerik a történetet. Történt ugyanis, hogy a készülék (melyet oly várakozással bontogattam) két hónap használat után feladta. Egyszer csak…..
Mi az Egreat EG-M34A? Egy hálózati médialejátszó, (Networked Media Tank: NMT) mely képes lejátszani a média fájlokat a számítógépes hálózatról, vagy az usb portokra rákötött merevlemezről, cd, dvd, blue ray romokról. Amit fontos még megjegyezni, hogy ugyanaz a Sigma Designs…..
A routert kibontottam, beállítottam, teljesen jól megy, no comment. Buherált firmware-k még nincsenek hozzá. Az eredeti megtekinthető működés közben a Linksys firmware teszt oldalán, (WRT320N) sok-sok modellel egyetemben. ..
Kár, hogy vásárlás előtt nem találtam olyan oldalt akár a hivatalos weboldalon, ahol a kezelőfelület oldalait lehetne megtekinteni, hogy mégis mi hogy van, mi is ez az egész. Összedobtam egyet, kiegészítve a leírást. Bootolás Bootolás 2. Képernyő (bemozdult) ezt megelőzi egy…..
Még soha nem volt ilyen rossz főműsoridős nézettsége a Tv2-nek, mint szombat este. Még akkor sem, amikor megbukott a Big Brother 2. Sőt akkor sem, amikor megbukott az XXL, vagy a Sztárral szemben. Még akkor sem, amikor elhasalt a Buzera. És még akkor sem, amikor le kellett venni a…..
4lewis 2009.11.02 16:26:10
Ez szeptember elején történt, de most jutott rá időm, hogy feltegyem a kis drágaságom kibontását. Már régóta akartam valamit, ami leváltja a DVD lemezezést. A Popcorn-hour a110-t néztem ki, de sajnáltam érte 60-70e Ft-ot. (Pláne mikor megtudtam, hogy Izraelben csinálják:)…..
Subba Lazulás Izraelben 2009.09.15 14:25:00
Jó. Lőnek, robbantanak, dögmeleg van, de azért ez laza!..
Subba A nigga can relax 2009.09.10 10:31:00
Az alapvető probléma a világgal az, hogy a nők nem tudják megjegyezni a szerepüket az életben. Mindig, mindenhol többet akarnak és ebből kellemetlen szituációk adódnak. Egy férfi csak jól akarja magát érezni, ennyire nehéz ezt megérteni? Mennyivel könnyebb, jobb és szebb lenne…..
4lewis 2009.09.14 11:00:27
Hálás köszönetet rebegük az egykori tévés jósból és legendás távgyógyítóból, kikupált Joshi Bharatért a Tv2-nek, hiszen a kristálygömbök és tarotkártya világából szakállánál fogva előrángatott joviális úr végre az egykori bioponkettesre is elhozta azt a semmihez sem…..