Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wfoaxgaga

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az atomenergia olcsó, az atomenergia kell!” Nagyjából ezzel az egyszerű jelszóval kívánják a döntéshozók és lobbisták megmagyarázni, hogy miért kell itthon hónapokon belül elindítani az új atomerőművi kapacitások létesítését, kiírni a tendereket. Csakhogy a történet…..
A világ környezetvédelem iránt elkötelezett, egyre nagyobbik fele mostanában kétségtelenül Japánra figyel. Két évvel a fukushimai atomkatasztrófa után a legvegytisztábban ott feszül most egymásnak az atomlobbi és az energiaigényeket egyre nagyobb arányban, szelíd és megújuló…..
Jön az ősz a Tv2-n is, és ugyan Megasztár nem lesz benne, de sok más igen, és végre szélesvászonban. Duplarészekkel jelentkezik a Jóban rosszban, jön a Katerdális és folytatódik a House. Minden egyéb a sajtóközleményben. Augusztus 22-től dupla részekkel visszatér a Jóban…..
wfoaxgaga 2011.08.30 18:54:39
@Watt25: Valami Local Hero kábeltévé szolgáltató. Hogy az honnan kapja, azt csak ők tudják.
A DVB-T -t nem értem. Az már eleve digitálisan megy, csodálkoznék, ha két csekboxnál többet át kéne kattintani.
Egyébként meg miért nem HD??? Ha a KÖZSZOLGÁLAT az adópénzekből megy HD-ben, akkor a KAPITALISTA miért nem szolgáltat? Neki kellett volna elsőnek!

Szóval kedves szolgáltatók és csatornák, LFS.
Mielőtt már a bevezetés pillanatában elszúrnák a budapesti dugódíjat, érdemes egy kicsit áttekinteni, mit változtattak a már meglévő rendszeren most januártól Londonban, ahol annak idején a világ nagyvárosai közül elsőként korlátozták ezzel az eszközzel a belváros…..
wfoaxgaga 2011.01.27 15:37:44
@Simar S.: "...autók káros hatásai": nem kell aggódni. Lassabban érik be, de annál kellemetlenebb a hatás.
Vagy eddig nem volt elég a sok ár- és belvíz? És a nyári heves viharok, jégesők? Mi a fene kell még?
wfoaxgaga 2011.01.27 15:42:11
@Simar S.: "a kutya nem jár autóval." Jó, ha minden ezredik ember ül autóba azok közül, aki ott lakik vagy dolgozik. Különben egymáson állnának.
wfoaxgaga 2011.01.27 15:45:31
@etruszk: " "vissza a jövőbe második részében" látott ruhákban légdeszkázó nyugdíjasok...." Csak kíváncsi lennék rá, neked melyik tetszik inkább? Ez a lila köd, amit lefestettél, vagy a szürke, az autók füstje miatt, és a rengeteg dugóban álló fémdoboz?
A Budapesten elrendelt abszurd szmogriadó rövid huszonnégy órás fennállása alatt közfelháborodás és közröhej tárgya lett. A bevezetett korlátozás nem csupán életidegen, de teljességgel betarthatatlan is. Még jó, hogy megszegése nem is büntethető.Reggeli félálmomban…..
wfoaxgaga 2009.01.12 12:28:54
Szerintem a legkritikusabb kérdés ebből az értesítés (tegyük fel (ez persze lehet, hogy utópia), hogy az autósok jogkövetők akarnak lenni).

Mikor is lépett életbe a szmogriadó? Vasárnap délelőtt 11 órakor. Tegyük fel, hogy szombaton vidéken voltam (így volt), és hogy késő este értem csak haza (így volt), és nem néztem híradót, mert csak az ágyba akartam dőlni este 11 után. Másnap, már vasárnap, még a riadó előtt elindultam vásárolni a III. kerületből a budakalászi bevásárlókomplexumba. Még 11 előtt. Megpakolom a kocsit, szinte színültig, ez eltart egy darabig, no meg a fizetés a pénztárnál. Eztán kitolom az autóba a megvett cuccokat (kaja, ásványvíz két fóliával, mosószer, stb.). Megyek visszafelé, a rend derék őrei már állítják meg az autósokat, no meg egy szép méretű kamerával valaki ott filmez is. Nem gondoltam arra, hogy szmogriadó miatt, inkább arra tippeltem, hogy megint a gyorshajtókat riportolják, ahogy szokták néha. Este nézem az egyik híradót, ott mutogatják, hogy de. 11-től szmogriadó, és hogy ahol eljöttem, hány autót állítottak meg, és figyelmeztették a sofőröket (mert büntetni még nem tudnak - szerencsére).

A kérdéseim:
1. ki az az ökör, aki délelőtt 11-kor rendel el egy ilyen riadót? Hogy a francba lehet erre felkészülni?
2. Honnan tudnám a bevásárlás kellős közepén, hogy közben mi történt? Szabályosan közlekedtem ki a városból, de visszamenni már csak szabálytalanul tudok?
3. Mi lett volna a jogkövető magatartás ebben az esetben? Csövezzek ott éjfélig, hogy a városba visszamehessek? Vagy blicceljek a BKV-n, mert ott még jegypénztár sincs, ahol jegyet vegyek? Hova tegyem a megvett cuccaimat? Fagyasszam le a kocsiban a vizeket, vagy mi? (BTW, mi van azokkal, akik vidékre utaztak, és jönnének haza, és szintén 11 előtt indultak? Azok tegyék zsebre a kocsit, és vegyék elő a ház előtt?)
4. Ráadás: Semmilyen jogszabályban, rendeletben, kommünikében, papírfecnin nincs kommunikálva, hogy milyen módon tudok tájákozódni az aktuális szmogriadóról. Honnan fogom tudni egy reggel, hogy nem indulhatok el, ha erre sincs megoldás? Halgassam a rádiót a kocsiban, aztán forduljak vissza félútról?

Ugyanabban a híradóban mutatták, hogy több, mit 200%-a volt az aktuálisan mért szennyezési érték az egészségre ártalmas értéknek. Nem hiszem, hogy ezt leglalább 12 órával előtte nem lehetett látni, tekintetbe véve a meteorológiai előrejelzést (= nem lesz szél, te marha!).

Amíg erre nem találnak megoldást (TV, rádió, kötelezően minden fél órában bemondva), nagy, világítós táblák a városhatáron, városon belül, főutak mellett, SMS küldés (még ha az SMS árát ki is kell fizetni), és a többi, persze legalább 24 órával előtte, hogy fel lehessen készülni, addig szerintem nincs jogalapja a figyelmeztetésnek, büntetésnek.

Így utólag kár, hogy nem állítottak meg tegnap, mert szívesen elmondtam volna kamerába is ezt a véleményem.

Így pedig nem csoda, hogy közröhej lett az egészből, és sokan nagy ívből tesznek rá.

Messze van még Európa...