Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rókakoma

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor '80 körül, amikor még óvodába jártam, volt egy látványos tél, amiből két dologra emlékszem: egyrészt a nekem nagyon magasnak tűnő hófalra, ami a kertből kivezető ösvényt szegélyezte, és arra, hogy egyik nap anyu jött értem, és busszal mentünk haza apu Trabantja…..
A Vám- és Pénzügyőrséget (jogutódja: NAV) 2007-ben egy kormányrendelet felhatalmazta arra, hogy bevizsgálja az általa lefoglalt kábítószerek hatóanyagtartalmát. Hogy miért volt erre szükség? Nem tudni pontosan. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet (BSZKI) kábítószer-laboratóriuma korábban is…..
Rókakoma 2012.02.07 14:31:01
@mim:
Nem terelődött sehova. A jogértelmezés módja volt más két laborban, az egyik a laza magyar módit követte, a másik a szigorú németet. Drogforgalmazásban a véleményem szerint nem lehet elég szigorúan értelmezni a törvényeket. Aki ilyet csinál, utána ne síránkozzon, hogy "Jaj istenem, eddig elnézőbbek voltam velem szemben, most meg mit kell tapasztalnom..." És hogy senki se magyarázza félre, még egyszer mondom: a forgalmazásra a legkeményebb eszközökkel kell lecsapni, a fogyasztókat meg meg kell próbálni elterelni, leszoktatni stb.
Rókakoma 2012.02.07 14:42:48
@mement:
Ne beszélj mellé, vagyis inkább ne beszélj baromságokat... Itt nem jogsértésről, hanem eltérő laboratóriumi mérési módszerekről van szó. A jogsértést a díler követi el, nem a laboráns. Az már jellemző erre az országra, hogy ha a törvény egy teljesen egyértelmű esetben a szigorúbb mércével mér, megindul a hőzöngés...
És a drogforgalmazásnál a törvény maximális szigorának alkalmazását minden további nélkül támogatni tudom...
Rókakoma 2012.02.07 15:00:41
@mement:
Hamis eredményt? Már annyira elment az eszed a fű miatt, hogy nem tudod értelmezni a blogbejegyzést?
Lassan írom, hogy te is megértsd: az új labor a német mérési módszert követte. Nem hamisított, csak más volt a metódus... Szigorúbb, bármennyire is fáj ez neked...
Nem volt törvénysértés, nem volt hamisítás.
Érthető?
  Ez a sorozat egy kissé különbözik a többitől, hiszen itt nem csupán alternatívákról lesz szó, hanem a megtörtént események értelmezéséről, esetleg újraértelmezéséről is.  Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposzának alapgondolata, hogy dédapja, Zrínyi Miklós…..
Rókakoma 2012.01.10 10:37:04
@Aron M: Klimatikus okok miatt volt rövidebb az európai akciórádiusz. Javában tartott a kis jégkorszak, a hőmérséklet alacsonyabb, a csapadék jóval több volt, mint előtte. Nem véletlen, hogy Magyarországon a mocsárvárak terjedtek el. Az utak még nyáron is sokszor voltak rosszul járhatóak, hát még máskor. Zrínyiéknek balszerencséje volt, mert pont 1566-ban volt egy kis kilangés az időjárásban, elmaradtak a szokásos nyári esőzések, nagy volt a hőség, és Szigetvá környékén kiszáradtak a várvédő mocsarak. Ha a olyan lett volna az idő, mint az ostrom előtti vagy az azt követő években, a törökök nem tudták volna bevennia a várat...
Kapanyél Gesztenye 2011.10.11 08:03:00
A szelídgesztenye (Castanea sativa Mill.) a bükkfélék (Fagaceae) családjába tartozó fa. Nyugat-Európában, Dél-Európa hegyvidékein, valamint a Kaukázusban őshonos, valószínűleg a rómaiak telepítették be Pannóniába. A szelídgesztenye közepesen melegigényes növény, a mi…..
  Erről a desszertről mindenképpen tudnotok kell, az a meglátásunk. Nem hizlal és valami orbitálisan finom. Illetve: egyszerű, mint a pofon. Kell hozzá eper, mascarpone (250 gr) és tejszín (4 dl). Tehát végy két maréknyi epret, persze keze válogatja ugye... Mosd meg,…..
Rókakoma 2011.06.06 10:00:53
@beautyka:
Ha elrtekintünk attól a nagy adag kalóriától, még mindig ott marad az az apróság, hogy ekkora koleszterinbombát (sajt+tejszín) ritkán visz be az ember egyszerre... :)
Attól még nagyon finom lehet, (tegnap én is tejszínhabbal nyomattam az epret), de mindezt egészségesnek beállítani...
Tarlós meglepő gesztust tett az ellenzék felé, amikor a március 15-i ünnepség kapcsán azt mondta, hogy főpolgármesterként meg akarja szüntetni a fővárosban a pártok közötti ellenségeskedést, ezért minden nagy nemzeti ünnepen (március 15.; október 23.) más-más ellenzéki…..
A cikk első része itt található.John Wayne egy lövésétől is esett össze több indián, de ő olykor még ikonként is sebezhető volt. A ’80-as évek akcióhőseinek fizikai épségéért már nem kellett aggódni. Ahogy szigorú arccal, mordállyal a kezükben álltak,…..
Véleményvezér Matolcsy menni fog 2010.09.28 08:00:00
Korábban arra tippeltünk volna, a kormány kihúzza Matolcsyval úgy a tél végéig, amikor új Békesiként lecserélik az új Bokrosra. Most viszont meglepődnénk, ha az ünnepekkor még a kormányban lenne. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) A múlt héten az egykulcsos adó körüli…..
Rókakoma 2010.09.28 10:35:05
@veny: Mert kollégiumi szobatársa volt a Viktornak... Így megy ez a világ ezen szögletében...
Nagyon rossz volt a vb első hétvégéje, a legkülönbözőbb égtájakról érkező csapatok ugyanazt a gyáva, enervált fingfutballt mutatták be, ami jellemzően nemcsak gyenge focit, de sótlan meccseket is hozott. A németek négy góljával együtt sikerült meccsenként 1,6-os átlagot…..
Napok óta nem cáfolta senki a Fideszből, hogy Rákay Philip lenne az országimázs következő felelőse. Mielőtt bárki meg tudná gátolni a tehetség kinevezését, gyorsan öt mellette szóló okot is fel kell sorolnunk. 1. Egész Európa felfigyelhet arra, hogy egy olyan ember teremt…..
Rókakoma 2010.06.02 13:19:01
@Silent Bob: Most már mindent értek... :)
Annyi gerinc lehet benne, mint egy gumielefántban...
Rókakoma 2010.06.02 13:25:19
@Silent Bob: Inkább abból, hogy mit választott és mit használ nyilvánosan. Lehetne a Pinyótól a Totyáig bármilyen becsületes magyar ragadványneve, de ő Philipezik. És még fennen hirdeti is, hogy nem jó neki a szüleitől kapott - amúgy szép és ritka - magyar neve...
És közben magyarságból akarja a jónépet oktatni.
Na ezért írtam a gumielefántos hasonlatot... :)
Varánusz Az erkölcsös bűnsegéd 2010.05.07 15:30:00
Tudom, tudom, még nem alakult meg a kormány, ne szidjam, hisz nem tudható mit fog ténylegesen tenni. Én viszont gyarló vagyok és hiszékeny, simán beveszem amit nyilatkoznak a médián keresztül, nekem.Anyám szorgos, dolgos fajta, mindig figyel mindenre, igyekszik a lehető legjobbat…..
Rókakoma 2010.05.07 23:01:49
@dean23: Hat éve vettünk fel forint alapú lakáskölcsönt, bár mindenki a deviza alapút istenítette. Mi meg azt mondtuk, hogy inkább fizetünk egy picit többet, de az legalább évekre előre kalkulálható, míg a frankhitelnél a kezdeti előnyt villámtempóban lenullázhatja egy forintgyengülés. Mi most is simán fizetjük a törlesztést, míg a frankosok szívnak, mint a torkosborz...
Pedig nem volt jósnő a családunkban, csak józan paraszti ész...
A szomáliai főváros kereskedelmi rádiói egy szélsőséges nacionalista, iszlám szervezet parancsára múlt szerdától nem sugároznak zenét, írta az atv.hu. A Mogadishunak csak egy kis részét ellenőrző kormány ellen lázadó fegyveresek az iszlám törvénykezés, a saría…..
Rókakoma 2010.04.24 22:29:14
@knowledge tree: A mohamedán vallás(fejlődés)nem a 21. század elején tart, hanem a saját mértékével mérve a 13-14. század körül. A hedzsra ugyanis 622-ben volt, hivatalosan ők is erre az időpontra teszik az iszlám vallás születését. Azóta eltelt kb. 1400 év, így ez a vallás ott tart, ahol a keresztény tartott a 14. században. Emlékezzünk csak, akkor mennyire volt türelmes vallás a kereszténység...Még várni kell 6-700 évet, és megszelídül az iszlám is...
Már Verne megírta, nem is tudom, miért nem figyelnek oda a népek, Izland vulkánjai össze vannak kapcsolódva Olaszország vulkánjaival. Minden mai vén gyermek ismeri a történetet.Komolyra fordítva, kicsit csodálkozom, hogy kevés valódi magyarázat tűnt fel az izlandi témában.…..
Rókakoma 2010.04.20 08:30:27
@zsotti: Azért ez egy kicsit erős volt így kora reggel... :)
Ahogy kujoon kollega mondta, a Föld görbülete miatt sem lenne látható Görögországban egy izlandi vulkán felhője (max. úgy, ahogy most se: fejük fölé fújja a szél Európán keresztül), másrészt akkor sem lenne látható, ha tök lapos lenne a Föld, túl messzi van. Egyszerűen nem lehet ellátni onnan Izlandig, a levegő ehhez túl sűrű közeg.
Ami meg a fényét illeti: szupernova volt ez, vagy mi a fene. Amikor 1908-ban a Tunguz-meteorit(?) becsapódott, akkor sem a robbanás fényét látták, hanem a légkörbe került törmelék úgy tükrözte a Nap sugarait, hogy éjszaka pl. Londonban elég világos volt az olvasáshoz...
Na jó, lehet, hogy George Lucas nem venne fel ilyet, de ő is felelős azért, hogy ezek elkészülhettek. Igazi Star Wars rajongónak kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyen fejhallgatókat vegyen (fel). Ha jól látom, Darth Vader, C-3PO és R2D2 színeiben pompáznak a fülesek. Kár, hogy Leia…..
zamat A májon innen és túl 2010.03.25 12:00:00
- Minek ennék belsőséget, amikor hús is van?  - kérdezte a múltkor a pasim, amikor kiböktem, mennyire vonz a britek almával töltött bárányszíve. Bezzeg a dédinél még nem volt ennyi fakszni! Akkor egészben érkezett a konyhába az állat, amit az orrhegyétől az utolsó…..
A most következő Top 10-es lista természetesen szubjektív és vitatható, jóllehet ad egy kis támpontot arra nézve, mikor szeressünk – utólag – egy gólt: ha szép, vagy ha fontos (értsd: emlékezetes meccshez fűződik). Nagy sóvárgásunkban a régi sikerek után persze,…..
Rókakoma 2010.02.11 15:29:14
@medco: Valóban, az szerintem simán befért volna az első ötbe. Törőcsik elindult a félpálya baloldaláról, átlósan átmasírozott a spanyolokon a 16-os sarkáig és úgy emelte be. Újpest-Bilbao 2:0 lett, sajna a visszavágón 3-at rúgtak a spanyolok (baszkok?)...
De még mindig bennem van az a kéjes borzongás, amit akkor éreztem... :)
Lotti oroszlánfejű törpenyuszikat küldött nekünk, aki két hetesek és nyitva van a szemük. Nagyon örülünk neki...
Rókakoma 2010.01.13 14:40:34
Subba Krumpliért szavazatot: FAIL 2010.01.13 07:30:00
Mekkora égés már, hogy alig négy nap alatt be is dőltek a XIII. kerületi fideszesek a krumpliosztással?..
Rókakoma 2010.01.13 08:58:23
@xenuka: Csatlakozom "paaj" kollégához xenuka baromságát illetően. Amúgy roppant elkeserítő, hogy vannak olyan ember külsejű protoplazmák az országban, akiknek mindenről, helyesebben akármiről, csak a zsidózás tud bepréselődni a 2 bites agyukba...
Rend van itt kérem, nem lehet akármit művészetnek nevezni! Figyeljük meg a kritikus felkészültségét, ő már látta az első két részt a nyolcvanas években, a harmadikat és a negyediket azonban azok a fránya filmforgalmazók elfelejtették megvenni.Kösz Kelt..
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!     Kedves Munkahelyi Terror!   19 évesen, az első komolyabb munkahelyemen találkoztam a munkahelyi szexuális zaklatással. Irodai munka volt, egy ismerősöm ajánlott be, korábban ő is dolgozott a cégnél, de egész…..
Már pár napos a hír, de azért ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy a Lego Rock Band fejlesztőinek fele mennyire rühellte a játék koncepcióját. Erről a fejlesztő TT Fusion egyik animátora beszélt egy liverpooli szakmai konferencián, ahol őszintén elmondta, hogy kollégáinak…..
Bujtor István halála miatt egyelőre úgy tűnik, hogy csak az MTV tervez műsorváltozást. Mint azt már az ajánlóban megírtuk, az m1 ma este 22:20-as kezdettel a Pogány Madonna című bűnügyi akció-vígjátékot tűzi műsorára a Hét év házasság című francia film helyett. Az m2…..