Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gattodire

37 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Stephen Colbert bejelentette, hogy elindul az amerikai elnökválasztáson, nekem azonnal Robert Redford A jelölt című filmje ugrott be, aminek a története ugyan nem sokban hajaz a Colbert-féle barbatrükkre (Redford egy totál ismeretlen, politikában abszolút nem jártas átlagember,…..
gattodire 2007.10.29 16:23:46
Saját projekten dolgozom. Rengeteg dolog kavarog a fejemben, kétoldalú piacoktól, a webes információs architektúrákig, de ezek nagyrésze kiforratlan, és talán a projektnek sem tenne jót, ha az elképzeléseket mások is azonnal hasznosítanák. (bocs.)A szakmai óvatosság némi…..
A szabványügyi vita, de még a Steve Jobs által személyesen átbaszott early adopter amerikai macianok sirámai is semmik ahhoz képest, ami a net semlegességéről szóló vita jelent a jövő szempontjából. Nem kevesebb forog kockán, minthogy a weben minden elküldött és fogadott adat…..
gattodire 2007.09.07 17:35:16
Első blikkre postot kartam írni a blogomban, de erre felesleges, annyira töményen abszurd baromság.
A neten megforduló tartalom mennyisége elsősorban nem a tartalomszolgáltatóktól függ. A tartalom, vagy adat mennyiségét a felhasználói igény szabja meg, amire van kereslet, az forgalmat generál, amire nincs, az meg nem. Különösen abszurd az ISP-k igénye a felhasználók által generált tartalom ,mennyiségének megsarcolására, a szolgáltatói oldalról. Teljesen nyilvánvaló, hogy pl a youtube felület, önmagában még tartalmat sem generál, csupán teret ad neki.

Ha az ISP-knek gondot okoz a megnövekedett adatforgalom, az miattunk felhasználók miatt történt meg, videókat nézünk, rádiókat hallgatunk, telefonálunk a neten, mert lehetséges, és mert megéri. Ez lenne a szélessáv értelme. Az ISP-k ezt adott áron lehetővé teszik nekünk. Ha a internetszolgáltatók technikailag nem képesek kezelni a megnövekedett adatforgalmat, akkor fejleszteni kell, aminek az árát az ISP-k közötti piaci verseny pontosan meg fogja jeleníteni a fogyasztók számára. Ha a verseny engedi drágább lesz a hozzáférés, ha nem, akkor akár olcsóbb is.

A szolgáltatók csak és kizárólag a felhasználók igényeit árazhaják be, amit egyébként mint tudjuk meg is tesznek.

Maga az elképzelés, egyébként akkora hülyeség, hogy élek a gyanúperrel, az ISP-k megirígyelvén a mobilszolgáltatók pozícióit a tartalomszolgáltatásban, ezzel a megoldással próbálják valahogy befolyásuk alá hajtani a tartalomipart, némi extraprofitot kinyerni az egyre kisebb profitmarzsal, egyre erősebb versenyben működő profiljuk mellé.

Megdöbbentő lenne, ha a józan ész, és a piac szabályainak felrúgásával sikerülne nekik.
A Google megfordította fejét, és a Föld helyett egy sokkal nagyobb, de legalább olyan izgalmas területet próbál meg feltérképezni: a világmindenséget. A Google Earthön belül - minő antagonizmus - új, galaktikus szolgáltatás bontogatja mától a szárnyait. A Google Sky számos…..
Ezekben a napokban az olvasók írják a postokat a Webisztánra. Ha ti is szeretnétek írni, küldjétek a postokat. Íme a Reader Takeover Week nyolcadik írása... Szerző: Simon Benjamin Blog: benjamin.hu Ötleteltem egyik nap és az jutott eszembe, hogy mi lenne ha a fórumtopikok helyén…..
Ezekben a napokban az olvasók írják a postokat a Webisztánra. Ha ti is szeretnétek írni, küldjétek a postokat. Íme a Reader Takeover Week negyedik írása... Szerző: Dobó Mátyás Blog: doransky.hu A találgatás néhány hete kezdődött amikor a Facebook platform fejlesztésének…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
Úgy tűnik, a Warnernek nem annyira jött be 300 című fimjének dvd-értékesítése. De lehet, hogy az egész cég tényleg akkora szarban van, hogy már csak a torrentezők utáni kémkedéssel és az ISP-khez írott fenyegető levelekkel tudják helyre tenni céges traumáikat? Tóth Benedek…..
infoeco iPhone 2007.07.01 18:00:00
Esküszöm ez a legnagyobb techhisztéria a kőbalta feltalálása óta. Ha nagyapám blogolna, talán még ő is megemlítené (mindenesetre már rákérdezett, hogy ez most mi is pontosan, pedig nem egy technofil alkat). Az ilyen olyan becslésekbe nem kapcsolódnék bele, legalábbis…..
infoeco Origoról röviden 2007.06.29 19:12:00
A kötegelés kapcsán kérte az egyik kommentelő: ha lehet fejtsem ki, mit is értek kötegelésen az Origóval kapcsolatban. Egymondatban: azt amit írtam: a különböző webes szolgáltatások ( Freemail, IWIW, Videa, hírszolgáltatás) kínálatát. Semmi misztikus, elsőre is nyilvánvaló.…..
Mi a búbánat van ezzel az országgal, tényleg eddig ér a hollywoodi jogvédő vérmókusok keze vagy csak mindenki ennyire beszari és beszop minden hülyeséget? Legutóbb a Vodafone bírta úgy behirdetni első ránézésre igen kecsegtető mobil szélessávú internetét, hogy csak a sokadik…..
infoeco Longtail személyesen 2007.06.25 17:55:00
Ekkora szünet után, nem túl izmos visszatérés ezzel kezdeni, de még éppen aktuális, sajnálnám kihagyni. Pár napja tették ki az Index címlapjára Chris Anderson long tail könyvének sajátos recenzióját egyenest a címlapra, és erről eszembe jutott egy személyes élményem. Hogy…..
A Fon ugye egy közösségi wifimegosztó szolgáltatás. Aki tag, megosztja otthoni netkapcsolatát a többi taggal, cserébe ő is használhatja a világ többi pontján megosztott Fon-wifit. A Skype és a Google támogatásával épülő világméretű wifimegosztó szolgáltatást most a…..
infoeco Kötegelés 2 2007.05.29 15:02:00
Eljött az ideje az ígéretek teljesítésének. Kezdésnek jöjjön a kötegelés kifejtése kicsit bővebben, így visszanézve elég régen került szóba. Elöljáróban annyit, a tematika lényegi tanulmányai kb 8 évesek, és kedvenc profom Brynjolfsson tekinthető egyik fő szülőatyjának…..
infoeco Két fontos esemény 2007.05.26 16:23:00
Az elmúlt hét (kerekítve) eseményeiből kettő ragadta meg a figyelmemet, az a kettő aminek van/lesz következménye hosszútávon. Mondanom sem kell az első a Microsoft gigantikus bevásárlása (6 milliárd $, ha valakinek mégis elkerülte volna figyelmét). Érdekesek voltak az első…..
infoeco Kiegészítő termékek 2007.05.24 13:27:00
Az információs javak piacán, főként a szoftverek esetében, jellemző az eredeti termék egy csökkentett képességű változatának kiadása. Ez, ha jól alakítják ki nem helyettesítő, hanem kiegészítő jellegű termék, így nem veszélyezteti az eredeti termékből származó…..
A Twitter márciusi szárnyalását többek közt annak szokás betudni, hogy olyan híres és népszerű bloggerek, mint Leo Laporte vagy Bob Scoble is elkezdték használni a szolgáltatást. Ez a magyarázat annyira kézenfekvő, s jól látható volt, hogy amikor Leo Laporte - az akkor…..
w Magyar atom 2007.05.17 11:15:00
Hát kellett neki adni valami ülőhelyet, azt értem. Erős a pártban. Végül is lehetne honvédelmi miniszter, vagy akár gazdasági, ott több kárt tudna okozni. De ne higgyük, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumban nem tud. Különösen akkor, ha bevonja a munkába a hazai aktivistákat.…..
Az ajánlóba egy érdekes játék, és egy kifejezetten hasznos lehetőség került. A  walk2web oldalán egy site címét beírva, megkapjuk az oldal  kapcsolati hálózatának rajzát (gráfját ha úgy tetsz.). Ha kiválasztunk egy kapcsolatot, azon keresztül akár addig…..
w A szopós száj előnyei 2007.05.11 21:02:00
Ilyenkor jön jól, hogy már a kezdet kezdetén ráállt a szátok. A szopásra, igen, arra. De hát aki kurvának megy, ugye.Egy aljas manipulációról (Meg csapjuk hozzá az eggyel előbbit, csak úgy háttérnek.)..
Kábé 250 millió dollárért (~45 milliárd forintért) vásárolta meg a MySpace tulajdonosa a 36-41 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedő Photobucketet. (Népszerű multimédiamegosztó szolgáltatásról beszélünk, mely nem közösséget épít, hanem inkább eszközt ad a…..