Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jocóó

1 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Jocóó 2011.03.26 19:26:51
@vkaresz6: Szerintem meg nem :)
De látod, pont ez a lényege a dolognak. Te döntesz A-t, én B-t és mindenki legyen boldog a saját választásával és mindenki legyen felelős a saját választásáért.
Jocóó 2011.03.26 19:29:06
@Platon: De már önmagában csak az a tény, hogy létezik ellentmondó szakvélemény is (és nem is akárkitől..) nem gondolkodtat el, hogy talán mégsem ennyire fekete-fehér a dolog, mint Te állítod?
Jocóó 2011.03.26 19:36:29
@Platon: A szakmai szervezetnek nincsen álláspontja. Igazságügyi orvosszakértőnek van álláspontja büntetőügyben.
A mértékadósággal meg csak az a baj, hogy ez a bizonyos mérték nagyon "magyar".
Tudod, ebben az országban valami miatt sok olyan dolog "lehetetlen" és "képtelenség" ami a világ más országaiban megoldható vagy éppen természetes.
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
Jocóó 2011.01.06 12:08:59
@MikeBoy: én szeméy szerint az 1. pontra gondoltam, a 2-3 pontot el tudom fogadni :)

Alapvetően azzal nem értek egyet, hogy az állam a legrosszabb gazda. Éppen a napjaink bizonyítják, hogy a kapitalizmuson, (de azon belül is különösen az egyéni érdek primátusán) alapuló gazdasági rendszer, szervezetek mennyire sebezhetőek.
Alapvetően az a gyenge pontjuk, ami mozgatja is őket: az emberi kapzsiság. Ami persze az államban is megjelenik, de némileg korlátozottabb formában.
Jocóó 2011.01.06 12:14:36
@MikeBoy: De most akkor is emelni kell! Én egy alkalommal sem írtam le azt, hogy rossz lenne a magán.rendszer, csak azt mondom, hogy:

1: a jelenlegi rendszer adott, a járulékfizetők kis száma miatt nem fenntartható

2: mivel több lesz a járulékra jogosult és kevesebb a fizetésre kötelezett, arányosan egyre több járulékot kell fizetni

3: ha azt mondjuk, hogy rendszert váltunk, akkor viszont annak az átállási költségeit kell kifizetni - egy ideig ugyanis a rendszert váltó generáció a normál járulékok fizetése mellett PLUSZBAN elkezd magának is félretenni

4: szóval mindegy melyik rendszert választjuk, az az egy tuti, hogy a költségek nőnek
Jocóó 2011.01.06 12:20:29
@k trout: Na, én meg nem :) Én úgy gondolom, hogy mivel befizetek Xe Ft adót és járulékot az állam fele többek között azért, hogy finanszírozzák az ellátó rendszereket, és így én is hozzájárulok, hogy:
- Mariska néni gázár támogatást kapjon
- Pityu bának olcsóbb legyen a gyógyszer
- Nünükének, a kidobott kisvizslának legyen menhely
- hadd ne folytassam :)

akkor cserébe az arányos közteherviselés elvén én is elvárhatom, hogy segítsen be nekem a gyermeknevelésnél az állam
Belsőség Minden napra új gumit! 2010.12.08 07:30:00
Rettegők, stréberek, buzgó mócsingok, rohanjatok téligumiért, különben biztos halál vár rátok. Mindenki más hallgasson a józan eszére. Vélemények az azonos című írásunkról...
Jocóó 2010.12.08 12:48:40
@Csé: Éppen ezt mondom én is. Mindenki néz időjárást, kb lehet tudni hogy mikor lesz hó. Na, akkor aki nyárigumit hagyott a kocsiján, hagyja szépen otthon. Így teszek én is.
Ha viszont nincsen hó, akkor már egyáltalán nem annyira egyértelmű a téli előnye a nyárival szemben... Asszem az adac-tesztek is minimális különbséget mérnek ilyenkor, de tavaly az auto2 is csinált valami videotesztet, ahol szintén az jött ki, hogy szárazon kb mindegy hogy téli vagy nyári gumija van az embernek.
Belsőség A kút neve: Dezső 2010.11.21 08:45:00
Aki veteránautó felújításába kezd, annak többé nincs szüksége más szenvedélyre. Egy ilyen hobbi garantáltan száműzi a nőket, a piát, a kaszinót, a drogozást, a számítógép-függőséget az ember életéből. A tisztességes restaurálás tisztára nyalja a családi kasszát…..
Jocóó 2010.11.23 10:28:44
@phrascarica:

Tudom, hogy egy per mennyiben van, foglalkozok ilyesmivel. De (a leírtak alapján) számomra annyira egyértelműnek tűnik a tényállás, hogy én biztos nem hagynám ennyiben.
Szóval én csak azt mondom, hogy ne keverjük a két dolgot. Használtatutót venni lutri, mert előjönnek a hibák, stb. De egész más, ha mint egy vevő (és itt tökmindegy, hogy autót veszel, lovat vagy hashajtót) egyértelműen rákérdez az eladónál a termék egy jellemzőjére, és bizonyíthatóan hamis információt kap. Más terméket kap, mint amiben megállapodik. Vagyis az eladó nem szerződésszerűen teljesít...stb.
Az otthonszülés új szabályozását Steinberger Attila, az Egészségügyi Minisztérium Kodifikációs Főosztályának vezetője ismertette a sajtóval. Steinberger a sajtótájékoztatón elmondta: „Magyarországon egyre több ember ért egyet azzal, hogy a szülés és a születés…..
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
Jocóó 2010.10.12 10:59:38
@Pierre73: Igaz, de megintcsak: erről JOGA VAN mindenkinek magának dönteni!. Ha szeretné, vállalhassa!
Jocóó 2010.10.12 11:04:28
@khmm...: Drága! Nekem speciel nem kell utána néznem, mert én fizettem ki. Számlát kéred? Az is van...
Jocóó 2010.10.12 11:09:24
@Pierre73: De joga van kérlek szépen. Alkotmány->önrendelkezési jog. És olyannyira joga van, hogy ezt még a minisztériumi közlemény is elismeri:
www.nefmi.gov.hu/miniszterium/sajtokozlemenyek/allasfoglalas-otthonszules

A baj az, hogy az állam nem teremti meg az alkotmányos jog gyakorlásának a feltételit.
Pilu Kommandósok VS kismamák 2010.10.06 08:10:00
 Súlyos kor-, és kórkép ez. Gyalázat. Olvasat #1: Kommandósok mennek egy - ránézésre - negyvenkilós nőért. Nem lőtt, nem rabolt, nem robbantott, és még csak meg sem zsarolt senkit, missziójának tekinti az otthonszülést. A jelek szerint társadalmunk, államunk torkán…..
Tegnap volt egy kis naplós népszavazás a fenti témában. Szeretnénk-e, támogatjuk e..És az eredmén? Perszehogynem.Mindezeken túl, van több észrevételem az ügyben.- Egyrészt, maga a riport, illetve annak összeállítása kritikán aluli volt. Megjelent benne Boros Péter…..
Ez a vicc nagyon aktuális most nálunk. Sajnos nem telik ilyesmire. Miközben irigyelt középosztálybelinek számítunk két gyerekkel négy szobával és négy kerékkel, – bár ez egy kicsit defenzívebb felállásnak számít az Orbán-féle 3-3-4-hez képest – valójában már azt…..
Szívatós Naptárral bankolni? 2010.06.16 09:00:00
 Egy olvasónk küldte az alábbi sztorit:  "Fél évvel ezelőtt még egészen szép kamatokat kínáltak a bankok. Az Ersténél sikerült is kifognom még egy 8 százalék feletti, egészen pontosan 8,2 százalékos akciós kamatot, amire egy komolyabb - mondhatni…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc…..
Sokan kivesézték már a rettenetes ötletet a kötelező vasárnapi zárva tartásról, most, hogy a KDNP is felkarolta ezt a jó ezer évvel ezelőtt aktuális kezdeményezést. Nem akarom sokadikként elkezdeni védeni a kapitalizmust és a szabad piacot, benne a nyitvatartási idő szabadon…..
Jocóó 2010.05.05 14:55:28
@Winston Smith:
A napi 8 órás munkaidő kb. 50-100 éve létezik, régen általában sokkal több volt. Akkor most ezt is szűntessük meg?

Általában sokkal hamarabb halt a nép (átlagéletkor).
Másrészt, (nem vagyok filozófus), de ugye az elmúlt 50-100 évben releváns mértékben fejlődött az emberi társadalom. A fejlődés nem azt jelentené, hogy ugyanannyi jószág megtermeléséhez kevesebb idő/energia szükséges?
Nem csinált nagy titkot Gera abból, hogy gyorshajtott autópályán, még ha nem is olyan sokkal, mindemellett viszont majdnem szétkenődött az aszfalton, amikor egy nála is gyorsabban száguldó kisteherautó sofőrje megijedt, mikor meglátta az új szélén sebességet mérő rendőröket.…..
Magyarországon extrém nehéz dolga van annak, aki a közegellenállással szembemenve online akar bizniszelni. A legfrissebb áldozat a Cinterip uszodai partisorozatot szervező társaság, akik naiv módra azt gondolták, jó ötlet lenne neten is árulni a jegyeket. A szolgáltatás el is…..
Belsőség Hasítunk 2010.03.06 14:25:00
Végre beértük Csikósékat, akik legnagyobb megdobbenésünkre pulcsiban ülnek az autóban és kinyitották a pillangóablakot. Történt ugyanis, hogy Karesz végre megszerelte a fűtést, és nem csak ezzel végzett, ha már ott volt, kicsit állított a gyújtáson is, ami ismét borította a terveinket. Hajnali…..
Egyik olvasónk nagy reményekkel iratkozott be a Citrom Autósiskolába, amely azonban lenyúlta a pénzét. Azóta átjelentkezett egy másik autósiskolába, de a Citrom többszöri ígérgetés után sem utalja vissza a befizetett tandíját. A Rendőrség és a Fogyasztóvédelem sem tudott…..
Belsőség Szünet 2010.03.02 11:43:00
A srácok jelenleg itt vannak, Tiefenbach közelében. Valószínűleg megálltak rágyújtani, Balázs Viktor elmondása szerint hógolyóznak a hülyék: 6.rész A sztori eddig: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4.rész (X) akiknek köszönhetjük:      ..
Jocóó 2010.03.02 12:12:05
Mit tehet az élettárs, ha 18 év után ki akarják tenni a közösen használt ingatlanból? Valószínű sok személyt érint ez a jogi probléma.Tisztelt Zugügyvéd! Egy olyan problémával fordulok Önhöz,  melyben tanácstalan vagyok. A probléma oka lakóhelyem elvesztése. A ház…..
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
Jocóó 2009.10.09 16:56:02
Utólagos előszó. :) Figyelem, az írás alapvetően nem arról szól, hogy ha eladnám a telefont, miért nem kaphatnék érte többet! Egy jelenségről szól általában, de a gondolatsort ez a telefonos példa indította el, még ha nem is a legjobb példa. Elgondolkodtam, hogy az ún.…..
Az alábbi történet elég hosszú, de a Naiv Ügyfél kérése ellenére nem rövidítettem le, mert annyira tanulságos, és igen szépen megmutatja, hogy a magyar bankok üzleti gyakorlata mennyire ügyfélellenes, kőkorszaki és mélyen kelet-európai. Hősünk, zé, egész extrém dolgokat…..