Regisztráció Blogot indítok
Adatok
- kami -

8 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából most csak szeretnék nektek ajánlani egy honlapot, amin sokat gondolkozom a napokban. 56 pizsamát mutatnak be rajta, azaz tíz családot összesen 56 gyerekkel. Öt perces kis filmekről van szó, amikben élvezem azt, hogy bekukkanthatok más családok életébe, megleshetem, hogy…..
Alváskutatók szerint a jó alvó csecsemő az, aki éjfél és öt között alszik. Ezek szerint az én lányom tényleg nem jó alvó, de ezt eddig is tudtam. Meglepett viszont az, hogy valójában nem is vagyunk mi annyira messze attól, hogy a gyakori kérdésre, miszerint "jó baba-e…..
Nagyon szép adventi időszakot éltünk meg most, minden vasárnapi istentiszteleten túlcsordulóan kaptunk lelki kincseket. Így történt ez advent negyedik vasárnapján is. Hazajöttünk az imaházból, meggyújtottuk mind a négy gyertyát az adventi koszorún. Megebédeltünk, békességben…..
Amilkor pénteken kiválasztottak az állásra, Apa egy gyönyörű rózsával várt, gratuláltak, ünnepeltünk. Kedden, amikor visszamondtam az állást és kora délután hazajöttem, a rózsa feje lekonyult. Két oldalt a két levele is hervadtan lógott, úgy nézett ki, mint egy…..
Lakik itt a sorházak egyikében egy háromgyerekes család, szoktam velük beszélgetni, mikor találkozunk a busznál. Még nem volt egyetlen unokám sem, amikor ezek a kisgyerekek a buszmegállóban egyszer spontán átöleltek. Nagyon jól esett. Azt gondoltam ugyanis, hogy tőlem a gyerekek, unokák menekülni…..
Jó nap volt ez a mai nap, Zsófi és én Kaminál voltunk, nemrég értünk haza. Tegnap Kami belázasodott és segítséget kért, de én nem tudtam rögtön segítségére lenni. Mondtam, hagyjon minden házimunkát másnapra (majd megyek), feküdjön, pihenjen. Fontos utunk volt ugyanis…..
- kami - 2010.09.09 10:01:51
hogy mikor Zita négy hónapos lett, visszamentem dolgozni. Ráadásul belgyógyászatra. Összesen két kórtermből áll az osztály. Van egy nagyobb, ami teljesen üres, és van egy kisebb, ahol a szobatársaim feküdnek a szülészetről. Talán babákkal. Felismernek engem, de nem szólnak…..
A fodrászat, ahová járok, férfi-női, vegyes. Egyszer feltűnt ott egy ősz hajú férfi, akiben felfedeztem a televízióból ismert vallásszociológust. Ó, nahát, ezek szerint "földik" vagyunk! Nemrég, mikor a rendelőintézetben is láttam, már nem lepődtem meg. Előttem ment…..
A pénztárnál a mellettem levő sorban állt. Takarva volt, csak a felsőtestét láttam hátulról. Nagyon hosszú, szépen befont haj, büszke fejtartás. Székely leány.Előre lépett, láttam az egész alakot. Nem úgy folytatódott alul, mint felül. Cakkos, csipkés félhosszú szoknya,…..
- kami - 2010.01.30 14:20:50
Annak örömére, hogy végeztem a vizsgáimmal, csináltam nektek egy kis képregényt! :)Én jól szórakoztam, remélem nektek is tetszeni fog! (Egyébként valóságon alapszik.)Sok puszi Anyának, aki kávét főzött, nem haragudott, hogy 10-kor keltem és havat is lapátolt!!! :)..
Az ünnepnapok után ma van az első olyan nap, amikor nincs nálunk senki és mi sem megyünk sehova, úgyhogy kezdem számbavenni, mit is hozott magával az ünnep. Csak úgy prózai módon, leltárszerűen. Vannak még ajándéktasakok itt-ott a lakásban, még rálelek erre-arra, nem is tudom…..
- kami - 2010.01.05 19:02:17
A csoklit csipsz kuki, azaz a csokidarabkás sütemény a pofonegyszerű sütemények családjába tartozik. Arról híres, hogy én nagyon szeretem. Szívesen sütök bárkinek bármikor :)!Igazából a történet ott kezdődik, hogy pár hónapja eltűnt az újfordítású Bibliám (az ufóm),…..
Legtöbben Pál Feri atyára rákeresve jutnak el ehhez a bloghoz, így előre bocsátom, hogy ebben a bejegyzésben nem az igazi Pál Feri atyáról lesz szó, csak afféle ál-Pál Feriről.Történt, hogy amikor éppen nyaralni mentünk autóval egy szép napos vasárnap délután, Pápa előtt…..
myjesus hitvesem 2009.06.16 11:45:03
a kollégám tegnap hangosan gondolkodott. ez nem baj, sőt számomra felemelő, hiszen egy kifejezetten értelmes emberről van szó. azt mondta, szerinte a „hitvestárs, és a hites” szó abból ered, hogy régen az azonos hitű, azonos egyházhoz tartozó emberek házasodtak össze.…..
- kami - 2009.06.27 18:52:18
@sterretje: bocsánat, hogy ilyen nagy kihagyással reagálok csak arra, amit írtál. Nagyon izgat ez a téma, ezért még így késve is írok...
1) szerintem éppen a házasság első éve a "veszélyes", hiszen ekkor még annyira kevéssé ismerik egymást a házastársak... ez az összecsiszolódás éve, amihez szerintem nagyon fontos a veszekedés (segít megérteni a másik reakcióit, érzelmi világát). Épp az első évben van a legtöbb válás, aki "túléli" ezt az évet, a statisztikák szerint egy ideig nem fog válni :) 2) a házastársi veszekedések - főleg az elején - inkább "belső" konfliktusok, kevésbé külső körülmények következményei. 3) konfliktuskerülés a végletekig semmiképp sem nevezhető egészséges és követendő példának. 4) normális ember nem keresi a párjában a hibát, hanem próbálja szeretni... ez eszembe se jutott volna. A legjobb szándékok ellenére is mindenkiben van valami idegesítő... szerintem kis konfliktusok során jövünk rá, hogy hogyan lehet együtt élni a másik idegesítő vonásaival / fáradt napjaival / premenstruációs szindrómájával :))
Ja, és éppen akkor, ha valaki 30 évig keresi a társát, nagy az eséje arra, hogy a párját idealizálja (nagyobb koppanás a valóságba), és hogy nagyon megszokja, hogy a mindennapi életben nem kell alkalmazkodnia. Éppen a később házasodóknak nehezebb.
Jaj, bocsánat, hogy ennyit írtam... és nem veszekedésre akarok buzdítani. Csak szerintem veszekedések nélkül messze nem lenne olyan bensőséges kapcsolatom a férjemmel... és most nem egymás bántását reklámozom. Hanem a sokszínű, jó-rossz ember őszinte küzdelmeit magával és a társával.
Tegnapelőtt éjjel Anya álmából felébredve különös jelenségre, égett papírszagra figyelt fel. Másnap reggel Apa feljött a felső szintre és, hogy fokozza az aggodalmat, ő is megérezte az égett papírszagot. Ezek után nekem szegezték a kérdést, hátha tudok valamit az ügyben.…..
A 2009. május 24-i eseményen jelen volt a templomban Kiss Zita, akinek a blogjában kedves reagálást találtam Apósom és Anyósom 60. házassági évfordulójával kapcsolatban:"ott vt egy idős házaspár és úh, annyira de annyira édesek vtak, 60 éves házassági évforduló, hát…..
A feleség levele a férjéhez, amikor egyedül volt otthon délután:"Drága Szuper!Írok Neked, mert szeretlek. És mert megijeszt ez a fejfájás és szédülés, amit érzek. Félek, hogy valami agyi katasztrófa fog történni, amire végül is minden esélyem megvan. Ebben az életkorban…..
A szagdolgozatom, akarom mondani a szakdolgozatom már elolvasható itt !..
- kami - 2009.04.14 14:43:11
@nagyanyóó: én nem is értek ehhez az egész számítógépesdihez... nem tudom felrakni sehogy se! Segítsen valaki! :(
A héten egy helyen valóban a címben szereplő módon írtam le ezt a szót, de a témavezetőm nem vette észre, én sem, csak napokkal később Gazsó. Végülis nincs nagyon messze a valóságtól... már olyan régóta írom, nem csoda, hogy megromlott... De ma: kinyomtattam. Szörnyű sok…..
    Ma én választottam bodyt és rugdalózót. Persze azt ami legfelül volt. Mikor már ráadtam, megszólalt bennem egy régi mondat: Na, mintáshoz mintás?! GRATULÁLOK!..
- kami - 2009.02.19 15:27:37
Nemrég találtam egy vicces és találó részt a nőkről. Elisabeth Elliot Nőnek születtél c. könyvét olvasom- szoptatás közben. "Amikor egy- egyetemista lányok számára tartandó- házasságról szóló beszélgetésre készültünk, (...) azt javasoltam, hogy valakinek a…..
Amikor elhangzott a meghívás, majdnem hanyatt estem... Utoljára több, mint húsz éve jártunk náluk. Persze, az életünk egymás közelében, egymás életének lényeges eseményeiről tudva folydogált eddig is, de hogy felvesszük egyszer a régi fonalat, nem is gondoltam. Megérkeztünk,…..
- kami - 2009.02.18 21:37:06
Irigylem a szerzeteseket. Az a foglalkozásuk, hogy csendben szemlélődnek. Főállásban gondolkodnak, hagynak maguknak időt változni. Nem jönnek zavarba attól, hogy egy-egy akár apróbb változáshoz 20-30 év szükséges. Mernek kivárni, nem azonnal reagálni, nem azonnal…..
Kis Ádám Phelps sugár berci 2009.02.07 18:52:44
Ahogy a Bibliában is sokat elárul- tulajdonképpen körülírja Istent az a néváradat, amivel illetik, rájöttem, a fiamnak is sok  nevet lehet adni. A nyuszi, kicsim, macikám, Ádi, Ádi-bádi, Ádikó,stb. mellett élete egy-egy mozzanata alapján újabb neveket kaphat. Például…..
- kami - 2009.02.09 21:59:13