Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petiteblaireau

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DOMAir in the U.S.A. Adóbevallás 2013.02.20 06:00:00
Forrás: internet, régi poén, de még mindig jó Amikor még Magyarországon voltam néha elfilózgattam róla, hogy, hogyan fogok olyan dolgokat csinálni az USA-ban, mint az adóbevallás. Aztán ennek is eljött az ideje és nem nagy kunszt. Január elején a cipőgyár és a porszívóüzem…..
petiteblaireau 2013.03.03 20:06:32
Kettős adóztatást kizáró egyezmény szerint ott fizetsz személyi jövedelemadót, ahol többségében tartózkodsz. Ha ez az USA, akkor magyarként is az USA-ban (lásd Peti), ha pedig amerikai állampolgár vagy, akkor is Magyarországra adózol magyarországi munkavégzés után. Cégek estén oda adózol, ahol a tevékenységedet folytatod. ÁFÁ-t oda fizetsz, ahol a szolgáltatást vagy terméket eladod. Tőkejövedelem esetén picit más a helyzet, de azt nem tudom, pontosan hogy van (elvileg pl. svájci értékpapírszámla után Magyarországon is kéne adóznod).

Röviden: nem, nem lehetséges, hogy 5%-ot adózzál. De ez az 5%, amiről Peti beszél Magyarországon is "csak" 16%, ez az amit SZJA-nak hívunk. A többi elvonást, nyugdíj, TB ne keverjük ide. Továbbá ez valószínűleg az USA-ban egy alacsonyabb jövedelemhez tartozó sáv lehet. Más kérdés, hogy a TB, nyugdíj után milyen szolgáltatást kapsz itthon. De gyanítom a normál EÜ az USA-ban sem rózsásabb.

Ami komolyabb fegyvertény, az a magyar 27%-os ÁFA. Na, az állami bevételnek messze ez adja a legnagyobb részét, nem véletlenül nem nyúl hozzá senki. :) Mint ahogy az sem véletlen, hogy a vállalkozásokat érintő osztalékadó "csak" 16%-os és az egészségügyi hozzájárulás maximuma 450ezer Ft. Azaz ha van egy céged, amiben keletkezik 100millió profit, akkor abból kb. 80millát ki is tudsz venni adózva. SZJA-nál nincs ilyen hozzájárulási plafon, na vajon miért? :)
Mr. Wilson, a skót postás egy elárvult vidrakölyköt vett fel az autópályán.A kölyökvidra gyengének és ijedtek tűnt, de a jószívű postás melegen tartotta, és megetette, írja a BBC. „Először a táskámba tettem, az kellőképpen melegen tartotta.” - számolt be Mr…..
Ejj-hajj, közeleg a karácsony este, a Napiszar.com-on, az internet pöcegödrében pedig pont most kavarta meg valaki a masszát. Most mondjátok meg, hát van szive az embereknek?! Néha mi is ránézünk az internet pöcegödrére és azt a sajnálatos tendenciát véltük felfedezni, hogy ezek…..