Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erőmű

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényállás: A társaság élére új ügyvezetőt nevezett ki a tulajdonos márciusban, április 21-i hatállyal. A kinevezésről szóló tulajdonosi határozatot a változásbejegyzési kérelmünkkel együtt még márciusban elküldtük a cégbíróságnak. Az ügy érdekessége, hogy mivel…..
Ahogy azt korábban már beharangoztuk, ma délután 11 felvidéki pincészet mutatja be borait Budapest belvárosában. A Párkány-Kürt Boregylet szervezésében, a Vinum Primatis és a Terroir Club közreműködése mellett 16:00-tól 22:00-ig kóstolhatjuk meg a dél-szlovákiai borvidék…..
Hadd kínozzam magam: Bevégeztetett. Eddig kerestük-kutattuk, néha magunk is elhittük, hogy belekotnyeleskedünk, hogy a megfelelő prímszámú trombitaszó után következzen a második eljövetel, hát most itt van. Az új magyar konyha, csúfnevén nouvelle cuisine hongroise itt van…..
erőmű 2009.03.24 17:42:56
@Bede Márton: Megvédik ők magukat.
erőmű 2009.03.24 13:23:44
@Bede Márton: Hello!

Az indexen okoskodni nem menő.

További sok sikert!
Bojtárok Jelöltoktatás 2009.02.23 00:30:00
A napokban sikerült a 6. jelöltoktatás-adagomat végigszenvednem, ezért muszáj a mindenki által megtapasztalt élményről pár gondolatot leírnom. De mielőtt populista módon teljesen lehúznám ezt az intézményt, pár dolgon gondolkozzunk el. Van ugye ennek a képzésnek egy egészen…..
erőmű 2009.02.25 20:55:27
@ST: Pontgyűjtés az EU nagy részén már működik a pontgyűjtés. Ott nagyrészt konferenciaturizmussal oldják meg...

Tessék rászokni, érdekes helyekre lehet eljutni!
A lehető legmenőbb dolog szerintem, amit egy jogász csinálhat, az az egyéni ügyvédkedés. Pár hónapos apró munkaközösségben eltöltött pályafutásom után kijelenthetem, hogy ez a lét az igazi "szellemi szabadfoglalkozás". Nincsenek áthághatatlan működési…..
erőmű 2009.02.25 20:51:37
Ha a „vállalkozói szférában” a vállalkozó nem kíván a saját teljes vagyonával felelni a vállalkozása kötelezettségeiért, természetes, hogy vagyonát elkülöníti és alapít erre egy Kft-t. Ügyvédként azonban kicsit más a helyzet. Az ügyvéd ugyanis nem végezheti a…..
A következő oldal egy akkora magas labda, hogy nem kommentálnánk a következő idézeteket a honlapról:Ügyfeleinket keresztény erkölcsi értékrend alapján képviseljük és adunk részükre tanácsot.We represent and advise our clients according to the christian principles.Our office is…..
erőmű 2009.02.09 16:21:03
@Bojtár: Én csak arra akartam célozni, h az Öböl mentén annyi lóvé van (iszlám jog) mellett, h egészen nagy irodák egész részlegei szakosodnak erre. Ez nem kemény, hanem ésszerű.

Más rendszerben (Iszlám jog) másként működnek a dolgok (lásd még pl. common law).

Virágozzék száz virág (és gyűjtögessünk mindegyikről)!
Bojtárok BH#4: Boldog karácsonyt! 2008.12.24 00:37:00
 Boldog karácsonyt mindenkinek, és egy rövid tanács, mit ne tegyünk a fa alá:(...) A felülvizsgálati indítvánnyal érintett I. r terhelt tekintetében a bíróság az alábbi tényállást állapította meg: A terhelt 2004 karácsonyára közvetlen családtagjai részére lemásolta a…..
erőmű 2009.02.01 17:43:33
Kicsit kései, de ha még nem lett volna meg a karácsony témában:

Festive Greetings

Please accept with no obligation, implied or implicit, our best wishes for an environmentally conscious, socially
responsible, low stress, non-addictive, gender neutral celebration of the winter solstice holiday, practised within the
most enjoyable traditions of the religious persuasion of your choice, or secular practices of your choice, with respect for
the religious/secular persuasions and/or traditions of others, or their choice not to practise religious or secular
traditions at all.

In addition, please also accept our best wishes for a fiscally successful, personally fulfilling and medically
uncomplicated recognition of the onset of the generally accepted calendar year 2007, but not without due respect for the
calendars of choice of other cultures whose contributions to society have helped make this country great (not to imply that
this country is necessarily greater than any other country or area of choice), and without regard to the race, creed,
colour, age, physical ability, religious faith or sexual orientation of the wishers.

This wish is limited to the customary and usual good tidings for a period of one year, or until the issuance of a
subsequent holiday greeting, whichever comes first. 'Holiday' is not intended to, nor shall it be considered, limited to
the usual Judeo-Christian celebrations or observances, or to such activities of any organised or ad hoc religious
community, group, individual or belief (or lack thereof).

Note: By accepting this greeting, you are accepting these terms. This greeting is subject to clarification or withdrawal,
and is revocable at the sole discretion of the wisher at any time, for any reason or for no reason at all. This greeting is
freely transferable with no alteration to the original greeting. This greeting implies no promise by the wisher actually to
implement any of the wishes for the wisher her/himself or others, or responsibility for the consequences which may arise
from the implementation or non-implementation of it.

This greeting is void where prohibited by law.

Bojtárok Bojtár sztrájk! 2009.01.04 13:20:00
Január 5-10.: A 2500 közül több, mint 300 ügyvédjelölt kapja kézhez a felmondólevelét. Az indoklás általában lakonikus: "A gazdasági helyzetre való tekintettel, az Ön foglalkoztatása többé nem rentábilis". A következő napokban majdnem 900 jelölttel közlik, hogy a…..
erőmű 2009.02.01 17:40:15
@Bojtár: Az.
A munka mennyisége meg csökken. Rossz hír, hogy ezt utoljára a jelöltek érzik meg, de őket teszik ki a legkönyebben.
Nincs azon csodálkoznivaló, hogy sok az álláskereső frissen végzett jogász, és minden ügyvéd háromszor is megnézi, hogy kit vesz föl az irodájába. A jelölti állás ugyanis abszolút bizalmi jellegű, melynek magyarázatát (az ügyvédjelöltek által elkövetett gaztettek mellett)…..
erőmű 2009.02.01 17:36:29
Ha valaki egy bojtárral beszél, az első gondolata, hogy tönkölylisztből készült kenyéren és vízen tartják egy ketrecben az irodában, és még fütyörészve fizet is érte. A helyzet nem ennyire tragikus, csak a legtöbb szakmához viszonyítva, relatíve rosszabb. Nehéz…..
Bojtárok Igazolvány képek 2008.12.03 10:24:00
  Mivel a friss újságok mindig eltűnnek a partnerek irodáiban (akik persze sosem olvassák el azokat) ezért csak most sikerült a kezembe venni az októberi Pesi Ügyvéd nevű BÜK hírlevelet. Egy-két kivétellel a szokásos blabla és reklám jelent meg benne, de az oldalak…..
Nomen est omen Parti Tamás nem viccel, ha munkáról van szó. 14+1 női munkatárs 70%-ban szőke és fiatal. Parti Tamás Ön a példaképünk! (Holnaptól nem kérdés hová megyünk cégkivonatért)..
erőmű 2009.01.28 11:43:36
@Bojtár: Ha kibírja azt a 15 nőt, akkor tényleg nem rossz arc.

Nálunk előzetes face control nincs, csak viccesen koreografált bemutatkozás.
Bojtárok Ki a legmenőbb jogász? 2008.11.30 01:00:00
Éppen tegnap voltam egy "konferencián", ahol biztosítós kollegákkal találkoztam, és arról győzködtek, hogy az ő állásuk menőbb mint a jelöltködés. De melyik is a legmenőbb munkahely egy szakvizsga elött álló jogász számára? Egyéni ügyvéd: Dolgoztam pár…..