Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trabant

0 bejegyzést írt és 523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kína kevésbé ismert részére látogatunk, a „boldog, Covid-előtti” időkből. Lesz parasztebéd, teaültetvény, száguldó vonat és egy felettébb szimpatikus idegenvezetőnk is. Steve posztja egy ismeretlen, de izgalmas világba kalauzol el minket. Guilin tópart..
trabant 2022.02.14 22:42:05
@P.Elliot:
Kínában kommunizmus van, nem pedig nyugdíj. Arra nem telt, és most se telik.
Benderik elmélkedik Inasok 2021.03.27 06:53:00
    Inas, hát inas. Legrosszabbkor, persze, pont akkor szidni a víziló anyját, mikor átkelnénk a Níluson, de ez már nem oszt, nem szoroz, amelyikük eddig nem ment el, nem most fog. Aki eddig maradt, nem miatta, inkább annak ellenére. Sokan úgysincsenek már.  Azt meg megszokhattuk tőle, hogy ha…..
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
trabant 2021.03.13 00:23:58
@Ménkűnagy Bundáskutya:
Volt egy angol-német futballmeccs nemrég, amit a németek nem akartak otthon megrendezni a brit vírusvariáns miatt. (Nehogy amiatt terjedjen el a brit variáns náluk.)
Orbán bevállalta a pesti stadionjában - a neki kiszolgáltatott magyarok sérelmére. Most mi terjed az országban veszedelmesen, és szedi áldozatait? A brit koronavíru-variánss.
Meg kell kösözönni Orbán futball-buziságának a jelenleg dúló népirtást.
A járvánnyal kapcsolatos szigorítások miatt eddig sem volt az a kimondott leányálom Ausztriába ingázni dolgozni, most azonban az osztrák kormány további szigorításokat jelentett be...
Azzal, hogy Donald Trump helyett Joe Biden lett az Egyesült Államok elnöke, hirtelen sokkal rózsásabban láthatják a jövőt azok, akik Amerikába vágynak, azok pedig pláne, akik már ott vannak, de esetleg akad probléma a papírjaikkal...
trabant 2021.01.25 07:52:06
@Bredpitt Monika:
A liberális kifejezés kézzel fogható jelentése egészen röviden:
Élni és élni hagyni.
Mi a baj vele?

Összetéveszted a neoliberálissal, pedig messze nem ugyanaz.
Szokásomtól eltérően nem az ellenzéki pártok iránti szkepszisemnek akarok hangot adni. Ezt a kérdést már többször körbejártam kezdve az objektív tényezőktől (a magyar nép történelmi múltból örökölt közösségi inkompetenciáitól -- nem elválaszthatóan a függetlenségi etnicizmus nemzetromboló politikai…..
trabant 2020.11.28 21:03:23
@Reding Roli:
"Ez egy irtó szilárd monolit rendszer lett, 10 èv alatt, a leverèse sem fog könnybe menni...Kellenek majd az unortodox módszerek...:)"

Pédául az Alkotmány újbóli érvénybe léptetése, ami jogellenesen lett a kukába dobva.
trabant 2020.11.28 21:10:21
@Bayaz:
"tudsz racionális magyarázatot adni arra, hogyan lehetséges, hogy alig növekedtek a napi halálozási számok, miközben sokkal többen vannak kórházban, mint 2-4 héttel ezelőtt?"

Azok csak a tesztelés pozitív eredményeként covidos halottak. A többiek tesztelés nélkül halnak meg, de nem számítanak bele a statisztikába. Pedig jóval többen vannak.
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
trabant 2020.11.24 00:18:14
@Carmichael:
A nemzetállamosdi agyrém mindazoknak, akik bele is gondolnak, mi következik az ész nélkül hangoztatott magyar nemzetállam mintájára: román nemzetállam, szerb nemzetállam, szlovák, ukrán stb. nemzetállam.

Tényleg ez hiányzik a NER_magyar(ok)nak? A határontúli magyarok mit szólnak hozzá? Vagy velük nem foglalkoznak a hazai nagy nemzetiek?
trabant 2020.11.24 00:34:20
@tatárfejű kutya:
Orbán nem teheti meg, hogy visszavonul. Túl messzire ment ahhoz. (Btk. és társai miatt.)
Tegnapi hír, hogy az EU német vezetéssel dobta a jogállami klauzúrát a következő költségvetés feltételrendszerének kialakításából, és bár van erre hihető magyarázat, a mai német lapok egyértelmű ítélete szerint Orbán (ismét) legyőzte Merkelt. Az ember csak csodálkozik, hogyan lehet ez..., de ebbe…..
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
trabant 2019.10.23 23:54:13
@MIx:
"Hitleréktől két vaskeresztet kapott, egyiket Hitler adta át neki.
Erről készült fotó ereklyeként függött kanadai szobája falán ahol öngyilkos lett."

Wass Albert sosem élt Kanadában. Németországban, majd az USA-ban élt, Floridában. Ott is halt meg, ahol nem tartották számon háborús bûnösként, és nem is adták ki Romániának, hiába kérvényezte. Az USAA-ban rendelkeztek olyan bizonyítékokkal, amiért nem adták ki.

A többi legenda ugyanígy nem stimmel W.A-val kapcsolatban.
trabant 2020.09.22 22:21:02
@MIx:
"Erről készült fotó ereklyeként függött kanadai szobája falán ahol öngyilkos lett."

Wass Albert évtizedek óta és haláláig Floridában (USA) élt. A többi infód is csak ennyire hiteles?
A kétnyelvű sulik világszerte egyre népszerűbbek. Eltérő lehet, hogy ki miért járatja a gyermekét ilyen iskolába - lehet, hogy azért, mert szeretné, ha a gyerek magas szinten megtanulna egy nyelvet, de lehet azért is, mert külföldön élve nem beszéli az adott ország nyelvét...
Szemben a piaci interakciókkal, amelyek alapvetően önkéntesek (és a libertarianizmus helytelenül ebből vezeti le az együttélés összes legitim normáját, ideértve a piacot támogató társadalmi intézményeket is), a tágabb együttélés (kényszere) olyan normákat is szükségképpen létrehoz, amelyek nem…..
trabant 2020.09.20 17:49:16
@HaFr:
"akár a tagjai személyes javai és jószágai ellenében is képvisel."

A javak szó értelme azonos a jószággal, nemde? Utóbbi már kikophatott volna a használatból, mert közismert értelme az állatállományhoz kapcsolódik. A javak egyes számban nem jószágot jelent, mert az is többes számra utal. Egy jószág nem jószág, hanem birka vagy tehén, vagy ló a neve.

Vagyis mi a jószág kifejezéss (közgazdasági) értelme magyarul, ha nem a javak összessége?
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
trabant 2020.09.11 06:06:43
@Buchhalter:
Te budapesti lakos vagy? Különben mi a csudának foglalkozol a fôvársoi lakosokra érvényes megelôozô óvintezkedésekkel, ami világszerte elterjedt és elfogadott módszer?
Pláne miért ócsárolod Budapest nem fideszes vezetôjét, ha már nem a fidesztnek csápolsz? Vagy mégis?
Természetesen egyetlen városról sem lehet objektív listát felállítani, ez a mostani sem próbálkozik meg ezzel. Inkább tekinthető egy érdekes játéknak (amibe egészen nyugodtan kapcsolódjatok be), annál is inkább, mert alapjául a görög Vagia írása szolgál – ami érdekes csavar. Neked mi az az öt-öt…..
Hollandiában járva (pláne odaköltözve) az egyik rendkívül szembetűnő dolog az a függönyök használatának mellőzése, esetleg teljes hiánya. Magyarként ezt nem egyszerű feldolgozni (én legalábbis elképzelhetetlennek tartom, hogy függöny nélkül éljek), így aztán kifejezetten érdekesnek tartom, mi lehet…..
trabant 2020.05.09 22:04:33
@dikusz.:
A függöny a jómód, a gazdagság jelképe volt anno, ezért anno külön megadóztatták, akinél függöny lógott az ablakon. Függönyadónak hívták, amit sokan nem engedhettek meg maguknak, így maadt az adó eltölréles után is a függönytelesnség.
Do you speak English? Ki hitte volna, hogy ez ilyen fontos lesz? – teszi fel a kérdést Steve, akinek aztán alaposan kijutott a nyelvtanulásból az évtizedek alatt...
trabant 2020.02.04 23:58:54
@Csodabogár:

A magyarok szívesen lenéniznek, lebácsiznak bárkit, aki náluk idôsebb, pláne a fiatalok. A boltban a professzor úr is csak egy bácsi a kiszolágálólánykának. Akkor is, ha még sosoe mondták neki, hogy bácsi. Sajnos se ismeretük, se érzékük a viselkedéskultúra alapelvárásaihoz,

Nem ismerik, nem tanították meg nekik az udavariassági formulák használatát, hogy hölgyek és urak vannak körülöttük, és nem sérthetnek meg senkit ismeretlenül degradálva a kora miatt.

A bolti kiszolgálóknak ugyanis elvileg mindenki ismeretlen, aki sajtot vagy szalámit venne náluk, és nem a kedves szomszéd néni vagy bácsai, aki esetleg hozzájárult a (le)nénizéséhez.

A konkrét esethez: lehet, hogy ránézésre annyira úrinô vagy, azért nem mertek lenénizni. Ez lenne a jobbik megoldás.
Noha első ránézésre csak egy újabb fejezet a brit uralkodói család szappanoperájában, a Harry herceg és (főleg) Meghan hercegné körüli botránynak súlyos üzenete van az Egyesült Királyságban élő határátkelők, így a magyarok számára is...
Vajon képes-e az ember megtartani a külföldön felszedett optimizmust Magyarországra hazaköltözve is, vagy a közeg óhatatlanul hatással van ránk? Mennyire nehéz visszailleszkedni egy elvileg ismerős, pár év után mégis sok szempontból megváltozott közegbe? Egyebek mellett erről is szól a mai…..
trabant 2019.12.08 08:14:52
@dikusz.:
A bécsi adventi vásár nem egy, hanem többen vannak, a városrészekközpontjaiban is találhatók. A Rathaus Platz a legdágább, a többi kevésbé. A panoráma teszi és a sok külföldi - sok-sok távolkeleti - látogató, akiknek külön élmény. A bécsieknek nem annyira drága az ottani evés-ivás, mert van, amibôl erre is szánhatnak. Akinek nincs, az elkerüli.
Budapesten a Vörösmarty téri a legismertebb, a lehúzásokról is. Máshova kell menni, ha túl drága a legfelkapottabb pesti karácsonyi vásár.
Előfordul, hogy az ember úgy érzi, lassan kiszeret abból a városból, ahol él. Aztán ez az érzés vagy átmeneti lesz, vagy nem, utóbbi esetben azért nagyobb a gond. Ez persze mindig csak utólag derül ki… kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő. Mi az az öt dolog, ami a leginkább hiányzik Magyarországról?…..
trabant 2019.12.02 06:38:57
@Mme Seldon:
Az autópálya a legjobb hely, ahol kényelmesen lehet vezetni. Nem kell félni rámenni, csupán elhinni, hogy téged is biztosan beengednek, pont úgy mint mindenki mást.
Külföldön élve néha előtör belőlünk a hiányérzet Magyarországgal kapcsolatban. Persze mindenkinek más hiányzik, legyen az a szülővárosa, egy jó leves vagy valami egészen más, másoknak talán meglepő dolog. Neked mi az az öt dolog, ami a leginkább hiányzik Magyarországról? Írd meg a…..
Benderik elmélkedik Magyar virtus 2019.11.16 05:53:00
  "Magyarországot semmilyen kár nem éri, az ellenzék vádaskodása a szokásos politikai hisztériakeltés - reagálás a Jávor Benedek által indított álhírekre        Magyarországot semmilyen kár nem éri, hazánk egyetlen uniós forrást sem veszít el, hiszen a forrásokat 110%-kal túlvállaltuk. Ezt azért…..
Akárhová is érkezik meg az ember új életet kezdeni, az első hetekben szinte biztosan elfogja az „úristen, mibe keveredtem” érzése. Nem volt ezzel másként Viktor sem, pedig biztos állásba ment New Yorkba, igaz, az első hetekben a család nélkül. (Történetének első, magyarországi részét itt olvashatja…..
trabant 2019.11.12 07:38:26
@Virago_1000:
Ideje lenne szétnézned az USÁ-ban, mert a poszt eleje - talán a kontraszt miatt - nem ad hiteles képet. Az USA hatalmas, ilyen is, olyan is, de mindenképpen érdemes arra, hoy sajat benyomások alapján alkosson róla képet az ember.

Pl. New York építészetileg a csodák birodalma, ami olyan ütemben épül tovább, hogy a városban évek óta több daru látható, mint egész Európában együttvéve.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után közel 200 ezer magyar menekült Nyugatra. Köztük volt Pallai Péter is, aki később a BBC Magyar Adásának munkatársa lett, és akivel a menekültlét mellett arról is beszélgettem, miként dolgozta fel a brit közszolgálati adó a forradalom után…..