Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yager

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[A 2009.02.11-én, a Népszabadság Fórum rovatában megjelent cikk, két LMP-s szerzőtől.) Január utolsó péntekén Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány kijelentette, hogy "a közterületi rablások elkövetői cigány emberek". Ugyanazon a napon sajtótájékoztatón…..
yager 2009.02.13 01:06:19
Én korrektnek találtam az írást. Jelentősen konstruktívabb, mint sok más most megjelent cikk az ügyben. Tartalmaz közép- és hosszútávú elképzeléseket, mégha ezek kidolgozatlanok is. Feltételezem, hogy egy részletes és működőképes stratégia ill. cselekvési terv kidolgozása komoly időt vesz igénybe.
Örömmel látom, hogy a fontos közéleti témákban sorra ad ki az LMP állásfoglalásokat, amelyek túlmutatnak a kritikán és hiteles alternatívát ajánlanak. Erre nagy szükség van, és az értelmiség jó részét ezzel a taktikával lehet meggyőzni. A legfontosabb ügyekben megfogalmazott rövid de markáns üzenetekkel pedig szép lassan teret lehet nyerni az egyéb körökben is. Ehhez kitartó és kemény munkára van szükség szerintem.
Mint ahogy komoly munka az is, hogy egy ilyen összetett témában egy relative kis és fiatal mozgalom egy koherens, hiteles és részletes tervvel álljon elő. Bízom benne, hogy ez a háttérmunka valóban folyamatban van, de ne feledje el senki, hogy egy-egy ilyen szociális probléma megoldása még elméletben sem megy könnyen.
Tetszett, hogy a gazdaság élénkítését zöldberuházásokkal gondoljátok. Erre nagy szükség lenne itthon is, illetve világszerte. Remélem Obama is belekezd legalább a "Green New Deal"-be, amiről oly sokat beszélt tavaly. Ezekkel a beruházásokkal valóban lehetne munkahelyeket teremteni különösen az alacsonyan képzettek számára.
Örömmel láttam, hogy a kampányoldal is pörög, de félek, hogy néhány ezer támogató és a pár millió nem lesz elég önmagában az EP választásokon. Bízom benne, hogy van még valami a tarsolyotokban, amivel az ismertséget és a támogatottságot meg lehet többszörözni illetve, hogy egy esetleges bukta után is folytatjátok a munkát. Jónak találom, hogy a neten próbál ismertséget szerezni az LMP. Ez kulcsfontosságú rétegeket szólít meg. Obama sikeréhez is valószínűleg nagyban hozzájárult a web (2.0), de hozzá kell tenni, hogy ott azért nagyobb az internet penetráció, mint itthon. Ennélfogva szerintem előbb-utóbb meg kell jelenni az utcán is, ha komoly jövőt szeretnétek a majdani pártnak. És / Vagy valamilyen lehetőséget / eszközt lehetne adni a jelenlegi lelkes támogatói körnek, amivel személyes hitvallásuk és hozzájárulásuk révén tovább lehet növelni az ismertséget ebben a korai stádiumban.
Bízom benne, hogy ezen is gondolkoztok és dolgoztok. Közben én is igyekszem ötletelni.
 Képviselőket keres a Lehet Más a Politika kezdeményezés. Képviseld te is az LMP-t baráti körödben! Célunk, hogy bejussunk a parlamentbe, és ott többek között fenéken billentsük felebarátainkat. Mögöttünk nem állnak nagyipari lobbisták, autópályaépítők és egyéb…..
yager 2009.01.11 19:58:33
A közelmúltban találtam erre a politikai kezdeményezésre, és néhány fontosabb dokumentum elolvasása után elnyerte a támogatásomat. Tetszik, hogy itt a kommentekben is érdemi vita zajlik jobbára. Annyi megfogalmazódott azért bennem, hogy sokan sokféleképpen látjuk a világot, és a benne lévő problémák megoldását, de még ha a részletekben nem is értünk egyet, szerintem nagyon fontos lenne, hogy ne a széthúzást szítsuk itt, hanem erősítsük azt egymásban, hogy a lényeges kérdésekben egyetértünk, és ebben a szerveződésben egy esély nyílt arra, hogy a hangunkat hallassuk ... közösen. Sok alulról induló politikai vagy civil szerveződést ölt meg a gyors belső széthúzás, annak ellenére, hogy a tagok lényegileg egyet értettek.
Más ... az igazán nagy tömegeket valóban nem a reklámokon keresztül lehet jól megszólítani, hanem a többi emberen, különösen a véleményformálókon, keresztül. Nemrég az Apple cég marketingjét volt szerencsém alaposabban vizsgálni. Nagyot dobott az ismertségükön az, hogy minden eladott termék mellé matricákat adtak, amely hagyományt egyébként a mai napig folytatják. Az emberek büszkék voltak rá, hogy ők másként gondolkozók, és hamarosan komoly ismertségre majd népszerűségre tett szert a cég. De gondolhatunk csak a fehér fülhallgatókra is, az is remek marketingfogás volt, mégha nem is volt kezdetben tudatos a tervezés folyamatában. Egy különleges csoporthoz tartozás érzését adta el sokáig. Tehát egy szervezet korai szakaszában jól jön, ha a lelkes támogatók kapnak valamit, amivel hirdethetik, hogy ők kiállnak az adott szervezet mellett. Hamar komoly ismertséget és támogatottságot lehet szerezni, hiszen feltételezem, hogy legtöbben gondolkozó emberek, és legfőképpen véleményalakítók vagyunk, és könnyen toborozhatunk még több embert a kezdeményezés köré. Szívesen hordanék mondjuk LMP kitűzőt, vagy ragasztanék matricát postaládámra például. Matricáról igen, kitűzőről még nem hallottam. A programfüzetet is lehetne terjeszteni több matricával. A legkevésbé sem világmegváltó gondolatok ezek, de gondoltam csatlakozom az ötleteléshez. Biztosan fogok beszélgetni erről a kezdeményezésről a környezetemben, nem csak a toborzás miatt, hanem mert erről tényleg érdemes beszélni. Érdemes lenne egy-két sztorigenerálásra alkalmas eseményt összehozni, és a növekvő tábort összehozni. Persze könnyen lehet, hogy ilyenek szervezése folyamatban van már.
Tartsuk azt szem előtt, hogy ugyanabban a célban hiszünk, és ugyanazért küzdünk, és ne hagyjuk, hogy a széthúzás szétaprózza, elszürkítse ezt az egyedülálló kezdeményezést. Tudjunk kiállni valami pozitívért közösen.