Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torzon Borz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ténytár rendszeres olvasói számára nem ismeretlen az a cikksorozatunk, amelyben igyekszünk sorra venni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt három és fél évben. Eddig négy alkalommal kíséreltük meg összegyűjteni mindazt, amit ezidáig…..
Torzon Borz 2014.05.30 10:10:24
A szerző nyilván nem ismeri, ezért figyelmébe ajánlanám az államosítás definícióját. Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamos%C3%ADt%C3%A1s

"Az államosítás (nemzetközi szóval nacionalizálás vagy kollektivizálás) szűkebb értelemben magántulajdonban álló javak, illetve a rájuk vonatkozó vagyoni értékű jogok állami tulajdonba vétele az állam egyoldalú jogi aktusával. A privatizációval ellentétes irányú gazdasági jogi folyamat.

Tágabb értelemben gyakran államosításnak nevezik az olyan állami lépéseket is, melyek nem vagyoni, hanem más (politikai, jogi, társadalmi és gazdasági) viszonyokba avatkoznak be egyoldalúan. Ebben az értelemben lehet szó például a közigazgatás államosításáról (önkormányzati feladatok állami szervekhez csoportosítása) vagy az anyakönyvezés államosításáról (az egyházi anyakönyvezés közhitelességének megszüntetése és az állami anyakönyvezés kötelezővé tétele)."
Torzon Borz 2014.05.30 10:46:34
@Narancskommunista:

Akkor még egyszer, "az államosítás magántulajdonban álló javak, illetve a rájuk vonatkozó vagyoni értékű jogok állami tulajdonba vétele az állam egyoldalú jogi aktusával." Ez az államosítás. A többi rizsa majd ha a szerző megírja rendesen akkor fogok vitatkozni.
Az egész George R.R. Martinnal és azzal a reggellel kezdődött, amikor korunk Tolkienja (aki egyértelműen túlszárnyalja a nagy elődöt) megigazította szakállát, felcsapta fejére félreismerhetetlen sapiját, előkapta tollát, és megteremtette a Hét Királyság világának első…..
Elvek. Fennkölten hangzó és jól eladható szlogen, hogy az elvek számítanak leginkább, hiszen azok adják egy civilizált társadalom tartását, ideológiai megalapozottságát, hogy mit tart követendő értéknek, és melyek azok a magartások, amelyeket ki kell gyomlálnia. Amolyan…..
"Tiszteletben tartva és természetesen elfogadva mentortársaim döntését, most először érzem azt, hogy kérdőjelek vannak bennem az igazságosságra vonatkozóan. Lili soha nem teljesített ennyire jól, nagyon nagyot énekelt" – mondta Alföldi Róbert, az X-Faktor egyik mentora azzal…..
Torzon Borz 2013.11.12 11:12:04
@mémyeti: Szóval szerinted középszerű műkedvelő, műkedvelő volt, mondjuk Deák Bill Gyula, Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Szekeres Adrienn... ;)
Két dolog van, amiben a Trónok harca mindenképpen többet nyújt, mint a többi kardozós sorozat, az erőszak és a szex - már ha a Spartacust nem számítjuk, mert az szoftcore horrorpornónak is simán beillene. Az első két évad szexjeleneteit egy 16 perces videóban szedte össze a…..
A kerékpároknál nem sok változás történt az elmúlt évtizedekben az általánosan használt fékrendszerek felépítésében. Forradalmi változást hozhat az a német találmány, amely megszabadítaná a kerékpárokat a kormánytól induló drótoktól. A saarbrückeni egyetem mérnöke a…..
Hohó, megint itt van egy ezerszer súlykolt lerágott csont, Promontor egyik kedvence, a gyűlölt sárgacsekk!Azt írja a Pénzcentrum.hu egy MNB tanulmányra hivatkozva, hogy milyen rossz nekünk a sárgacsekk, mert mennyi pénzbe kerül és elviszi a GDP valahány ezrelékét. Továbbá, hogy az…..
Kerékagy Lehet télen biciklizni? 2010.12.21 22:52:00
A városi biciklizés a közkeletű elképzelésekkel szemben télen sem jár együtt a fázással, megbetegedéssel, és általános szenvedéssel. Nem kell meglepődni, hiszen jártunk már a világűrben, és űrhajósaink onnan sem tüsszögve, esetleg reumásan tértek vissza. Már az elején…..
Torzon Borz 2010.12.21 23:50:25
@nomac:

"Ja ha mar, valaki magyarazza mar el a biciklis amokfutoknak, hogy a kisivben kanyarodok, akkor nincs elsobsege ha a jaradan biciklizik (de ha bicikliuton akkor sem, hacsak nincs jelolve), "

Még mielőtt megölsz valakit:

"(5) Elsőbbséget kell adni, ha a 28. § (2) bekezdésében foglaltakból más nem következik

a) jobbra vagy balra bekanyarodó járművel

- annak az útnak az úttestjén áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá

- az azonos irányból érkező villamos részére,

b) jobbra bekanyarodó járművel a kerékpársávon vagy az úttest mellett levő, attól jobbra eső kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére,"
Michael Knight Robin Hood 2010.10.13 19:07:00
Orbán Viktor szemmel láthatólag jól érzi magát, sőt: már-már lubickol a kommunista Robin Hood szerepében. Voltak persze már emlékezetes alakításai ateista reformerként és ájtatos úrhatnám polgárként, de emlékezetes volt a vidéki téeszelnök és a lánglelkű…..
Torzon Borz 2010.10.13 23:20:23
@beavereater:

"@torzonborz "Iszonyú nagy gáz van emberek. Hiteleket nem tudjuk fizetni, valutaválság lesz, infláció elszabadul."

Vagy csak szimplán vissza akarja szedni fővekkerünk a 16%-os szja-n kieső zsetont, mint azt már említette volt valaki ""

ez pontosan egybevág azzal amit írtam, azaz kitől könnyebb x adót beszedni 40 vagy 4 000 000 adózótól. Persze van benne jó adag populizmus is de attól még tény. Elcsesztük, eladósodtunk, vissza kell fizetnünk a tartozást, és akkor amikor esedékes a részlet...
Torzon Borz 2010.10.13 23:30:37
@totya87: @blokkos:

Igazatok van, nem kicsit, nagyon. Csak van egy kis bibi. Ennek az országnak szinte minden szerve beteg.
Nem lehet:
-egyszerre minden kórságból kikezelni
-egyszerre mindennek kivágni a felét.
-egyszerre kitenni a közalkalmazottak, bkv-sok, máv-osok felét. Hol fognak dolgozni, miből fognak vásárolni, Tescó-nak jó lesz ha nem lesz pénzük? Segélyezni kell őket. Azt miből?
- egyszerre megszüntetni a feketegazdaságot
- azonnal eü ellátás nélkül hagyni milliókat mert nem tudják kifizetni a 200 ezer ft-os vakbélműtétjüket
-egyszerre megszüntetni az közpénzek elherdálását és a korrupciót
- stb.

Ezek fontos dolgok de a reformok évek alatt hoznak megtakarítást, alternatív energia rendszerek inkább évtizedek alatt. Szinte mindig inkább viszik a pénzt először. Csakhogy a pénz az államnak most kell. A hiteleinket meg már törleszteni kell folyamatosan. És ha nem tesszük meg lesz államcsőd és valutaválság, aztán meg cserekereskedelem...
Nyári uborkaszezonra mi mással készülhetnénk, mint csöcsökkel, meg kockahasakkal, lista formájában, szavazással egybekötve, mert kell az input is ugye. A mai lista a televíziózás utóbbi évtizedének legdögösebb keménycsajait veszi számba, tessék megszavazni, ki miért a legjobb,…..
Torzon Borz 2010.07.06 13:16:57
@vágtázó halottkém:

Egyet értek vhk-val Sigourney Weawer és Michelle Rodrigez.

+RACHEL LUTTRELL (Teyla) Stargate Atlantis, specialitása: kézitusa, ütő és szúró fegyverek.
Ez az aranyos vérmedve csak 0:50-nél jön rá, hogy kivel baszakodott, de aztán szemmel látható a felismerés mélysége az arcán. ..
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
Torzon Borz 2009.07.21 22:26:21
@mejte:

Ezt miért hagytad ki?

2005. évi 133. törvény 28. paragrafus

A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha

a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;

b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és

c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.

Egyébként,

Meg bekísér három ellenérdekelt egy embert egy zárt szobába, aztán...Ha valaki bemegy velük az is OK, ha valaki nem az is...Én nem mennék be velük sehova az biztos. Hívjanak csak rendőrt, megvárom szívesen...
Senki sem vitatja, hogy a bankok sokszor nem túl fair szerződést kínálnak, és (talán) még az is érthető, hogy a szociálpszichológia alapján a válságos időkben a nép a pénzintézetekből csinál bűnbakot. A kulcsszó a fenti mondatban viszont ott van, hogy a bankok a szerződést…..
Rosszqtya elkezdett matekozni, miután mindenki bizonygatta neki, hogy olcsóbb kocsival járni, mint tömegközlekedve, ő meg a lenti levél alapján úgy néz ki, jól felhúzta magát ezen. Volt már egyébként szó erről, egyszer már egy költségszámító excel táblát is feltöltöttünk…..
Torzon Borz 2009.01.17 16:34:18
Ezúton osztom meg Önökkel, hosszú évek alatt végzett felelős és megalapozott kutatásaink eredményét. Mint köztudott, régen a Föld bolygó forró katlanhoz volt hasonlatos. Ezzel szemben korunkban meglehetősen hűvös időt tapasztalhatunk, a Kárpát medencében egy-egy téli csillagfényes éjszakán akár -30 fokot is mérhetünk. Könnyen belátható, hogy ennek a folyamatnak a vége, szeretett és óvott Földünk rövid időn belüli teljes kihűlése lesz. Ennek megakadályozására kétségbeesett felhívást intézünk, földünk mind a hatmilliárd lakosához. Mindenki és bármi áron növelje CO2 kibocsátását Ez mindannyiunk érdeke. Mindamellett meg kell hogy osszuk Önökkel, ez a döntést nem kis áldozatokkal jár. Egyrészt a városi lakosság tömeges idő előtti halálozását, és életminőségének romlását okozza. Ez utóbbi különösen a fiatal, fejletlen egyedeket (gyermekeket) érinti. Másik következménye a földi állat és növényvilág részleges kipusztulása. Modellünk szerint a közönséges patkányon és a parlagfüvön kívül, a többi életforma csak nyomokban maradhat meg. Jó hír hogy tudományos csoportunk szerint, az előbb említett két faj keresztezéséből rendkívül ellenálló létforma állítható elő, amely allergiát okoz, pestist terjeszt, viszont tápláló és gyorsan szaporodik. Sajnos a fenti kutatási tételeket igazoló anyagainkat, nyitva felejtett autónk hátsó üléséről, a forgalmi dugót kihasználva, kerékpáros ökoterroristák elrabolták, akik a következő piros lámpán áthajtva nyom nélkül felszívódtak. Azonban mi bízva az Önök önzésében és lustaságában, valamint fajtársaik iránt érzet megvetésükben és viszolygásukban, biztosak vagyunk abban, hogy tervünket végrehajtják.
Tisztelettel:
FBML (Föld Bolygó Megóvóinak Ligája)
Az igencsak előkészítetlenül bevezetett szmogriadó számos kérdést felvet. Mi történik mostazokkal, akik például páros rendszámú autóval vidékről jönnek haza, mondjuk egy csecsemővel, és Budapest egyik belső kerületében laknak?Tisztelt Zugügyvéd ! Ezt is megértük,…..
Torzon Borz 2009.01.11 19:11:11
@Reggie:

Reggie picit gondold át. Egységnyi fűtőérték eléréséhez szükséges fa elégetése valóban több károsanyag kibocsátással jár, részben a kevésbé tökéletes égés miatt. DE! A biomassza (pl. fa) megújuló energiaforrás. Tehát a fa, stb. növekszik CO2-t köt meg, elégeted és visszakerül a légkörbe. Ezután a körforgás újra kezdődik. A földgáz elégetésekor viszont olyan anyagokat juttatsz vissza a légkörbe, amit a természet 100 millió évek alatt kivont onnan...Folytassam?
Torzon Borz 2009.01.11 19:37:35
@Reggie:

Reggie. Sajnos ez nem így működik. Természetesen a földgáz is megújul, de ahogy írtad túl lassan. Nem tudsz annyi fát elültetni, ami annyi co2-kötne meg, mint amennyit jelenleg a légkörbe juttatunk. Sajnos az ember nem az önmérsékletéről híres, lásd szmogriadó be nem tartása. Az egyetlen út, hogy elveszik tőle, vagy megtiltják neki az erőforrás felhasználását. El kell fogadni, hogy akkor tartható fenn a fejlődés, és egyáltalán az emberi társadalom ha a működése megújuló energiaforrásokra épül. Ezen kívül ha valaki maga hasogatja a fát, rakja a tüzet magának hidd el jobban meggondolja, hogyan szigetel és hány fokra fűti fel a házát.