Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beezolee

19 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jóóój, awwwww, bazz! Köszi nótbuk ezért a hatalmas gyöngyért B) ..
Jóój, de gyöngy ez, taknyom-nyálam összefolyt a nevetéstől,nem igaz!! Mécs jános jogász-politológus csúnyán fején találja a szöget a vidéki-pesti kínlódásban. Meg hogy ez az egész dolog csak a vidéki arcokat érdekli. "Mécs János Vidékiek istenkém, hogy rühellem a…..
beezolee 2014.01.07 16:36:36
Azért azt tudni kell, hogy Capa nagy mesemondó volt, tehát szerintem a könyv fele igaz, valószínüleg. De ha a fele igaz, akkor is a huszadik század egyik legfantasztikusabb figurájáról olvashatunk. Az előszóban írta Cornell Capa, hogy Capa irónak készült. Nem véletlenül. Nagyon…..
Ezúton köszönöm dögmatikusnak, hogy küldött képet, de nem értem, miért nem küld senki? Minden bizonnyal, ha meghallja valaki, aki fotófüggő, és ezt a rétegblogot olvassa, azt, hogy mi jut az eszébe, ha azt mondom, kedvenc kép, valami beugrik. Na, ezt ossza meg, mert érdekes lehet…..
A nikonrumors.com szerint pár héten belül várható a Nikon mirrorless rendszere. Összegyüjtötték az utóbbi idők Nikon szabadalmait, valami készül, reméljük. Én titkon abban bízok, hogy full frame lesz a gép, mert akkor alapból minden Nikon objektív használható lesz. (tudom,…..
 ..
Mikor képeket kerestem arra kellett rájönnöm hogy a filmkészítők, ha fényképezőgépet akarnak a filmjükbe 90%-ban a Leicát és a Nikont részesítik előnyben. Jöjjön most pár film, melyekben valaki fényképez, és lássuk mit is használnak...Kezdésnek itt van Scarlett Johansson…..
Guy Bourdin 1928-ban született Párizsban, apját nem ismerte, anyja is elhagyta nem sokkal a születése után, valószínüleg ezért vált nőgyűlölővé, kegyetlenül bánt a modelljeivel, feleségét és két barátnőjét az öngyilkosságba sodorta. Végakarata szerint az összes fotóját…..
 ..
Photozone Joe McNally 2011.02.17 17:41:00
Joe McNally, az American Photo magazin szerint napjaink legsokoldalúbb fotóriportere. Több mint 30 éves eddigi pályafutása során tobb mint 50 országban dolgozott már, 23 éve a National Geographic fotósa, kiállításait világszerte millók látták, olyan magazinok címlapján jelentek…..
 ..
Több éven keresztül készített fotókat, többnyire aktokat, Torino prostituáltjairól egy lakásban, amit ő maga tervezett és rendezett be egy egyiptomi templom mintájára. A családja, se a lakás meglétéről, se Carlo hobbijáról nem tudott egészen az 1973-ban bekövetkezett…..
Részemről sehogy, sok értelmét nem látom, de sok embert érdekelhet. A második még jó is. A teljes cikk itt. ..
"A könyv a National Geographic Magazin számára az elmúlt évtizedekben készült fényképekből mutat be válogatást, megismertet a mögöttük rejlő tényekkel, valamint azoknak a férfiaknak és nőknek a véleményével, tapasztalataival, akik a képeket készítették. A felvételek…..
"Több, mint egy éve olvasom már a blogját, de lenne egy mindeddig megválaszolatlan kérdésem.Aránylag fiatal vagyok még (egyetemista), kevés tapasztalattal, de annál nagyobb kedvvel a régi gépek használata iránt.A kérdésem az lenne, hogy a környéken (Pozsony, Bécs, Románia…..
A National Geographic fotósai naponta több ezer képet készítenek világ szerte. Ezekből válogatok majd heti rendszerességgel. Íme az első adag:          ..
Photozone Grays Of Westminster 2011.02.05 22:09:00
 A Grays Of Westminster egy igazi Nikon szentély. London Pimlico nevű városrészében, a Churton street 40-ben. Ebben az aprócska boltban mindent megtalálhatunk ami, Nikon márkanév alatt látta meg a napvilágot. Természetesen hivatalos viszonteladók, így a teljes jelenlegi kínálat…..
Photozone Nick Brandt 2011.02.03 22:41:00
 1966-ban született Londonban. Festészetet és filmkészítést tanult a St. Martins School of Art-ban. 1992-ben Amerikába költözött ahol videóklippeket rendezett. Dolgozott Michael Jacksonnal, Mobyval. 1995-ben Tanzániában forgatott klippet Michael Jackson Earth Song című számához…..
Volt szó az STF objektívről, a Nikonnak is van hasonló, ez. Annyira nem tartják jónak, mint a Minolta-Sony objektívet. Maga az objektív nagyon jó, de a Defocus Image Control nem annyira.  Azért látszik hogy van benne anyag, a súlya is igen durva, 815g . Sehol nem találtam meg hogy…..
Photozone TimeLapseHD 2011.02.02 01:48:00
 A kanadai TimeLapseHD mögött Dan és David Newcomb áll. Az ikerpár time lapse videokat készít. A Youtubeon jópár videót találunk tőlük. Amit linkeltem az a személyes kedvencem. Nem is a módszer, hanem inkább a téma miatt. A videókat Nikon D300-as és D700-as SLR gépekkel…..
Photozone The Shot - Reality show 2011.01.31 19:19:00
 Nem vagyok túl nagy rajongója a valóság-showknak, ezért nem is nézem őket. Most viszont ráakadtam egyre ami érdekesnek tűnt, így hát belekukkantottam. Azt kell hogy mondjam: ez jó! 10 versenyző, 8 hét, 8 feladat és egy nyertes,  akinek valóra válhat az…..
 Nick Veasey 1962-ben született Londonban. Eleinte reklám fotózással foglalkozott, majd egy TV-show reklamkampánya miatt kezdett el érdeklődni a röntgen-fotózás iránt.  Ez 20 éve volt, azóta csak ezzel a technikával készít képeket. Munkássága során több mint 3000…..
 Azt hiszem mindenki tudja mi is az a Polaroid. Bár manapság már nem olyan népszerű ez a fajta fényképezőgép mint egykor. Ennek tudható be az is, hogy a Polaroid 2008 elején felhagyott a hozzávaló film gyártásával. Már-már mindenki azt hitte, hogy kedvenc fényképezőgépeink…..
1962-ben 3 napon át fotózta Marilyn Monroe-t a Voguenak. Tobb mint 2500 kepet készített. Mikor átnézték az elkészült fotókat Marilyn több képet is visszautasított. A már előhívott negatívokon áthúzta egy piros filctollal azokat a képkockákat, amelyek valamiért nem tetszettek…..
 Mennyire fontos szempont például egy objektív tesztelésénél hogy milyen a szaga? Szerinetem ez másodlagos, vagy inkább huszad rangú tényező. Jared szerint viszont nagyon is fontos elvégezni a szaglás-tesztet, komolyan is veszi, bármit tesztel nem mulasztja el ezt a próbát. Az…..