Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kattty

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel szombat van, ezért csak egy rövid történettel jelentkezünk Csilla jóvoltából. Aki teheti, ma ne nagyon mozduljon ki, mert kissé hűvös van...Tavaly Aug. 1-je óta több mint 300 állást pályáztam meg (nem vicc!), valamint legalább 5-6 portálra regisztráltam magam. Az eltelt…..
Kattty 2009.01.11 09:06:27
Végigolvastam a kommenteket, hát egyik szemem sír, a másik nevet..
1. nem diplomafüggő, hogy értelmiségi vki vagy sem.. lehet kővel dobálni, egyszerűen 26 év után sem fogom fel, mire való a bölcsész "szakma". Márpedig potyogtatja minden egyetem dögivel, de ahogy én látom, a Meki, Burger King, stb profitál belőle csak. Ugyanez a kérdésem a humán szervező és társairól.. Lehet abszolút reál beállítottságom miatt tátong mai napig ez az űr bennem, bár az is igaz, olyannyira nem izgat eme űr eltüntetése, hogy naphosszat kutatnék az infó után..
2. én is voltam állásinterjúkon, magyaron kívül 3 nyelvet beszélek. Mondja a csajszi, hogy mondjam el egy napomat svédül. Elmondtam, aztán kérdeztem (svédül) netán szintén beszéli a nyelvet? Néz rám bambán, megkérdezem magyarul is, mire ő: nem, de le lehet szűrni egy beszámolóból, hogy vki tényleg tudja-e (nem nyökög, őőőő, izééé...) Igaz, mindez olyan közvetítő cégnél, akik csak mérnökökkel foglalkoznak, lehet azért maradtak ki az életemből a vallás, identitás és egyéb csodakérdések..
3. már rég elhelyezkedtem, amikor hívtak, megtalálták az önéletrajzomat, és aktuális-e még, elmennék-e interjúra. Megnéztem a cég honlapját, hát vmi informatikus-fejlesztők voltak. Írtam a választ, köszönöm a megkeresést, de már van egy jó helyem, de árulják már el, miért is lettem volna jó, statikus végzettséggel egy infós cégnél. Válasz: a svéd nyelvtudás miatt, a többi őket nem érdekelte.. :)
4. ha vki tényleg értelmes szakmát tanult, aminek van értelme, nem uszkve 8-ra van szükség belőle az egész országban (vagy még annyira se), ismeri a cégeket is nagyjából, akik ezen a téren ügyködnek. Saját tapasztalat, érdemes felmenni a cégek honlapjaira, mert ami állást hirdetnek, azok valódiak, az meg már tökmind1, hogy azért mert nem tudták-e feltölteni rokonnyal, haverral, stb.. Aki képes feladni ezek miatt a létező dolgok miatt, az maradjon Anyuci szoknyája mellett, mert életképtelen a hozzáállása miatt.