Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mvince

8 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó régen nem írtam. Időközben hazamentem az ünnepekre, és ez rengeteg olyasmit letisztázott, amire már szeptemberi indulásomkor gondolnom kellett volna; ám mivel nem tudtam, hogy szükségem lesz rájuk, nem jutottak eszembe. Angliai peregrinációm érdemi szakasza tehát tulajdonképpen csak most…..
 Azt írta az unokatestvérem a legutóbbi posztom kapcsán, milyen érdekes, hogy kirakósként látom az itteni életet, mintha előre lehetne tudni, mi az a nagy egész, ami majd a végén kialakul. Nos, persze, nyilván nem lehet tudni, ezzel én is tisztában vagyok. Amikor leírtam, azt hittem, legalább a kép…..
Most tartok ott, mint az okos lány a mesében: itt is vagyok, meg nem is. Rengeteg minden kiderült, előkerült egy hajcsomó a fürdőszobám lefolyójából, lassan eltalálok a megfelelő helyekre a kampuszon. Az a felszabadító tágasság, hogy most aztán enyém a világ, még nem tört rám. Ezt vártam, de most…..
Szeretettel üdvözlök minden Olvasót!   Ezt a felületet azért hoztam létre, hogy az érdeklődők tudják követni, hogy s mint megy a sorom idekint, Canterburyben. A lényeg:   SIKERÜLT! Kiértem, egyben vagyok, a körülmények kiválóak, sok bennem a várakozás; bár a környezetváltozás nagyon kimerített,…..
A kritikától általában valamiféle értékítéletet várunk („érdemes-e megnézni?”, vagy: „most akkor mit is gondolhatunk?”). Én azonban úgy gondolom, hogy a kritika a nézői emlékezés egyik formája, s én nem emlékszem arra, hogy az előadás közben magamban értékeltem…..
Zsótér, Kurázsi mama és gyerekei, 2012 Zsótér Sándor Kurázsija az identitásvesztés tragédiájaként olvastatja újra Brecht szövegét. Az előadás a félhalottá válás nagyon is testi és képi folyamatrajzait mutatja be, ahol a test tárgyi és organikus minősége között…..
Nyelvesztelen Bestia curvafia! 2008.12.15 06:00:00
Valahányszor a kezem ügyébe kerül egy olvashatóan átírt középkori nyelvemlék szövege, újra és újra megdöbbent, hogy ma is milyen könnyen érthető a hat-hétszáz évvel ezelőtti magyar nyelv. Ha létezne egy időgép, amivel visszarepülhetnénk, mondjuk Nagy Lajos korába, Buda…..
Fancsikai-Gulyás-Schilling, Krízis, 2011 Ha a néző egymás után egy filmet (jp.co.de), egy operát (Hálátlan dögök), majd prózai színdarabot (A papnő) lát egymás után, akkor hiába közös a tér (a Trafóé), s hiába fogja keretbe a hármat az alaptörténet [lásd összefoglalva a…..
Előszó helyett A felületem önmegnevezése színházkritikai blog. Furcsa egyvelegnek tűnhet ez. A blog értelmezése nem feladatom, lásd a honlap véleményét a kérdésről. Még a színházzal is ellennénk valahogy (egyelőre). De kíváncsi lennék, az olvasók közül ki mit mondana…..
Az immár két éve elsősorban iskolákban játszott hamlet.ws előadásunkat legközelebb január elején láthatják felnőtt nézőink a Kisképző (IX. ker. Török Pál u. 1.) autentikus környezetében. Január 5. és 8. között minden este 8-kor kezdünk, helyfoglalás a jegy@kretakor.hu…..