Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rh+

139 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez lesz vasárnap az alapige Ézsaiás könyvéből - nem én választottam, hanem az egyház jelölte ki: "Mit kezdjek a sok véresáldozattal? - mondja az ÚR. Elegem van az égőáldozati kosokból, a hízott marhák kövérjéből! A bikák, bárányok és bakok vérében nem telik kedvem.…..
Rh+ 2011.02.17 12:14:44
Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész

1.
Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
2.
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
3.
És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4.
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6.
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7.
Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8.
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
9.
Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10.
De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11.
Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12.
Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
13.
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.
Egymást követték az uralkodók Izráelben és Júdában, de mind idegen isteneket imádott és vétkezett az Úr ellen.Itt olvasható Illés története is. Az Úr mondta neki, hogy mivel nem lesz eső és éhínség lesz, menjen kelet felé és rejtőzzön el a Kerit-patak mellett a Jordántól…..
Salamon halála után az ország kettészakad, az elszakadt törzsek Jeroboámot teszik királlyá. Jeroboám idegen isteneket kezdett tisztelni, ezért megharagudott rá az Úr, veszedelmet hozott Jeroboám házára. Roboám, Salamon fia, Júdában uralkodott. Ők is bűnöket követtek el...
Salamon felépíti a királyi palotáját is, fölszenteli a jeruzsálemi templomot és elhelyezi benne a szövetség ládáját. Az Úr ígéreteket tesz Salamonnak, de figyelmezteti is, hogy ha nem tartja meg parancsolatait, akkor elpusztít mindenkit.Sába királynője meglátogatja Salamont,…..
Amikor Dávid megöregedett, Adónijjá meg akarja szerezni a királyságot, de nem sikerül neki, Dávid Salamont teszi királlyá. Salamon nagyon bölcs király volt, mert amikor az Úr megjelent neki, és azt mondta, hogy bármit kérhet, Salamont bölcsességet kért. Salamon megerősítette a…..
Dávid siratja Absolont. Dávid megerősíti hatalmát, a lázadókat leveri, győztes harcokat vív a filiszteusokkal, és népszámlálást is tart. A népszámlálás valami miatt bűn volt, ezt nem értettem, hogy miért, de az Úr büntetéssel sújtja a népet, három napig tartó…..
Igék, imák, képek Békeidő 2010.12.28 19:17:00
A béke napja közelNézd már: fénylik a jel.Jézus szíve a földön az égen,mindent egybeölel.Kedves Olvasóim! Remélem szépen, meghitt ünnepléssel teltek el a karácsonyi napok. Mint azt tudjátok, számomra ez az év egyik legintenzívebb időszaka. - Ezért írok csak most, bár tudom,…..
Ünnepőittjármár azalkonyona fehér tájonlátom lábnyomátpuha bársony lepellelcsillagok aranyló fényéna szívünkre simul az ünnepbennünk élő gyermeki csodaaz érző várakozás betölti lelkünketörömmel és áhítattal telik meg a szívünkimádkozunk a kisded Jézus…..
Bibliaolvasó naplóm Ezt olvasom: 2010.12.26 12:28:00
 Amikor az ember a pusztában van, amikor úgy érzi, hogy egy lépést sem tud már tenni, akkor jön a sugallat. "Nem érzed magad gyengének?" És akkor mennydörög az élő Isten Igéjének válasza: "Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?" /John…..
Download:FLVMP43GPDownload:FLVMP43GP..
Absolon fellázad Dávid ellen, fellázítja a népet is, így Dávid elmenekül Jeruzsálemből, Absolon pedig bevonul. Absolon meg akarja ölni Dávidot, de nem sikerül neki...
A  héten a harmadik temetésemen vagyok túl. Ilyenkor óhatatlanul megsuhint a halál szele... Persze ezek a találkozások a gyászolókkal túlmutatnak önmagukon. Az élet és halál kérdései elementáris erővel törnek elő. Mit csinálunk helyesen, vajon bocsánatot kapunk-e…..
Amnón és Támár történetét olvashatjuk. Amnón, Dávid fia megszerette Dávid másik fiának, Absolonnak a húgát. Csellel becsalta a hálószobájába, és megerőszakolta. (Mit is tehetett volna mást...) Ezután Absolon annyira megharagudott Amnónra, hogy megölette, ő maga pedig…..
Saul házából már csak Jonátán fia volt életben, Dávid gondoskodott róla.Ebben a részben van Dávid és Betsabé története. Betsabé egy férjes asszony volt, de Dávid vele hált és gyermeke fogant. Ezért Dávid úgy intézte, hogy Betsabé férje haljon meg a csatatéren, ezután…..
Dávidot Saul halála után csak Júda választotta királynak, Izrael királya Saul fia, Isbóset lett. Végül Dávid pártja kerekedett felül és Isbósetet meggyilkolják, Dávid egész Izrael királya lesz. Dávid Jeruzsálembe vitte a szövetség ládáját, fővárossá tette Jeruzsálemet…..
Dávid a filiszteusoknál talált menedéket. A filiszteusok háborúra készültek Izráel ellen, és Ákis, Gát királya azt mondta Dávidnak, hogy számít a segítségére a harcban. A filiszteusok vezérei viszont nem bíztak Dávidban, hiszen Saul szogája volt, ezért visszaküldték őt a…..
Bibliaolvasó naplóm Vangelis 2010.10.30 09:05:00
Download:FLVMP43GP..
Sámuel halála után Dávid találkozik Nábállal és feleségével, Abigaillel. Hosszú a történet, de a lényeg az, hogy Nábál halála után Sámuel elveszi feleségül Abigailt.Dávidnak újra lehetősége adódik, hogy meölje Sault, de ezúttal is megkíméli az életét, majd a…..
A büszke szemA büszke szem az égre bámul;a néma szájban titok él.A büszke kéz, az összezárul;a büszke szív, az nem remél.Én feléd nézek két szememmels a szájam zárt, mert titka van.S feléd lengetem két kezemmela szívem, amely nyitva van. ..
Dávid menekül Saul elől, először Ahimelek paphoz megy, azután Ákis királynál próbál menedéket találni, sikertelenül. Végül barlangokba húzza meg magát.Saul bosszúból, mert segített Dávidnak, megöli Ahimeleket és egész rokonságát, a nóbi papokat.Dávid, bújkálása…..
Saul féltékeny lett Dávidra, mert ő sikeresebb volt és népszerűbb az emberek körében, ezért meg akarta ölni többször is, de nem sikerült neki, mert az Isten Dáviddal volt. Jonátán, Saul fia szerette Dávidot, mindig mellette állt és még apjával szemben is megmentette őt.…..
 Mai igénk: Lukács 14, 25-35Itt is megtaláljátok: http://www.parokia.hu/bible/Ez volt az igehirdetés ma- vázlatosan.Vannak olyan szakaszok a Bibliánkban, amik megrémítenek, szíven ütnek. A mai igehirdetési ige is ilyen. Negatív, sőt illetlen szavak fordulnak benne elő:…..
Hát, megint folytatódik a vérengzés. Nehéz olvasmány ez az Ószövetség, nem véletlen, hogy eddig mindig abbahagytam az olvasását. Itt pl. Isten azt parancsolja Saulnak, hogy irtson ki egy népet, Amálék népét. Saul engedelmeskedett, megtette amit Isten kért, de a juhok és marhák…..
Saul a filiszteusok elleni harcra készült, és arra várt, hogy megérkezzen Salamon (aki ekkor papként tevékenykedett), hogy áldozatot mutasson be Istennek. Sámuel azonban késett, ezért Saul maga mutatta be az áldozatot. Sámuel ezért megharagudott Saulra, és megjósolta a bukását.…..